Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какъв е най-добрият начин за кърмене, когато има достатъчно мляко?
Какви са различните методи за съхранение на кърма и как да използвате контейнери за кърма?
Какви са препоръките за лечение на стрии и какви продукти са подходящи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какъв е най-добрият начин за кърмене, когато има достатъчно мляко?
Най-добрият начин за кърмене, когато има достатъчно мляко, може да бъде хранене от едната гърда и след това изцеждане или редуване на едната с другата. Важно е да се отбележи, че пробните хранения не са точни, тъй като бебетата консумират различно количество при всяко хранене и някои бебета се хранят по-бавно. Освен това, ако кърмите на поискване и имате достатъчно кърмени за 24 часа без никакви извънредни ситуации, млякото не може да намалее.
-
Какви са различните методи за съхранение на кърма и как да използвате контейнери за кърма?
За ефективно съхранение на кърма могат да се използват контейнери за кърма или торбички за съхранение на кърма. Те позволяват повторна употреба през целия ден вместо подложки, като същевременно осигуряват редовни интервали на хранене. От съществено значение е спазването на хигиенните и насоките за съхранение, за да се гарантира безопасното и качествено потребление на кърмата. Контейнерите се използват за събиране и съхраняване на мляко, докато торбичките са удобни за отделни порции. Важно е да следвате инструкциите за съхранение и използване, за да запазите качеството на кърмата.
-
Какви са препоръките за лечение на стрии и какви продукти са подходящи?
За лечение на стрии могат да се използват различни кремове, като Sudocrem, въпреки че те може да не доведат до желания ефект. Препоръчително е да се консултирате със специалист или да използвате продукти, които са доказали своята ефективност при други майки. Важно е да избягвате продуктите, които могат да предизвикат негативни реакции върху кожата.
-
Трябва ли винаги да се усеща тежест в гърдите и мляко да тече при кърмене?
-
Какви са препоръките за обличане на бебета след операция?
и дано и вие поспите
ами днес цял ден Денис го кърмя без АМ.Първо му предлагам едната после другата гърда, кърменто продължава около 40 мин, като отначало на всяка гърда се чува как преглъща и суче бързо и постепенно процеса се забавя супер много, днес пак будува много слетобед от 2 докъм 5 и после от 7 като се е събудил още не може да заспи...незнам дали не е гладен...не реве, ама той и преди не си ревеше като беше уж недохранен...нааканите пампи днес е само 1 сутринта в 9 и напишканите намаляха..мислех си тази вечер да го храня на поискване за да ми трагне и кърмата, иначе пия бира всяка вечер и лактогонен чах от 2 дни..мисля си че има резултат защото сутринта като станах си чувствах гърдите доста натежали..какво ще ме посъветваш? Имам чуството че малкия свикна с биберона след кърмата...Благодаря ти предварително
Мислиш ли, че можеш да пробваш да не гледаш часовника, а просто да се отпуснеш и да се водиш от бебето - то най-добре ще ти подскаже най-добре колко му се яде.

, как стои въпроса с яйцата?
.Шоколад си позволявам много по малко.
за пъпчиците ми изписа капки, витамин Ц и едно кремче да го мажа... да се надяваме че ще се оправи скоро....пуста му лакомия мамина:-)))
Хубаво, че си я намерила и че те е успокоила 

За свекървата ти, която ти е дала съвет да не глезите Страхил -
игнорирай я. На мен ни прави впечатление, че 95% от случаите, в които Карина заплаче, то си има причина. Като я взема или ще се оригне, или ще е наакана, или ще иска да засуче. Почти не съм забелязала да 'капризничи'. Иначе и тя само като почне да яде и пусне в памперса акуто, но пък ако я преобуя веднаха след ядене и връща доста от поръчката, така че изчаквам около час /ако не е дълбоко заспала/ или до следващото хранене.

, нищо не ми става от преди, ще се мине поне няколко месеца да поотслабна и аз, и аз като кърмя от едната гърда от другата тече и ако съм гола слагам под нея една хавлийка, а ако съм със сутиена за кърмачки вътре с подплънка за попиване на кърмата, а за дългата пауза не се тревожи и мойта бубка спа снощи от 3 до 9 тая сутрин, щом не реве значи е добре, и сънят ги храни тия малките мишки