Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 465

Е, според нашата анкета 86% от хората отказали ваксина /до тук/. Лесно се смята.

Съвсем не е толкова лесно и това не е коректно!

Ето анализът на katiABV и тук.
Аритметиката излиза, когато се сложат в сметката хората, които отказват някои от ваксините, а не само тези, които отказват всички ваксини.
За "циганите" се разбрахме, че ще си сложат ваксините.

# 466
  • София
И последно като въпрос, но не на последно място:
кой от вас, "специалисти" ще се изправи най- безсрамно и ще погледне в очите майката на Надежда, за да й обясни каква манна небесна са ваксините, ще й разясни колко са безвредни и ще я убеди да продължи да ваксинира децата си?!
Изключвам г-н Персона, той е способен на неподозирано безсрамие, така че не бих се учудила даже и да й се накара!

Аз.
Няма да й се карам. Ще й разкажа за братовчедка си. Нея я няма, понеже тогава нямаше ваксина п/в менингит.
Може пък заедно да си помогнем взаимно.
Т.е. ... тя на мен едва ли ще може - моята болка е от преди повече от 25 години, отдавна съм се примирила, че няма да я видя вече... но може да е полезно за нея.

# 467
  • София
Искате ли да изключим ромите от анкетата?

Не, не искам.
Не съм расист.
И ако някога детето на безотговорен родител зарази с нещо малкото ми бебе (ако, дай Боже, имам още деца), ще ми е абсолютно все едно дали въпросният безотговорен родител е бил циганин или антиваксинаторка.

Хората, които не ваксинират децата си, са в един кюп. В една категория. И 60-те образовани са на едно място с милионите неграмотни цигани.

# 468
Искате ли да изключим ромите от анкетата?

Не, не искам.
Не съм расист.
И ако някога детето на безотговорен родител зарази с нещо малкото ми бебе (ако, дай Боже, имам още деца), ще ми е абсолютно все едно дали въпросният безотговорен родител е бил циганин или антиваксинаторка.

Хората, които не ваксинират децата си, са в един кюп. В една категория. И 60-те образовани са на едно място с милионите неграмотни цигани.

Катя, специално за теб. РОМИТЕ СА ВЕЧЕ ВАкСИНИРАНИ. АКО НЕ СА, ДО МЕСЕЦ ЩЕ БЪДАТ.

# 469
Катя, специално за теб. РОМИТЕ СА ВЕЧЕ ВАкСИНИРАНИ. АКО НЕ СА, ДО МЕСЕЦ ЩЕ БЪДАТ.

О, престанете! Не можете да бъдете сигурна в това. А и това по какъв начин прави принципната ситуация по-различна?

"С финансови мерки принудиха ромите да ваксинират, затова ни подкрепете в нашия свободен избор да не ваксинираме" - това ли се опитвате да ни кажете? Много справедливо, няма що.  Whistling

# 470
  • София
Многократно повторих (но за антиваксинаторите е много характерно липса на каквото и да е желание да се образоват повече, да научат нещо ново, та не ме учудва нуждата от толкова повторения) -
 Това не отговаря на истината. Имам голяма желание да се образовам. Но моля те, посочи ми по надежден източник. Нищо лично срещу тебе, по постовете ти не носят голяма информация. Но ако ми посочиш къде мога да прочета още по въпроса ще го направя с готовност.

В темата има линкове с официална статистика на СЗО. Няма да се върна да ровя къде точно е, понеже не ти вярвам, че ще вземеш да г разучиш, така че... ако наистина имаш желание да се учиш, и сама ще намериш линковете.

# 471
  • София

Е, според нашата анкета 86% от хората отказали ваксина /до тук/. Лесно се смята.

Съвсем не е толкова лесно и това не е коректно!

Ето анализът на katiABV и тук.
Аритметиката излиза, когато се сложат в сметката хората, които отказват някои от ваксините, а не само тези, които отказват всички ваксини.
За "циганите" се разбрахме, че ще си сложат ваксините.

Нищо не сме се разбирали.
Ще ги махнем от статистиката, когато излязат от нея, не по- рано. А за момента са вътре. И са много повече от антиваксинаторките. Под много  повече разбирай няколко порядъка.

# 472
Основно. Не ваксинирам.  0 (0%)
Средно. Не ваксинирам.  9 (2.5%)
Полувисше. Не ваксинирам.  6 (1.6%)
Висше. Не ваксинирам.  43 (11.8%)
Висше + . Не ваксинирам. (+= повече, от едно висше, научна степен и т.н.)  9 (2.5%)

Това е достатьчно да се види,че майките,които четат тук и НЕ ваксинират са 90% с висше образование.

# 473

О, престанете! Не можете да бъдете сигурна в това. А и това по какъв начин прави ситуацията по-различна?
"С финансови мерки принудиха ромите да ваксинират, затова ни подкрепете в нашия свободен избор да не ваксинираме" - това ли се опитвате да ни кажете? Много справедливо, няма що.  Whistling
НЕ. Ако обърнете внимание, в тази тема не съм писала какво мисля по въпроса.
НО, щом попитахте, макар, че въпросните мерки не ме засягат в момента, личното ми чувство за справедливост е потресено от това, което се случва. За мен ВСЕКИ трябва  да има право на избор без да бъде притискан. Самата система трябва да се промени, така че хората да получават достатъчно информация, за да направят избор. Не мога да вярвам на лекар, който ми казва, че досега никой не е имал реакция към Пентаксим, при положение, че два пъти е виждала точно моето дете с такава... Как да повярвам, че няма да има проблем? Това като пример, защо хората губят доверие във ваксините/лекарите.  

# 474

Хаххахахахаахаа.....
 Joy Joy Joy
Господи, прости им, те не си го искат, то отвътре си ги кара.  ooooh!
Щом и Мангъров почна да ти се привижда, нещата са ясни.  Laughing
Или пък гузен негонен бяга?  Thinking
Хвърли ме в размисъл, признавам си, но пък ме скъса от смях.  Laughing
Той, видиш ли, не ме обвинявал?
Ма, кой си ти?
И що си мислиш, че ми пука дали ме обвиняваш или не?
Колкото до това, че "съветвам хората да не ваксинират", отговаря точно толкова на истината, колкото и глупостите, които бълваш и за които всъщност ти плащат де.
Така че споко, чадо (или пък г-н Мърморян, според тебе  hahaha), нито ми пука какво мислиш, нито ме вълнува дали ми позволяваш да не ваксинирам децата си.
Изводът - колкото и да се пениш, няма да постигнеш нищо.
А ние, хулените и оплюваните пак ще си правим това, което искаме.
Пък ти можеш да пишеш чаршафи, да вадиш думи от контекста и въобще... каквото искаш това да правиш.

Съжалявам, че пак ти пиша, макар да ти бях обещала, че няма, но безумията, които ръсиш (особено пък последното за Мърморян  Joy) ме провокираха.
Поне беше весело, ако не друго.
 Joy

# 475
Е ама като цяло българката е с висше!  Naughty Колко от вашите познати са само със средно? Имам предвид, чисто статистически, моля да не се приема лично. Hug
Аз само една съученичка имах дето никъде не кандидатства, всички други сме висшистки....  Sunglasses

# 476
Основно. Не ваксинирам.  0 (0%)
Средно. Не ваксинирам.  9 (2.5%)
Полувисше. Не ваксинирам.  6 (1.6%)
Висше. Не ваксинирам.  43 (11.8%)
Висше + . Не ваксинирам. (+= повече, от едно висше, научна степен и т.н.)  9 (2.5%)

Това е достатьчно да се види,че майките,които четат тук и НЕ ваксинират са 90% с висше образование.

(43 + 9) / (9 + 6 + 43 +9) = 52/67 = 0.7761

Тоест 77.61%!  Wink

P.S. О.К., Джуличка, сега се успокойте и след като се успокоите, можете да ми обясните какво имахте предвид с това  Wink:

Като за малоумни ще оцветя в червено това, което е важно в поста ми, за да не го представя г-н Персона както му е кеф на него.
Освен това, да вземе посети логопед, преди да ми прави реклама на напредъка в медицината.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 18:48 от Persona

# 477
  • София
Основно. Не ваксинирам.  0 (0%)
Средно. Не ваксинирам.  9 (2.5%)
Полувисше. Не ваксинирам.  6 (1.6%)
Висше. Не ваксинирам.  43 (11.8%)
Висше + . Не ваксинирам. (+= повече, от едно висше, научна степен и т.н.)  9 (2.5%)

Никой не спори.
В Бг има 43 на бр. висшистки, които не ваксинират децата си.
И какво? Какво трябва да ни докаже това? Какъв е процента на висшистите в Бг и какъв ли процент от тях съставляват тези 43 жени? Смело мога да твърдя, че е клонящ към 0.
А колко от децата в Бг не са ваксинирани? Голям процент от децата на споменатия изолиран културно етнос - или по- скоро на изолираната част от него, спазваща вековните традиции. Е, какъв процент от техните деца съставляват децата на тези 43 жени? Смело можем да предположим, че е клонящ към 0.

С други думи,
1. Висшистите в Бг ваксинират децата си. С изключение на 43, които спокойно можем да пренебрегнем.
2. Неваксиниращите родители в Бг са неграмотни. С изключение на 43, които спокойно можем да пренебрегнем като статистически незначими.

# 478
Хоп, извинете ме, но с глупостите на Персона забравих да попитам - що никой не коментира въпросите, които зададох?  Rolling Eyes
Някой желаещ да разясни на женичката това, което вече написах?
Или удобно заобикаляме това онова, щото не ни изнася?
И нека антиНЕваксиниращите обяснят - халюцинации ли имаме?
Има ли го случая с детенцето или го няма?
Могат ли ваксините да съсипят здравото ви дете?
И не ми казвайте заучената фраза за 0,000001%, щото веднага ще ви попитам ще имате ли смелост, ше имате ли очи да застанете пред майката на това дете и да й го кажете?
И с какво точно това ще й помогне (на нея или на детето)?
Благодаря ви предварително за отговорите, които няма да получа.
 Whistling

# 479
Добре,груба сметка направих само.... Peace
Но и 77% са достатьчни.

Кати,
Май те затрудняват някои неща да ги схванеш.
Цитат
Висшистите в Бг ваксинират децата си. С изключение на 43, които спокойно можем да пренебрегнем.
2. Неваксиниращите родители в Бг са неграмотни. С изключение на 43, които спокойно можем да пренебрегнем като статистически незначими.
Няма или поне много мальк процент от неваксиниращите родители са сьс основно или средно образование.Това е само от анкетата ТУК в този форум.
Останалите ти изводи са без значение за тази анкета.Важното е,че родителите,които НЕ ваксинират и четат в тази тема са 77% (по сметката на персона) с висше образование.

Цитат
В Бг има 43 на бр. висшистки, които не ваксинират децата си.
И какво? Какво трябва да ни докаже това? Какъв е процента на висшистите в Бг и какъв ли процент от тях съставляват тези 43 жени? Смело мога да твърдя, че е клонящ към 0.
Доказва,че неваксиниращите и четящи тук не са с основно образование от което следва,че изводьт ти е грешен.
Цитат
Неваксиниращите родители в Бг са неграмотни

Общи условия

Активация на акаунт