Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 480
Добре де, защо не се замислите, че и лекарствата, използвани при едно евентуално разболяване от болестите, срещу които отказвате да се ваксинирате, вероятно също могат да причинят такива неща? Още повече, че лечението често е тежко и продължително и с неясен изход. Абсолютна сигурност няма никъде.

Към това искам само да добавя едно нещо - да, лечение има, НО от първостепенно значение е поставянето на правилната и навременна диагноза. Това би могло да е и основния животоспасяващ фактор в случая. Защото заболяванията, срещу които някои не искат да се ваксинират, е нужно да се диагностицират правилно. Което е решаващо за последствията от едно такова преболедуване.

# 481
Много се натрупаха личните нападки и емоционалните изблици,
чак елементарната математика започна да страда от това. Simple Smile

Не разбрах намесването на името на д-р Мангъров в каква връзка трябва да разбираме.
Намирам пренебрежително-несмешливия тон, с който това се прави, за много неуместен.
Може би не сте запознати, но на този лекар дължат живота си много деца,
имали лошия късмет да се запознаят от близо с някои от най-тежките инфекциозни заболявания.

Колко от вас са били там, в детското на Инфекциозна,
да се радват по цяла нощ на стоновете на болни от менингит деца?
Толкова е страшно, че човек изобщо не забелязва мизерните условия, в които се работи там.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 19:13 от joannna

# 482
  • Насред хаоса
"Женичката" отдавна си е разяснила неща, за които вие и понятие нямате. Защото не друг, а точно антиваксинистите отказвате да отговаряте на въпроси и обличате това нежелание в поток от грубиянства и нападки. Има го случая с детенцето, да. Има и много други случаи, непредизвикани от ваксини. Но те отново са "удобно заобикаляни", според както изнася на съответния човек. Ваксините могат да съсипят здравето на някого, но болестите могат направо да го вкарат в гроба.
"Проста", "долна", "женичка" са само безсилни епитетчета. Нека съм такава и каквато още измислите, но не желая децата ми да бъдат изложени на забравени болести и да бъдат в контакт с неваксинирани деца. И това си е мое право и ще си го браня. Като човек, пострадал от ваксина.

# 483
Гласувах - висше+, ваксинирала съм с всички задължителни, плюс една препоръчителна - Превенар.

# 484
  • София
Хоп, извинете ме, но с глупостите на Персона забравих да попитам - що никой не коментира въпросите, които зададох?  Rolling Eyes
Някой желаещ да разясни на женичката това, което вече написах?
Или удобно заобикаляме това онова, щото не ни изнася?

АЗ ти отговорих. На първия си пост на тази страница. Имаш ли нещо п/в мен, че не четеш моите постове? от друга страна, ако четеш избирателно постовете само на някои потребители - изброй ги, за да е ясно кой следва да ти отговори...

# 485
  • Насред хаоса

Към това искам само да добавя едно нещо - да, лечение има, НО от първостепенно значение е поставянето на правилната и навременна диагноза. Това би могло да е и основния животоспасяващ фактор в случая. Защото заболяванията, срещу които някои не искат да се ваксинират, е нужно да се диагностицират правилно. Което е решаващо за последствията от едно такова преболедуване.
Да, и поставянето на правилна диагноза значително се затруднява от това, че от доста време тези болести ги няма, съответно няма опит с диагностицирането им и много от техните симптоми могат да бъдат сбъркани с други.

# 486
Цитат
Да, и поставянето на правилна диагноза значително се затруднява от това, че от доста време тези болести ги няма, съответно няма опит с диагностицирането им и много от техните симптоми могат да бъдат сбъркани с други.
В една наука не може да има такива грешки...да се бьркат симптоми с други.

# 487
  • София
Добре де, защо не се замислите, че и лекарствата, използвани при едно евентуално разболяване от болестите, срещу които отказвате да се ваксинирате, вероятно също могат да причинят такива неща? Още повече, че лечението често е тежко и продължително и с неясен изход. Абсолютна сигурност няма никъде.

Дай Боже все по- малко лекари изобщо да разпознават повечето такива болести - като морбили и полио - да са ги виждали само на снимки и изобщо да не им и хрумва за съществуването им при преглед на пациент - така, както днес на никой лекар не би хрумнала идеята да постави диагноза 'вариола" - е, поне не и преди леталната фаза... просто понеже болестта я няма.

Впрочем, колко лекаря според вас са виждали на живо болен от полио? От българските лекари. Не от африканските. Не от "лекари без граница". От българските лекари в Бг, които биха лекували детето ви... или не.

# 488
katiABV, съгласна съм, че различните причини, поради които някои хора не ваксинират,
не са от значение за крайния резултат - върху бройката им и евентуалното снижаване на общия имунитет на популацията.

Но в крайна сметка точно това е темата - какви са родителите, които не ваксинират децата си.
Каква е мотивацията и обосновката им, каква е общата им и по-специално здравната им култура,
респективно дали неваксинирането е резултат от незнание и неграмотност, или е съзнателен избор (дали го споделяме или не няма НИКАКВО значение).

За мен по-интересно е да науча доколко този им избор може да корелира с други практики
или начин на живот, който да е свързан с повишен здравен риск за децата им и околните.

Защото за мен има разлика между случай на неваксинирано дете с признаци на инфекция,
за което веднага се полагат адекватни медицински грижи, вкл. и за околните (ограничаване на контакт, дезинфекция и пр.),
и случай на неваксинирано дете с признаци на инфекция, което бива неглижирано и успява да "произведе"
още една дузина болни от контактните си  и т.н и т.н.

Не обичам да ме вкарват в чужди филми, затова и аз избягвам да вкарвам хората в кюпа.

Цитат
В една наука не може да има такива грешки...да се бьркат симптоми с други.

Прощавайте, вие на коя планета живеете? Там при вас лекарите да не би да получават факсове директно от кораба-майка,
с точно установени диагнози + пълен курс на лечение, подписано, подпечатано и изведено с изходящ номер?
Защо оригиналничите, а не се опитате поне да се придържате към някаква конструктивна форма на разговор?

Или факсът се развали, м? Wink

# 489
АЗ ти отговорих. На първия си пост на тази страница. Имаш ли нещо п/в мен, че не четеш моите постове? от друга страна, ако четеш избирателно постовете само на някои потребители - изброй ги, за да е ясно кой следва да ти отговори...

Много пъти съм казвала, че уважавам мненията ти в много теми Hug   bouquet, макар напоследък да ме втрещяваш с някои изцепки, честна дума.  Shocked
Това отговаря ли на въпроса ти?  Wink

La Sombra, "женичка" го казах с най- добри чувства и състрадание към милата майчица, а че ти си изсмукваш глупости от пръстите, си е твой проблем.
И дали детето ти ще контактува с неваксинирани, само ти си мислиш, че можеш да контролираш, но щом пък ти харесва - О.К., живей си в заблуда.  Whistling
Да ти е живо и здраво, а с кой ще играе е друга тема.

Кой питаше за г-н Мърморян, че забравих?  Thinking
Него нито ще го коментирам, нито ще го намесвам тук.
Такива безсрамни и нагли хора, позволяващи си да се изтъпанят в Национален ефир и да заявят, че лъжат, без да им мигне окото, не заслужават коментар.

И накрая - не ме интересува кой ваксинира детето си и с какви/колко ваксини.
Децата са си ваши, правете с тях каквото намерите за добре.
Но и ние ще си правим, каквото сметнем, че е най- добре за нашите деца.
(Това е във връзка с коментара на г-н Фантасмагория- персона, че аз съм била карала хората да не ваксинират или каквато там глупост беше изплещил).
И нека всички дечица са живи и здрави, нищо друго няма значение.
 Peace

# 490
  • София
Основно. Не ваксинирам.  0 (0%)
Средно. Не ваксинирам.  9 (2.5%)
Полувисше. Не ваксинирам.  6 (1.6%)
Висше. Не ваксинирам.  43 (11.8%)
Висше + . Не ваксинирам. (+= повече, от едно висше, научна степен и т.н.)  9 (2.5%)

Това е достатьчно да се види,че майките,които четат тук и НЕ ваксинират са 90% с висше образование.

По- назад в темата обясни защо подобно "допитване" е непредставително и не може да покаже абсолютно нищо. Нито една анкета, която изисква инициатива от отговарящите не би могла да покаже каквото и да. Много сайтове и някои телевизии изпозват този способ за манипулация.

# 491
  • София

Именно затова смятам, че болните цигански деца са, общо взето, по- малко опасни за мен или моето дете, отколкото децата на антиваксинаторките. Понеже с болните цигански деца, както и със здравите такива, като цяло обитаваме различни области - вкл. и географски - по техин избор, не по мой. Децата им като цяло не посещават ДЗ. За разлика от децата на антиваксинаторките, които желаят да пращат децата си там. И след това е твърде вероятно да попаднат в категорията на родителите, нежелаещи да ползват болничен за гледане на децата си, понеже им падат доходите - вижте подобните теми в "нашите деца", понеже си "имат работа" или понеже работодателите им не толерират множеството болнични.

# 492
И как се изкоренява дадена болест с 96% покриваемост чрез ваксинации (не смятам освободените процент,който е около 3%)?
Тези 7 процента може би трябва да бьдат обезглавени за благото на останалите 96%?

Йоанна,факсьт се развали..бьлгарско производство  беше.

# 493
  • София

Много пъти съм казвала, че уважавам мненията ти в много теми Hug  bouquet, макар напоследък да ме втрещяваш с някои изцепки, честна дума.  Shocked
Това отговаря ли на въпроса ти?  Wink

Е, надявам се, че сега си видяла.

Аз ще говоря с нея.

Ще й разкажа за моята мъничка братовчедка, която завинаги ще си остане на 4...

# 494

Именно затова смятам, че болните цигански деца са, общо взето, по- малко опасни за мен или моето дете, отколкото децата на антиваксинаторките. Понеже с болните цигански деца, както и със здравите такива, като цяло обитаваме различни области - вкл. и географски - по техин избор, не по мой. Децата им като цяло не посещават ДЗ. За разлика от децата на антиваксинаторките, които желаят да пращат децата си там. И след това е твърде вероятно да попаднат в категорията на родителите, нежелаещи да ползват болничен за гледане на децата си, понеже им падат доходите - вижте подобните теми в "нашите деца", понеже си "имат работа" или понеже работодателите им не толерират множеството болнични.

Хаха, това ми даде идея - ще взема да сменя страната и да започна да пропагандираме тотално неваксиниране - така поне ще ни се освободят места в детската градина   Joy  Wink

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 19:37 от joannna

Общи условия

Активация на акаунт