Към родителите в кв.Люлин.Петиция в полза на вашите деца!

• 1 901
  • 19
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!За пореден път с малко повече усилия ще се опитаме да решиме проблема с т.нар."Индианско селище"намиращо се в кв.Люлин 8-ма част в карето между блоковете 812/813/814/815.За това ви моля всеки заинтересован да постави своето мнение и глас в посочения линк http://bgpetition.com/For-Kids/index.html

# 1
Ех, индианското...колко сме играли като деца там  Grinning
Скоро го видях, по-точно останките му - всичко е разрушено и ограбено.  Confused
Успех  Peace

# 2
  • София
Мерси-от всички нас зависи!

# 3
  • sofia
Писах  Peace. Не може да няма начин площадката да бъде възтановена.

# 4
  • София
Ами има,но явно трябва по-голям натиск.... Close

# 5
  • София
Здравейте!Подтикнати от идеята да зарадваме децата си с още една детска площадка ние родителите на кв.Люлин или поне все още малка част от тях започнахме да събираме подписка която да послужи пред общинската институция с цел оборудване на едно прекрасно място в кв.Люлин.Сега когато тази идея все повече нараства с всеки изминал ден броят на въпросите за бъдещата площадка нараства с всеки изминал час:-ако общината не съдейства?Какво можем да направиме ние родители?Към кого да се обърнеме за съдействие?Как да потърсиме спонсори за нашата идея?Разгледах няколко каталога на фирми предлагащи детско оборудване за площадки,но цените наистина са високи за да се хвърлиме в идеята да се съберат пари от всеки желаещ и нещата да се закупят от родителите.Площадката е с огромни размери с почти изградена структура за детска площадка.Спокойно в нея могат да се съберат една пързалка (като се спаси и поднови сегашната там),2-3 люлки и още някакво съоръжение.Сумата обаче възлиза на около 5000лв..Говоря за нещо такова
        Моля ви дайте предложения как бихме могли да действаме при евентуален отказ от страна на общината.Ето и подписката която събираме http://bgpetition.com/For-Kids/index.html всеки глас е важен за нас.

Това е състоянието сега....

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 10:26 от ronkis

# 6
ronkis,
инициативата ви е много хубава, поздравление.
Тъй като имам, макар и скромен, опит бих ви посъветвала първо да наблегнете над това за какво може да се ползва терена, т.е. детска площадка за деца от каква възраст, ако има възможност за сепариране чудесно, след това не е лошо да си направите идеен проект, все някой от родителите подели инициативата ще има познанията за това, за игралните съоръжения бих ви препоръчала да се насочите към такива от естествени материали, понякога излизат по-ветино, погледнете и това което се предлага в направи сам примерно. Направете нагледна подробна брошура за това какво как ще изглежда дет.кът, какво ще се прави, какво трябва да се купува. Едни от спонсорите биха могли да са и самите фирми предлагащи оборудването, с  намаление което ще ви направят, околни голями търговски вериги, особено ако са в близост до мястото и клиентите им биха били потенциални ползватели или обратното. Не на последно място все пак това е мястото където ще играят вашите деца, мисля че сума от 5000 лева не е чак толкова трудно да съберете и вие самите помежду си. 

# 7
Хубаво е да се запознаете първо с наредбата за детските площадки.
http://divishtastlivi.wordpress.com/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0% … 12-01-2009%D0%B3/
Имайте предвид, че площадките за игра вече се водят строежи и за изграждането им трябват проекти, разрешение и т.н. Задължително се предвижда и ограда висока 1 м.
Финансирането е другия проблем.
Ако успеете да убедите общината да финансира изграждането би било чудесно. Все пак местната власт разполага с ресурси.
Ако има в района регистрирано НПО, можете да кандидатствате с проект по някоя програма, не задължително европейска. Има фондации и други организации, предоставящи средства за подобни дейности.
Още един вариант е т.нар. fund raising - да си съберете сами пари, чрез специални акции. Дали ще продавате домашно направени сладки, ще организирате изложба, или концерт с цел събиране на средства, важното е да убедите възможно най-много хора от района да отделят някакви средства за вашата цел.
Всичко останало се решава от активната група хора, за предпочитане при съдействие на професионалист  - размер и предназначение на площадката, видове и брой съоръжения, предпочитани материали.
И накрая за да бъде разумна като стойност и за да се гарантира опазване в бъдеще на площадката, хубаво е да се предвиди доброволен труд при изграждането.

# 8
  • София
Много ви благодаря за изказаните мнения страшно много ми помогнахте и ми отворихте очите за нашата инициатива.Ще ви следя с голям интерес.......Все още и др. седмица ще събираме подписката.....същевременно ще ангажирам архитект да направи план...той ще е част от майките в градинката...

# 9
Аз ще ти споделя каквото знам, но не за изграждането на детска площадка, а на беседка.

При нас цялата продцедура протече точно една година, като общината не даде нито един лев за изграждането й. Парите се събират от живущите в блока. На първо време знам, че трябва да отидете в общината, да подадете една камара документи и да почакате повече от половин година тези документи да бъдат прегледани и одобрени от най-различни лица. Всичко това се прави, защото заемате част от общинската земя и без съгласието на общината нямате право да строите каквото и да е. При вас предполагам, че нещата ще протекат доста по-трудно, тъй като това съоръжение ще бъде предназначено за деца все пак.

Втората стъпка, ако не ви финасират (което вероятно няма да направят), е да си намерите фирма-строител, да обсъдите условията с нея и след това да съберете парите.

По никаквъ начин не искам да ви обезнадеждавам, инициативата ви е много хубава. Но това е реалността - общините никога нямат пари за каквото и да е. Ако сте серизони и най-важното търпеливи - ще се справите и сами. Желая ви успех!

# 10
Аз ще ти споделя каквото знам, но не за изграждането на детска площадка, а на беседка.

При нас цялата продцедура протече точно една година, като общината не даде нито един лев за изграждането й. Парите се събират от живущите в блока. На първо време знам, че трябва да отидете в общината, да подадете една камара документи и да почакате повече от половин година тези документи да бъдат прегледани и одобрени от най-различни лица. Всичко това се прави, защото заемате част от общинската земя и без съгласието на общината нямате право да строите каквото и да е. При вас предполагам, че нещата ще протекат доста по-трудно, тъй като това съоръжение ще бъде предназначено за деца все пак.

Втората стъпка, ако не ви финасират (което вероятно няма да направят), е да си намерите фирма-строител, да обсъдите условията с нея и след това да съберете парите.

По никаквъ начин не искам да ви обезнадеждавам, инициативата ви е много хубава. Но това е реалността - общините никога нямат пари за каквото и да е. Ако сте серизони и най-важното търпеливи - ще се справите и сами. Желая ви успех!

# 11
  • София
Както се вижда от снимките които качих-градинката е предназначена за детска площадка и се води като такава.Мисля,че няма да е толкова трудно,но ще видиме....

# 12
Страхотна площадка имате - голяма, отдалечена от улицата, с тревни площи... Невероятно местенце. Искрено се надявам да се справите лесно с цялата бумащина. Ще си заслужава. Веднага подписвам петицията.

# 13
Белла българия участва в проект и спонсорира изграждането на детски площадки. Преди време мернах информация за това и ми се стори интересно. Ако искате се свържете с тях и може да ви подпомогнат. Потърсете информация за този проект, знам, че е дългосрочен и правят по шест площадки на година.

# 14

Общи условия

Активация на акаунт