Математически турнири - 4

• 90 981
  • 790
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
От друга страна обикновено през юли учителките почват да звънят на децата си и да ги питат кое е свободно за да се яви. Щом така набират участници явно няма начин записването да е било през април newsm78

Може би и аз да съм гледала стара информация, ще се поинтерисувам по-вече, но планираме и морето по това време и най-вероятно ще се разминем с това състезание.

# 91
В България второкласници дали могат да участват? Кой го организира?

# 92
  • София и там където не се пуши
От една страна в един линк за 2007 година наистина пише за заявки през април: http://www.academy21century.com/bg/kenguru/kinfo.html

а има ли такъв линк за Софийките деца, никога не съм виждала  newsm78 .

# 93
  • Русе
Да докладвам за "Австралейско кенгуру"- явно грешката е в "моя телевизор" Laughing. Питах В СМБ-Русе, докога е срока за записване за състезанието и ми отговориха, директно да се явим в МГ- Русе на 5,08 в 9,30 ч. Т.е. -без записване.

# 94
  • Русе
 Привет!
Искам да помоля, ако някой има задачи за австралийското кенгуру 3-4 клас да помогне с линкове или ги постне във форума.  Макар и да участваме по-скоро с познавателна цел искаме да се запознаем със задачи от предишни години. Благодаря на всички за отделеното време и внимание.

# 95
Задачите са същите като Европейското кенгуру, ама условията са на английски.

# 96
# 97
Браво на децата, все така да продължават. Като нямаме свястно масово образование, поне да имаме елитно за тези, които имат талант и се трудят.

# 98
# 99
Update и от мен за австралийското кенгуру за София - ще се проведе във факултета по математика на 05/08 от 10 часа. Доколкото разбрах, няма необходимост от предварително записване.

# 100
  • Не съм от тук и съм за малко
Момичета, имате ли опит с австралийското кенгуру от минали години? Наистина ли дават 30 задачи за 60 мин. за децата до 6-ти кл. вкл. или нещо не се ориентирам правилно в регламента?

# 101
Момичета, имате ли опит с австралийското кенгуру от минали години? Наистина ли дават 30 задачи за 60 мин. за децата до 6-ти кл. вкл. или нещо не се ориентирам правилно в регламента?
Да, наистина е така.
Middle Primary and Upper Primary divisions: 1 hour (60 minutes) - това е групата 3-7 клас.
Junior, Intermediate and Senior divisions: 11⁄4 hours (75 minutes)
Braille and Large Print papers: 1 hour 40 minutes (100 minutes)
Освен това има и някои детайли като използването на молив В  или 2В за попълване на данните и матрицата с решения и самия им начин на попълване.
Тук всичко е добре обяснено стига да знаеш английски.

# 102

Страхотно информативен материал, благодаря.

В него се потвърди и една интересна информация, която имах и преди - по време на изпита децата могат да носят речници. Етествено, ползванете на речници би им изяло  и без това краткото време за решаване на задачите, но все пак някои деца се притесняват и речникът може да им потрябва за проверка на един - два термина.

# 103
  • Не съм от тук и съм за малко
Дидева, благодаря!   bouquet
Успех на всички деца в четвъртък.  Peace

# 104
  • Там, където ме обичат
Успех и от мен на всички деца куражлии!

Общи условия

Активация на акаунт