конюнктивит

• 4 031
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,порових се из темите,но не открих това,което ме вълнува в момента.Нека ви  попитам:Двете ми деца ходят на детска градина.Те са на 2 и на 4 годинки.В понеделник бяха там,но във вторник сутринта се събудиха със залепнали клепачи.Естествено не ги заведох на детска градина,а при лекаря.Изписа им капки ТОБРЕКС.Само,че ми е много трудно да им ги капвам.Започват да плачат и мисля,че капките изтичат със сълзите.
Как да ги лекувам?Рових в нет-а и разбрах,че това е доста упорито и заразно заболяване.
Моля ако някои е имал такива проблеми нека сподели.

# 1
Капките си ги капвай, нищо че изтичат и си вземи и сребърна вода и с тампони им измивай очите отвън навътре.

# 2
Благодаря много,ще продължавам с капките.За сега още не са се оправили.Сутрин като станат очичките са им слепени,но след като ги почистя през деня нямат проблем.Дано по-скоро се оправят,че ми е много жал сутрин как не виждат и са толкова безпомощни. Heart Eyes Hug

# 3
  • Бургас
Също може да измиваш оченцата с вода от лайка и ги бърши с отделни хавлийки.

# 4
Вече са изминали 3 дни и трябва да има видимо подобрение. Ако няма такова значи трябва да се сменят капките. Предполагам,  посещавате очен специалист, а не личен лекар.

# 5
не сме ходили на специалист,само на детски лекар.Вече са добре,днес не им бяха залепнали очите.Оправяме се.Благодаря на всички.

# 6
Тобрекс са антибиотични капки. Един курс на лечение трае 7-10дни. Дори и след изчезване на симптомите е хубаво да продължиш ден -два да ги слагаш.
Както са те посъветвали задължително отделни кърпи и докато са болни ги сменяй постоянно. Максимално колкото може да не си пипат и търкат  очите.
А това че ти ги е изписал детски лекар няма значение обикновено това изписват за конюктивит и очните.

# 7
Здравейте момичета.Сина ми е на 14 дни и още като ми го донесоха в боницата беше с възпалено оченце.Там по време на престоя ни, му слагаха капки Торбадекс и на двете оченца понеже се разнасяло.Вкъщи се прибрахме и продължих да слагам от капките докато не станаха 7 дни.Но ту се възпалява едното ту другото....Секретира постоянно едното от двете.Педиатърката изписа нови капки-Фуситалмик.Тя каза че или е конюктивит или запушено слъзно каналче.Вече втори ден слагам и то тях и няма подобрение сякаш.Сблъсквали ли сте се с подобно нещо и колко време отне лечението?А и колко дълго може да се провежда?Притеснявам се защото е много мъничко бебчето Освен това като накапя от новите капки и понеже излиза от оченцето и изсъхва и направо му залепва.....Така ли се получава от тези капки?Благодаря ви предварително за съветите   bouquet

# 8
Според мен не е нито запушен слъзен канал, нито конюнктивит, а от теб се е заразил с нещо, ако детето е родено нормално, а не секцио. Аз поне така заразих с гъбички и двете си деца. При първото не ми изписаха подходящи капки и заради лекарска немарливост  се мъчихме 8 месеца с инфекцията - ту се оправяше, ту се влошаваше. А второто ми дете направо ми го донесоха с капки Тобрекс и се оправи за 5 дни с капките. Много е важно да се започне с капките веднага след раждането, за да се овладее веднага инфекцията.
Тобрадекс е същото като Тобрекс, но с една съставка повече. Според мен трябва да продължиш с Тобрадекс, а да спреш вторите капки.

# 9
Секцио родих,така че не би трябвало да е от мен...
Благодаря ти все пак.

# 10
Тогава каква ще да е тази инфекция? Ако е конюнктивит трябва да е плъзнала заразата из цялото родилно отделение...Не трябва ли да отидеш при очен лекар?

# 11
  • в града на вечния купон
Здравейте,порових се из темите,но не открих това,което ме вълнува в момента.Нека ви  попитам:Двете ми деца ходят на детска градина.Те са на 2 и на 4 годинки.В понеделник бяха там,но във вторник сутринта се събудиха със залепнали клепачи.Естествено не ги заведох на детска градина,а при лекаря.Изписа им капки ТОБРЕКС.Само,че ми е много трудно да им ги капвам.Започват да плачат и мисля,че капките изтичат със сълзите.
Как да ги лекувам?Рових в нет-а и разбрах,че това е доста упорито и заразно заболяване.
Моля ако някои е имал такива проблеми нека сподели.
моята бебка преди около меец беше с конюктивит и ни е с торбекс се оправиихме.капват по два , три пъти докато уцеля.
аз също си капвах превантивно

Общи условия

Активация на акаунт