Любители на котки- тема 37

• 39 574
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро момичета.Емел със закъснение честит рожден ден на Дундьо и Кьорчо.Да са ти живи и здрави още дълги години.

# 616
  • Варна
Таня, на Кетя рождения ден ние го измислихме. Като я прибрахме я занесохме на профилактичен преглед и ветът попита каква рождена дата да впише в паспорта. Каза, че е на 3-4 месеца приблизително. Ние сметнахме, че рожденият и ден се пада в края на май или началото на юни и нали бяхме пресни младоженци и датата беше важна за нас решихме да я пишем тогава Laughing
memorgana,
може и да спре да рови саксиите като поотрасне, ама не е много сигурно Crazy Дидитка е дала идея, само че в този случай трябва да внимаваш с поливането, защото под камъните се задържа влага и може да завъдиш от онези досадните мушици. Аз съм сложила летвички от паркет на двете най-големи саксии, които са на земята, ето така:
http://media.snimka.bg/2581/011417738.jpg
Не е особено красиво, но пък е ефикасно.

# 617
Мерси за отговорите, момичета! Тва за камъните и аз си го мислех, но повечето ми саксии са пълни до горе с почва и дори поливам трудно! Мисля, че е време цветята да пресаждам Mr. Green И с летвичките от паркет ще се пробва!

# 618
  • София
Момичета,   bouquet

Таня, трудно се преценя възрастта на уличните котета. Вероятно е да сме сгрешили с ден-два /намерихме ги безкрайно малки/ и водещо при избора на рожден ден от семейния съвет беше, че датата, на която са били родени, е в близост до 1.06. - Деня на детето. И без друго, като тръгнем да празнуваме нашите си рождени дни, не винаги се случва да празнуваме на същия ден, защото е уикенд или съответно не е. Та в тази връзка, защо да не празнуваме и техния рожден ден по този начин.  Grinning Иначе става много интересно: купуваме свещички и ги слагаме на торта от котешки лакомства - не можем да ги удържим да не посягат към тортата преди да сме духнали свещите и нерядко има по някой опърлен мустак. Опитваме се да им сложим хартиени шапчици /за 10 г. не са успяли да задържат и 30 секунди/, но пък за сметка на това винаги става голям купон, защото си е майтап да поканиш някого на рождения ден на двата си котарака.  Joy

# 619
Добър ден и от нас!

На всички, чиито празници сме изпуснали да честитим - голям ГУШ  Hug и всичко най-най! Нашата цицина спадна, но не е минала напълно. Дори хич не пречи от три дни да носи гущери у дома, за да покаже, че си е заслужил храната! Мъжа ми се опитва да ги спасява, но някои са вече "дали фира"!Има и пеперуди, за които ми е мъчно, че не оцеляват между лапите на ловеца, но това е природата. Само с катериците не се справя, даже една преди време, като му избяга нависоко, спря се на клонче със шишарки и по "плю" от нам, като му правеше и едно "хихихихи" , но нямахме нищо под ръка да запишем. Ще дебна тези дни да видя дали ще успея да запиша (миналото лято на няколко пъти така правиха с Лео катериците, но сега беше супер смешно  Joy ). А той гледа едно глупаво, миличкия!

До скоро момичета, радвам се на сладурчетата ви много! Много настроение ми носите с разкази и снимки!

# 620
Здравейте и от мен. Прочетох препоръките ви за комарници, много благодаря.
 Причината да вземат нашите това крайно решение е в това, че котката им много обича да седи по первазите и да се препича на терасата. Новото жилище както вече знаете е мноого високо и има една остъклена тераса, която ще бъде превърната на кухня. И както котето си е свикнало волно да си излиза, сега ще трябва да го затворят м/у четири стени  Sad Мъчно им е, но за котката ще е добре да е по-свободна.
Нямам снимка, но котето изглежда така http://www.vantasia.org/ За разлика от това на снимката, нашето има и на гърба бежово петно. Много е сладък  Heart Eyes
Ако имате познати, които да си търсят коте кажете.

# 621
  • София
Котаракът ще се стресира още повече, когато смени стопанина си. Едва ли това да не може да излиза на терасата е толкова голям проблем за него. В моя апартамент двамката си стоят на прозорците, на които имаме комарници, и се наслаждават на панорамата.
Но от друга страна може да е и много по-добре за него да си намери друг стопанин, който наистина да го обича, независимо от всякакви други обстоятелства, като преместване в ново жилище и пр.

# 622
Емел, да са ти живи и здрави рожденниците! И дано да намерите начин да с апо- близо до теб, та да си ги гушкаш по- често  Heart Eyes

Онзи ден моя мъж ме посреща с думите- ти можеш ли д аподаряваш котета... кво котета бе човек, че и да ги подарявам?!
намерил нашия в мазето малки котета, някой ги бил изхвърлил там.
Ама викам му - как така някой там ще ги изхвърли, хората изхвърлят котета навън, не в мазата.
В мазетата раждат уличните котки.
Ама както и  дае, слиизаме ние ж мазето, че малки били и щели да умрат от глад....
Оказа се, че котетата хич не са толкова малки, над 2 мсеца бяха, дивички, и мйка им беше там, съскаше та се късаше, за малко да ми скочи на главата  Laughing понеже така се опитах да хвана поне едно от котета, да му се порадвам. Уви, от страх да не буда разкъсана и да си умра млада и зелена, се отказах от намеренията си.
Но сега ме гложди... все натам ме тегли ... макар че и д ахвана някое коте, сигурно ще ме издере и нахапе.

# 623
Тед, майката котка като нищо ще ти изпохапе, те пазят бебетата си като диви. Когато моите калпазани бяха бебета и ги гледахме на вилата, брат ми беше дошъл с кучетата си- неаполитански мастифи, 80 килограмови, но абсолютни душички. Само да посмееха да направят и крачка към къщичката с котетата, майката побесняваше и скачаше на бой, на едното куче чак му раздра носа  Mr. Green Сега живеят заедно- котката и кучетата и са уникална картинка, мацата ги строява в две редици.
Ако успееш да се подмажеш малко на майката  Laughing, да и покажеш добрите си чувства, сигурно ще ти позволи да се порадваш на малките, но пак не е много сигурно  Wink
Аз ще пускам обява за подаряване на котета, че една комшийска маца е родила, но колко бройки са не се знае още, крие ги. Дано да успеем да им намерим дом, уговорих ги вече да я кастрират, че е дворна котка и не е възможно да се опази от обожателите.

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 18:57 от елиас

# 624
Ами аз мислех да им занеса малко  гранулки, ама снощи не остана време, че се скъсах да чистя. Пък и мъжа го нямаше, а аз сама в мазата не слизам и заради котета  Laughing

# 625
Moмичета, едва пиша....
Мъжа ми е изхвърлил Бени и Нико. Не знам къде са, но не са тук около блока. Махнах е катерушката, тоалетната им, храната, всичко.
преди малко се прибрах, защото малкия е с висока темепература  и ....
Не мога да спра да плача и да викам колко го МРАЗЯ!
Нямам сили да пиша друго.

# 626
  • Варна
Стига бе, Теди, какво говориш Shocked Направо съм шокирана, откъде накъде?
Абе тези мъже какво им става???? Изобщо не знам какво да ти кажа, защо по дяволите го е направил?

# 627
Tedi, искрено съжалявам!
Защо така е постъпил, намеренияте му тр да имат повод, не може току-така да ги изхвърли. Шок и ужас...

Иначе, вчера Маргаритко стана на 2 годинки. Няма да черпя в знак на солидарност към Нико и Бени.

# 628
Теди, стига, бе, кажи че се шегуваш  newsm17 Леле, цялата се разтреперих!

# 629
  • Варна
Шушулче, да ти е жив и здрав Маргаритко Hug
Аз продължавам да давам заето, не мога да повярвам, че човек може да стигне дотам, колкото и да има повод, каквото и да е станало, недопустимо е да действаш зад гърба на партньора си, просто не знам... Дано да се намерят Нико и Бени и дано Теди и мъжът и да изяснят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт