Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 410
  • 347
  •   1
Отговори
# 240
Здр,
качих 2 снимки в албумчето ,но незнам как да ги надпиша.
Ще може ли някоя от вас да ми помогне с това?
Предварително благодаря.

# 241
цъкни на картинката с моливче под съответната категория(редактирай албума) и ще се ориентираш  Peace

# 242
Благодаря ти alice62 .  bouquet

# 243
здравейте,мами...
изчетох последните 5-6 страници няколко пъти...незнам аз ли затъпявам или....ама докато прочета някой съвет за кърмене например и на следващия ден не помя какво точно съм чела...

poliville , а аз си мисля, че обрива при мъничето е от ягодите, които си яла....за6тото при моя позната беше така

момичета, аз днес съм със страхотно разстройство, че и болки в корема  /от храната е, че цялото семейство сме така /, и ме е страх да кърмя малката и май ще го караме на АМ днес....
не смея да кърмя, за да не я хване и нея разстройството, защото знам, че  ако майкат е запечена то така е и бебето, както и обратното...
чудя се какво мога да пия аз за това разстройство и кога мога да кърмя бебето вече.... newsm78
лошото е,че не мога да успокоя беба когат плаче, че преди все на гърда я успокоявах Sad

а за теча и от другата гърда по време на кърмене е нормално, така е пригоден организмът на майката в случей че има близнаци....

за храненето при кърмене вече се обърках тотално - в едни статии пише,че може едно, в други - то се отрича....Напоследък не се храня редовно и въпреки това малката си има колики и си плаче от тях...а аз не съм яла нищо което да е предизвикало такива, т.е. никаква храна не съм хапвала и то с часове преди кърменето /казвам го в тази връзка,че на всякъде се спекулира,че коликите са в зависисмост от храната на маиката/

а и друго да питам - след като днес мисля да не кърмя, трябва ли да се изцедя и да пия чай за лактацията

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 14:25 от tuly

# 244
Здравейте момичета почти не пиша, но ви чета редовно. От децата не смогвам, пък сега съми в сесия, и така.
deni 1971 и нашто пъпче е изпъкнало. Доки го залепи и каза след пет дни да махна лепенката, после да починем една седмица и след това пак да заведа бебо да му лепне нова и така докато се моделира пъпчето.

# 245
tuly- вземи си от аптеката ентерол, няма да навреди на бебо..... със сина ми един път и аз бях като теб но не спрях да кърмя и пих ентерол,   дава се и на бебета за разстройство.Желая ти бързо оздравяване. Peace

# 246
Момичета и Змейковица помощ
Зърната ми особенно на едната гърда са страшно разранени от бебето.Не само суче, но се върти, опъва и много ме боли.
Просто вече не знам какво да правя.Искам да питам
1. Силиконовите зърна изваряват ли се преди употреба - в болницата ми казаха не понеже и гърдата не била стерилна.Измивали се с топла вода и бебешки сапун и било достатъчно.
И освен това доста трудно ги залепям,като ги измия трудно се подсушават и явно не правят вакуум добре.Ох и с това не мога да се справя.
Сега пак наближава кърмене и просто ме е страх да предложа гърдата.Страшно боли.
2.По обяд явно произвеждам по малко мляко и днес бебето рева доста продължително и жално и се наложи да дам АМ Sad.
Уж всичко беше ОК а сега ми се срува, че не се справям с кърменето.
Змейковиза дай съвет ако можеш.СТрахувам се от болката в гърдите.Няма бучки, но зърното особенно на едната гърда и дори ареолата са като подути и отекли.

# 247
галето, благодаря ти, ще си взеа ентерол....значи да кърмя бебка, така ли...

в тази връзка,да кажа за закона на всеобщата гадост - понеже днес нали не кърмя заради това тъпо разстройство и преди малко като се изцедих и за 15 мин. от двете гърди помпата "изсмука" 120 гр.,/ а имаше и още,ама аз нямах време да се цедя още,че бебка плачеше/...Хвърлих изцеденото, от страх да не й прехвърля и на нея нещо ако го дам....Та се ядосвам, защото когато я кърмя и седна да се цедя, с мъка изцеждам 10-20 гр. от двете гърди, при положение,че от едната не е консумирано...
докато се цедях ми направи впечатление,че кърмата ми е по-прозрачна, водниста такава....това дали се дължи на това,че почти не съм яла през деня, или започнах да "проивеждам" вода вместо кърма... newsm78

# 248
    Здравейте, момичета! Най- накрая ни оправиха компа! Много ми липсвахте! Честито на всички, които гушкат вече бебоците си докато ме нямаше!
Чувството е страхотно, нали? Сега ще започна да ви чета отначало, че много съм изпуснала. При нас всичко е наред.  бебка свикнахме една с друга. Само дето кърмата ми намалява, а правя всичко възможно да я стимулирам. Искаше ми се да я кърмя по- дълго.
За сега целувки и усмивки на всички мами и бебоци!  mrstraetz

# 249
Хъни - Бъни  аз след кърмене мажа зърната с благ вазелин и така ми омекват зърната, и мойта страшно дърпа и е доста болезнено, гледай да не захапва само зърното, а и част от ареолата, ако ти са доста разранени зърната пробвай да изцеждаш и така да храниш бебето докато ти поотмине

albabenita здравей, не се отказвай от кърменето мила, направи всичко възможно да кърмиш, няма по-добро от това за бебето

# 250
iovinka какъв е този благ вазелин newsm78.
Ох момичета нас май и колики ни почнаха.Купих Саб Симплекс и чета листовката.Ми те съдържат подсладител Натриев Цикламат - абсолютно забранен ooooh!. като аспартама  Shocked Shocked Shocked.Как може в капки за кърмачета такова чудо.
Помня, че повчето от вас давате тези капки.Имат ли ефект и по колко капки и как ги давате - във вода, в чайче, в шишето с мляко  newsm78 newsm78 newsm78.
И това със запичането от тези капки също ме притеснява
Има ли такива дето ползват Био Гайята - май ще пращам мъжът ми за тях.По състав ми се виждат по добри  Rolling Eyes
Чайче на Хип от копър някой дава ли за колики и как го прилагате.Моля помайте,че съм бая на зор  Praynig.Бебето едва сега се укроти - не спираше да реве.

# 251
аз давам боигаиа ама не ни разхлабва особено,ама ние колики нямаме

# 252
  • Пловдив
Момичета и Змейковица помощ
Зърната ми особенно на едната гърда са страшно разранени от бебето.Не само суче, но се върти, опъва и много ме боли.
Просто вече не знам какво да правя.Искам да питам
1. Силиконовите зърна изваряват ли се преди употреба - в болницата ми казаха не понеже и гърдата не била стерилна.Измивали се с топла вода и бебешки сапун и било достатъчно.
И освен това доста трудно ги залепям,като ги измия трудно се подсушават и явно не правят вакуум добре.Ох и с това не мога да се справя.
Сега пак наближава кърмене и просто ме е страх да предложа гърдата.Страшно боли.
2.По обяд явно произвеждам по малко мляко и днес бебето рева доста продължително и жално и се наложи да дам АМ Sad.
Уж всичко беше ОК а сега ми се срува, че не се справям с кърменето.
Змейковиза дай съвет ако можеш.СТрахувам се от болката в гърдите.Няма бучки, но зърното особенно на едната гърда и дори ареолата са като подути и отекли.

Хъни- Бъни, не се отчайвай  Hug
В каква поза се кърмите? Би ли опитала друга поза, може би не му е удобно така и затова да се върти и да наранява зърното. Би ли могла да огледаш зърното от всички страни и да провериш от коя страна изглежда най-малко наранено? Когато бебето суче в дадена поза, то поема гърдата от някоя страна и ако го сложиш на по-малко наранената страна може да даде известно облекчение.
Мазането  с кремче с ланолин без отмиване и/или да с малко кърма и да оставянето на  гърдите да изсъхнат на въздух също дават много добри резултати.
Ако можеш, добре оглеждай дали бебчо е правилно поставен на гърдата, защото това е една от най-честите причини за разранени зърна - Знаци за правилно кърмене
1.   Устата на бебето е широко отворена и устните са извити навън.
2.   Брадичката и нослето му се допират леко до гърдата.
3.   Поело е колкото се може повече от ареолата в устата си.
4.   Суче ритмично и дълбоко, на кратки изблици, разделени от паузи.
5.   Можете да го чуете да преглъща редовно.
6.   Зърното ви се чувства добре след първите няколко кърмения.

Ако избереш да даваш силиконовите зърна - след измиване може да не ги подсушаваш, а чрез капчиците, останали по тях да полепнат по-добре за кожата. Силиконовите зърна се предлагат в различни размери - може би твоите са големи или пък малки?
Зърното може да изглежда много малко, когато е поставено в силиконовото зърно, но всъщност свободното място се запълва от ареолата, в момента, в който бебето засуче.
Добре е да имаш предвид, че употребата на силиконови накрайници носи своите рискове, защото бебето лапа само зърното
това променя засукването и е възможно после да отказва гърдата. Ако ти е възможно, първо опитай в други пози Peace
Мазането с крем с ланолин и въздушните бани би било добре да си останат, независимо кой от вариантите избереш -  дали ще кърми от гърда или със силиконови зърна.

Възможно е дърпането на бебока да  се дължи и на колики. Би ли пробвала кърмене корем върху корем, така се облекчава неразположението му и се запазва  контакта кожа до кожа.

Добре е и да предлагаш гърдата при ранни признаци на глад, защото  като са гладни се нахвърлят много по-настървено и така пак може да те нарани.
Ако решиш да ползваш силиконови накрайници е добре да е за кратко и до ден-два най-много да опита пак без тях. Разбирам те, че болката е много неприятна и стряскаща, но като се вземат мерки обикновено бързо отминава.  Hug
Успех!

# 253
tuly, няма причина да не кърмиш, както са те посъветвали взимай ентерол или смекта и продължавай да си кърмиш. В кърмаческия форум съм попадала на на теми за проблеми като твоя и съветите на консултантите по кърмене бяха кърменето да продължи, така че спокойно си кърми.

# 254
Гале - много целувки!!  Тук съм, чета, но не е имало за какво да се включа. При мен просто нищо интересно - Габи спи (жсе по-леко напоследък - имам предвид, че по-лесно се буди и трудно заспива), ака като за световно (тя лакома, мамината) и реве. И това се повтаря постоянно. Колики я мъчат и нея, милата; от колиеф-а файда никаква, но инфакола добре и се отразява за момента ПУ ПУ

Исках да ви питам към колко часа къпете вечер бебетата?  Мен ме е срам да ви кажа в колко, защото знам, че ще събера доста негативни мнения (11.30ч   Whistling ).  Лошо ли правя? Знам, че е късно, но после си я храня в 12 и си спи сладко чак до към 4.30....  Whistling

Трудно ми е малко да и чистя шушката... Със памуче с преварена вода действам, леко отварям устничките и забърсвам, ама пак остава малко беличко...

Погачата на кой ден се прави? След 40тия ли?

Аз ако ви кажа къде ме боли - не, ами ми е адски дискомфортно....ама няма да се смеете (кли...ра точно отпред нещо много ме дразни. И като ходя ми е гадно и все едно се прибира навътре някъде. Адски е странно; като кърмя и ми се свива матката и там ми реагира - все едно се прибира някъде... ебаси и болежката  Thinking newsm78 #Crazy

Утре отивам да се подстрижа най-сетне и да се боядисам. Йеее....

Целувки

Общи условия

Активация на акаунт