командировка Белгия

• 4 887
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря на всички за отговорите и най-вече за информацията относно цените. Наистина и на мен ми се видяха малко парите, но това е положението. Така или иначе са само за храна, защото другите неща са осигурени и има кола на разположение с достатъчно бензин. Ясно е че ще трябва да нося и допълнително пари, в крайна сметка заведенията и екскурзиите ако искаш никой не ти ги плаща. Добре поне, че не пуша Simple SmileПък и както е казала klamerita те не питат, а информират. Идеята ми беше по-скоро дали има някакъв минимум или частните сами решават колко да отпуснат.
Благодаря ви много, надявам се все пак, че ще мине добре.

# 16
Azaf, само да вметна, че билетчето на влакче от летището до центъра е 4Е.

Ами аз не бих отишла командировка и да си вадя от джоба.

Ами то обикновено не те питат, а те пращат. Така че много нямаш избор.

Имах впредвид, че командировка две седмици са си вадиш от джоба не е нормално за мен, така че не бих добавяла ежедневни, нито бих ходила до Франция.
Но пък бих си накупила дрешки, защото на търговските улици парцалките са по 10-20Е и по намаления определено си заслужава.

# 17

...

Благодаря за уточнението, защото съм го ползвала само веднъж и с предварително купен от БГ билет.

# 18

...

Благодаря за уточнението, защото съм го ползвала само веднъж и с предварително купен от БГ билет.
А? Как става това - с предварително купен?

# 19
...
А? Как става това - с предварително купен?

Поръчахме си ги в самолетната агенция и ни ги издадоха с билетите.

# 20
И? Слезе на тетището, мина в подземието и направо се качи на влака ли? На билета не пишеше ли цена? Странно. При положение, че цените варират дали е бърз влак например...

# 21
И? Слезе на тетището, мина в подземието и направо се качи на влака ли? На билета не пишеше ли цена? Странно. При положение, че цените варират дали е бърз влак например...

Само си ги заверихме на място. Пишеше цена (сигурно), но бяхме голяма група и това беше още при първото ми пътуване за там (т.е. оставих се да ме водят).
Другите пъти съм ползвала винаги шатъл (основно на NH Stefanie).

# 22
Ох, размечтах се , като ви чета.
Защо ли не мога да отида още веднъж в командировка в Белгия...па ако ще и 17 евро да ми дават, ще се оправя.
Аз ходих 2 пъти, Август и Януари, такива безбожни намаления имаше в магазините, че щях да получа удар- мин 50% и стигащи до 70% и то на маркови дрехи.
Та втория път тръгнах с почти празен куфар / и доста евра/ , и после едвам го затворих, и едвам се домъкнах с още една огромна чанта ръчен багаж и дрехи за няколко години напред за мен и дъщеря ми.
Лошото беше, че магазините затварят в 6ч, само в четвъртък бяха отворени до към 7-8, но не всички. Но пък съботата, като тръгнахме в 9 и се прибрахме в хотела в 18ч , със сто торби.
Така че , ако можеш носи си повече парички, заслужават си всяко евро. Ние тогава хванахме точно лятните и зимни разпродажби, за сега не знам, дано има намаления.

# 23
Ами аз не бих отишла командировка и да си вадя от джоба.

Ами то обикновено не те питат, а те пращат. Така че много нямаш избор.
Аз в командировка в която ще трябва да плащам от джоба си не отивам, каквото искат да ме правят. Особено за повече от 3 дни.
Ако искам да ходя на екскурзия някъде, сама ще си избера дестинацията. Служебно пътуване ли е, работодателя е длъжен да ми плати пътните, хотела и командировъчни. Не ме праща от София в Пловдив, че да си плащам от джоба разходите.
П.П. При нас командировъчни на ден до всички европейски страни без Англия и Швейцария са 30 евро. Англия и Швейцария са 35 евро/ден. Русия и бившите руски републики са 30 долара/ден.

# 24
  • Sofia
Според мен трябва да попиташ за повече пари, може пък да се съгласят.

# 25
Абе, момичета вие съвсем я уплашихте... Аз също за дълго съм била в Белгия, също служебно, но на мен ми поемаха всички разходи, че и  пари на ръка ми даваха... Ама това е друг въпрос... Но ако на жената й осигуряват спане, транспорт до Белгия и обратно и транспорт от офиса до хотела то 17 евро на ден са й достатъчни за храна.. Разбира се няма да си угажда, да ходи по заведения всяка обед и за вечеря... Към нощувката почти винаги има включена закуска на шведска маса в хотела. За обед обикновено поръчват в офиса сандвичи, салати или нещо подобно, обикновено го плащат белгийците, но даже да не го платят повече от 3-5 евро не е. Кафе, минерална вода обикновено има в офисите безплатно. Вечер в ресторанта на хотела може да се хапне прилично за 10 евро /порциите не са като в БГ, а огромни и за една жена са пре-пре-достатъчни/. Ако не е на хотел, а в апартамент задължително има добре обзаведена кухня може да се купи нещо готово от суперите и да се затопли и ще излезе много по-евтино... Разбира се аз говоря за малките градчета, за Брюксел например не знам цените. А колкото до обиколките на забележителностите, разбира се те са задължителни в събота и неделя, ама парички за тях трябва всеки да си носи, както и ако искаш да си напазаруваш от промоциите им. Работодателят в случая не е длъжен, това е все пак по твое желание, а не служебно задължение... Иначе мога да пожелая приятна командировка, мисля, че жената ще остане  доволна от нея...

# 26
В заведенията по центъра в Брюксел 10 евро  стигат само за сладолед

# 27
Момичета, благодаря на всички за мненията и информацията. Командировката не е в Брюксел, а в Зеебрюж, най-вероятно има някаква разлика в цените. Спането, трансферите и самолетните билети са осигурени, както и има кола на разположение, за която не се плаща бензин, това за събота и неделя е добре, ако решим да се разходим. Другото е за храна, но предполагам, че ще се справя, а и ще си нося допълнително, това е ясно. Айде като се върна ще пиша как и минало.

# 28
Момичета, благодаря на всички за мненията и информацията. Командировката не е в Брюксел, а в Зеебрюж, най-вероятно има някаква разлика в цените.

Ходих 2005 в Зеебрюж по личен повод и понеже преди това посетих и Брюксел, ще ти кажа, че си права в това, че има разлика (или поне тогава имаше) в цените, но не е толкова драстична. Не знам сега как стои въпросът с цените на храната, мен тогава 20-ина евро на ден ме оправяха. Но се касае повече за пазаруване от хранителните магазини, хапване на крак и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт