Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Кой по- напред беше споменал за безсилието и как в такъв случай започват да се търсят правописни грешки?  Laughing
Има една бира от мен.
 beer  Wink

Никой, мисля. Поне не в тази тема. Аз бях казала, че понякога посочвам правописните грешки. Основно, когато са груби, чести и демонстриращи груба неграмотност. Обикновено това е показателно за авторите.

Въпреки, че сме на различни становища по... ами, достатъчно въпроси не виждам как това би могло да се отнася за теб.

Ваксиниран сьм срещу СПИН и Хепатит А,В,С,Д,Е и всички,които още не са открити и  няма как да  ме хване.
Не бих си прелял крьв,нито се бих убол нарочно с ползвана игла защото ме е гнус.
Ако сьм в безсьзнание и ми се прелива заразена крьв,не искам да знам и не ме интересува дали е била "позитивна" според догмите на медицината.Нито ще ме уплаши,нито ще предприема някакви действия.

Не разбрахме от кога се ваксинира срещу вариола или н арочно не се отговаря?

При такава шокиращо безумна първа част на изказването едва ли има смисъл някой да си прави труда да отговаря на втората... усилията няма да дадат плод, така или иначе. Да не говорим, че да се интересуваш - уж - от темата, пък да не си направиш труда да прочетеш най- елементарното - историята на ваксината, произхода на думата, ако щеш, е ... амииии... ще се въздържа да изкажа гласно мнението си, но имам определени подозрения относно категорията, към които принадлежат хора, използвали - многократно - игли и спринцовки, използвани преди това от хора, заразени със ХИВ, Хепатит и др. подобни.
И определено не това е категорията хора, към която бих се обърнала за съвет по отношение на здравето на детето си, още по- малко - на здравето на обществото.  Crossing Arms

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 08:54 от katiABV

# 541
  • София
Добре, как тогава, според теб човек да продължи да си ваксинира детето, ако вече е имало проблем, а те не могат да установят към какво точно е свръхчувствително или алергично?  Rolling Eyes

Джули, мисля, че е време да спрем с тази тема. Не видях нито един пишещ в тази тема, който да поддържа тезата, че дете, което е проявило реакция към даден препарат следва да продължава да бъде третирано с него или със сходни по състав такива.
Напротив - прилагайки масова ваксинация, обхващаща ВСИЧКИ - независимо от личното им мнение по въпроса ще е много по- безпроблемно да оставим дечицата, които наистина не бива да бъдат ваксинирани, без ваксина. Безопасно - както за тях самите, така и за обществото.

# 542
  • София
Ох, Божееее ooooh!!!!
Що не идеш на летището, пресрещайки всеки кацнал англичанин, австриец, холандец или какъвто и да било там чужденец, от държава с препоръчителни ваксини, да му кажеш, че не искаш да го мяркаш по улиците ни?!
М?
Или той ти е по- мил от нашите деца?
Или по- ценен?
Егати, чак не мога да повярвам, че е възможно жени, които са МАЙКИ да таят такава злоба към ДЕЧИЦА!
 ooooh!

Ами всъщност ако дойде от някъде и поиска децата му да посещават Български ДЗ и училища, ще трябва да представи документ, че имат съответните ваксини.
Не съм била в Австрия и не мога да говоря от първа ръка, но силно подозирам, че там нещата стоят по същия начин.
Когато майка ми отиде да записва мен и брат ми в общински училища в САЩ, от училищата поискаха, преди да започнем да ги посещаваме, да бъдат представени преведени имунизационни паспорти - и понеже ние, разбира се, не носехме подобен документ - от къде да ни хрумне - се наложи баба ни да изрови българските ни картони и да ги изпрати с факс  newsm78 тук вече не помня как точно беше, понеже беше доста сложна и омотана процедура, но, да речем, от посолството на САЩ тук до до посолството на БГ там... и да има печат от посолствата... някаква щуротия пълна.
Във всеки случай, ако не ги бяхме осигурили, нямаше да ни изхвърлят от САЩ. Просто нямаше да имаме право да посещаваме общинско училище там.

# 543
Цитат
Не съм била в Австрия и не мога да говоря от първа ръка, но силно подозирам, че там нещата стоят по същия начин.
Номер едно си в подозренията и изводите си Кати.Поздравления  bouquet
За едра шарка се ваксинира от 1807 година.Малко след откритието на електронния микроскоп или?
И може би ще обясниш Кате,как вирусьт живее на облеклото,както е посочено в "любимата" ми уикипедиа на бг език?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%80%D0%B0_%D1%88%D0% … D1%80%D0%BA%D0%B0

# 544
Щом не си видяла за грешките, значи ти не четеш, Кате.  Wink
Колкото до училищата - децата само там ли се заразяват?
По улиците не?
Щото въпросната госпожа, на която зададох въпроса беше споменала "държане вкъщи", та за това.
Анье, ако ти отговоря, начинът ми на изразяване и мисълта ми няма да ти харесат.
Я не се затормозявай и не ме чети.  Whistling
И май Катя е права - най- добре е да спрем.
Ама според мен, да спрем с темата изобщо.
Не виждам как би могло да има някакво развитие от тук нататък.

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 11:45 от Джуличка

# 545
  • SA
Eee, Christian, благодаря за отговора! Доста ме развесели тази сутрин.
Честно, това за преливането на заразена крьв не го вярвам.
И в една друга тема бях писала за този случай, но пак ще го повторя.
Преди доста години бившият шеф на детска клиника в Пловдив- проф. Михов твьрдеше, че нитратите не са вредни за организма. За да докаже твьрдението си проведе експеримент сьс себе си - в продьлжение на десетина дни приемаше нитрати в покачващи се количества, като успоредно с това си правеше и крьвни изследвания. Беше поканил и един пловдивски вестник да отразява опита. Не помня до колко грама нитрати на прием достигна. Спря заради някакви празници, при които лабораторията не работеше няколко дни.
Мисьлта ми беше, че ако човек е убеден в нещо и активно го проповядва на голям брой хора, то би следвало да е готов да го приложи вьрху себе си. Аз лично и подобен пример не бих следвала сляпо, защото с времето сьм се научила да не приемам за аксиома , казаното дори и от безспорни авторитети.

# 546
... А след това и на училище, и дай боже живот и здраве - в университет.
Навсякъде се изисква документ, че постъпващият е ваксиниран и не е заразно болен (защо ли).
...

Аз ще Ви отговоря ЗАЩО:
След като искате детето Ви да бъде прието в обществото и да стане част от него трябва да се спазват неговите правила - то да бъде безопасно за неговото съществуване. Ако не Ви се спазват тези правила - дръжте си го вкъщи - не го пращайте на ясли, детски градини, училища и прочие.
Дори, ако искате и не съобщавайте, че сте го родили...  
1swing

Може ли само малко по-лекинко с размахания пръст!
Ако си бяхте направили труда да дочетете останалата част от поста ми, щяхте да забележите очевидната ирония на въпроса в скобите.

Няма бяла страна, в която да не се изискват поставени задължителни ваксини при постъпване в държавни или общински детски градини, училища и университети.
Някои законодателства допускат освобождаване от една или от всички ваксини по различни причини - на някои места се допуска освобождаване само при медицински показания, на други се освобождава също и поради религиозни вярвания, а на трети - и поради лични убеждения на родителите. Освобождаването от ваксини рядко се прави доживот за всички ваксини - доколкото видях, това е само при прекарани животозастрашаващи усложнения. В останалите случаи обикновено се иска представяне на медицински документ всяка година на съответните училищни власти.

Както на няколко пъти имах възможност да кажа, подкрепям правото на свободен информиран избор  на родителите
(макар че някои от защитниците на тоталното неваксиниране тук ме изумиха с интересната реалност, която обитават Wink ).

Но това не значи, че ще подкрепя отпадане на задължителните ваксини за децата, постъпващи в държавни и общински детски градини и училища, освен с индивидуално освобождаване по доказани меицински противопоказания.

Не съм изрод, не бих си и помислила, че може детенце, което е показало реакция, да бъде насила ваксинирано, това противоречи и на добрата медицинска практика, и не разбирам защо това е дежурния рефрен на някои майки.

Джуличка, не твърдя, че на улицата бебето ми няма да хване морбили от преминаващата каруца циганета, или от децата на Christian.
Твърдя, че е в пъти по-вероятно децата ми да се инфектират при продължителен принудителен престой
в затворено помещение с преобладаващо неваксинирани деца.

Принципно с намаляването на популационния имунитет се повишава рискът от заразяване и в научната общност има консенсус по това.
Всеки инфекциозен причинител е различен, всяка ваксина и всяка имунна система също,
но обикновено на нашата планета бъркането с голи ръце в огън води до изгаряния.

За Christian разбрахме вече, че пише от други координати, защото доколкото схванах, там вече има ваксина срещу СПИН, поздравления!

# 547
  • София
Цитат
Номер едно си в подозренията и изводите си Кати.Поздравления  bouquet
За едра шарка се ваксинира от 1807 година.Малко след откритието на електронния микроскоп или?
И може би ще обясниш Кате,как вирусьт живее на облеклото,както е посочено в "любимата" ми уикипедиа на бг език?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%80%D0%B0_%D1%88%D0% … D1%80%D0%BA%D0%B0
Изобщо не възнамерявам повече да се опитвам да те уча на елементарни неща - не си прави труда да ме питаш. Не се опитвай и да ме "подпитваш". Ако имаш желание да се учиш - чети. Аз не съм ти учител, не ми се плаща за това. И, честно казано, ако бях решила да бъда нечий частен учител, ти не би бил сред изборите ми за ученици.

# 548
  • след Околовръстното
И двамата със съпруга ми сме прости среднисти и ваксинираме.

# 549

Няма бяла страна, в която да не се изискват поставени задължителни ваксини при постъпване в държавни или общински детски градини, училища и университети.
Някои законодателства допускат освобождаване от една или от всички ваксини по различни причини - на някои места се допуска освобождаване само при медицински показания, на други се освобождава също и поради религиозни вярвания, а на трети - и поради лични убеждения на родителите. Освобождаването от ваксини рядко се прави доживот за всички ваксини - доколкото видях, това е само при прекарани животозастрашаващи усложнения. В останалите случаи обикновено се иска представяне на медицински документ всяка година на съответните училищни власти

Откъде имате тази информация? За  кои "бели" държави говорите конкретно?

# 550
Не съм изрод, не бих си и помислила, че може детенце, което е показало реакция, да бъде насила ваксинирано, това противоречи и на добрата медицинска практика, и не разбирам защо това е дежурния рефрен на някои майки.

Ами, защото това е реалността, мила, за това.
Дори и да е направило алергична реакция, детето ти ПАК ще бъде ваксинирано, само че според господа умниците, ако му приложиш антихистаминова терапия, най- вероятно проблеми нямало да има.
Аз не бих играла тази руска рулетка, а ти?

Цитат
Джуличка, не твърдя, че на улицата бебето ми няма да хване морбили от преминаващата каруца циганета, или от децата на Christian.
Твърдя, че е в пъти по-вероятно децата ми да се инфектират при продължителен принудителен престой
в затворено помещение с преобладаващо неваксинирани деца.

О.К., според твоите разбирания, да речем, че е така.
Но питам - ако има детенце, което все пак е освободено от ваксини, да речем заради бъбречна недостатъчност, ти искаш да кажеш, че ще държиш детето си далеч от него и няма да позволиш (ако имаш право на глас) това дете да посещава същата група в детската градина, в която е твоето дете, така ли?
 newsm78

# 551
  • София

Вече се разбрахме, че се налагат подобни... безумни мерки, само и само да може да бъде ваксинирано всяко дете, което може само и единствено поради съществуването на големи "умници", които не ваксинират здравите си деца - деца, за които това не би представлявало никакъв проблем. И, разбира се, за да се поддържа същия процент на имунитет в полулацията... се налагат твърде тежки мерки.
От друга страна, ако нямаше антиваксинаторско движение, вероятно на никой лекар нямаше да мине и през ум идеята да кара дете, което има противопоказания, да бъдат ваксинирани.
Би било по- хубаво, ако не беше така, нали?
И забележи, бих насърчила сина си да играе с дете - инвалид, но бих му препоръчала да страни от личности, които съзнателно и нарочно сами се нараняват.
И така, бих се радвала да играе с детенце, което е прескочило ваксините по медицински причини, но бих се борила против присъствието на деца на антиваксинатори, както и на такива, неваксинирани поради етно- културните специфики на родителите си.

# 552

Някои законодателства допускат освобождаване от една или от всички ваксини по различни причини - на някои места се допуска освобождаване само при медицински показания, на други се освобождава също и поради религиозни вярвания, а на трети - и поради лични убеждения на родителите. Освобождаването от ваксини рядко се прави доживот за всички ваксини - доколкото видях, това е само при прекарани животозастрашаващи усложнения. В останалите случаи обикновено се иска представяне на медицински документ всяка година на съответните училищни власти

Откъде имате тази информация? За  кои "бели" държави говорите конкретно?
Съгласна съм, изразих се грешно.
Зная за незадължителното ваксиниране в Германия, например, но се афектирах, извинявам се.
Скорошните епидемии от морбили в Германия между другото се свързват именно с ниския процент обхващане от ваксината, заради незадължителния й характер.

Имам предвид Америка, Скандинавия, Великобритания, дори Франция, ако щете.

Джуличка, нямам нищо против да се освобождават деца от имунизиране по медицински причини.
Притеснява ме сценарий, при който имунизационният календар става изцяло препоръчителен.
Това ще значи също така, че родителите ще трябва изцяло да заплащат ваксините на децата си,
и неваксинирането ще се превърне и в икономически-обусловена практика.
Огромен процент от обхванатото в момента население няма да може да си позволи да заплати само поставянето на ваксини,
включително родители, които биха искали да имунизират децата си в много случаи няма да имат възможност да го направят по чисто икономически причини.
Все пак цената на труда у нас не е съпоставима с тази в Германия.

# 553

Откъде имате тази информация? За  кои "бели" държави говорите конкретно?
Съгласна съм, изразих се грешно.
Зная за незадължителното ваксиниране в Германия, например, но се афектирах, извинявам се.
Скорошните епидемии от морбили в Германия между другото се свързват именно с ниския процент обхващане от ваксината, заради незадължителния й характер.

Не мога да го открия в момента, в сайта на СЗО, но за Германия гледах по-високо покритие на ваксинирано население от тук.

редактирам се:

Германия
България
Ок, не са повече, но данните са истински. 95% от населението е ваксинирено против шарки, което покрива изискването за стаден имунитет. Т.е.не би трябвало да боледуват. Или бъркам нещо?

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 12:29 от Britt

# 554
  • София

Хм, а дали не е точно това целта на антиваксинаторите?
Не на Джули (примерно), но на ръководителите, създателите и спонсорите на движението?
Ваксините да станат платени - т.е. родителите да бъдат принудени да избират ваксината, която ще поставят на детето си по икономически, а не според качеството й, съображения? Така че ваксини, които отдавна не се прилагат, тъй, като са опасни - пр. живото полио, ваксините, до скоро плащани от ЗК - заради които всички, които имаха тази възможност, си купуваха пентаксим... но ЗК въпреки това плащаше на производителите, с които е сключила договор, за всяко дете - а сега остават без този контингент... при свободен пазар навярно отново биха си върнали част от приходите... за сметка, разбира се, на здравето на децата ни... не, за сметка на здравето на българчетата с неплатежоспособни или финансово-затруднени родители...

И изобщо, както казва приказката - "за каквото и да ви говорят, знайте, че става дума за пари"...

Дали не е назрял момента да се замислим КОЙ СУБСИДИРА антиваксинаторското движение?

Кой дава парите за  безумните публикации, от които черпят информация?
Кой плаща на бродещите пастори, които проповядват вярата им?

Общи условия

Активация на акаунт