Нещо за 19 СОУ в София?

• 38 601
  • 135
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аглика, съгласна съм с теб, че добрият учител е по-голямото предимство от близостта, разбира се. Все пак, когато трябваше да избирам при мен опцията за близкото училище беше съчетана с препоръки, че учителят е добър. Ще предам поздрави и на вас поздрави от квартала.... Hug В първи клас какви допълнителни материали имаш предвид, че сте работили в сравнение с 19-то, на мен ми се струва, че по доста неща работят децата, освен учебника и учебната тетрадака на Просвета, тетрадката и сборници на Слово, сборник с диктовки,, имаха и интерактивни занимания с компютър, СИП..., сега клуб Приказен свят....за лятото по препоръка на учителката взехме едно хубаво помагало за ваканцията...

# 91
именно нещата , които си изброила - не се ограничаваха само с учебните пособия на едно издателство. Но моето първолаче в 19-то бе при друга госпожа в началото, а и директорът бе друг - сега има плам и явно се работи  нещата да се подобряват, пък и гспожата ....
А каква е книжката, която Илиева е препоръчала? Аз взех една от варненско издателство - не помня нито името на книжката, нито на издателството - може после на лични да ти пратя името и.

# 92
благодаря за бързите отговори, виждам, че сте доволни от г-жа Илиева и говорите с песантиман за нея /стига да си остане до 4-ти клас/,което е най-важното за едно дете- Г-ЖАТА, а пък за моето да не говорим, това което ме притеснява е че ни е далеч, неприемането на дъщеря ми на повечето новости в живота й,  в началото на 1-ви клас въпреки, че познаваше целият клас /бяха предучилищна заедно/, познава у=щето и знаеше, коя г-жа ще е, тръгваше с рев, разправии, уговорки и мина през кризата на първолаците. И не на последно място ме притесниха писанията, които четох за наркотици, алкохоли, слабата охрана и т.н, единственият приоритет на сегашнотони у-ще е, че е на една крачка, до 8-ми клас е, малко е, тихо и спокойно като, че си си на село:-)))
Отново благодаря.

# 93
  • София и там където не се пуши
Аз понеже живея на Лагера и майките обсъждат, но не мога да повярвам, че няма да има безплатна занималня, каквато си е май в закона  newsm78 за първи клас поне.  newsm78

# 94
Да, за съжаление вече няма нищо безплатно, една учителка даже направи изказване "Който не плаща в друго училище".
Иначе училището е добро, лично на мен ми допада относително младия преподавателски колектив, който за сега е нахъсан и работи с желание. Новата директорка е много амбициозна и работи за възстановяването на реномето на училището, което по времето на соца беше едно от добрите училища на София.
От 2 години насам броя на учениците се е увеличил от 1 паралелка 1-ви клас през 2010/2011г. до 4 паралелки за 2012/2013г. Децата от начален курс ходят с удоволствие и атмосферата в училището е спокойна.

# 95
  • София
Няма безплатна занималня, нещо повече за предучилищна миналата година беше 80 лв. с възможност, ако е до 15 часа, да е 60 лв. Но тази година е 120 лв. и съответно - 100 лв. Не зная колко е на 1ви клас. Лично за мен, по неприятно от плащането е факта, че занималнята е само до 17:00 часа, не че 120 лв на месец са без значение. При предучилищната, няма значение дали се учи усилено 3 часа дневно език или не - таксата за занималня е 120 лв.
Иначе училището ми харесва, езиците се учат сериозно, по проблема по който има писания в друга тема за децата СОП- има ресурсен учител, логопед и психолог.  Работят с децата с проблеми.
Стола- засега е кетъринг фирма е също от по-скъпите- 3 лв. на ден- НО храната е добра, за моя изненада- детето ми иска да яде, там и им дават и закуската в 15 часа- и тя става за ядене.

# 96
От 1-ви клас нагоре таксата е 180лв и занятията са до 17.00ч, занятията са разделени на два модула, само-подготовка ( писане на домашни) и допълнителен език по избор английски или немски, който е с различни учебници от изучаваните в училище.Има и вариант за занималня до 15.00ч с по -ниска такса, но това се договаря с директора на занималнята.Доколкото разбрах има и курс за подготовка за матури, който за четвъртокласниците е 80лв/1 ден седмично от 14.00 до 17.00 и там решават тестове подобни на тези от матурите.
От 5ти до 7ми клас също има платена занималня на същият принцип.
Иначе аз лично от езика към самото училище (не в занималнята)съм доволна, учим по учебници на Cambridge, и определено децата са по напред от редовите училища(като взет граматичен материал), Новата учителка по англ. ез. е работила в "Британика" и им дава достатъчно домашни за да се подготвят добре, естествено за тези които имат желание, а има и такива родители дето вечно мрънкат , че домашните са им много.

# 97
  • София
Има разбира се и безплатна занималня - за 1, 2, 3 ...клас, няколко деца от нашия клас ходят, но са заедно децата от началния курс - учителката е една, не знам колко са общо децата, но тъй като доста са в платените занимални, май не са чак толкова много. Платената занималня е с език 2 часа следобяд от 15 до 17 ч., след подготовката на домашните от 13 до 15ч. Присъединявам се към горното мнение, че работят доста по англ. език - доста писане има в тетрадките, различни учебници и сутрин и следобяд. Така се събират седмично общо 3 часа сутрешно задълж. англ. (момичето наистина е сериозно, дано се задържат нещата, че учителите по английски са много динамични) и общо 10 часа следобяд - общо 13 часа англ. седмично - добре е. Само да няма такова текучество на следобедните учители по английски.
Дано нещата продължат така както пише в по горния пост - нахъсан млад преподавателски колектив, спокойна атмосфера, амбициозно и отговорно ръководство, целящо възраждане на училището. Моето дете вече втора година ходи с желание на училище, дано това продължава. Peace

# 98
Здравейте,
Следя темата за 19то Училище. Детето ми е още малко, но се интересувам, защото това е едно от малкото удобни за нас училища. Ще съм благодарна на отзиви. Чета, че славата на училището е била лоша преди, но сега нещата се променят към добро. Интересувам се от ПРЕДУЧИЛИЩНАТА, както и от ПОДГОТВИТЕЛНАТА ГРУПА за най-малките /5год/ - ако имате лични или непреки отзиви от учителите, екипа изобщо ...

# 99
syvetvam te da otide6 na mqsto      u4ili6teto e strahotno  prepodavatelite sy6to  bouquet

# 100
Така, не всичко което на пръв поглед изглежда добре, ама всъщност е ад под небето. Като майка много бях угорчена от тези неща които видях. В това на пръв поглед добро училище, стават много неприятни неща. Миналата година в класа на сина ми ставаха редица от кражби. Крадяха се учебници, които после бяха продавани по борсите. И това беше работа на двама малоумници от класа му. Ходих при бившата директорка Госпожа Димчева, ала нищо. Бях изхвърлена, нагрубена
и излезе така че сина ми е виновен че учебниците се крадът. Нищо
  Не е само това. После събираха пи 50 лв за някаква н висион систем. Събраха парите, и на всеки клас по различно взимаха и така изминаха тези години, няма нищо. Обещаваха че ще направят необходимото, ама не, само ни взеха парите. Като майка ви казвам не записвайте децата си там.
  Това училище е пълно с измамници, които само знаят да гепат пари. #2gunfire  #2gunfire

# 101
  • София и там където не се пуши
Леонор, доста добре били вече нещата, но и аз като теб с тежки спомени от там. Тази предишна директорка Димчева си бе много проклет човек, разби училището направо. Около нея и учители с това събиране на пари - и аз оставих доста там, за пердета и за какво ли не още  и само след месец преместих синът ми, но пак казвам било вече добре, дано.

# 102
Наистина има подобрени ,но нещата остават същите. Новата директорка пак не е много свят защото тя именно даде идеяда за тази н висион систем събраха по 50 лж и пак нищо. От всички класове. Пак нищо.

# 103
Уважаеми скъпи майки искам да ви информирам че аз следа изкъсо всичко в 19 соу в София освен че с новата директорка навлязоха и нови такси занималня продължават и кражбите на вещи в училището а нито директорката нито някой друг се интересува,все обвиняват децата че са виновни,а децата са много чуствителни и лесно се засягат от такива думи,направи ми силно и лошо впечатлиние думите на Г-жа Кети Георгиева която казала на детето че ако извика полиция тя щяло да е виновно и щяла да го изхвърли и казала пред всички от класът мо че не може да се петни името на училището за такива маловажни и глупави неща че вината си е тяхна щом не си пазят вещите. Оказва се че съблекалнята на момичетата била заключена,тогава как се стигна чак до тук,да бе за пръв път но то се случва отново и отново,скъпи майки ВНИМАВАЙТЕ там може дави обеждават че училището върви към добро но това вие ще решите със времето и не ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПИТАТЕ ДЕЦАТА СИ КАК Е МИНАЛО ИДАМИ ИМАТ ДОРИ МАЛКИ ПРОБЛЕМИ С НЯКО СЪЛЧЕНИК

# 104
Аз много неприятни неща съм преживявал. Доста  се бях изръсила за да възтановя  учебниците на сина си. Всичко е по вина на класната им Лена Генева, която за щастие беше уволнена или  просто изхвърлена. За щастие че и тази ужасна директорка Димчева вече я няма.

Общи условия

Активация на акаунт