Подсъзнанието може всичко 24 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 86 406
  • 603
  •   1
Отговори
# 360
Дарена, защо не й кажеш  направо, че не бих искала да продължиш общуването си с нея?
Аз съм директен човек и бих постъпила така. Бих й казала и конкретните причини причините. Убедена съм, че така е  много по-добре за теб, отколколкото от преглъщаш обидно поведение от нейна страна и от страна на детето й. Peace

Maria-Iva , инсталирай тази добавка:

kambanka 2304 , ако ползваш Firefox, можеш да си инсталираш добавката DownloadHelper  Hug
Аз съм много доволна от него  Peace

Приятен почивен ден на всички   bouquet

# 361
mijjjka,благодаря!

# 362

Днес не-случайно разбрах, че книгата на Дон Мигел Руис "Четирите споразумения" има  продължение  Grinning
Преди няколко месеца е излязла от печат "The Fifth Agreement" ("Петото споразумение").

Същността на Петото споразумение се изразява в следното:

5.БЪДИ СКЕПТИЧЕН, НО СЕ НАУЧИ ДА СЛУШАШ.

Не вярвай нито на себе си, нито на другиго. Използвай силата на съмнението и си задавай въпроса по отношение на всичко, което чуваш или четеш: "Това действително ли е истина?". Вслушай се в намерението, което стои зад думите и ще разбереш истинското послание.
Ako pървите Четири споразумения ни помагат да възстановим нашата собствена самоавтентичността и да пробудим нашия истински Аз, то с Петото споразумение идва пълното приемане на нас самите такива, каквито сме и пълното приемане на всички други такива, каквито са. Смисълът на Петото споразумение е да видиш реалността в нейната цялост, през очите на истината и отвъд думите.

Сега остава да ни зарадват с бързо излизане и на нашия пазар, а и с добър превод    bouquet

# 363
Дарена, докато четох поста ти(много сладък)си спомних за книгата "Отровните хора"от Лилиан Глас-ето малък цитат:
отровният човек - как да го разпознаем

Най-вече по това, че той - приятелят, колегата, почти непознатият, а защо не и родителят, любовникът, съпругът - като че ли с невидимо жило парализира доброто ти настроение. Независимо дали само с една фраза или с тирада ни наранява, плаши, потиска, съсипва крехкото ни равновесиe. Понякога отровният човек не действа директно с обида или злобна забележка, а пипа внимателно - с негативни внушения, с ревност, с постоянно неодобрение в погледа, с перманентна депресия, която ти пречи да разкажеш колко щастливо си прекарала с любовника си последната нощ, с нежеланието да те изслуша, за да можеш ти да чуеш колко е нещастен и ядосан на целия свят.

Отровните хора си служат с:

гадни забележки: "И по 16 часа да работиш, с тези деца и този мухльо у дома..."

двусмислени комплименти: "С тази рокля не изглеждаш толкова дебела."

отровни шеги: "Даде толкова пари, за да ограничиш свободата си! (по повод на ново обзавеждане например)"

Ето определението на авторката за отровния човек:

"Отровен е онзи, който търси начин да ви унищожи. Той ви отнема себеуважението и личното достойнство, отравя самата ви съкровена същност. Отнема съпротивителните ви сили и може да ви докара и до душевно и физическо заболяване. Отровните хора не подхранват вашата жизненост, а я подкопават. Ревниви и завистливи, те не са щастливи от постиженията ви."

Ако приятелката ти е от тях-отрежи я ,но преди това си поговори с нея може просто да не осъзнава колко те дразни и това че постоянно те търси  може да означава че всъщност държи на теб. Peace

# 364
sweta, благодаря! Hug

такъв точен психопортрет не съм чела и не знаех ,че се наричат така- отровните хора. Мисля, че много хора могат да разпознаят свои близки, а и не дотам в цитатите ти. толкова точно е казано всичко!

разговор - за 30 години  е имало много. Резултат- zero.

както и да е. поста ти ми беше много полезен.Отново благодаря.  bouquet

# 365
Здравейте! Hug
Пробвах "Ритуал за общуване с Висшия Аз /нашия или на друг човек/", но нещо не ми се получава.
Моля ви, кажете ми, къде може би греша?
Благодаря ви и лека,  и приятна вечер на всички! Two Hearts

# 366
bella, благодаря!
 като сме почнали- това обаче, което сега ви пращам мисля,че има връзка с темата и то много

http://www.youtube.com/watch?v=LnLVRQCjh8c

Това ме разплака... Embarassed

Дарена, относно  твоята позната, според мен няма защо да  измисляш причини, за да се отървеш  от нея. Тя явно не осъзнава, какво става... Бих и казала истината "Искам да прекъснем нашите отношения... съжалявам, че така се получи, но така като че ли  е най-добре и за двете ни и за децата ни! " Или нещо от този сорт...

Може и да е тежко в началото, но и това ще премине  Wink Но пък прекъсваш връзката веднъж и завинаги!  Така мисля...  Peace

keitlin_ какво точно не ти се получава?  newsm78 Случва ли се нещо...какво се случва?

# 367
  • Шотландия
Дарена, може би тази жена ти е пратена като учителка - да те научи да слушаш себе си, а не другите... Може би е време да й кажеш нещо от сорта на това, което другите предложиха, но в твой вариант - което този път ще подейства.

Казваш, че си го казвала много пъти, но не е подействало. Със сигурност има начин да го направиш - само ти ще откриеш точния.  Минала съм по този път, затова ти съчувствам и те прегръщам - но знам, че само ти можеш да го направиш.

Моят начин? На всички познати, които по някакъв начин прекрачват границите и навлизат в личното ми пространство, особено ако искат да ми дойдат на гости, обяснявах, че ще ги поканя, когато е удобно за семейството ми и за мен - ще им се обадя. И след това добавях, че понеже работя доста и имам нужда от почивка, когато НА МЕН МИ Е УДОБНО, по принцип не отварям вратата, ако не очаквам някого. И че всички приятели знаят, че трябва да ми позвънят първо, ако искат да се видим, защото ако просто цъфнат на вратата, няма да им отворя. Дори не си правя труда да стана и да погледна през шпионката кой е - просто защото знам, че не някой от приятелите ми. Някои хора са ме гледали странно, но истината е, че само така осигурих спокойствие за мен и семейството си. Майка е точно обратния тип - винаги готова да зареже собствените си планове в името на гостоприемството. С годините осъзна, че моят начин е по-добър и сега го прилага - в нейн, модифициран вид.

На твоята приятелка бих обяснила защо искам да прекъсна отношенията си - и дали е временно или не. И понеже този вариант явно ти се вижда драстичен, като компромисен - бих вдигнала телефона и бих казала, че много съжалявам, но ситуацията в момента е променена и нямам възможност да я приема на гости. Когато такава възможност се появи, непременно ще й се обадя и ще я поканя. Няма да се впускам в обяснения защо се е променила ситуацията - това си е мой личен, семеен въпрос и не виждам необходимост да го обсъждам с никого. Ако попита, бих казала - с удоволствие бих ти обяснила, но въпроса е личен/семеен и не мога да го обсъждам с хора извън семейството. Усещаш ли поставената граница? На хора като нея би трябвало да се покаже ясно коя е границата, както и да се обясни ясно с думи прости, че на първо място стои нашето собствено благополучие и това на семейството ни. Чак тогава е всичко останало...

И аз харесвам книгата на Лилиан Глас. Много ми беше забавно, като я четох - тя е описала доста категории "отровни хора". Някои от методите, които предлага, са много драстични, други - адски смешни. Не съм ползвала нито един от тях, защото моите възгледи малко се различават, но със сигурност ме развесели и ме насърчи да казвам спокойно неща, които биха се видели странни, вятърничави, щурави и т.н. на другите хора, но на мен ми вършат отлична работа.  Party 

Колкото до детето ти.... Може би и на него му е дошло времето да се научи да се справя с подобни хора? Нали няма да си до него цял живот? Представи си, колко хубаво би било, ако то на тази възраст се научи да се оправя в ситуации, в които ти на твоята възраст още търсиш разрешение? Поговори с него и обсъдете заедно проблема, може да намерите най-верния начин да се отървете от натрапниците. Hug

# 368
Аз пък съм на принципа,че който обеснява-се оправдава. Peace
Ако се чувства виновна нека се обеснят и за пореден път да я приеме въпреки волята си у дома си.И така до безкрайност,понеже едва ли ще има някакъв ефект.Това би било грешка .

Но моя съвет е да прекъсне връзки с тази "приятелка" и да не допуска контакти,които не са и приятни.Дори и по телефона,това е отрицателна енергия,енергийните вампири са навсякъде около нас,но особено когато не са ни роднини е задължително според мен да се действа безкомпромисно.   Naughty Никакви контакти,никакви оправдания,никаква вина.

# 369
  • Costa Rica
На всички, които ми помогнаха през най-тежкия период от  живота ми и специално на създателката на тази прекрасна тема Лени:
ОГРОМНО БЛАГО-ДАРЯ!

Желая ви прекрасен ден!

# 370
Добро утро! Simple Smile
Дарена, искренно ти съчувствам, също те разбирам, че не можеш да подходиш по груб и директен начин, защото и аз съм така...или по-скоро бях...вече се старая да игнорирам подобни хора (опитвам се деликатно) и се справям все по-успешно...
В случая на твое място бих казала, че не се чувствам добре и не ми е до гости. Кажи и че в момента в който ти се прииска да ти гостува, ще и се обадиш! Що за нахалство? Как е възможно да се самопоканва, не разбирам....Успех!  Hug

# 371
Момичета, здравейте! Grinningдобро утро и добра седмица ви желая!  bouquet Hug  bouquet
Благодаря ви за съветите и за разбирането!на всички!  bouquet  bouquetСъс сигурност ще отклоня идването- не по драстичен начин, но ще поставя една преграда още. За жалост тя е от хората за които няма прегради. Ако ме предизвика- което е напълно възможно- ще се наложи да изложа в суров вид аргументите си. И това съм правила, прези години- бяха сълзи , сополи и след много години, драпане, палека-лека и покрай децата пак се намърда. Съжалявам за некресивите думи- но  те отразяват истината най-точно.

хубав ден!  bouquet

# 372
  • Costa Rica
Два начина за прогонване на негативната енергия от дома

1. Методът на индианските шамани - помещението се опушва със салвия (градински чай). Същата работа върши и сушен розмарин. Мирише приятно.

2.  В чаша изворна вода (аз използвам запасите си от сняг, които си направих през зимата) се добавят 3 щипки морска сол, 3 капки масло от цитронела (или лимон), аметистов кристал и сребърна монета/сребърен предмет. Може водата да се благослови със свои думи или да се прочете молитва. Слага се в шише с помпичка и се напръсква обилно навсякъде.

Може да се прилагат по всяко време при нужда.

# 373
bella, благодаря!
 като сме почнали- това обаче, което сега ви пращам мисля,че има връзка с темата и то много

http://www.youtube.com/watch?v=LnLVRQCjh8c

Това ме разплака... Embarassed

Имам този линк от Green Dream.

# 374
  • София, под Карлсон
Здравейте, творци на чудесата!
Чета ви непрестанно и се опитвам да намеря себе си  Wink
Имате ли предства от къде и дали въобще все още някъде бих могла да намеря картите на "Четирите споразумения"- тъсих, търсих, но нищо  Confused
желая на всички лека и изпълнена с изобилие от чудеса седмица   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт