Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 413
  • 347
  •   1
Отговори
# 225
за телевизора баткото го отгледах на телевизор (вместо нощна (денонощна)лампа) сега сутрин като стана пускам компютъра и си пускам на него БТВ и така си кара през деня ,но нощем го гасим

за храните чесън още не съм яла макар че го обичам,но пресния лук повлия положително на кърмата а зелето уф много зле,аз кафе не пия  нито прясно мляко наблягам на сиренето и кашкавала и по малко кисело,яйца хапвам но умерено,от време на време по един шоколадов бонбон все пак през по голямата част от бременността на ден хапвах по един шоколад би трябвало да е свикнал с него.

iveeeta надявам се всичко с малкия човек да се оправи  Hugи дано и вие поспите

лека нощ

# 226
Ивета забравих да кажа, че и аз се моля с Марк всичко да се оправи Praynig

# 227
  • Пловдив
Змейковица пак те притеснявам аз Sad ами днес цял ден Денис го кърмя без АМ.Първо му предлагам едната после другата гърда, кърменто продължава около 40 мин, като отначало  на всяка гърда се чува как преглъща и суче бързо и постепенно процеса се забавя супер много, днес пак будува много слетобед от 2 докъм 5 и после от 7 като се е събудил още не може да заспи...незнам дали не е гладен...не реве, ама той и преди не си ревеше като беше уж недохранен...нааканите пампи днес е само 1 сутринта в 9 и напишканите намаляха..мислех си тази вечер да го храня на поискване за да ми трагне и кърмата, иначе пия бира всяка вечер и лактогонен чах от 2 дни..мисля си че има резултат защото сутринта като станах си чувствах гърдите доста натежали..какво ще ме посъветваш? Имам чуството че малкия свикна с биберона след кърмата...Благодаря ти предварително  Hug Hug

Здравей отново!
Времето, за което бебчето суче не е важно, няма нужда да се засичат постоянно колко минути  стои на гърдата важно е детенцето да се нахрани  Peace Мислиш ли, че можеш да пробваш да не гледаш часовника, а просто да се отпуснеш и да се водиш от бебето - то най-добре ще ти подскаже най-добре колко му се яде.

Бебето ти не е било "уж недохранено" определено, нали според таблиците, които вчера ти пуснах излезе, ча сте си в границите на нормалното  Hug така че това че си стои спокойно не означава, че е гладно, а точно обратното. Едно гладно бебче ще показва признаци на глад, най-малкото няма да изглежда добре, ще плаче, ще нервничи  Peace

Причината бебето да иска да суче по-начесто вероятно е в дохранването от предните дни  - нормално е сега  бебето да суче по-начесто, защото в момента си увеличава производството. Ако можеш, давай му  редовно да суче като прилагаш и компресия, защото явно се уморява бързо. Би ли могла да посветиш няколко дни само на кърменето, за да може да се регулира лактацията. Става въпрос само за няколко дни, просто през това време не засичай време, а се води само от бебето

Сещам се за още нещо - не помня дали кърмиш през нощта -  писала си, че сутринта имало резултат от бирата и лактогонния чай. Ако не кърмиш през нощта, би ли опитала  да го правиш - тогава стимулацията на гърдите е най-силна, а и на тази възраст им е крайно необходимо това нощно хранене  Peace

Здравейте мами.
Честито на всички именници днес   bouquet  bouquet  bouquet и на малките именници също  Heart Eyes
Нямам много време - малкия в секи момент ще се събуди.Искам да питам Змейковица а и всички вас - за храненето при кърмачки искам да прочета повече и по специално кои точно храни да избягвам. Аз си ям всичко и се притеснявам, че много неща не са подходящи за този период. Като бременна много внимавах, но сега просто нямам информация какво е разрешено и какво не.
Пия прясно мляко с кафето сутрин - не повече от една чашка чаена, ям доста кисело мляко под формата на Активия заради проблеми с WC,сирене и кашкавал абсолютно забранени ли са newsm78, как стои въпроса с яйцата?
Цитруси, фъстъци, мед - не хапвам Naughty.Шоколад си позволявам много по малко.
Малкия има ситни пъпчици с бяло връхче по бузките.Не ги мажа с нищо.Не знам от храната ли е която аз консумирам newsm78.
Въобще за какво да внивам.От къде бих могла да прочета за храни които да се избягват при кърмачки.
Змейковица прочетох статията която си дала за алергиите и смятам да внимавам  поне от към моето меню.Притеснявам се за пъпките.Моята педиатърка много вяра и нямам.Ще водя малкия при педиатрите където се роди чак в края на месеца.
Момичета вие какво изключихте от менюто си като абсолютно нежелателни храни newsm78 newsm78 newsm78
За включен телевизор при бебе което се кърми какво мислите newsm78 - аз често включвам телевизора докато кърмя.Кърмим се към час и просто от скука Shocked
Някой беше споменал по напред - никакъв телевизор при кърмещо се бебе newsm78

Абсолютно нежелателните храни/вещества при кърмене са твърд алкохол, цигари и наркотици  Laughing
Всичко друго в умерени количества и без да се прекалява е позволено. Изключение правят разбира се бебчета, които проявяват някаква непоносимост или алергия Peace
alesya е посочила много добри статии относно храненето на кърмачката  Peace
Що се отнася до телевизора - малко е крайно това, но всеки си преценява - много от кърмачките, които познавам кърмята пред ТВ или пред компютър

# 228
iveeeta- Марк да не би да има ингвинална херния(твърди участъци в тестисите). Моят син имаше освен ингвиналната и пъпна херния и ни бяха казали в Пирогов че без операция няма да минем. Бяха ни казали да отидем след като детето навърши 6 мес да се разберем за операцията..... но се оказа че детето се е оправило, което всъщност се случва рядко....... имахме просто късмет.   

# 229
Змейковица ще опитам да не мисля много за това както правех и преди Hug Hug благодаря ти много, предпочитам наистина вашите съвети пред тези на педиатрите...Искам да те попитам и нещо друго би ли могло детето да е алергично към следните съставки анасон, копър, кориандър,резене?Причината да те питам това е че от два дни на Денис му се появиха доста пъпчици, и стават все повече и повече като се разпространяват по коремчето и гръбчето, като изключим сладката му главица...с две думи днес се бях постреснала и отидох на преглед, не при моя педиатър при друг, тъй като днес е почивен ден, та се оказа алергична реакция и мислейки и прехвърляйки нещата единсвете 2 нови неща които включих в менюто си преди 2 дена бяха този лактогонен чай с тези билки и изядох 5 ягоди..Та сега се чудя дали да спра да го пия...Мненито на другата педиатърка беше много позитивно, каза ми че различните деца сучат по различен начин и че на някои им трябват повече време, че 600 гр са достатъчни в нормата Simple Smile за пъпчиците ми изписа капки, витамин Ц и едно кремче да го мажа... да се надяваме че ще се оправи скоро....пуста му лакомия мамина:-)))
А под компресия какво се разбира, да притискам гърдата или да пощипвам Денис?

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 23:47 от poliville

# 230
  • Пловдив
Змейковица ще опитам да не мисля много за това както правех и преди Hug Hug благодаря ти много, предпочитам наистина вашите съвети пред тези на педиатрите...Искам да те попитам и нещо друго би ли могло детето да е алергично към следните съставки анасон, копър, кориандър,резене?Причината да те питам това е че от два дни на Денис му се появиха доста пъпчици, и стават все повече и повече като се разпространяват по коремчето и гръбчето, като изключим сладката му главица...с две думи днес се бях постреснала и отидох на преглед, не при моя педиатър при друг, тъй като днес е почивен ден, та се оказа алергична реакция и мислейки и прехвърляйки нещата единсвете 2 нови неща които включих в менюто си преди 2 дена бяха този лактогонен чай с тези билки и изядох 5 ягоди..Та сега се чудя дали да спра да го пия...Мненито на другата педиатърка беше много позитивно, каза ми че различните деца сучат по различен начин и че на някои им трябват повече време, че 600 гр са достатъчни в нормата Simple Smile за пъпчиците ми изписа капки, витамин Ц и едно кремче да го мажа... да се надяваме че ще се оправи скоро....пуста му лакомия мамина:-)))
А под компресия какво се разбира, да притискам гърдата или да пощипвам Денис?

Втората ви педиатърка явно е доста по-добра  Grinning Хубаво, че си я намерила и че те е успокоила  Hug
Щом бебчо е проявил непоносимост - пробвай да изключиш тези неща от менюто си за следващите няколко дни да провериш как ще се повлияе. А педиатърката напълно ли изключи възможността пъпките да са от претопляне - защото доста ми прилича на това, шом не са се появили и по главичката  Thinking

Ето материалче за компресията   bouquet
Когато бебето е изсукало предното мляко и евентуално част от задното, и вече не суче активно, е подходящо да се приложи компресията. Гърдата се обхваща под формата на буквата "С", като палеца е отгоре, а останалите пръсти от долната страна на гърдата. Прави се приплъзване на пръстите с много лек натиск, от основата на гърдата към ареолата и зърното. Когато пръстите достигнат на 1-2 пръста от ареолата се притиска (слабо, в никакъв случай не силно, за да не се травмира гърдата) и се изчаква да се види бебето ще започне ли да преглъща, ако не гълта се повтаря. Докато слезе следващата порция мляко е възможно да се наложи няколко пъти да се повтори движението. Когато млякото потече се държи притисната гърдата докато пие и се отпуска, когато спре. При отпускане, ако засуче само, го изчакваме и като спре да суче активно, пак прилагаме компресия. Когато тези каналчета се изцедят, по същия начин пръстите се завъртат и обикалят все така под формата на буквата "С" цялата гърда, за да се изцеди добре гърдата от всички страни. След като детето спре да суче и с компресия и ако все още е гладно, се предлага и втората гърда, след това отново компресия, а ако и след втората гърда бебето още е гладно, гърдите се разменят 1-2 пъти, за да се изсуче междувременно образувалото се мляко, ако и след това млякото не достига, може детето да се дохрани.  С компресията ще се подпомогне слизането на млякото; би трябвало да му се осигури достатъчно и от задното по-калорично мляко; за по-кратко време, бебето изсуква повече кърма.

# 231
  • София
Честит празник на всички и от нас , макар и с малко закъснение , но от сърце ... много здраве щастие и успехи в дълъг и спокоен живот  
   Hug  Heart Eyes   bouquet !

# 232
  • гр.София
ДОБРО УТРО.Ние пак не спим.Гушнала съм малката пред компютъра и пишем.Никакви изгледи за спане Weary

честит празник на всички.с малко закъснение

Аз питах в църквата за чисата молтва ,казаха ми че нищо не се носи и е безплатно.Било за здраве на майката.

Момичета ,малко помощ моля PraynigНИЕ сме с лепека на пъпчето,защото е изпъкнало.Кзаха ни че лепенката сама ще падне.
Та на някой слчвало ли му се е нещо подобно ????????????????????????

# 233
  • Варна
Добро утро, мами!

И ние вчера си направихме първата истинска разходка, но само за 2-3 часа, защото и аз не съм се престрашила да кърмя навън. А и все още не мога да сядам на дупето си, така че е съвсем невъзможно да седна и да кърмя. Но всяко нещо с времето си.

Моят пумпал от 1-2 дена ми се вижда понаедрял и снощи реших да го изтегля - кантара показа 4,800 кг. Съмнявам се наистина да е чак толкова (това са 600 гр. за 4 дена), но определено ми се вижда по-тежък и едър. Тази сутрин нещо ни се обърка кърменето. Търси гърдата, гладен е, а като му я дам не суче, ами само за биберон я ползва. Преглътне 2-3 пъти и всичко останало се излива по него и по мен. Наложи се да му сменя дрехите - толкова се намокри. Опитахме така няколко пъти, сменях позиции (доколкото ми е възможно), сменях гърдите - не и не. Седи си спокоен на цицата, налапал зърното и всичко тече отгоре ни. И после заспа с баща си на леглото. Та не е ял от 2 през нощта до сега, само няколко "гълтока" направи към 6.  newsm78 Сега като се събуди ще видим как е.

Мами, докато кърмите тече ли ви другата гърда, от която не кърмите? При мене става мазало направо всеки път. Вчера вече си купих сутиен за кърмачки и докато кърмя, другата гърда е прибрана и има тампон в сутиена.

Данчето, Мили_ванили, Excellent и някой други мами спряха да пишат вече. Къде сте момичета? Пишете как сте.

Оф трябва да отварям "бара" вече. Малкото реве. Грам търпение няма, дори само да се наглася в удобна поза.  Mr. Green

# 234

Мами, докато кърмите тече ли ви другата гърда, от която не кърмите? При мене става мазало направо всеки път.
ммм да Mr. Green и при нас е така.

# 235
Здравейте и от мен.
Честит празник на патерица на онези,които празнуваха вчера.
Чета за Марк и си мисля,че нямат край тези ядове.Бързо излекуване.
На всички други успех и безпроблемни дни.
Не разбрах всички ли родиха вече?
Ние сме добре за сега,само аз хващам всеки вирус покрай,който мина и ме е страх да не заразя децата.
Чао милички,че трябва да сготвя нещо.

# 236
Здравейте от нас Hug
Честит имен ден на празнувалите вчера  bouquet
И аз спрях да пиша от 1-2 седмици, но то е защото времето е хубаво, а грижите за бебка и семейство са приоритет:-) Но сега бати го пратих на почивка с баба му, а тати е в командировка, така че само двечките можем да влезем във форума за малко Laughing
Докато прочета темичката и минаха 2 часа Shocked
Честито на родилите нови майчета и добре дошли на завърналите се!!
Галя 5, четох за раждането ти и се радвам, че се възстановяваш така бързо Hug Аз моя син Марк го кърмех само легнала, т.к. след първото раждане ми бяха забранили да сядам 1 месец заради шевовете. Има си големи предимства - можеш да си полежиш и дори да позаспиш с бебето  Wink За свекървата ти, която ти е дала съвет да не глезите Страхил -  Shocked #Cussing out игнорирай я. На мен ни прави впечатление, че 95% от случаите, в които Карина заплаче, то си има причина. Като я взема или ще се оригне, или ще е наакана, или ще иска да засуче. Почти не съм забелязала да 'капризничи'. Иначе и тя само като почне да яде и пусне в памперса акуто, но пък ако я преобуя веднаха след ядене и връща доста от поръчката, така че изчаквам около час /ако не е дълбоко заспала/ или до следващото хранене.
При нас за подсичането от мазилата нищо не помага, най-малко вреди кремчето на Chicco, а най-много Sudocrem. Ползваме по повече от мас преварена с ябълки и мляко по рецепта и изпълнение на пра-бабата на Карина и засега от това ни поминава, слава Богу. Другото е миене на дупе на чешмата вместо мокри кърпи и оставяне голичка за по-дълго време.
Ядем по 5-10 минути макс, но така беше и с баткото. През това време се чува доста шумно как бебка преглъща и напора на кърмата когато я изсуква Mr. Green Често се и задавя, а като я вдигна и от гърдата продължава да тече фонтан от една ли дори 2 струйки мляко  Crazy Laughing Винаги тече и от другата гърда, затова ако не забравя, слягам подплънка на нея, ако не - си ходя мокра  Crazy
Продължаваме да си връщаме мляко непосредствено след ядене, но повръщането между храненията е по-рядко, главно като я заболи коремчето.
Коликите ни мъчат, но нищо не давам, освен гърдата на повикване. Случва се да се извърта, мъчи и плаче докато суче, но според мен това са колики, защото не дохранвам и няма от какво друго да е.
За тегленето и дояждането - нашият татко нали купи електронна везна и се изкушавам да меря Карина по-често, но все пак мисля, че няма смисъл. Мерих я на 1 май и за 1 седмица от предишното мерене беше качила 300 грама (т.е. тогава беше 4400). Сега в събота пак ще я премерим за статистиката. На всички майчета, които се притесняват, искам да кажа, че ако бебчето е спокойно и не е постоянно гладно, както и ако наддаде повече от 500-600 грама за месец, то всичко е ОК. Имаше една майка в нашата градинка, чиято дъщеричка беше около 7 кг на 1 годинка - дребничка, слабичка и много пъргава. Съвсем здраво и щастливо дете на спокойна майка, въпреки, че беше под нормата.
Ивееета, дано Марк се излекува скоро и да нямаш грижа /за това поне/.
За погачата - нашите 40 дни се падат на задушница и не мисля, че някой ще ни прочете молитва тогава. Една приятелка ми каза, че за момичета можело и по-рано да се направи /за да се омъжели по-бързо и да не останели стари моми  Crazy според вярванията/ Аз изобщо се чудя дали да правим погача newsm78...
От нас поздрав!

# 237
  • гр.София
ДОБЪР ДЕН и от нас.Ние вси пак поспахме някалко часа .

Чета тука за свекърви и разглезване на бебета това са пълни глупости.Бебенцето има нужда от обич как така ще го хвърлиш в леглото и ще го взимаш само да го храниш Shocked

Утре ще идват свекър и свекърва за първи път откакто се е родила беба.Дано не дават тъпи съвети /което е неизбежно /,че аз много много не мисля какво говоря в такива ситуации fight

ЛЕК ДЕН НА ВСИЧКИ
 ПРИЯТНИ РАЗХОДКИ
И ПО МАЛКО РЕВЛИВИ БЕБЕТА Laughing

# 238
Здравейте,
Ивеета- дано Марк се оправи бързо Praynig
Хъни-Бъни- аз единствено отказах яйцата, тъй като забелязах че от тях го боли коремчето. Иначе си пийвам по едно кафенце 3 в 1, и хапвам шоколад по малко.
Относно ТВ-то. При нас е постоянно пуснато. Дори и през нощта. Последните дни взех да го спирам след 12...Но каката също беше така и съм мн доволна, че свикна на шум и сега заспива при всякакви обстоятелства Mr. Green Но всеки сам си решава.
Хубав ден ви желая!!!

# 239
здравейте мамчета   bouquet

ивета стискам ви палци  Peace , твоето детенце да се оправи по-бързо, възхищавам ти се да знаеш, ти си много силна жена и съм сигурна  че ще се справите и с това  Hug

гале първо да ти кажа че изглеждаш страхотно на разходката, изобщо не личи да си раждала, де да изглеждах и аз така ooooh!, нищо не ми става от преди, ще се мине поне няколко месеца да поотслабна и аз,  и аз като кърмя от едната гърда от другата тече и ако съм гола слагам под нея една хавлийка, а ако съм със сутиена за кърмачки вътре с подплънка за попиване на кърмата, а за дългата пауза не се тревожи и мойта бубка спа снощи от 3 до 9 тая сутрин, щом не реве значи е добре, и сънят ги храни тия малките мишки Grinning

за храненето при кърмене аз не ям шоколад и цитрусови и мъхести плодове, друго всичко в умерени количества

Tanya за подсичането от самото начало аз мажа с бочко на всяка смяна на памперса и за сега всичко е наред, хубаво е че я оставяш по малко голичка

хубав ден ви желая Hug

Общи условия

Активация на акаунт