В какъв свят живеем?

• 13 037
  • 381
  •   1
Отговори
# 315
@ Flip Fantasia:
Коя квалификация е обидна? Мутра? Ами виж го - грозноват е, прилича на трол. Бияч? А нима не е? Да не би да е галил човека с перце? Простак? Такъв е, защото ако имаше възпитание, нямаше да научи и сина си да отговаря арогантно на по-възрастните. Тъп? Да, защото иначе щеше да е любезен, вместо да се пеняви като веро. Нискочел? Факт, на снимката това е очевидно. Горилоподобен? Добре, вземам си думите назад, видях на снимката, че е обезкосмен.

И защо си мислиш, че злобата ме води тук? Не е това.
Тук съм, защото се убедих, че опростенческото мислене е прекалено широко разпространено в България.

Не зная какво наричате опростенческо мислене, но в този форум не сме вчерашни.
Почвам да мисля, че сте роднина на Валери.
Наистина, много жалко, защото го защитавате по същият начин, по който Благой се е разправил с него.
Простовато, свръх-емоционално и без капчица разум.
Кой е примата сега?

# 316
  • София
@ Flip Fantasia:
Коя квалификация е обидна? Мутра? Ами виж го - грозноват е, прилича на трол. Бияч? А нима не е? Да не би да е галил човека с перце? Простак? Такъв е, защото ако имаше възпитание, нямаше да научи и сина си да отговаря арогантно на по-възрастните. Тъп? Да, защото иначе щеше да е любезен, вместо да се пеняви като веро. Нискочел? Факт, на снимката това е очевидно. Горилоподобен? Добре, вземам си думите назад, видях на снимката, че е обезкосмен.
Тук съм, защото се убедих, че опростенческото мислене е прекалено широко разпространено в България.

Всички изброени квалификации са обидни. И още няколко, които не си цитирал/а, но са на предишните страници. Пак питам, ако беше слаб и "високочел", щяхте ли да му съчувствате?

За злобата не се оправдавай, тя прозира през всеки ред, написан от теб. И зад дълги думи няма да я скриеш.

"Опростенческо" мислене за мен е да зееш по деца, които си играят. Не е и мислене, ами чиста простотия, мизантропия, пълен егоизъм и абсолютна лиспа на толерантност - все хубави качества, защитени и с пищов. Аз предлагам на нервния интелектуалец да му вдигнем паметник - опитал се е поне да изчисти света от една, видиш ли, "мутра" (това за мутрата все пак не разбрах откъде се появи, явно само хилавите имат права).  

# 317

Още в началото пишеше ,че е усетил след като тръгвал вече, че е прострелян.
Как става този номер не знам.

Как става кой номер,да не усетиш веднага,че си уцелен ли?

# 318

Аз имам чуството, че на теб проблемът ти е най-вече в пистолета. Не ми отговори на втория въпрос?

И другият ми въпрос - ако Валери беше 150 килограмов здравеняк без пистолет и беше размазал черепа на нападателя с юмруци (след като е бил ударен многократно), повече ли щеше да го харесваш?

Пистолетът е само инструмент. Сам по себе си той не е страшен. За да нараниш едно дете, не е нужно да имаш пистолет. В този смисъл, не виждам защо някой ще се страхува просто от факта, че съседът му има оръжие. Не оръжията връщат пещерните нрави.

Не знам как ще живеят заедно. И аз съм си го мислила. С риск да ме обвините, че съдя за Благой прибързано, бих предположила, че историята няма да свърши до тук.

# 319

Още в началото пишеше ,че е усетил след като тръгвал вече, че е прострелян.
Как става този номер не знам.

Как става кой номер,да не усетиш веднага,че си уцелен ли?
Да .Дано и никога не разбера.

# 320
@ Flip Fantasia:

Всъщност Валери какво точно е искал от децата? Вече прочетох няколко версии- китки, крясъци, автомобил... newsm78

# 321
Смарти се бъзика с аудиторията тука. А пък авторката се опиянява от интереса към процинично ориентираната си тема.
Никога няма да мога да разбера къде се корени тая толерантност,  бих казала дори  нескрита симпатия към мутроподобия, чалга и простотия по нашите ширини.  И защо така яростно се осъждат хората дръзнали да се опълчат срещу  уродливите перспективи  за живот в милата ни родина. Говоря си само..
Но и ще следя случая.

# 322
Хм, с малки изключения не видях някой да симпатизира на тати Благо. Не знам аз как бих постъпила, може би като стрелеца...но пък аз не разбирам защо много от  поддръжниците на Валери  смятат, че осъдилите стрелбата автоматично подкрепят бащата побойник, простотията, чалгията...

# 323
Минзи, никъде не видях майтап.
Джей Пи, отговорих ти вече. Няма как да харесам когото и да било от двамата. Но ако искаш да мислим хипотетично, и да фантазираме на темата "ако", на мен ми е по-лесно да попитам: Ами ако и двамата се бяха разбрали като нормални хора? Единият да направи нормална забележка, а другия да дръпне децата с един метър по-нататък...много ако-та има, много хипотези, и само една реалност.
И да, може и да съм луда, но аз се страхувам от хората, скритите им пищови, пушки и най-вече от стаената им агресия. Тя е като бомба със закъснител.
И потретвам, щото може някой пак да не е разбрал: и двете страни са виновни, и Благо и Валери.
Айде сега вече мирясайте

# 324
Смарти се бъзика с аудиторията тука. А пък авторката се опиянява от интереса към процинично ориентираната си тема.
Никога няма да мога да разбера къде се корени тая толерантност,  бих казала дори  нескрита симпатия към мутроподобия, чалга и простотия по нашите ширини.  И защо така яростно се осъждат хората дръзнали да се опълчат срещу  уродливите перспективи  за живот в милата ни родина. Говоря си само..
Но и ще следя случая.
О , наново се завърта латерната от нови герои.
Направо не се понасям как мога да осъждам човек стрелял в гърдите на друг заради тази уродлива простотия в милата ни родина.

Smartie няма да мирясат .Задължително според някой трябва да вземеш страна.  Ако смяташ ,че Валери не е трябвало да стреля ,защото или пистолета е бил нагласен или ако е имал време да го извади и зареди живота му не е бил в опасност то значи автоматично харесваш мутри ,слушаш чалга и си селянка .

# 325
Хич не ме е еня какво мисли целокупното форумско общество.
Еня ме е обаче за онези, които мислят, че е нормално да стреляш по човек. Или да нахлуеш в нечие жилище, и с юмруци да накараш някого да те чуе.
Еня ме е единствено защото утре, тези с пистолетите и юмруците ще наранят мен, или мой близък Confused

# 326
Някой не симпатизира на Благой с юмруците и автоматично решавате, че за него е "нормално да стреляш по човек"?
Кой пръв спомена опростенческото мислене?

# 327
Смарти, ко са пенявиш, надигни са, па забъркай на мъжа си ена Добруджанска яхния.

# 328
Вълчо, вече съм му приготвила вечеря...и чудна баница приготвих. Flutter
Други въпроси?

Аргун, стига използва думата "симпатия". Меко казано неподходяща е.
Всъщност, разбираш за какво говоря.

# 329
Практикувате точно това, в което обвинявате другата страна.

Общи условия

Активация на акаунт