Плетем задружно и през май, започнато - плети до край ...

• 78 376
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Марчелитке, ще станем три подстрекателки. Смени си табелката ...  Joy

# 301
Пуф, а аз изпитвам ужас от такова кафене. Където се пие кафе, се разлива. "Кафене за плетене" ми навява мисли за оплескани лепнещи маси и купища опропастени плетива.
Както се казва "така е думата", т.е. да не се разбира буквално, иначе би било чудесно да има едно такова място.  Laughing
Момичета, моля ви помогнете ми!  Praynig Дайте мнение, дали стои добре предницата на жилетката, по-точно свивките на  деколтето ме притесняват, струва ми се че седи много назъбено.  Thinking За да знам дали и другата да я плета така или да си е права. Няма обяснение нито схема как да се направят свивките за деколтето, пише само следвайте кройката.
Забравих да кажа че ще има "лента" по-цялата дължина на двете предници и вратната извивка от полувисоки пълнежи, дали след като я направя биха се "изпънали" извивките за деколтето?

# 302

Не е това заглавието, а е - "Кафене само за плетене"!  Joy

нали ще има торти?! и децата ще са в клетка Laughing

Joy Joy

# 303
Додо, искаш всичко да ПРЕплитам после след тортите ли, щото няма да се напъхам?!   redecoration

И ... без ремаркета. Имат си татковци, нали? Това е "кафе" след 19 часа.  Joy

# 304
  • София

pepito21, отговарям ти само, за да нямаш усещането, че никой не ти отговаря - всъщност нямам достатъчно компетентно мнение. И по двата ти въпроса.
Ръкавите за дреха с "паднали рамене" аз завършвам всички бримки наведнъж, но никак не съм убедена, че тъкмо това е правилният начин.
Не разбирам какво точно означава "назъбено" деколте. Ако имаш предвид, че е... ами, да речем, терасообразно - мен това не би ме притеснило особено... но не съм сигурна, че правилно си представям това, което казваш.

# 305
Ех, колко много неща сте сътворили, БРАВО!  smile3501
Роклите са чудесни, но не мога да разбера как се плетат- на две парчета или едно в кръг. В талията са свити, нали? Как си правите кройката? Ако преждата е памук – по-голям размер ли се плете, че май се свива?
 Embarassed Сега да покажа и аз нещо малко http://www.foto.bg/data/500/P1060407.JPG Плетох и разплитах, ама след последния път, така го оставих. Отпред е добре, но отзад стана много грозно с шнур, така че наложих двата края един върху друг и ги заших с иглата, доплетох малко нагоре и надолу. Пускам косата си да не се вижда много.
Много хубава статия, жалко че вече съм извън възрастовата група.
Поръчах си цвят екрю на Еделвайс и вече е при мен, харесва ми преждата. Установих, че с едната игла конеца се цепи, но с другата не /имам 2 игли с които плета номер 0 -> 2.1мм – японска и турска/. Като се загледах в тях видях, че тази дето цепи конеца има по-остро връхче от другата. Ех, чак сега разбрах, че има значение куката каква е, не само номера.  Вие какви модели куки ползвате?

# 306
Момичета, моля ви помогнете ми!  Praynig Дайте мнение, дали стои добре предницата на жилетката, по-точно свивките на  деколтето ме притесняват, струва ми се че седи много назъбено.  Thinking За да знам дали и другата да я плета така или да си е права. Няма обяснение нито схема как да се направят свивките за деколтето, пише само следвайте кройката.
Забравих да кажа че ще има "лента" по-цялата дължина на двете предници и вратната извивка от полувисоки пълнежи, дали след като я направя биха се "изпънали" извивките за деколтето?

Категорично мисля, че с лентата, която ще обкантва деколтето,ще прикриеш тази назъбеност - плети го отделно и го пришивай на ръка, така ще можеш да контролираш процеса и да го изравниш. Според мен се справяш много добре, гърба ти е добре, трябва да знаеш,че след пране бримките се наместват и плетивото изглежда по-добре + това след пране можеш пак да регулираш неточностите с гладене или при сушенето.
За ръкавите ще ти пиша друг път, аз обичайно си ги правя като по шивашка кройка,но в случая мисля,че ще можеш и в по-опростен вариант.

# 307
bovilowa, не зная какво си плела и разплитала и кое не ти харесва, но според мен си е много суперско, чудесно ти стои! smile3501

# 308
big pufana, нЕма бре, плетките се разтЕгат Mr. Green
"И ... без ремаркета. Имат си татковци, нали? Това е "кафе" след 19 часа." - тва и да го видя, нЕма да го повЕрвам newsm78

pepito21, според мен "дефектът" е ефект - не мисля, че ще се опъне, чак да стане равно, ама и така е гот.

bovilowa
, отпред е ОК! Hug
Я да си гледат работата  #2gunfireтия с възрастовата група  Mr. Green
Куките ми са различни - INOX на PRIM - 2,5 / 4,5 / 5 mm
Стоманени на PRIM - 1,25 / 1,5 / 1,75
Стоманени с пластмасова дръжка на Аddi - 3 / 6
и две "куча марка" - 3,5 и някаква стоманена № 1, с която плетях дъъъълго време всякакви по-дебели прежди

canu6a!! Hug Hug Моето уважение към търпението и майсторлъка ти!!
И аз искам снимка отблизо, моля

Довършвам едно розово, дали ще ми стигне месец май?! newsm78
Плета бебешко одеялце, летен потник и поличка на малката от ЯРнАрт Съмър в небесно синьо, още едно розАво пуловерче от Лалука Котън, едни квадрати на дупки от памук в кайсиев цвят, едно зелено на цветя, което не знам какво ще стане, щото нямам много прежда - смес памук и вискоза е... ае, стига толкоз, че до другия м. май не мога да ги изброя/изплета. Wink

Нашият Световен ден на плетенето на открито!     Joy

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 19:24 от dodofit

# 309
  • Варна
Ами тя наистина старичка била статията Embarassed,нооо нищо за такива по-заплеснатички като мен ,дето не са много в час е нова информация.
Аз попаднах на нея, търсейки информация за известни личности зарибени и те от нашето хоби.
bovilowa добре ти се е получило,за мен всичко,що е на една кука е "висш пилотаж".
big pufana,ей туй за "кафенето" много ми допадна,ама замисли се за верига от кафенета,че и нас във Варна да ни огрее.

# 310
За мен от две игли - едната е излишна, знам само лице и обратно, по-трудно ми е. Но през декември миналата година си харесах жилетка -показах ви я, а няма кой да ми я оплете. Гледах от тук и там клипчета за 1 игла и схеми и горе-долу схванах как стават нещата.  Не че стана като оригинала, а и то при мен нищо не става според началния план, но си ми харесват нещата - нали са си моите. Laughing

# 311
Кати, Амели, Додо благодаря ви за отговорите!   bouquet Заплитам и другата предница пък като му дойде времето да плета лентата ще мисля как да прикривам "терасовидната" форма на деколтето  Blush
bovilowa и на мен ми харесва блузето което показа. Относно куките и аз имам една която много ми качи, и ми казаха да взема да изпиля малко върха й, не съм пробвала още, търся си същия номер но друга марка, тази е още от бабино време. Иначе най-често си купувам "tulip Japan", а свекито ми подари едни които са "silver" също са много удобни. Любима ми е номер 3 - 1,7мм на tulip, става за почти всякаква прежда Wink

# 312
slavip - много сладка жилетка.
canu6a - предпочитам да плета на кука и ми се иска нещо такова, но честно казано - въобще не се наемам. БРАВО на теб!!!
bovilova - потничето е много хубаво.
пепито - мисля, че деколтето така ще е по-интересно даже, плети си смело. А за сукмана ми - всъщност е този
http://media.snimka.bg/5135/016524664-big.jpg
дето го плетох с тази пола
http://media.snimka.bg/5135/016524661-big.jpg
нисък пълнеж е само, не слагам подплата, преждата е Лилия на Статекс. Колана го правих по принуда. Отзад ми се получи един ръб и малко го разкривих на д-то, та затова трябваше да направя нещо да го прикрия   Mr. Green Ама хората са казали, че всяко зло е за добро. Така и на мен ми по-харесва да го нося.

# 313

Цитат
Колана го правих по принуда. Отзад ми се получи един ръб и малко го разкривих на д-то, та затова трябваше да направя нещо да го прикрия   
Значи си превърнала дефекта в ефект! И си много хубавка! newsm03

# 314
Момичета, влизам само за малко да задам един въпрос. Знаете ли на български как се превежда плетка Fair Isle. Видях, че това е плетка с два цвята едновременно. Ето клипче: http://www.youtube.com/watch?v=Rk9h3gM9Ky0. Името идва от един остров, дето е доста близо до нас, ама ми трубва превод, защото е свързано с превод на книга.
Аз иначе днес довършвам блузата, пера и снимам. Общо взето ще си удържа срока - средата на тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт