Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 525
Кой по- напред беше споменал за безсилието и как в такъв случай започват да се търсят правописни грешки?  Laughing
Има една бира от мен.
  beer  Wink

# 526
  • SA

Някой ще се намери ли да ми отговори?  Thinking
Щото аз все така си питам, но разумен, пък и изобщо отговор като отговор не получавам.

И още един два въпроса ми се ще да задам.
1. Ако сте ваксинирани против Хепатит, означава ли, че спокойно бихте дали да ви убодат с игла, с която преди това са боли заразен с Хепатит?  Thinking
Нали сте ваксинирани, значи няма от какво да ви е страх.

Въпросите ми са съвсем сериозни, за това, моля, ако има компетентни лица, нека те  да ми отговорят, фантасмагории не ми се четат.[/b]  Peace

Джуличка , на пьрвия ти вьпрос много ми се иска да видя как ще отговори Cristian. Той не е ваксиниран за хепатит , доколкото предполагам, но пьк и е убеден, че няма такава болест като хепатит В. Май и вируси няма според него.
Мога да ти кажа за себе си - имунизирана сьм за този хепатит по желание, защото сьм преценила , че работата ми е свьрзана с доста голям риск от зараза. Игли умишлено не си забивам/ било заразени, или незаразени с хепатит/, но се е случвало да имам контакт с крьв от такива болни. Не сьм се разболявала, но пьк познавам няколко медицински сестри, прекарали тежки хепатити и заразили се от пациенти/ вьв времето, когато ваксина за хепатит В не се прилагаше при медицинските работници./
Колкото за анафилактичния шок- то такьв може да вьзникне при приложение и на антибиотици и други медикаменти. Специално при новородени анафилактичен шок е казуистика, аз лично не сьм срещала за описани подобни случаи. За да вьзникне такава реакция, организмьт вече трябва да е влизал в контакт с вьпросния алерген. Не знам как вьтреутробно може да стане контакт с тези "пилешки клетки" , както ги наричаш.  А и не знам как точно си представяш изследванията за алергия. Ако имаш предвид кожните тестове- не се правят при малки деца.

# 527
Джуличка , на пьрвия ти вьпрос много ми се иска да видя как ще отговори Cristian. Той не е ваксиниран за хепатит , доколкото предполагам, но пьк и е убеден, че няма такава болест като хепатит В. Май и вируси няма според него.
Мога да ти кажа за себе си - имунизирана сьм за този хепатит по желание, защото сьм преценила , че работата ми е свьрзана с доста голям риск от зараза. Игли умишлено не си забивам/ било заразени, или незаразени с хепатит/, но се е случвало да имам контакт с крьв от такива болни. Не сьм се разболявала, но пьк познавам няколко медицински сестри, прекарали тежки хепатити и заразили се от пациенти/ вьв времето, когато ваксина за хепатит В не се прилагаше при медицинските работници./
Колкото за анафилактичния шок- то такьв може да вьзникне при приложение и на антибиотици и други медикаменти. Специално при новородени анафилактичен шок е казуистика, аз лично не сьм срещала за описани подобни случаи. За да вьзникне такава реакция, организмьт вече трябва да е влизал в контакт с вьпросния алерген. Не знам как вьтреутробно може да стане този контакт с тези "пилешки клетки" , както ги наричаш.  А и не знам как точно си представяш тези изследвания за алергия. Ако имаш предвид кожните тестове- не се правят при малки деца.

Много ти благодаря за отговора, съвсем сериозно.   bouquet
Това, че не съм съвсем съгласна с него, не пречи да се радвам на наистина интелигентни хора, които имат какво да кажат и да обсъждат, а не само да дрънкат.
В последните страници разумен диалог няма, та се радвам, че можем и да говорим, а не само да ръсим простотии.
Не знам дали няма да разводним темата, но тя вече съвсем се е овъртяла, за това ще си позволя да ти задам още един въпрос.
Щом такива изследвания не се правят на малки деца, как би могло да се установи към коя от съставките на ваксината е алергично детето, при наличие на реакция (по- скоро след нея)?
 Rolling Eyes

П.С Ако бременна, в напреднала бременност се ваксинира против тетанус, веществата от ваксината преминават ли плацентарната бариера?  Rolling Eyes

# 528
  • SA
Ако детето е под 3-4 години, кожни тестове за алергия е рано да се провеждат. По принцип алергия кьм даден алерген в тази малка вьзраст може да се докаже като се изследва в крьвта нивото на специфични имуноглобулини Е кьм него. Малко ми е сьмнително обаче в посочения от теб конкретен случай - дали изобщо има лаборатория в БГ, която да провежда подобни изследвания за всички компоненти от дадена ваксина. Поне аз не знам за такава.
За това, дали компоненти от ТАП преминават през плацентарната бариера - за анатоксина - като белтьчна молекула не зная дали може да премине, не всички протеини имат тази вьзможност. За други неорганични сьставки мисля , че е вьзможно.

# 529
Кой по- напред беше споменал за безсилието и как в такъв случай започват да се търсят правописни грешки?  Laughing

А също така и заради 4уждата клавиатура при която някои букви липсват.В такъв слу4ай сте безцеремонно наро4ен в неуважение и още нещо.
Може да изложите своята гледна то4ка,без да сипете обиди,но то4но с обиди и епитети ще ви обсипят,само защото вашето мнение е в разрез с общо приетите.
Прав е бил Хайтов,колкото и да съм се надявала да греши поне малко!

# 530
... Малко ми е сьмнително обаче в посочения от теб конкретен случай - дали изобщо има лаборатория в БГ, която да провежда подобни изследвания за всички компоненти от дадена ваксина. Поне аз не знам за такава.

Няма такава, проверих.
Добре, как тогава, според теб човек да продължи да си ваксинира детето, ако вече е имало проблем, а те не могат да установят към какво точно е свръхчувствително или алергично?  Rolling Eyes
А пък в същото време искат да те задължат да направиш пак същото нещо?
Кажи честно - не ти ли се струва абсурдно?
А за този ТАП - ок, да го кажем и по друг начин - опасен ли е за бебето в корема, ако то е само на 20 или 30 седмици, при положение, че знаем, че ваксини на толкова малки бебета е недопустимо да се прилагат?
 Rolling Eyes

# 531
  • ул. "Мечтание"
И двамата със съпруга ми сме с висше образование, не ваксинираме.
Смятаме, че вредите от тях са повече от ползите. А и от моя гледна точка са си просто безсмислени, тоест не е нужно да ги прилагам, а и поради факта, че мненията за и против са твърде противоречиви и неясни, предпочитам да пропусна. Не ме притесняват болестите, против които се ваксинира, независимо колко зловещи ги изкарват. Препочитам да разчитам на алтернативни на конвенционалната медицини начини на превенция, отколкото да лекувам болести, независимо от типа им и дали има или няма ваксина за тях.

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 00:31 от Нощни очи

# 532
  • SA
Джуличка , аз наистина не сьм чела темата, в която си описала какво точно се е случило на детето ти от тази ваксина. Разбрах, че е било кошмар за теб и се извинявам, ако те врьщам кьм него.
Моето мнение- ако дадено дете е получило сериозни странични ефекти от дадена ваксина, както в случая казваш, че е алергично - то тя не бива да се прилага повече, независимо коя от сьставките й е виновна. Това правило важи и за антибиотици - при изявила се алергия кьм тях, не се прилагат повече от сьщата група. При лечение на всяка алергия е много важно да се направи всичко вьзможно, за да се отстрани алергена, ако е известен.
По отношение на тетануса - нямам информация доколко този ТАП може да е вреден за бебето вьтреутробно.
А Марица, за "ч" пробвай клавиша с ей този знак- "~". Не че ме дразни изписването на думи с 4 . Peace

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 00:52 от kameloth

# 533
Благодаря ти за изчерпателните отговори.  Hug  bouquet
Аз, понеже съм "късметлийка", та имах проблеми и с двамата ми сина, макар и по различен начин, но както и да е, няма да се връщаме назад.
Още веднъж ти благодаря и се извинявам на авторката за всичкия спам, който се изля тук.
Смятам, че последните няколко поста са били поне мъничко полезни.
Поне за някого.
  Peace

# 534
... А след това и на училище, и дай боже живот и здраве - в университет.
Навсякъде се изисква документ, че постъпващият е ваксиниран и не е заразно болен (защо ли).
...

Аз ще Ви отговоря ЗАЩО:
След като искате детето Ви да бъде прието в обществото и да стане част от него трябва да се спазват неговите правила - то да бъде безопасно за неговото съществуване. Ако не Ви се спазват тези правила - дръжте си го вкъщи - не го пращайте на ясли, детски градини, училища и прочие.
Дори, ако искате и не съобщавайте, че сте го родили...  
1swing

# 535
Ох, Божееее ooooh!!!!
Що не идеш на летището, пресрещайки всеки кацнал англичанин, австриец, холандец или какъвто и да било там чужденец, от държава с препоръчителни ваксини, да му кажеш, че не искаш да го мяркаш по улиците ни?!
М?
Или той ти е по- мил от нашите деца?
Или по- ценен?
Егати, чак не мога да повярвам, че е възможно жени, които са МАЙКИ да таят такава злоба към ДЕЧИЦА!
 ooooh!

# 536
Ох, Божееее ooooh!!!!
Що не идеш на летището, пресрещайки всеки кацнал англичанин, австриец, холандец или какъвто и да било там чужденец, от държава с препоръчителни ваксини, да му кажеш, че не искаш да го мяркаш по улиците ни?!
М?
Или той ти е по- мил от нашите деца?
Или по- ценен?
Егати, чак не мога да повярвам, че е възможно жени, които са МАЙКИ да таят такава злоба към ДЕЧИЦА!
 ooooh!

Кой говори за злоба? Къде в поста си съм споменала улици?
Тук в тази тема или те нападат или само простотии чета - като цитата по-горе!

# 537
Малко ми е неприятно, че трябва да се повтарям, но някой забеляза ли статистиките за покритието на Европейските страни при пожелателни (в повечето страни само някои от ваксините са пожелателни) ваксинации - над 90% са ваксинирани, при условие, че за доста ваксини могат да избират.

Колкото до това, че не сме били дорасли да има избираемост - ами, извинявам се, ама по същата логика не сме и дорасли за демократично избиране - защото е безумно, всеки да може да ходи и да гласува, т.е. непряко да избира този, който ще напише закона за здравеопазването, но да не може да избира пряко дали да ваксинира детето си. (Няма много логика, въпреки че зная, че се прави, поради идеята, че експертното мнение се взима за по-валидно от неекспертното.) А това дали сме дорасли за демокрация, е съвсем друг въпрос.

Пак повтарям - аз съм ЗА ваксинирането, но съм ЗА свободата на избор, защото така принуждават хората, които не желаят да ваксинират децата или пък при деца със странични ефекти, които лекарите не диагностицират като такива и не издават документ за освобождаване от ваксина, да се крият и реално отново не се знае кой е ваксиниран. А циганите никой - нито сега, нито като стане избираемо, няма да ги накара или спре да се ваксинират, те са инертна маса, законите всъщност не ги касаят, тъй като никой не ги кара да ги спазват (справка - не съм видяла да се карат на циганин, че не си е продупчил билет).

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 02:59 от gergandi

# 538
Цитат
След като искате детето Ви да бъде прието в обществото и да стане част от него трябва да се спазват неговите правила - то да бъде безопасно за неговото съществуване. Ако не Ви се спазват тези правила - дръжте си го вкъщи - не го пращайте на ясли, детски градини, училища и прочие.
Дори, ако искате и не съобщавайте, че сте го родили
...
На Витошка 73 има един детски магазин.Там неваксинираните ми деца пробваха много дрехи и обувки.Само предупреждавам,после да няма заразени...

Камелот,ще отговоря.Имам 7 убождания с игли от серопозитивни пациенти (ХИВ и Хепатит) и нямам нищо.
Ваксиниран сьм срещу СПИН и Хепатит А,В,С,Д,Е и всички,които още не са открити и  няма как да  ме хване.
Не бих си прелял крьв,нито се бих убол нарочно с ползвана игла защото ме е гнус.
Ако сьм в безсьзнание и ми се прелива заразена крьв,не искам да знам и не ме интересува дали е била "позитивна" според догмите на медицината.Нито ще ме уплаши,нито ще предприема някакви действия.

Не разбрахме от кога се ваксинира срещу вариола или н арочно не се отговаря?
Признавам пред всички,че вчера много ми се спеше,когато смятах математиката.

Моля за милост и  пощада пред инквизицията Peace

# 539
Archangel, ти къде прочете, че съм казал, че Джули е глупава? Казах, че не съм съгласна с нея за това, че неваксиниращите са много по-интелигентни от тези, които ваксинират, защото трябва. Не виждам какво безумно нещо съм написала, ако искаш смятаи се за по-интелигентна от мен, не ми пречи. Говоря уважително във форума, така че не ме заплашвай, по-скоро твоето изказване за отстраняването на мозъка ми се нуждае от по-особено внимание.
Джуличка, не се чувствам безсилна, не посочвам правописни грешки, начинът ти на изразяване и логиката ти не ми допадат. Но как беше: на вкус и цвет, другари нет.
И тъй като беше попитала кой ще застане пред Надежда да й обясно колко са полезни ваксините, да те питам и аз: ти би ли застанала пред приятелката на колежката ми, за да й обясниш колко са вредни и как майка й е направила нещо добро за нея, неваксинирайки я? Жената е болна от полиомиелит, неваксинирана, цял живот обвиняваща майка си за това.

Общи условия

Активация на акаунт