Издирва се 7годишния Веселин Димитров Игнатов

• 184 870
  • 4 233
  •   1
Отговори
# 4 035
А най-големият проблем е защо изобщо се е случило.
Как се гледа дете с увреждане?
Защо няма адекватни социални помощи за такива родители?
Защо тези деца не са на училище?
Защо училищата не приемат такива деца?
Защо Веско е трябвало да бъде гледан от възрастния си дядо?
Защо, защо, защо?
Задушавам се от чувство за ужасна несправедливост...
Red, като майка на дете с увреждане (голямата ми дъщеря също е аутист), ще се опитам да ти дам отговор на въпросите. Тези въпроси дълго време тормозиха и мен, докато не разбрах, че в Бг предначертана пътека няма и с много усилия, ние родителите на деца с увреждания, се опитваме да я утъпчем. За да живеят децата ни в една по-добра държава. Уви, промените се случват бавно.

Дете с увреждане в Бг се гледа изключително трудно. В много от случаите се налага единият родител да спре работа, но средствата никога не достигат и скоро разбираш, че за да осигориш терапевти за детето ти, с една заплата няма да стане.
Ако говорим за социалните помощи във вид на пари, те са толкова малко, че покриват седмица -две терапевтични услуги (зависи какви терапевти и колко посещава детето). За другата подкрепа, във вид на личен или социален асистент не ми се говори даже, защото малко от майките успяха да станат такива на децата си. Тази година с приоритет бяха самотните хора инвалиди, а бройката за свободните места беше 35 човека за три града, естествено, не бях одобрена. Confused

Децата ни често не са в детските градини и в училищата, защото не ги искат. Аз самата водих невероятна битка миналото лято (дори с помощта на медиите), за да бъде приета дъщеря ми в масово училище. Нищо, че законът ме защитавал...
И изкарах цяла учебна година в коридора и двора на училището, съответно без да работя, без шанс да съм личен асистент на дъщеря ми. Но от следващата година и аз ще поверя детето си на баба му, поради същите причини, заради които Веско е бил гледан от дядо си.
Налага се да работя.

Много 'защо' си задавам и аз, но отговор не намирам, защото социалната политика на страната ни не е адекватна. Като цяло, Бг не е социално ориентирана страна.  Confused

Поклон пред паметта на Веско! Страдам с родителите и близките на детето.

# 4 036
Не съдете прибързано! Малко смирение не е излишно пред болката.  Peace
Какво е трябвало, а какво не е... вие ще си задавате въпроса още три дни и ще забравите, но близките сигурно цял живот няма да спрат.
Темата за мен отдавна е излязла от конкретния случай и засяга всички нас като родители. Знаем ли, какво трябва да се предприеме, когато изчезне дете!? Какви трябва да бъдат действията ни!?....

# 4 037
# 4 038
Достатъчно обиди и нападки имаше в тази тема срещу родителите и близките на Веско, за да си позволите да продължавате да ги нападате в такъв тежък момент за тях. Тепърва предстои да разберем какво се е случило и всякакви прибързани изводи са излишни.
Да пази Господ всички родители на света от подобни трагедии, защото мъката след тях вярвам е огромна  Sad

# 4 039
Не мисля, че от значение защо. Ама, както и да е.
Темата вероятно датира след като Веско вече не е бил жив, нямало е как да го спасим.

# 4 040
Не съм гледала вчера новини и чак днес влизам в интернет, о Боже.  Sad

Дано Веско не се е мъчил и дано не е разбрал какво става.  Cry

# 4 041
Ужасно,що са изроди са това да сторят това на невинно детенце Cry.Аз мога да кажа от позицията на сестра изгубила брат си аз бях на 11 а той почина на 14 Cry Cry Cry Cry,а за майка ми горката нямам думи.Брат ми загина,паднал с един хаспел Cry Cry.Много ми е  мъчно и за Веско.

# 4 042
  • София
Calathea,  Hug
Не мога да си представя, но мога да предположа колко е трудно.
А децата са безценни; и не можем да очакваме от всички родители да бъдат герои.
Някой трябва да помага.
Има низ от събития, довели до нещастието с Веско.
Затова ми е някак още по-мъчно.

# 4 043
Ужасно,що са изроди са това да сторят това на невинно детенце Cry.Аз мога да кажа от позицията на сестра изгубила брат си аз бях на 11 а той почина на 14 Cry Cry Cry Cry,а за майка ми горката нямам думи.Брат ми загина,паднал с един хаспел Cry Cry.Много ми е  мъчно и за Веско.

Ама какво се е случило, и кой точно наричаш изрод.
Не разбирате ли, че няма досега данни да е извършвано насилие върху детето.
Един месец да си труп във вода, която те наблъска в какво ли не, очаквате да няма наранявания по тялото, ли? Tired

# 4 044

Какви Изроди/кои са изродите/, абе що като пишете нещо, не помислите преди това. ooooh!

И наистина време е да помислим какви трябва да са ни действията, когато изчезне дете.

# 4 045
Много хора погрешно разбират думата обезобразяване- като насилствено причинени рани. То времето е достатъчно да промени едно тяло, изложено на студ, пек, дъжд, вятър, животни...камоли във вода 1 месец... Не е доказано насилие над Веско  Peace
Вчера сякаш дъждът плачеше и за Веско, и за многото отишли си от този свят дечица...

# 4 046

Почивай в мир, мило детенце  Praynig

Може да е малко не на място, но по новините по Пробг казаха,
че в съседното село се говорело от 2 седмици, че детенцето
ще се намери мъртво там някъде. Дали са само слухове, не зная.
Дано Господ е с близките му  Praynig

# 4 047
Почивай в мир душичко златна!
Съболезнования на родителите!

# 4 048
... по новините по Пробг казаха,
че в съседното село се говорело от 2 седмици, че детенцето
ще се намери мъртво там някъде.

http://www.speshno.info/news.php?id=135789

# 4 049
Почивай в мир,малко ангелче!!!
дано си на едно по-хубаво място!!! Praynig