Подсъзнанието може всичко 24 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 86 476
  • 603
  •   1
Отговори
# 300
 Hug
Отново благодаря за съветите.
Търся просто хора със висшето образование,което е необходимо за да работят по специалността.Останалото е моя работа - аз ще  ги науча, ако имат желание.
Дано да уцеля точните личности.
Последно залагам на възрастовата граница- току що или скоро излязли от университета.
Ако са чели Кехоу или някои от нашите книжки още по-добре. smile3532

# 301
Intella,
пусни го като изискване в джобса.

Кандидатите, задължително да са прочели,поне 1/3 от тази тема. Mr. Green

# 302
Intella,  ще си позволя и аз да ти споделя моя опит.
1. Няма възраст за добрият специалист и за човекът , който има желание да работи и да поеме отговорност- може да е на 25, може и на 55.Както и кръшкачи има и на 25 и на 55 съответно.
2. Кризата не е повлияла хората- нито са по-отговорни, нито ценят получената работа повече.
3. Работодателите са в много неизгодна позиция- не го забравяй.
4. Хора, които се опитват да предизвикат съжаление по един или друг повод- аз не бих наела на работа.
5.Не знам дали е уместно- /все пак ти търсиш хора чрез интернет/- не вземай познати още по-малко приятели при теб на работа.

И още нещо- може да четат Кехоу и други от нашите книжки- това не означава,че са отговорни, нито че ще ценят работата си. Wink

Стана ясно,че съм доста разочарована на тази тема. Thinking  Дано опитът ми да ти послужи  за добро.  Praynig

# 303
Скапи дами,
много случайно, по/погрешка открих това за Световният Молитвен Ден. някой чувал ли е нещо. аз сега разбирам ще съществува... лека нощт и Ангелите да бдят над вас  Hug
http://gdop.eu/bg/

# 304
PraynigМоля ви, изпратете ми, ако може на лични "РИТУАЛ ЗА ОБЩУВАНЕ С ВИСШИЯ АЗ/ НАШИЯ ИЛИ НА ДРУГ ЧОВЕК/", тъй като на първа страница нищо не се отваря!!! Hug
Благодаря ви предварително!  Flowers Bouquet
Лека и спокойна нощ! People Angel

# 305
търся съвет  Praynig

момичета, от известно време, може би вече 7-ми месец, боледувам всеки месец от едни непрестанни кашлици... никога през живота си не съм боледувала толкова често, още по-малко да кашлям нонстоп...

преди, когато следях темата по-редовно, се обсъждаше една книга за това, как болестите съответстват и са предизвикани от наши психологически състояния... може ли някой да ми подскаже къде да погледна пак тази книга... благодаря  Hug

# 306
Мдааа... за съжаление линковете на първа все така не се отварят!  Crossing Arms

keitlin_ , ето ритуала:

Разговор с Висшия Аз (своя или на друг човек)

Когато не можете да се разберете с някого, а обикновено това са най-близките ни хора и от конфликтите ни с тях най-много боли, опитайте да общувате с Висшия Аз (или душата) на човека. Конфликтите са породени от его-то. Невинаги в ежедневието имаме възможност да говорим с човека, който ни е наранил, или просто искаме да му кажем какво чувстваме. Понякога не можем да споделим, защото отсрещната страна просто не иска да чуе и да води разговор (или пък ни е неудобно, или човекът не споделя нашите виждания). Тогава практикувайте с неговия Висш Аз (душа). Създайте си свой начин на общуване, например вечер, преди да заспите, поискайте връзка примерно така: „Моля Висшия Аз на .....(името) да изслуша това, което искам да му кажа...”. Обяснявате всичко, което в неговото поведение ви е засегнало и ви кара да се чувствате дискомфортно. Разкажете своята гледна точка по-въпроса, който е породил конфликта, обяснете защо смятате, че вашето становище е по-градивно в тази ситуация и помолете да ви бъде подсказан компромисен вариант и нека да се случи най-добрият за всички вариант, без вреда за никого и за висшето благо на всички, засегнати в тази ситуация (защото и вашето его иска да стане на неговото, може само да си мислите, че вашият вариант е по-добрият). В този мислен разговор няма манипулация, а само диалог с Висшия Аз на човека или монолог с вашия Висш Аз. Висшият Аз е самата мъдрост - той винаги знае кое е най-доброто и ще го направи по най-добрия начин за всички.

Когато говорите с Висшия Аз, си представяте самия човек, в частност неговия висш Аз (който може да изглежда като светлина, слънце и всичко, което ви дойде наум) и казвате: "Искам връзка с Висшия Аз на еди-кой си". Може да изчакате за отговор "да", а може и да не чакате. Така или иначе той ще ви чуе. Можете само да му кажете нещата, които мислите, нещо като изповед, а може и да проведете мислен диалог с него. Така че може да се заформи и въображаем разговор, който обаче със сигурност ще бъде чут от човека и това ще си проличи на другия ден, ако имате разговор или среща с него (може и веднага да видите резултат).  Няма ограничения за използването на техниката. Полезно е да си говорим често и със своя Висш Аз за по-добро разбиране на себе си, за съвет в дадена ситуация или просто споделяне. Нали всички търсим пътя към себе си! Говорете си колкото ви е нужно, кажете си всичко, което ви тежи или радва, но питайте и отсрещната страна за всичко, което й тежи или радва - така ще разбирате по-добре хората, и най-вече себе си, което всъщност май е най-голямото предизвикателство.

ray, Луиз Хей - "Излекувай тялото си" и "Излекувай живота си"   bouquet

# 307
mijjjka Hug Благо-даря!!! newsm51
  bouquetПрекрасен и успешен ден на всички!!!

# 308
Миж, безкрайно благо-даря   bouquet в Спиралата не откривам "Излекувай тялото си", мисля, че това е книгата, идеи откъде да я дръпна?

# 309
  • la Città Eterna
ray, опитай с билки (потърси в нета или се консултирай със специалист, мисля че и хората от билковата аптека могат да те насочат какво да вземеш). Спомням си, че като дете баба ми ми спираше кашлицата с отвара от цветовете  … 88;ех (те са дългите като клончета и рошави неща в средата на картинката - точно сега е сезона да си набереш, изсушиш и после да си правиш чай от тях, въпреки че е малко неприятен на вкус). При нас кашлицата минаваше за 2-3 дни с тази отвара, иначе аз никога не съм го правила с дъщеря ми, и като се разболее, сиропите за кашлица ги пие по 2-3 седмици без особен резултат. Отварата от ореховите реси се пие вместо вода през целия ден и така поне няколко дни, докато отшуми кашлицата. Билковите отвари са лечебни максимум един ден, така че на следващия трябва да си свариш нова - не става да приготвиш голямо количество наведнъж - всеки ден е сам за себе си.

Сещам се, че в Германия дори в супермаркетите можеше да се купи чай против кашлица и каквито още проблеми се сетиш. И действа. Докато бях там се разболях до състояние, при което в България не ми мърдаше една седмица на антибиотик. Но нямах възможност да отида на доктор и мои познати германци ми купиха чайове по симпоми - за гърлото, за кашлица, за хрема, за температура.... За два дни бях добре. Така че си струва да отидеш до билкова аптека и да попиташ за билка или смес, те са достатъчно компетентни да ти приготвят. А може и да те насочат към лекар, който да ти изпише съставките на сместта.

Другото, което бих те посъветвала е да отидеш на добър хомеопат, поне при нас ефекта от хомеопатичната терапия е на светлинни години по-добър от експериментите с традиционната медицина в целия й блясък (хапчета, спрейчета, кремчета, сиропчета, инжекции, особено в частта им антибиотици). От капките на д-р Бах също съм очарована.

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 11:34 от x-x-x

# 310
В този сайт откривам "Излекувай живота си", която също ще ти свърши работа:

http://www.scribd.com/doc/19371954/-

Виж таблицата със здравословните проблеми и техните вероятни причини, която е към края на книгата. Там не намерих точно за кашлица, но има обяснение на причините за дихателните проблеми - "Опасение или отказ да се приеме живота изцяло. Чувство, че нямате право да заемате място, а понякога дори да съществувате".  newsm78

# 311
x-x-x, благодаря ти  Hug за съжаление не вярвам много в хомеопатията, така че ми е трудно да се обърна към нея... но съм забравила за лечебната сила на билките, благодаря, че ми припомни, имам един немски чай "за добро настроение", взех го преди време от едно магазинче, сега ще си направя  Peace

Миж, открих си проблема  Hug, право в целта е книгата: проблемите с гърлото (не дихателни проблеми, при мен всички кашлици бяха от проблеми в гърлото, и в момента съм така, механично дразнене от възпаление, обикновено ларингит, не слиза надолу) са свързани с гняв, преглътнат гняв... и потискани творчески възможности... аз само си знам през какъв период съм минала тези 6-7 месеца  ooooh!

е, подредих пъзела, сега да знам и какво да направя... и как да го направя...  

# 312
  • la Città Eterna
Успех, ray!

Радвам се, че съм допринесла с нещо за разрешаване на проблема ти. Между другото, пишейки на теб си поставих нова цел в живота - да започна да изучавам билките (има прекрасни книги по темата, не само на български). Майка ми е специалист по ботаника и тя винаги се е лекувала предимно с билки, но аз кой знае защо стоях настрани. Може би от мързел - никак не ме влече сушенето и пакетирането на разни треволяци, дори и да ги познавам покрай нея (всъщност като дете знаех на изуст класификаторите й на растителните видове със все латинските им наименования, но с годините съм забравила всичко), а варенето и пресипването на разни чайчета направо ме е отвращавало. В момента гледната ми точка е коренно противоположна и сигурно ще се напъна да преодолея мързела си в тази насока, защото многократно през живота си съм виждала как майка ми и баба ми са лекували сериозни от медицинска гледна точка заболявания (само в рамките на семейството! - например спестиха операция на простата на дядо ми, като само след няколко седмици терапия с отвара от листа на смокиня той свали катетъра и забрави за болките) с помощта на билките. Чак ме е яд на себе си, че не съм положила никакви усилия да ги наблюдавам по-внимателно и да се уча от тях.

Сещам се да си призная един грях към нея. Сега при последното ми ходене до България разчиствах шкафовете в апартамента ми и с огромна погнуса (в смисъл на някакви треволяци дето ми заемат място и трупат прах) изхвърлих огромна торба с билки, които майка ми с много прилежание ми беше приготвила миналата година - всичките опаковани и надписани за какво да ги използвам за мен и за детето. Естествено, дори не съм я докоснала, само я набутах в първия свободен  шкаф да не ми се пречка. А тя изрично ми каза, че нейните билки са по-хубави от тези в магазина, защото лично ги е събирала от чисти райони, сушени са в къщи не в неизвестно какви мръсни складове, и са събрани в текущата година, докато тези от магазина не се знае дали не са остаряли. Сега ми е много гузно, но се надявам да не попита, за да не се налага да си признавам...

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 13:35 от x-x-x

# 313
Като заговорихте за билки да споделя и аз благотворното действие на копривата.
Години страдах от алергия. Към полени,домашен прах, кучета и котки..абе към всичко, дори към силни парфюми.
Случайно попаднах на книгата на Мария Требен и се запалих. Пиех бял равнец за други проблеми и се наливах с отвара от коприва. Факт е, че вече нямам никакви пристъпи на алергия. Много, много рядко ме дразнят очите.

# 314
  • На края на вселената!
Извадка от книгата "Законът за привличането" - Естер и Джери Хикс

Процесът Творческа работилница на Абрахам

Ето го и процесът: Всеки ден ще отиваш в едни вид Творческа работилница. Няма нужда да прекарваш дълго време там - 15 минути е добре, най-много 20. Не е задължително тази Работилница да бъде на едно и също място всеки ден, но е добре да избереш място, където няма да бъдеш обезпокояван. Това не е място, където ще навлизаш в изменено състояние на съзнанието; не е състояние на медитация. Това е състояние, в което просто ще мислиш за нещата, които искаш, с такава яснота, че Вътрешното Аз да откликва с емоция.
     Важно е да си щастлив, когато започваш този процес. Ако идеш там нещастен или без да изпитваш никаква емоция, работата ти няма да има голяма стойност, защото притегателната ти сила няма да я има. Когато казваме "щастлив", нямаме предвид да скачаш от радост. Имаме предвид добро настроение, лекота, усещане, че всичко е наред. Препоръчваме ти да направиш всичко необходимо, за да се почустваш щастлив. Всеки човек го постига по различен начин. За Естер слушането на музика е много бърз начин да предизвика в себе си чувство на спокойствие и радост - разбира се, не с всяка музика и дори не с една и съща всеки път. Други го постигат, като прекарват известно време с домашните си любимци или близо до течаща вода. Когато се доведеш до това положително чувство, седни удобно - и твоята Работилница е започнала.
     Работата ти в Работилницата е да смелиш информацията, която си събирал в реалния живот (докато си общувал с други и си се движил във физическата си среда). Твоята задача е да използваш тази информация, за да нарисуваш картина на себе си, която те удовлетворява и ти доставя удоволствие.
Животът ти извън Работилницата ще ти бъде от огромна полза. Независимо какво правиш през деня - ходиш на работа, грижиш се за дома си, общуваш с партньора си, с приятелите си, с децата си или с родителите си, можеш да използваш времето си, като едно от намеренията ти да бъде да събираш информация и да търсиш, неща, които ти харесват и искаш да ги използваш в Работилницата си. Тогава ще откриеш, че всеки ден е интересен и забавен.
     Случвало ли ти се е някога да тръгнеш на пазар с джоб, пълен с пари, с намерението да намериш нещо, което искаш да купиш? И докато разглеждаш, виждаш много неща, които не искаш, но намерението ти е да намериш нещо , за което искаш да размениш парите си. Е, точно така искаме да гледаш на всеки ден от живота си... сякаш имаш пълен джоб с нещо, което разменяш за информацията, която събираш.
     Може, например, да видиш човек с весел характер. Запази тази информация и по-късно я използвай в Работилницата си. Може да видиш някой, който кара хубава кола. Запази тази информация. Може да видиш занимание, което то харесва... Каквото и да видиш, което ти харесва, запомни го. (Може дори да си го запишеш.) Когато видиш нещо, което искаш да привлечеш в живота си, представи си как депозираш тази информация в един вид мисловна банка. След това, когато отидеш в своята Работилница, можеш да започнеш да обработваш информацията и по този начин ще нарисуваш картина на себе си, от която ще започнеш да привличаш нещата, които ти харесват.
     Ако се съгласиш, че истинската ти задача - независимо от това какви други дейности извършваш - е да се оглеждаш за неща, които искаш, с намерението да ги занесеш в своята Работилница и да нарисуваш образ на себе си, от който да привличаш - тогава ще си разбрал, че няма нищо, което да не можеш да бъдеш, да правиш или да имаш.

Сега съм в моята Творческа работилница

Сега се чувстваш щастлив и се намираш в своята Работилница. Ето един пример за нещата, които можеш да направиш там:
     Тук ми харесва; разбирам колко е ценно времето, което прекарвам тук. Тук се чувствам прекрасно.
     Виждам в себе си в една завършена картина. Знам, че съм я създал сам от неща, които сам съм избрал. В тази картина аз съм пълен с енергия - неуморим, и наистина преминавам през живота си без съпротивление. Виждам се как се движа, влизам и излизам от колата си, влизам и излизам от града, влизам и излизам от стаи, влизам и излизам от разговори, влизам и излизам от различни преживявания, виждам се как се движа без усилие, уверено и щастливо.
Виждам се как общувам само с хора които са в хармония със сегашното ми намерение. С всеки момент ми става  все по-ясно какво искам. Когато се кача в автомобила си и отивам на някъде, виждам се как пристигам здрав, освежен и навреме, напълно подготвен да направя това, за което съм отишъл. Виждам се красиво облечен, точно така, както са съм избрал. И ми харесва да знам, че няма значение какво избират другите, няма значение дори какво мислят за това, което аз избирам.
     Важното е аз да съм доволен от себе си, а така, както се виждам, съм повече от доволен.
Виждам, че нямам никакви ограничения в нито един аспект от живота си... Имам банкова сметка с неограничено количество пари и, гледайки как преминавам през живота си съм изпълнен с ентусиазъм от осъзнаването, че нито един от изборите ми не е ограничен от липса на пари. Всичките ми решения се основават на избора дали искам даденото преживяване или не - а не на това дали мога да си го позволя. Защото знам, че съм магнит, който привлича във всеки един момент всичките пари, здраве и връзки, които искам.
     Избирам пълното и непрестанно изобилие, защото разбирам, че изобилието във Вселената е неограничено, и като привличам изобилие за себе си, не ощетявам никой друг... Има достатъчно за всички. Ключът е в това да го видим и да го поискаме - и тогава всеки от нас ще го привлече. Като избирам "неограничено изобилие", това не означава задължително да се презапасявам - защото разбирам, че имам силата да привлека толкова, колкото искам за конкретната си цел в момента. И като си помисля за нещо друго, което искам да имам, парите лесно потичат към мен, така че имам неограничен запас от изобилие и благосъстояние.
     Всичко в живота ми е изобилно... Виждам се заобиколен от хора, които като мен искат да израстват; и които са привлечени към мен от желанието ми да им позволя да бъдат, да имат и да правят, каквото искат. Същевременно знам, че не е задължително да привличам в живота си нещата, които те може би са избрали за себе си, а аз не харесвам. Виждам се как общувам с други; как си говорим, смеем се и се радвам на съвършеното в тях, докато те се радват на съвършеното в мен. Всеки от нас оценява другите и никой не критикува и не забелязва нещата, които не харесва.
     Виждам се в прекрасно здраве. Виждам се преуспял във всяко отношение. Виждам се бодър и жизнен, изпълнен с благодарност от това, че живея живота, който съм искал още когато съм решил да бъда физическо Същество. Прекрасно е да съм тук в това физическо измерение, да взимам решения, използвайки физическия си мозък, но да се свързвам с Вселената чрез силата на Закона за привличането. И от това прекрасно състояние на Съществуване сега привличам още от същото. Хубаво е. Забавно е. Много ми харесва.
Сега ще си тръгна от Работилницата с намерението през остатъка от деня да търся още неща, които ми харесват. Хубаво е да знам, че ако видя някой, който е богат, но болен, няма нужда да внасям всичко това в Работилницата си, а само тази част, която ми харесва. Така, че ще взема примера на богатството и ще оставя примера на болестта. Моята работа за сега е приключила.

Общи условия

Активация на акаунт