Нещо за 19 СОУ в София?

• 38 607
  • 135
  •   1
Отговори
# 75
dorothy , благодаря много за отговора, наистина се чувствам адски объркващо с всички тези постове за предварителни списъци.. Значи копия от удостоверението от градината може да се подава.
В две от училищата обаче, които ме интересуват - 20 то и 41 во, казват, че записвания се правят към април месец - обаждах се по телефона и дори ходих в едното - има ли шанс да не казват истината?Извинете , че е извън тематата за 19то..

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 15:49 от darina2708

# 76
  • София и там където не се пуши
dorothy , благодаря много за отговора, наистина се чувствам адски объркващо с всички тези постове за предварителни списъци.. Значи копия от удостоверението от градината може да се подава.
В две от училищата обаче, които ме интересуват - 20 то и 41 во, казват, че записвания се правят към април месец - обаждах се по телефона и дори ходих в едното - има ли шанс да не казват истината?Извинете , че е извън тематата за 19то..

Записване се прави след взимане на удостоверението за завършена предучилищна група, а молба може да се пусне по-рано. Например повечето училища приемат молби в първия ден на пролетната ваканция.

# 77
това вече е добре, започва да ми се изяснява ситуацията! благодаря за инфото.

# 78
А предучилищните групи две ли ще са за учебната 2012/2013 г - по една за родени 2006 и родени 2007?

# 79
Molia mnenia za Mina Iliev - prochutia nachalen uchitel ot 20 . Ima informatzia che tazi godina ste poeme parvi klass v 19. Mnogo go hvaliat, no dali naistina e taka... Thinking

# 80
  • София
Значи и тази година ще се пробва, но дали ще се реши този път:lol: newsm78 Mr. Green Стори ми се, че зърнах тази емблематична фигура на концерта на училището скоро и като видях с каква усмивка гледа децата, струва ми се по излъчването му учител по призвание и 19-то и той биха спечелили от съчетанието. Ние сме доволни от дамския вариант на едноименната фамилия Laughing
19-то има тази година юбилей - 80 години и колектива беше спретнал един чудесен спектакъл в зала 2 на НДК с участието на нашите деца! Браво на екипа! А вчера се завърнаха от зелено училище - моето дете много съжаляваше, че било свършило, били изкарали чудесно, за което голямата заслугата е на учителите, грижили се за децата ни.
Има инициативи, има ентусиазъм, дано нещата продължават в добрия си ход. Силно се надявам да стегнат двора и външния вид на фасадата да светне и се въздигне най-сетне това хубаво училище. А с бюста на Елин Пелин в двора ще е чудесно. Както разказаха едни много отдавнашни ученици  на 19 големият писател е седял  в този двор, където сега цъфтят кестените.

# 81
Molia mnenia za Mina Iliev - prochutia nachalen uchitel ot 20 . Ima informatzia che tazi godina ste poeme parvi klass v 19. Mnogo go hvaliat, no dali naistina e taka... Thinking
Значи и тази година ще се пробва, но дали ще се реши този път
Bora какво имаш предвид, като казваш "ще се пробва, но дали ще се реши този път"?
В крайна сметка този учител работи ли в училището и води ли класове?
Ако да, то като класен ли ще бъде или като преподавател по немски и ще поеме ли първи клас?
August74 в темата си писала, че по немски език ще бъде госпожа Алексиева, промяна ли има или аз нещо не съм наясно...
Благодаря предварително!

# 82
  • София
Под казаното имам предвид това, че миналата година г-н И. щеше да води немската паралелка, но в последния момент отиде в друго училище, частно доколкото знам, а немската паралелка пое една приятна фина госпожа заедно с Алексиева. Доколкото чувам и виждам проектът с тази немска паралелка е успешен.
А дали и кой ще поеме такава паралелка наесен - говорете на място с директорката. Миналата година по това време бяха главоблъсканиците за мен в кое училище, при кой учител...голямо чудене падна особено в деня преди да се снабдим със заветното свидетелство за завършване на предучилищната група и да се затичаме да се записваме....Успех в избора на тазгодишните чудещи се къде и при кого! За пореден път споделям, че близостта на училището е голяяяям плюс, а в съчетание с добър учител би било чудесно Peace   

# 83
Bora, благодаря отново! Важно решение е да избереш училище и педагог, а когато имаш и буйно, емоционално и доста приказливо момченце е още по-трудно да прецениш какъв тип педагог би бил най-подходящ та за това се замислям за мъж и то особено, ако има много добри отзиви за него..дано всеки избере най-добрия вариант за детето си!

# 84
Това лято предстои саниране на училището Peace
Първолаците наесен ще влязат в обновена сграда.

# 85
Смятам да преместя дъщеря си,която в момента е трети клас.Бихте ли ми казали дали има занималня и за четвъртокласниците,някакви отзиви за госпожата...Всъщност,не съм наясно дори как се казва г-жата,просто ми похвалиха началния курс в 19-то,а трябва да се махнем незабавно от сегашната г-жа,която съсипа психиката на детето ми.

# 86
Някой знае ли нещо за безплатен баскетбол, при Цеца Стоянова?
Прочетох го в обявленията за летни безплатни занимания в сайта на МОН, за 19то училище.
И понеже ни е близко, ако е в София, мисля да пращам синът ми .
Ще съм благодарна, ако някой сподели инфо..

# 87
Здравейте, мили и чудещи се мами. Много е хубаво, че има с кой да споделиш вълненията и въпросите и да получиш отговори. Моят въпрос е към БОРА , дъщеря ми завърши сега 1-ви клас, мисля да я преместя и от приятелка чух добри отзиви за 19-то СОУ, но детето е в немската паралелка, та БОРА твоето сега завършва 1-ви английската паралелка? г-жа Илиева ли Ви е началната учителка и какви са ти впечатленията, с нея ли продъжават до 4-ти клас? доволна ли си от стола, извънучилищните занимания, спокойствието и безопасността на децата, учителката "бди ли " над тях. На мен никак не ми е близо само работата ми е горе-долу в района и ще ми е доста трудно, затова много ще се радвам на прями отговори, да не би да отидем както се казва "от трън , та на глог, че е по-висок" , и да не си заслужава усилията????
Предварително сърдечно благодаря.

# 88
  • София
taneca Г-жа Илиева ни е началната учителка, наиситна сме доволни от нея, жената си обича работата и децата, млада е, има идеи и ги реализира, има и чувство за хумор, весела е, децата я харесват, надявам се да продължат с нея до 4-ти клас, самата директорка миналата година когато проучвахме ми я похвали, а и родители на деца завършили 4-ти клас при нея. Доволни сме и от госпожата от занималнята - Зарева. Ние сме мъжки клас - само 3 момичета, останалите 17 са момчета  Sunglasses, а в от догодина ще се премести при нас още едно момче. Но трите ни малки дами са много сладки и мисля, че им е добре в този мъжки клас. Винаги има главни роли за тях в многото пиески, които прави госпожата  Simple Smile. Моят е много злояд, обикновено хапва малко салата и малко месце, картофи и туй то, но доколкото дочувам децата добре си похапват в стола и не знам за оплаквания. Извънучилищните занимания ние ходим на футбол, има поне два три вида танци и източни бойни изкуства, за спокойствието и безопасността на децата, слава богу не сме имали досега някакви притеснения, спокойно е наоколо и из училищетно, доколкото съм се навъртала, не ми е правило нещо лошо впечатление,  но и охраната не е кой знае каква, даже си е дремеща, в сравнение с други училища, където има много строг пропускателен режим и ми се иска там да се постегнат нещата. На мен и на детето, училището ни харесва и започва все повече да ми харесва да го чувствам близко и да се развива напред и към по добро, сега предстои ремонт. Всеки път повтарям, много голяма удобство е да ти е близко! Успех!

# 89
ако учителите не са добри, не се отнасят с обич и уважение към децата, блидзостта на училището не е никакъв аргумент децата да бъдат записани там. Ако бяхме останали в София, дъщеря ми щеше да е при Илиева, но сега -  има  училище пред блока ни, но чух лоши неща за него и се радвам, че я записах другаде -  водех я с такси всяка сутрин доста надалеч. Не съжалявам нито за миг за това "неудобство" - все пак първите години децата започват училище в 8,20, а това означава, че имаме достатъчно време сутрин, децата от класа са  умни и добри, учителката обича децата, в училището се държи на подготовката и за разлика от 19, където сина ми учеше само с един учебник и една учебна тетрадка по предмет, тук ги занимават с повече материали, с повече сборици.  Така че проучвайте учителите и как те работят с децата - защото болно е умни деца да не бъда занимавани, ангажирани, да имат духовно непълноценен човек за учител. Аз много обичам г-жа Илиева, и винаги съм казвала добри думи за нея, и съжалявам, че тя пое децата от предния начален випуск  в 19 от втори клас....
Успех на всички. И, Бора, когато и ако видиш скоро г-жа Илиева предай и сърдечни поздрави от Варна. Дано се сети за нас.

Общи условия

Активация на акаунт