В какъв свят живеем?

• 13 164
  • 381
  •   1
Отговори
# 165
Тони, никой не оспорва правото на децата ти да играят. Не знам какво и кой трябва да напише нещо, което да ви накара да спрете да говорите глупости. За твоя най-голяма изненада, ти не си единствената, която има дете, нито пък само ти се притесняваш за това къде играят децата ти. Пиши и се притеснявай! И петиция може да направиш.
Тук говорим за игра на места, които не са предназначени за това, за неуважение на чуждия труд, за наглост, арогантност и агресия. Все качества, която някои от пишещите се опитват да омаловажат.
Аман от глупости! Аман от безпочвени призиви!

Докато не научите децата си (попорасналите) да не вандалстват, няма да има детски площадки. Нито един от възрастните хора, които така ненавиждате, не съсипва детските съоръжения, не ги украсява с нецензурни слова (написани с правописни грешки), не оставя бутилки от бира, камари от фасове и опаковки от чипс. Това са вашите деца. 
Спрете да се жалвате, а се стегнете и вместо в "кварталното кафенце" си занесете задниците близо до наследниците. Послушайте за какво и как говорят, помислете от къде са чули тези слова и вземете мерки. Малкият простак става голям простак. По-важното е на какво играят децата и кой е "светлия" им пример в живота.  Озаптете си чалга тъпотията и почнете да мислите. Всяко просташко общество ражда просташки драми.
Все по-често нормалните, застрашени хора ще започнат да използват оръжие, за да се спасят от агресията. Колкото и да си възпитан, колкото и да си търпелив - всичко си има граници.
Днес в Димитровград, утре в Крумовград...

# 166

В една хипотетична ситуация вие на кое място се виждате:
1. На мястото на тъп, ограничен социално и мисловно простак и грубиян, който е достатъчно як, за да претрепе един дразнещ го от терасата чичка, или
2. На мястото на грамотен и уморен от житейската простотия човек, който иска да остави нещо красиво за хората около себе си и е участва в доброволното засаждане на градина, която после вижда вандалски прегазена.

Аз като се поставих в тази ситуация, реших, че утре може да съм на мястото на пребития оператор, но не и на нискочелото прасе!
Много лошо виждаш в себе си потенциален убиец с лабилна психика.Определено не трябва да има оръжие около теб.
Няма нищо нормално или интелигентно в този човек като започем от крясъците пред балкона минем рез замерването и свършим с изстрела в гърдите.
На колко години е този човек ,че постоянно спекулирате с това възрастен ?
Толкова субективно и манипулативно пишете за да защитите един убиец ама във форума полза няма да има ,идете в съда.
Последно не разбрах къде са играли децата на показаната площадка ли ?Замеряни ли са били?"бияча" разбил ли е вратата?Пистолета къде е бил? И как по дя......те трима души не са успели да озаптят "бияча"  Суперменски сили ли е имал ,че единствения изход за живота им е бил изстрел в гърдите?Евентуално опрашване на колата ли е бил проблема или две дръвчета  или има нова версия?

# 167
Не е нормално и да се защитава убиец ,не е нормално и да се нарича нормален човек , а видимо интелигентен е смешно както и видимо мутра.
Не е нормално да се защитава нито един от двамата само ,че единия е виновен за едро хулигенство /примерно/ ,а другия за опит за убийство .
Нито един от двамата не е дал добър пример на децата.Само ,че единия е рискувал живота им стрелял в тяхно присъствие.

# 168
Глупости!

# 169
Много мотивирано!Но съвпада с мнението ми към твоите размисли.Наясно съм при наличието на "възрастен" чия страна ще заемеш за пореден път.Явно имаш отговори на въпросите ,които ме мъчат за случая или те са без значение!?
Това намерих http://dgpazar.eu/index.php?style=Silver&page=Views_news&id=2299

# 170
Аз не мисля, че трябва да избираме кой от двамата да сме, а по-скоро как трябва да постъпим, за да не сме като нито един от тях, защото се вижда до какво води това...

# 171
Iliana, друг път е хубаво дса си по-наясно с фактите, преди да задаваш въпроси.
Доста се изписа, затова прегледай внимателно последните 3-4 страници. Никаква напрашена кола, никакви хвърляни камъни/чаши, никакви подобни измислици, никакви 5 лева!

Повтярям тезата си:

Тати Благо е имал достатъчно време да спре. Изминал е разстоянието от площадката до блока - не е спрял. Изкачил е стълбите до втори етаж - не е спрял. Започнал е да рита вратата - не се е спрял. Тогава вратата се отворила - не се е спрял! Първи нанесъл удар, вместо "добър ден" - и отново не се спрял. Влязъл в коридора на съседа си - не спрял. Свалил съседа на земята с бой - и пак не спрял. Е? Това на какво ви прилича? Трябва ли тогава да съжалявам?

Остава следствието да каже какво и как се е случило, но без доказателства да твърдим "стреляно с умисъл и от упор" - така не бива... Казано е "Като ти ударят едната страна, обърни другата", но колко от вас са готови на това?

Нито оправдавам стрелеца, нито го оневинявам. Обяснявам, че да се защитава "смелият татко" прехвърля проблема от болната глава на здравата (или поне на по-малко болната).

Именно това е страшното в случая - че и нормалният човек е паднал на нивото на простака...

Но понеже всекидневно попадаме във всякакви ситуации и често като родители се изживяваме като жертви (поне това виждам от доста по-горни коментари), хубаво е да си помислим къде сме ние в цялата картинка. На какво учим децата си? Таткото - побойник, като е отишъл да пребие съседа, на какво е научил сина си?

Ако трябва да съжалявам тати Благо за нещо, то не е за раната! А е за това, че е тъп ограничен простак - герой на юмручното право, който е постигнал една голяма победа - докарал е един по-свестен от него човек до характерното му животинско състояние!

--------------------------
Апропо, стотици хора от Димитровград и Хасково се включиха във Фейсбук групата в подкрепа на Валери Добрев! Повечето от тях го познават лично, там има и инфо за случката!

Защо във ФБ няма група за тати Благо? Защото той и приятелите му са прекалено примитивни, за да ползват интернет за друго, освен игри и саляне от торент сайтове!

# 172
Бабилия, какви бири, какви надписи, говоря за деца най-голямото от които е на 8. Rolling Eyes
Описах случая, защото е много подобен.
Липсата на толерантност и търпимост е основен проблем, поне според мен.
Дано след този случай, всички си направим някакви изводи и да станем по-добри.

# 173
Прочела съм темата.
Няма категорични отговори на тези въпроси.
Има свидетели ,които твърдят ,че децата са замеряни това не е като измислици и 5 лева.
На другите въпроси имаш ли отговори?
И аз потретвам тезата си Валери е бил със сина си имаше интервю с техен комшия свидетел на мелето, няма начин тези тримата да не са могли да се оправят с Благо.Със сигурност изстрела в гърдите не бил единствен изход за тях.
Никой тук не защитава "смелия татко" нито смята поведението му за нормално ,но не мога да застана и зад убиец.
И престанете с това възрастен човека е на 53 години.

# 174
Преди таткото да бъде гръмнат, стрелецът е бил пребит!
http://dimitrovgrad.bgvesti.net/index.php?module=news&action … ails&id=61592

Стотици хора вече са в тази група: http://www.facebook.com/group.php?gid=118998148128140

И за всички, чиято памет е твърде къса, повтарям най-чистата информация, с която разполагаме:  

Днес се свързахме с Валери. Трудно говори и с мъка ми разказа какво се е случило във фаталната вечер. Устата му е разбита, има множество рани по цялото тяло. Цялата случка има кратка предистория.

Група от съседи преди известно време решават да облагородят пространството около блока в който живеят. Валери е един от хорат...а които засаждат цветя, посаждат дръвчета, окопават от плевели пространството. Създават малка цветна градина до самият блок.
Преди 2 вечери вижда от балкона си, как група деца заедно с двама бащи играе футбол като използва за врата пространството м/у две от дръвчетата. Всяко преминаване на топката чупи и потъпква това над което са се трудили. Валери веднага реагира и им отправя забележка, че не това е мястото за игра. Поляната е около декар и съвсем спокойно могат да се преместят с 20-30 метра. Едно от момчетата със самочувствието, че родителят му е до него,го обижда и провокира. Валери му извиква да млъкне и да се махат веднага. Родителят е афектиран как могат да се държат така с детето му, хуква към входа и апартамента на Валери. Придружава го и другият баща. Започва да блъска и рита вратата/точно тези ритания и блъскания по вратата насочват вниманието на останалите съседи от входа: http://haskovo.net/index.php?module=news&action=details&id=61592
Когато Валери отваря, без нито една изказана дума Благой го удря с все сила в лицето. Започва да го рита. Поваля и синът на Валери-Даниел който се притичва на помощ на баща си. Следват множество удари с ритници върху двамата. В побоя се включва и втория баща който типично по Български в края на мелето започва да ги разтървава и да помага в отнемането на оръжието от стрелеца. Валери вади пистолета след като удрят синът му. Мъчат се да му го отнемат и в суматохата натиска спусъка. От там нататък е ясно...линейки, полиция...
По много форуми се появиха коментари как видиш ли двама "татковци" отишли да поговорят със съсед който от своя страна започнал да стреля на поразия по тях, че едва ли не следващата цел са му били децата.
Истината е че така наречените татковци имат само едно поведение - АГРЕСИВНО и на това учат отрочетата си. Случаят с Валери много напомня на друг подобен разтърсил обществото ни наскоро: http://www.desant.net/show-news/19127/

Валери е творец, винаги е СЪЗДАВАЛ, никога не е рушил, никого не е обидил. живее изключително скромно. Винаги е изразявал гражданската си позиция и е бил непримирим към простащината и арогантността Време е и ние да се заразим с тази непримиримост. Само така ще почистим плевелите в нашата градинка.

P.s Нямало е хвърляне на камъни от страна на Валери към децата.Разследващите полицаи не намират такива в градината. Всичко е документирано и заснето.

Признавам, че тази позиция може да е субективна и пристрастна. Но... защо семейството и приятелите на простреляния не ни споделятр своята теза? Защото, както подчертах веднъж, той и приятелите му са прекалено примитивни, за да ползват интернет за друго, освен игри и сваляне от торент сайтове!

# 175
  • Costa Rica
Много мотивирано!Но съвпада с мнението ми към твоите размисли.Наясно съм при наличието на "възрастен" чия страна ще заемеш за пореден път.Явно имаш отговори на въпросите ,които ме мъчат за случая или те са без значение!?
Това намерих http://dgpazar.eu/index.php?style=Silver&page=Views_news&id=2299

Май е мой ред да кажа "Глупости!"
Илиана, не ти ли е минавало през главицата, че на вестниците не трябва да се вярва?

Lyd newsm20 Разгледах групата във фейса.

# 176
lyd, сигурно всичко, описано от теб е истина, но за щяло и нещяло ли трябва да влизаш в разпри, още повече да вадиш оръжие, дали е хвърлил чаша по децата няма как да знаем, но ако е било така има за какво да се хване бащата...
Ако бях на мястото на Валери и видя, че бабаитът тръгва към къщи, ще знам кой е и няма въобще да му отворя, дори да ми разбие вратата. Може би ще стоя на телефона и ако нахлуе в дома ми, ще сигнализирам в полицията...,
 а междувременно ще съм се въоръжила с тигана  Mr. Green

# 177
Явно не може да се вярва след като в две статии пише коренно различни неща.
Затова и не си вадя изводи от тях.
През твоята главица дали е минавало ,че точно това имах предвид.Питах някой дали знае фактите ,а не на коя от статиите му е угодно да вярва.

Също така съм наясно и че версиите след консултации с адвокат се променят.

# 178
Бабилия, какви бири, какви надписи, говоря за деца най-голямото от които е на 8. Rolling Eyes
Описах случая, защото е много подобен.
Липсата на толерантност и търпимост е основен проблем, поне според мен.
Дано след този случай, всички си направим някакви изводи и да станем по-добри.
Нямам предвид твоето дете, нито тези на неговата възраст, които ползват площадката по предназначение, а порасналите ни  деца, които са израснали в нашето безвремие. Които са плод на същата тази псевдо свобода, които се прекланят пред арогантността, пред мускулите, ланците и безнаказаността. Които нямат страх и дори инстинкт за самосъхранение, защото някой с мускули им е показал, че със сила всичко може. Които са възпитани от подобни на татко Благо юмручни индивиди.
Офисът ми е до училище, в задния ни двор децата пушат и говорят. Волю неволю  съм "подслушвач" на разговорите им.
Просто ви е бедна фантазията.
Децата ни са в риск. Дори тези от най-добрите (според общественото мнение) семейства. Живеят в слободия и безвремие, а родителите просто не го виждат.

Iliana__ , провинциалният примитивизъм (не като местоживеене, а като мислене) е тежко бреме. Макар и немотивирано, моето мнение няма възрастово разграничение, а се базира на културно морален поглед. Ти разсъждаваш точно според очакванията ми за хора подобни на теб. Не се 'аби да ми отговаряш!
  bouquet

# 179
Памукъл, осмислете това:

Тати Благо е имал достатъчно време да спре. Изминал е разстоянието от площадката до блока - не е спрял. Изкачил е стълбите до втори етаж - не е спрял. Започнал е да рита вратата - не се е спрял. Тогава вратата се отворила - не се е спрял! Първи нанесъл удар, вместо "добър ден" - и отново не се спрял. Влязъл в коридора на съседа си - не спрял. Свалил съседа на земята с бой - и пак не спрял.

А дали Валери Добрве е можел да действа другояче?

Сигурно - като се обърне катуцата, пътища много!

Но сега като седим на меко и никой не ни заплашва, можем да кажем много по-добри варианти, нали? А ако на вратата ти точно сега валят ритници и може всеки момент да я разбият? Ще си чакаш спотаена? Ще ти помогне ли тиганът?

------------------------------
Iliana, в един тесен коридор е трудно да спреш един побеснял бизон. Дори и да са трима - пак е трудно, вярвай ми! А ти как ги изброи трима? Била са двама на двама, като собственикът и синът му са доста хилави. И като използвам думата "възрастни", то бешее за конкретно за отношението между стрелеца и арогантното синче, но явно не си схванала. Нищо, следващия път Wink

Общи условия

Активация на акаунт