Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 180
Цитат
Общо взето, без да искам да ви засягам, ми прави впечатление, че много сте чели за вредите от ваксините, но твърде малко за болестите, срещу които се поставят.
И аз съм на това мнение!
Цитат
Факта, че ваксинираните преболедуват по-лесно не е никакъв факт, а пълни измислици...
За да не се излагате повече отворете някой учебник или потърсете малко по-специализирана информация за имунитета и ваксинациите, а не да вярвате на"  тоя каза, оня рече..."

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 11:08 от 4erveno6iika

# 181
Цитат
Анье, от ръждиви пирони не се хваща тетанус... Достатъчно сме чели за болестите, решенията ни са основани и на тази информация...

Party Party Party да, ако го гледаш пирона ... Simple Smile няма да хванеш нищо ...  Mr. Green

Цитат
Общо взето, без да искам да ви засягам, ми прави впечатление, че много сте чели за вредите от ваксините, но твърде малко за болестите, срещу които се поставят.
И аз съм на това мнение!

ми, то пък не може за всичко да се чете, в края на краищата. А и кой беше казал, че човек колкото по-малко знае, е толкова по-безстрашен ... ? Simple Smile

# 182
Цитат на: ღолчеღ link=topic=493564.msg14995227#msg14995227 date=1272526989

Shocked
Сериозно?
[size=7pt
Когато на човек не му е дошло до главата, сам не може да се усети колко неподготвени изказвания прави... [/size]

Да е краткият отговор. Дългият е- след необходимата преценка. Рационална, не емоционална. Да, нещастия се случват. Не, това не значи, че трябва да изхвърлим рационалния подход към живота. Опитът не е всичко, колкото и да е печален. Да, може и да реагирам по друг начин, но познавайки характера си, смятам, че едва ли ще сменя мнението си с противоположното.

Но аз съм си такъв човек- който влиза в разни теми за събиране на пари за болни деца и казва: събирате пари за шарлатани! Ако на мен ми се случи, няма изведнъж да тръгна за Мексико, колкото и да е отчайващо положението.

# 183
stelt77, не се хваща САМО от ръждив пирон, има и други начини. Но няколко пъти в темите за и против ваксините ми се случва да прочета, че (не цитирам дословно): "като се бодне на някой пирон, тогава ще му бия една ваксина против тетанус."

# 184
Цитат
Анье, от ръждиви пирони не се хваща тетанус... Достатъчно сме чели за болестите, решенията ни са основани и на тази информация...

Party Party Party да, ако го гледаш пирона ... Simple Smile няма да хванеш нищо ...  Mr. Green

На теб ти видях знанията в другата тема...  Stop  От ваксина не може да се умре - как пък не...  Laughing  Като хванеш тетанус от пирон, ела ми се обади...  Wink

stelt77, не се хваща САМО от ръждив пирон, има и други начини. Но няколко пъти в темите за и против ваксините ми се случва да прочета, че (не цитирам дословно): "като се бодне на някой пирон, тогава ще му бия една ваксина против тетанус."

Въобще не се хваща от пирон... Тетанус не живее върху пироните...

# 185
Цитат

На теб ти видях знанията в другата тема...  Stop  От ваксина не може да се умре - как пък не...  Laughing  Като хванеш тетанус от пирон, ела ми се обади...  Wink

хахахахахаха жестока си!!!  smile3501  superuu Мисля паметник да ти вдигна Wink

"Тетанусът е инфекциозно заболяване, което се причинява от бактерии, които се намират в почвата, животинската тор и др. Заразяването става при попадане на бактерии в рана, дори тя да е само повърхностна. Понякога леко убождане със замърсен предмет или одраскване от животно може да е достатъчно за заразяване. "  И линк мога да дам отде го чета ...

Обаче, мисля да ти дам награда за цялостен принос в творчеството в бг-мама с лафа "Въобще не се хваща от пирон... Тетанус не живее върху пироните..."!!!  Joy hahaha Благодаря ти от все сърце! U made my day, както се казва. Simple Smile

# 186
ОК, може и да греша, но важното в случая е, че всяка малка незначителна раничка може да се окаже вход за инфекцията.

# 187
Цитат
Аха - ясно... Значи все пак боледуването от туберкулоза зависи от хигиенните навици, а не от ваксината, тъй ли да го разбирам!? И това обяснява защо надлежно набодените българи боледуват повече от германците, дето хич не я слагат тази ваксина!?
Не точно. Могат да се разболеят и хора с високи хигиенни навици, които обаче с течение на годините или не са получили имунитет или полученият такъв вече е отслабнал. Достатъчно е да консумират домашно мляко или сирене от непроверени животни.
Да оставим туберкулозата. Факт е, че хора, които са ваксинирани срещи дадено заболяване по-вероятно няма да се разболеят при среща със заразата. Ако се разболяет, те го прекарват в по-лека форма, отколкото неваксинираните, защото все пак има някакъви имунни тела в организма.
Като човек, израсъл на село, познавам стотици хора, които консумират мляко и месо, и яйца, и какво ли не от непроверени животни... Не само това, ами и тези същите хора постоянно се грижат за животните си и постоянно са обградени от животни... Дали да не направим едно проучване по селата, колко хора са ваксинирани, кога са ваксинирани и колко от тях са болни от туберкулоза...

Хората може да не са, а питала ли си за животните. Хората в "нашето село" си ваксинират животните  Peace

# 188
аз слагам само задължителните ваксини.

# 189
  • Насред хаоса
Кое пак? Пак да го изпиша ли, нещо не схващам??? Разрови и другите подфоруми и пак ме питай.
Не, бе, аз останах за известно време без акъл и без думи, като прочетох цитираното от теб, та затова ... Не мога да повярвам, че има такива разсъждения. Не съм чела из другите теми, то това направо ме изуми и смятам хич да не чета.  smile3505
Биологични оръжия били ...  hahaha Joy

# 190
# 191
Въпросите ми са продиктувани от изказване по телевизията преди дни. Твърдеше се, че хората, които отказват ваксина са необразовани и невежи. Стана ми любопитно дали такава е статистиката в действителност.

Ще съм ви благодарна, ако отделите от времето си, за да гласувате в анкетата.

Моля уточнете слагате ли допълнителни ваксини, освен тези по ЗК. В случай, че сте отказали само част от ваксините по ЗК ще е полезно да споделите кои.

Имате възможност да изберете максимум по две опции - по една за всеки родител, ако сте с различно образование, разбира се.

Аз съм със средно образование и съм на мнение , че децата трябва да бъдат ваксинирани. Освен задължителните ваксини не съм слагал други. Като единствено заместих ваксината във 2, 3 и 4 месец с Пентаксим вместо безплатната. Платих си и трите приема по 60.00лв само защото е по добра, за повече болести и не предизвиква странични реакции в повечето случаи.
Аз съм на мнение , че всеки сам избира дали да слага ваксини ,  трябва и да си носим последствията от избора си Peace

# 192
  • София
 katiABV , имаш странни възгледи.
момичето, преболедувало от вариола ми е приятелка и много симпатичен човек. От къде ти дойдоха наум тези неща незнам.  newsm78

Понеже, както вече уточнихме, без да беше получила ваксината би била много, много мъртва. По особено мъчителен начин. Ти, от друга страна, както разбрахме, си противник на ваксините. Ако зависеше от теб, не би я ваксинирала. Или, казано с други думи - нея конкретно - би я убила.

Кате, на врачка ли ходиш за тази информация? Или ги знаеш тези неща, защото ти БЕШЕ в основата на целенасочената държавна политика!?  Thinking

Родена съм 73та година - очевидно трудно съм могла да бъда в основата на каквото и да било през 60те. Но, от друга страна, ако бях била - бих била. С други думи, на 10% одобрявам целенасочената междудържавна политика по отношение на заличаването на причинителя на вариолата. И НЕ одобрявам мекушавото, нееднозначно отношение с/о полиото или морбилите.

Знам това, понеже съм се интересувала от статистиката - за вероятността за оцеляване на дете, който проявява симптоми въпреки ваксината. Пренебрежима е.

За разлика от повечето антиваксинатори на врачки не ходя. Не вярвам в съществуването на магии, особени ... и аз не знам какви... сили и Световната Конспирация. Енергията измервам в Джаули, в краен случай в калории или електронволти.

# 193
  • Насред хаоса
ooooh! Първо се обърках дали въпросният е Бил Гейст или Бил Гейтс.  Crazy Като гледам, и доста от списващите там са го пообъркали, а единият не го познавам, другият с неговите уиндоуси едва ли има понятие от "биологични оръжия".
Второ, според мен не ваксините, а новосъздаваните вируси и експериментите с тях целят всяване на паника и депопулация. До този извод стигнах след масовите психози покрай птичи, свински и прочие животински грипове.
Joy Да, то остана да расте по пироните и всеки път, като минеш покрай ръждив пирон, да ти вика: "Ку-ку! Паи сеееее!"  rotfImao
На мен ми сложиха ваксина против тетанус, когато ме ухапа куче - беше извънредна. След това се порязах на консервна кутия от храна за котки и пак искаха да ми сложат. Отказах, защото тази година трябва да мина на планирана имунизация.

# 194
  • София
С висше образование съм, ваксинирам детето си.
Момичета, които не ваксинирате децата си, уважавам правото ви на избор, но не мога да подмина изказванията на част от вас, че като се бодне детето на ръждясал пирон, тогава ще му мислите и ще му боднете една ваксина. Моля ви, прочетете малко повече за тетанус и по-специално за начините на заразяване: "При хората тетанус настъпва най-вече в резултат на убождане, замърсяване на разкъсни и контузни рани, при по-тежки контузии включително и фрактури. Особено опасни са малките прободни рани със замърсени остри предмети, за които обикновено не се търси лекарска помощ." Взето е Уикипедия, но не само там има такава информация. Общо взето, без да искам да ви засягам, ми прави впечатление, че много сте чели за вредите от ваксините, но твърде малко за болестите, срещу които се поставят.

Нн, даа...
Ръждата, както, прочее, металните окиси по принцип, НЕ предизвикват тетанус - нито каквато и да било друга болест.

Общи условия

Активация на акаунт