Математически турнири - 4

• 90 985
  • 790
  •   1
Отговори
# 75
На 5 август 2010 г. (четвъртък), за мястото при вас не мога да кажа. Peace

Много благодаря!

# 76
Мерси за инфото на Дидева! Както винаги информирана и отговорна!

# 77
  • Sofia
 Да попитам и аз за Авсралийдското Кенгуру - всяко дете ли може да учавства?
 И ако някой разбере къде ще се проведе в София - моля да сподели!
 Предварително благодаря!   bouquet

# 78
Дидева, мерси за линка! Тъкмо навреме - математикът да се поразмърда малко от компютъра.
Само не мога да се ориентирам за нашите 4-класници (завършили вече) кое ниво съотвества и на кое ниво ще се явяват на 05.08.10? Явно не е 11-12 years, нищо че вече ги навършихме 11 -те години.

# 79
Дидева, мерси за линка! Тъкмо навреме - математикът да се поразмърда малко от компютъра.
Само не мога да се ориентирам за нашите 4-класници (завършили вече) кое ниво съотвества и на кое ниво ще се явяват на 05.08.10? Явно не е 11-12 years, нищо че вече ги навършихме 11 -те години.
Не съм много веща, но мисля че 11-12 years съответстват на 11-12 клас. Четвъртокласниците би трябвало да се състезават на задачите за 3-4 years.
Ali_sun , доколкото знам всяко дете може да участва.

# 80
Не съм много веща, но мисля че 11-12 years съответстват на 11-12 клас. Четвъртокласниците би трябвало да се състезават на задачите за 3-4 years.
Ali_sun , доколкото знам всяко дете може да участва.

years са години, в смисъл на възраст - 11-12 years са точно за 11-12-годишни деца. Но когато е написано Year 4 - тогава е четвърти клас. Както например пише - Upper Primary, Years 5, 6 and 7 - това са пети, шести и седми клас, но на възраст тези деца са по-малки с година от нашите петокласници, шестокласници и седмокласници.

# 81
  • Русе
А на мен защо ми се струва, че записването за австралийско кенгуру беше м.април и вече е късно за включване или греша?

# 82
А на мен защо ми се струва, че записването за австралийско кенгуру беше м.април и вече е късно за включване или греша?

Двете състезания са различни - едното се нарича "Европейско кенгуру", другото - "Австралийско кенгуру". Европейското състезание е първоначално организирано във Франция и е взаимствано от австралийското. Задачите, до колкото знам, са подобни. Разликата е, че австралийското кенгуру се провежда винаги на английски език. При европейското кенгуру в България има два варианта -  на български и френски.

# 83
  • София
Здравейте, моля за помощ за решаване на една задача със знанията на дете завършило 2 клас Praynig
"зад. Дани, Тони и Боби набрали в една кутия няколко ябълки. Най-напред Дани взел половината от ябълките в кутията и още една ябълка. После Тони взел половината от останалите в кутията ябълки и още две ябълки. Накрая Боби взел  половината от останалите в кутията ябълки и още три ябълки. Така кутията останала празна. Колко ябълки са сложили момчетата първоначално в кутията?"

# 84
Здравейте, моля за помощ за решаване на една задача със знанията на дете завършило 2 клас Praynig
"зад. Дани, Тони и Боби набрали в една кутия няколко ябълки. Най-напред Дани взел половината от ябълките в кутията и още една ябълка. После Тони взел половината от останалите в кутията ябълки и още две ябълки. Накрая Боби взел  половината от останалите в кутията ябълки и още три ябълки. Така кутията останала празна. Колко ябълки са сложили момчетата първоначално в кутията?"
Това е " рачешка" задача.
Първоначално в кутията е имало определен брой ябълки. Дани  взел половината от ябълките в кутията и още една ябълка-делим на 2 и изваждаме 1.
После Тони взел половината от останалите в кутията ябълки и още две ябълки. Полученото пак делим на 2 и изваждаме 2.
Накрая Боби взел  половината от останалите в кутията ябълки и още три ябълки.Полученото пак делим на 2 и изваждаме 3.Получава се 0.
Тръгваме от крайния резултат и извършваме обратните на описаните действия(т.е. делението заместваме с умножение, а изваждането - със събиране) отзад-напред.
0+3=3.2=6+2=8.2=16+1=17.2=34

# 85
  • София
Дидева благодаря много!  bouquet
Рачешките задачи не са ни много ясни, така че ще разсъждаваме заедно със сина. newsm78

# 86
Дидева благодаря много!  bouquet
Рачешките задачи не са ни много ясни, така че ще разсъждаваме заедно със сина. newsm78
Изключително лесни са, има ги обяснени в математическата читанка. Можете да ги видите от там. Дори на сина в училище учителката ги е обяснявала в редовните часове по математика.

# 87
  • Русе

Двете състезания са различни - едното се нарича "Европейско кенгуру", другото - "Австралийско кенгуру". Европейското състезание е първоначално организирано във Франция и е взаимствано от австралийското. Задачите, до колкото знам, са подобни. Разликата е, че австралийското кенгуру се провежда винаги на английски език. При европейското кенгуру в България има два варианта -  на български и френски.
Да, наясно съм, че двете състезания са различни и не бъркам "Австралийско" с "Европейско".  Laughing В края на април синът ми кандидатства за стипендия и в препоръките от преподавателя трябваше да има изготвен план за развитието на детето през следващата година- в една от точките госпожата по математика беше написала и участие в "Австралийско кенгуру", което няма как да се осъществи, защото по мои спомени заявките за участие в това състезание се подаваха до 21,04, а ние оформяхме документите за стипендията след 25,04.

# 88
Да, наясно съм, че двете състезания са различни и не бъркам "Австралийско" с "Европейско".  Laughing В края на април синът ми кандидатства за стипендия и в препоръките от преподавателя трябваше да има изготвен план за развитието на детето през следващата година- в една от точките госпожата по математика беше написала и участие в "Австралийско кенгуру", което няма как да се осъществи, защото по мои спомени заявките за участие в това състезание се подаваха до 21,04, а ние оформяхме документите за стипендията след 25,04.

А каква е тази стипендия с план за развитие и препоръки?
Иначе и аз съм леко объркана за Австралийското кенгуру. От една страна в един линк за 2007 година наистина пише за заявки през април: http://www.academy21century.com/bg/kenguru/kinfo.html

От друга страна обикновено през юли учителките почват да звънят на децата си и да ги питат кое е свободно за да се яви. Щом така набират участници явно няма начин записването да е било през април newsm78

# 89

Много странно, не знаех, че има толкова ранно записване за това състезание...

Общи условия

Активация на акаунт