Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 251 744
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Да.

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 20:58 от Azzy

# 661
Един малко страничен въпрос-обадили са се на майка ми от блока, дето имам апартамент, че трябвало до не знам си коя дата да подаде данни до домсъвета за това кой е собственик на апартамента и колко кв.м. е. Те пък щели да ги подадат до общината, ако не станело до незнамсикойси срок-глоби.

Имат ли право да искат такива данни и ако да-ми е интересно защо.

# 662
  • София
Да, срокът е 30 юни.

# 663
Благодаря , Ази, ти си моят незаменим източник на инфо.  bouquet

# 664
  • София
Моля, с удоволствие.

# 665
аз пък ,  Rolling Eyes скоро се зарових в имоти бг. и реших да погледна как вървят цените на жилищата по южното черноморие и направо се шокирах , кооолко са им паднали цените.Чак да те хване яд ,че нямаш пари да си забиеш един двустаен!Много се учудих ,като установих ,че може да си вземеш за 30-40 000 евро около 60квадрата и то в Несебър , Созопол,напълно обзаведени-до ключ със всичко:вградени кухни,котлони,климатик и прочие.А разните му  там Мичурини и други да не ви разправям , още по-надолу- по 20 и няколко хиляди.. Crazy Crazy
Вие как смятате , дали е възможно още да паднат леко надолу?То с това презастрояване на всякъде дето наблъскаха кооперации Rolling EyesСтранно,но може би се учудих толкова много,защото не бях се интересувала от години..

# 666
  • България-Швейцария
Добре, какво ще го правиш, ако не живееш там?
Да беше сезонът целогодишен разбирам, ще си изплати и за нула време парите.
Само за едната почивка обаче, а през останалото време да стои празен и да се чудиш дали няма да се повреди нещо или някой да влезе да изнесе всичко просто не си струва, поне според мен. А и такъв тип почивка не ми е много на сърце - ако трябва и тогава да готвя, да режа салати, да пера - excuse me, по-добре без нея.
Моя приятелка си купи в Равда, през 2004-2005-та (още преди да им скочат цените) - ами така й стои, веднъж-два пъти годишно ходят с мъжа й и чат-пат някой негов приятел 'талянчо идва да види що е то море в България Wink.
Иска сега да го дава под наем в сезона на почиващи, обаче пак някой трябва да търчи после до там, да пусне перални, да смени бельото, да изчисти за следващите... как се прави от 500 км разстояние това?

# 667
Цитат
Иска сега да го дава под наем в сезона на почиващи, обаче пак някой трябва да търчи после до там, да пусне перални, да смени бельото, да изчисти за следващите... как се прави от 500 км разстояние това?

То си има за тази цел обслужващи фирми които срещу заплащане ти го дават под наем през целия сезон и почистват след почиващите.

Колкото до готвенето, то не е задължително- пълно е със заведения. Wink

# 668
аз пък ,  Rolling Eyes скоро се зарових в имоти бг. и реших да погледна как вървят цените на жилищата по южното черноморие и направо се шокирах , кооолко са им паднали цените.Чак да те хване яд ,че нямаш пари да си забиеш един двустаен!Много се учудих ,като установих ,че може да си вземеш за 30-40 000 евро около 60квадрата и то в Несебър , Созопол,напълно обзаведени-до ключ със всичко:вградени кухни,котлони,климатик и прочие.

Бях преди 2-3 седмици в Слънчев бряг и отскочихме до Несебър. Е, няма такава гмеж. Сграда до сграда и до тях - строеж. Същото е и в Сл. бряг. Купуваш си нещо евтино и зад теб стои строеж, който може и да завършат, а може и да не завършат. Грозно, мръсно и презастроено. За да го даваш под наем трябва да има някаква инфраструктура, поддръжка, приятна гледка наоколо и най-вече - сградата да е обитаема. Туристи ще ти дойдат веднъж в сграда, която е полупразна, но втори път едва ли ще повторят.

# 669
съгласна съм с вас-но аз говорех за лични нужди , не за отдаване под наем....

# 670
Имот край море /океан, ако не е в бг  Grinning/ ми се вижда доста привлекателна идея на пръв поглед.

На втори откривам доста ограничения, например че трябва да прекарваме почивката си винаги на едно и също място за да избием парите,
иначе ще ние яд да даваме пари за хотел при положение, че имаме апартамент.

Другото ограничение, че трябва да се поддържа, чисти, да се готви и т.н., тези дейности не ми харесват, когато трябва да са по време на отпуската ми.

Ако пък планираме дълга почивка, например един месец си е направо страхотно да поспестиме пари, като я прекараме в апартамента ни в туристически град.

# 671
Може би ако си някоя баровка по принцип ,едва ли би се засилила чак пък за апартамент на нашето море ,защото наистина няма да ти се види чааааак толкова привлекателна идеята.
Ти ще  си хойкаш всеки път на различни места.Ще  те глезят по 5 звездните хотели,ще си летиш в чижбинско и така..кадето ти е кеф...както казва Neytiri_Pandora
Ако обаче си някоя средно - статистическа кокошка като мен Laughingстава какво Rolling Eyes..Особено с две малки и като не работиш -можеш да си живееш поне 4-5 месеца там ,а зимата тук.
Аз си падам по морето,понеже там всички се усмихват.Отишли са хората да харчат пари все пак.Всеки се смее,хората весели..Така ще си в града на усмихнатите хора поне 3-4 месеца  и няма да се налага да търпиш целогодишно  намръщените бурсуци ,всеки от които вдигнал яката и стиснал  джобно ножче и иска да те наръга във врата..

..такива си ги мисля аз Laughing

# 672
  • София
Е, за ползване през целия сезон - заслужава си да се купи.
Може да не се готви, има достатъчно храна по морето. За чистене - нали е малко, бързо ще се чисти. А и ще го подредите без много събиращи прах джаджи.
Децата като пораснат ще си ходят там с приятели. Ще се разпределите по периоди. Дотук - добре, но през останалите 8 месеца?
Може всичко да му се случи на апартаментчето, да не чуе дявола.

# 673
Сега като се замисля, ако имаме свои хора в този град в който искаме да купим апартамент,
ще е безпроблемно да се дава под наем, когато апарт. не се ползва от нас,
а на стари години след пенсия може дори да се преместим там,
еххх мечти  Flutter

# 674
Ако обаче си някоя средно - статистическа кокошка като мен Laughingстава какво Rolling Eyes..Особено с две малки и като не работиш -можеш да си живееш поне 4-5 месеца там ,а зимата тук.

Извинявай, не разбрах, че за лично ползване иде реч.
Така повече става, стига да можеш още дълго време да си позволяваш да не работиш, за да прекарваш наистина 3-4 месеца на морето. Отделно, да си готова да плащаш данъците на два апартамента и през зимата да можеш да реагираш, ако апартаментът бъде обран /много вероятно/, наводнен и други такива гадости.

Иначе за мен алтернативата да ходя всяка година на едно и също място на почивка ми се вижда кошмарна.

Общи условия

Активация на акаунт