Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 421
  • 347
  •   1
Отговори
# 195
Привет и от мен! Едва сега успявам да седна. Беба заспа след изтощително реване и едва след като пуснах сешоара да бръмчи. От сутринта не е заспивала нормално унася се на гърдата ми и после се стряска и почва да реве. Аз пак се вкарвам във филми за недостик на кърмата. Започнах да и давам само едната цица на едно хранене а после другата на следващото. Вчера бяхме при педито и аз исках да я изтеглим. Малена се роди 4 кг, свали до 3900, после няколко дни докато нямах кърма задържаше тегло, но и давах и АМ като добавка, и после само за ден качи 30 грама и ни изписаха 3930. Но вчера при педито по памперс бяхме 3910. Това ме притесни въпреки че знам, че има разлика в кантарите. Педи каза да не дохранвам, че добре изглеждала и че щом си спяла спокойно вечер, значи съм имала кърма. Да ама къв беше този рев днес от 7 сутринта до сега .... Стои по 1 час на циците и като ми чуе гласа и пак почва да ме търси. Смуче юмруци  и де що намери. Майка ми и дала малко АМ  #Cussing out, леко се е успокоила, но пак почна после с рева. Две седмици има до първата ни консултация и до тогава ще откача, така ми се иска да знам, че детето се храни. Иначе си имаме по едно или две акита на ден и 5-6 пишани пелени, че и повече.  Сега не си чувстав гърдите. Пробвах да изцедя с помпа вчера се ръснах и за това в отчаянието си, но егати вакума все едно комар ме щипе, въобще не прилича на бебшкото сукане, та нищо не излиза. Стисна ли на ръка - има, дори докато кърмя или като наближава часа за кърмене започва да ми росят зърната, т.е отделят се капчици кърма. Иначе гърдите не са ми твърди, меки са, но 30 минути след кърмене започвам да ги усещам как горят и нещо като при менструална болка , тоест като напрежение. Все ми се иска да вярвам, че имам кърма и ще имам, за да си храня бебето по най-добрия начин..

П.С. Съжалявам, че не мога да отговоря по темите, които пишете, ама съм абсолютен новак

# 196
здравейте мамчета   bouquet

за болките в кръста и мен ме боли от време на време, но това е от килцата според мене,и аз нямам търпение да отслабна малко че който ме види и ми викат че съм по дебела от преди с корема, сигурно щото тогава се набиваше в очи корема а сега...другото, за болката много ми е изморително вечер като я изкъпя и я сложа на повивалника да я оправям и страшно ми измалява кръста и сега съм сменила тактиката -  слагам си всичките там неща на леглото и след като я изкъпя и сядам до нея и така е по-добре

какво ли стана с все още чакащите мамчета, дано всичко да е минало и при тях безпроблемно Peace

Честит рожден ден на Winnie The Pooh  Hug

и ние се кърмим доста време тия по 10 минути на гърда дето ги препоръчват при нас не важат, докато изредя гърдите, да се оригне и да доизцедя квото е останало и то минало 1 час, но кво да се прави, търпение му е майката

аз след раждането и съм с високо кръвно и личния ми лекар казва че за да се проведе лечение трябва да спра да кърмя  Shocked а аз му викам в никъв случай Naughty за мен това е най важното и за сега ще си следя кръвното и при нужда само ще вземам хапче

спокойна нощ ви желая и дано и нашата да е такава че снощи цяла нощ бях караул  Joy

# 197
  • Пловдив
тули, мен кръст не ме е болял след това... възможно е да е от килограмите
Въпрос към консултантите - Много ме мъчи това недоспиване, а младежа нещо не ще сам да разрежда. Качил е към 1600 и едва и ще му се отрази на талията, ама не ше и не ще. Дайте съвет  Praynig Вода не му давам, а ревне ли от глад няма спиране... Кога е нормално да се откаже сам? В момента се буди на 3 часа..
Пробвам да спя през деня с него, но около нас всички правят ремонти и не ми се отдава много  ooooh!

Разбирам, че си уморена и изтощена  Hug
Браво за хубавото наддаване, младежът явно хубаво си похапва, а паузата от 3 часа си е направо перфектна за неговата възраст, щом сам я е постигнал. Все още е мъничък за по-големи паузи - затова и си настоява за млекцето и не спира да плаче като е гладен. Мисля, че се справяте страхотно!
Дали е възможно да смените малко обстановката, за да починеш поне за няколко дни, или някой да ти помага за домакинството?

# 198
момичета да се похваля моя Георги е качил 1,3 кг и е пораснал с 3 см,
змейковица имам въпрос :
Гого ака веднъж на два дни ,но вчера беше вече почти твърдо акото,отклоних(даже доста грубо) съветите на доки за сок от ябълки и овесена вода,но сега се опитвам с лактулоза(аз да пия) да видим дали ще му се отрази та доки каза че мога да му давам и на него.
На листовката пише за кърмачета 5 мл ама се чудя все пак това е захар,аз вода не му давам,а лактулоза дали може?

# 199
Здравейте мами, най-после се завърнах и аз.
Егати му тежкото раждане, цял ден раждах, стигнах до пълно разкритие и накрая секцио.
Радвам се , че така стана, защото след реанимация станах и си ходих нормално. То не било толкова страшно.
Кърмя веднага щом ми го дадоха и ни  изписаха 3800 , а аз отслабнала  с 10 кг. В МД ми казаха да го кърмя на поискване.

Благодаря на всички за пожеланията и честито на всички нови мами.   bouquet
Кагото имам време ще ви дочета и ще пиша по-вече Hug

# 200
  • Пловдив
змейковица имам въпрос :
Гого ака веднъж на два дни ,но вчера беше вече почти твърдо акото,отклоних(даже доста грубо) съветите на доки за сок от ябълки и овесена вода,но сега се опитвам с лактулоза(аз да пия) да видим дали ще му се отрази та доки каза че мога да му давам и на него.
На листовката пише за кърмачета 5 мл ама се чудя все пак това е захар,аз вода не му давам,а лактулоза дали може?

И вие сте със страхотен прираст, браво   bouquet
Бих ти предложила първо да пробваш по-леки и естествени  методи като например да промениш твоята храна за известно време и да приемаш разхлабващи храни - круши, сливи, овесени ядки, повече супички и течни храни. В краен случай, ако и това не даде резултат - тогава се посъветвай с педиатъра за лактулозата. Сещам се за по-безобиден вариант - капките Биогая - те са пробиотик и са за бебета.  
Капките против колики също може да предизвикват запек при продължителна употреба

# 201
  • гр.София
Здравейте!!!
Днес нашето малко съкровище стана на един месец newsm32.
Много бързо мина времето.Довечера с таткото ще пием по една бира cheersможе и ракия /аз не кърмя/ по случая.
Днес ходихме на ваксина.Рева милата душица.Сега е малко киселка.Лекарката ме предупреди ,че може да вдигне температура.Иначе сме добре качила е 1кг. и 2см.е пораснала.Сложиха ни лепенка на пъпчето че е изпъкнало.

И Мила си мести в леглото ,набира се на ръце и крака /като глист на буца/държи главата изправена отдавна.

Иначе продължаваме да бодърстваме през ноща от към23ч. докато не тръгнат трамваите.

Аз на килограми съм по-малко от преди да забременея но ханша още не се е прибрал.И мен все още ме боли кръста и гърба плюс хемороидите ама карай ще мине........

Ивеета ,успех мила newsm10.Има ли някакъв шанс Марк да се оправи без операция?

ЛЕКА ВЕЧЕР, МОМИЧЕТА И СПОКОЙНА НОЩ. Laughing

# 202
Тайги, мен лично за да не се чуствам уморена много ми помага спането заедно с бебето, кърмя легнала и дори заспивам докато кърмя, така поне през ноща си почивам пълноценно.
Рене, аз с каката имах подобен проблем, при нея прокървяваше като се напъваше да плаче и я пазех да не плаче изобщо. Продължавай да слагаш по една, две капчици спирт директно на пъпчето, аз слагах и по една стерилна марличка за да не се опира в памперса и да не се дразни.
Змейковица, благодаря за отговора, мисля, че засега се справят със съветите, които им давам. При тях проблемите са започнали с това, че в родилния дом бебето беше сукало много малко, а е дохранвано доста с биберон, и беше започнало да отказва гърдата, но откакто дохранват само с лъжичка, успяха да върнат бебето на гърда. Сега, освен кърменето и цедят за стимулация и мисля, че се справят в общи линии. Още веднъж благодаря, ако има пак нещо ще питам! Hug  bouquet

Лека вечер и от мен! Simple Smile

# 203
змейковица имам въпрос :

И вие сте със страхотен прираст, браво   bouquet
Бих ти предложила първо да пробваш по-леки и естествени  методи като например да промениш твоята храна за известно време и да приемаш разхлабващи храни - круши, сливи, овесени ядки, повече супички и течни храни. В краен случай, ако и това не даде резултат - тогава се посъветвай с педиатъра за лактулозата. Сещам се за по-безобиден вариант - капките Биогая - те са пробиотик и са за бебета.  
Капките против колики също може да предизвикват запек при продължителна употреба
капки давам само биогаиа ям овесени ядки всеки ден,даже и активия не помага

# 204
Днес бяхме на консултация. За  първия месец Ради е пораснал с 8 сантиметра  Shocked и сега е 60 см., а от изписването до сега е качил 1 500 гр.  Mr. Green
Ваксина не ни сложиха  Confused нямало  ooooh! другия път ще ни я сложат заедно с Пентаксима. Не било фатално двете да се сложат едновременно.

rene88 нашето пъпче беше така доста време. Падна на 5-ия ден и от тогава до 25 ден пъпчето прокървяваше. Само със спирт го третирах и си отмина. Сега  е добре.  Peace

Варненки аз разходките съм ги започнала от една седмица. Морската я обикаляме на длъж и на шир. На ден сме около 4- 5 часа навън. Там си се и кърмим. Хайде с нас.  Peace

Градината на баткото от днес излиза в ремонт, че 3 месеца ще си е вкъщи.  Rolling Eyes ooooh! и се чудя как ще се оправям. Хайде първия месец бабите ще си вземат отпуските ама после........ Thinking Инак сутрин гледам да накърмя малкия, после да оправя баткото за градина и след като ги изпратя двамата с баща му и ми е спокойно и приятно да се занимавам само с Ради. После пак вечерта като се прибере Симеон и галимацията е пълна. Mr. Green, а като стане време за къпане   #Crazy #Crazy #Crazy ставам шесторъката шива.

# 205
Змейковица пак те притеснявам аз Sad ами днес цял ден Денис го кърмя без АМ.Първо му предлагам едната после другата гърда, кърменто продължава около 40 мин, като отначало  на всяка гърда се чува как преглъща и суче бързо и постепенно процеса се забавя супер много, днес пак будува много слетобед от 2 докъм 5 и после от 7 като се е събудил още не може да заспи...незнам дали не е гладен...не реве, ама той и преди не си ревеше като беше уж недохранен...нааканите пампи днес е само 1 сутринта в 9 и напишканите намаляха..мислех си тази вечер да го храня на поискване за да ми трагне и кърмата, иначе пия бира всяка вечер и лактогонен чах от 2 дни..мисля си че има резултат защото сутринта като станах си чувствах гърдите доста натежали..какво ще ме посъветваш? Имам чуството че малкия свикна с биберона след кърмата...Благодаря ти предварително  Hug Hug

# 206
Варненки аз разходките съм ги започнала от една седмица. Морската я обикаляме на длъж и на шир. На ден сме около 4- 5 часа навън. Там си се и кърмим. Хайде с нас.  Peace

Да се похваля с новата ни придобивка - най - после си имаме количка!!! Мн съм щастлива!! Ето я : http://www.mothercare.com/icoo-Primo-Pushchair-Black-Beat/dp/B00 … ncoding=UTF8&

Утре сме на имунизация - иначе бих се втурнала в присъединила!!!!!  Hug

# 207
  • Sofia
Привет
глори, честита придобивка  Wink
дени, попитай и за друго мнение, все пак 2 ваксини наведнъж  Thinking и хепатитната трябва да я сложите максимално близо до първия термин, поне така каза моя док и я издири от някакъв колега специално, за да не се изпусне периода за реимунизация, нали първата я слагат в родилното... голяма каша с тия ваксини  ooooh!
Нашето момче е леко пресипнало, някой случвало ли му се е такова нещо.. иначе няма сополи .. пък не реве толкова да е прегракнал от рев  newsm78
Някой слага ли бебето вече в кенгру?

# 208
момичета моето малко момче днес има имен ден
ама аз съм скарана с  качването на почерпки та:  newsm38 beer3 за мамите,а за бебоците breastfeeding или  Misc Baby Bottle

# 209
Добър ден, ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ, ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО УСМИВКИ ДА ВИ НОСИ ИМЕТО, ДАНО СВ. ГЕОРГИ БДИ НАД ВАС    bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт