Подсъзнанието може всичко 24 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 86 462
  • 603
  •   1
Отговори
# 315
  • На края на вселената!
Дано с горния си пост не съм дублирала материал в темата. Ако ви е интересно, ще извадя още от книгата за Закона за привличането, Съзнателното сътворяване, Изкуството да допускаш, Планиране на отрязъците.
Много успешен и щастлив ден ви желая  Heart Eyes

# 316
  • la Città Eterna
Томасе, много е хубаво. Благодаря!   bouquet

Успешен ден и на теб!

# 317
  • нейде там, където ....
Като заговорихте за билки .... от малка са ме лекували най-вече и преди всичко с тях. Имам алергии към доста лекарства, та нашите не са имали и голям избор. Сетих се и как с дядо съм ходила по поляните да берем какво ли не, а после и посещенията при селския билкар ... как показваше ту една, ту друга билка и ни обясняваше коя за какво е, кога се бере и как се съхранява .... И днес имам у дома набор от изпитани билки за спешни случаи (вместо стандартната аптечка) и списък с препоръчителни комбинации за различни ситуации.

За кашлица при зачервено гърло - гаргара с лайка и малко сода, компрес с ракия вечер, чай с много лимони ..... горещ (колкото можете да търпите) чай (най-добре лайка, може и друг, на вкус) с 1 сл. мед и 1 с. л. ябълков оцет ...

# 318
  • Балчик-Сливен
Моля за ритуал за пречистване на дома Praynig Точно този,а и други линкове от първа страница,не се отварят.
Благо -даря и за всичко,което пишете-аз се уча Peace

# 319
Томасе и аз съм фен.. Техниките, които съм писала са от техните книги  Peace

# 320
Стигнах до извода, опита ми го потвърждава, че състоянието което трябва да се постигне при визуализация не е лудото биене на сърцето от радост и силна емоция.
Трябва да се достигне такова състояние в което да се почувстваш спокоен , уверен и горд че притежаваш това което искаш.
Състояние на изобилие, на пълна вяра в това че го имаш ВЕЧЕ  и си горд и велик от факта.
Да имаш самочувствие на успял , а не да се вълнуваш като дете което чака да му дадат подаръка!
Да се почувстваш като владетел , които от престола си гледа с гордост богатството си и му се наслаждава, а не като дете тръпнещо и потреперващо от радост за мига в които мама ще му подаде близалката която очаква да получи с нетърпение.
Двете неща мисля са коренно различни.Hug

# 321
Момента се познава по сърцето.
При единият случай сърцето бие бързо и страстно като на мишле, дишането е учестено и емоционално.
А при истинското визуализиране дишането е дълбоко, напълващо дробовете , спокойно и уверено Hug

# 322
  • Tам през Атлантическия океан
Емоциите  Wink Маргало   Hug

Цитат

Емоциите
Всяка прекалено силна емоция (и положителна, и отрицателна) разрушава организма. Понякога за няколко минути проявен гняв човек загубва повече енергия, отколкото за извършването на физическа работа през целия ден. И нито витамините, нито балансираната диета могат да възстановят организма напълно.

Умственото напрежение
В този случай загубата на енергия може да се сравни с изтичане на вода, капеща от лошо затворената чешма. Възбуденият ум е главният “консуматор” на енергия в организма.

Да умеем да запазваме и правилно да изразходваме енергията, да се научим по естествен път да зареждаме тялото си с енергия по време на отдих – в това се състои целта на овладяването на изкуството на релаксацията.

Умствено-емоционалното напрежение, предизвикано от излишните тревоги, отнема значително повече енергия, отколкото физическото напрежение. Затова отпускането и “успокояването” на ума е много по-важно, отколкото физическата почивка.

Вътрешните органи (сърце, черен дроб, бели дробове) също се нуждаят от отдих, но човек не е способен да контролира тяхната работа и не знае как да ги разтовари. Това може да направи само природата на нашия организъм,...

повече тук   Wink

# 323
Благодаря ти  Desss  Hug

Ужасно съм щастлива че всички тези неща ги намирам в себе си, после ги чета в книги, тук.... Hug
Прекрасно е да откриваш че уроците са вътре в теб, трябва само да си ги спомниш, да влезеш в себе си и да ги познаеш  Hug

# 324
  • София
Маргало, според мен си напълно права, въпреки, че и моментът с разтуптяването на сърцето не е за изпускане Heart Eyes
Desss, смяташ ли, че връщането към силно положителна емоция може да е увреждащо? Наистина имам предвид въпрос, а не отрицание на товоя цитат. Напоследък вместо медитация непрекъснато се връщам към определен момент от преди десетина дни от нещо преживяно, което ми е доставило силно удоволствие. Не знам какво ми стана, просто не мога да изляза от тоя спомен, та след цитата ти започнах да се чудя дали това не ми вреди, въпреки, че в момента на спомена се чувствам щастлива newsm78 Извинявайте затъпото обяснение.
х-х-х Мерси за рецептата с цветовете на орех, и за съм привърженик на хоемопатия, както и на Баховите капки.
Линковете пак не се отварят, а днес е новолуние... Sad

# 325
  • На края на вселената!
Извадка от книгата "Законът за привличането" - Естер и Джери Хикс

Тънката разлика между желанието и нуждата

Точно както разликата между положителна и отрицателна емоция може понякога да бъде много тънка, така и разликата между желанието и нуждата понякога е неуловима.
     Когато се съсредоточаваш върху това, което искаш, твоето Вътрешно Аз ти изпраща положителна емоция. Когато се съсредоточаваш върху това, от което се нуждаеш, твоето Вътрешно Аз ти изпраща отрицателна емоция, защото не мислиш за това, което искаш. Напротив, мислиш за липсата на това, което искаш - а твоето Вътрешно Аз знае, че привличаш това, за което мислиш. То знае, че ти не искаш липса; то знае какво искаш и ти дава насоки, за да можеш  да видиш разликата.
     Когато се съсредоточаваш върху решението, изпитваш положителна емоция. Когато се съсредоточаваш върху проблема, изпитваш отрицателна емоция. И въпреки, че разликата между двете е доста тънка, е много важно да я виждаш, защото когато изпитваш положителна емоция, ти привличаш в живота си това, което искаш. Когато изпитваш отрицателна емоция, и привличаш в живота си това, което не искаш.

Мога ли изведнъж да започна да творя в друга посока?

Джери: Има хора, които са привлекли нещо в живота си чрез своите мисли в миналото и сега решават, че искат изведнъж да променят посоката , в която творят. Инерцията играе ли някаква роля тук? Не трябва ли първо да забавят това, което творят в момента? Или могат изведнъж да поемат в друга посока?
     Абрахам: Има инерция, причинена от Закона за привличането. Той гласи: Сходните неща се привличат. Така че мислите, които си активирал с вниманието си, се засилват. Но искаме да разбереш, че инерцията се набира постепенно. Така че вместо да се опитваш веднага да обърнеш дадена мисъл на сто и осемдесет градуса, можеш да се съсредоточиш върху друга мисъл.
     Да речем, че от известно време насам мислиш за нещо, което не искаш, така че вече си набрал доста голяма инерция в отрицателна посока. Не би било възможно изведнъж да започнеш да мислиш за точно обратното. Всъщност от мястото, където се намираш, ти дори нямаш достъп до подобни мисли - но би могъл да избереш мисъл, която те кара да се чувстваш малко по-добре от тези, които си имал до момента, а след това и още една и още една, докато постепенно успееш да промениш посоката на мислите си.
     Друг ефективен начин да промениш посоката на мисълта си е да избереш напълно нов обект на вниманието си, като съзнателно си търсиш положителните страни на нещо. Ако успееш да го направиш и ако останеш известно време съсредоточен върху тази по-приятна мисъл, тогава общата картина на излъчването ти се подобрява, тъй като Законът за привличането вече откликва на нея. Ако сега се върнеш към предишната си отрицателна мисъл, тя леко ще се повлияе от общото подобрение във вибрацията ти, тъй като вече си в различна вибрационна честота. Малко по малко ще подобриш вибрационното съдържание на това, за което си избрал да мислиш, и с това всичко в живота ти ще се промени в положителна посока.

Как може човек да се пребори с обезсърчението?

Джери: Ако човек се опитва да постигне рязък положителен обрат в здравето или във финансовото си състояние, но вече е набрал голяма инерция в другата посока, колко вяра е нужна, за да преодолее обезсърчението си и да си каже "Знам, че по този начин ще се получи", въпреки че все още не е видял резултат?
     Абрахам: Разбираш ли, от това състояние на обезсърчение човек може само да привлече повече неща, които допълнително го обезсърчават... Най-добрият начин е наистина да разбираш съзидателния процес. Точно това е ценното в Творческата работилница - първо да се почувстваш щастлив, а след това да отидеш на място, където виждаш живота си такъв, какъвто искаш да бъде. Виждаш го, докато не повярваш в него толкова силно, че в теб да се породи емоция - и от това състояние на Съществуване вече привличаш нещата такива, каквито искаш да бъдат.
     Обезсърчението е послание от Вътрешното Аз, че това, върху което си съсредоточил вниманието си, не е това, което искаш. Ако обръщаш внимание на емоциите си, то самото обезсърчение ще ти покаже, че това, за което мислиш, не е това, което искаш да преживееш.

# 326
Благодаря ти  Desss  Hug

Ужасно съм щастлива че всички тези неща ги намирам в себе си, после ги чета в книги, тук.... Hug
Прекрасно е да откриваш че уроците са вътре в теб, трябва само да си ги спомниш, да влезеш в себе си и да ги познаеш  Hug

Много точно казано   bouquet  Благодаря за спомнянето  newsm10

Естер и Джери Хикс  са ми любимци. Ето и сайт на бг , ако не сте попадали на него http://www.practical-spirituality.info/bg/abraham/menu

# 327
  • Tам през Атлантическия океан

Desss, смяташ ли, че връщането към силно положителна емоция може да е увреждащо? Наистина имам предвид въпрос, а не отрицание на товоя цитат. Напоследък вместо медитация непрекъснато се връщам към определен момент от преди десетина дни от нещо преживяно, което ми е доставило силно удоволствие. Не знам какво ми стана, просто не мога да изляза от тоя спомен, та след цитата ти започнах да се чудя дали това не ми вреди, въпреки, че в момента на спомена се чувствам щастлива
Wink

Не , не смятам  Hug
това вече е преживяно  Wink та така че емоцията не е със същата сила която е била   Wink
Един пиятен спомен който ти помага да релаксираш и те зарежда  Heart Eyes

*мое мнение и така си обяснявам нещата

# 328
Момичета, и аз очкавах, че линковете ще проработят съвсем скоро, но не би...
Докато това се случи, ето по-голямата част от инфото за енергийното чистене на дома го има и тук:

http://www.fengshuibg.com/articles/all-articles/34-all-articles/ … 03-------------2-

Благодаря, Svetlina_8 Hug

# 329
Здравейте, момичета ! Искам да си посея днес.. и да си напиша желания.. така и така имам нужда и от двата ритуала, пък то било новолуние   bouquet  Обаче линковате не ми се отварят, а съм забравила.. може ли малко помощ в техниките, за да изпълня всичко както трябва и до колко часа трябва да го направя ? Благодаря  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт