В какъв свят живеем?

• 12 993
  • 381
  •   1
Отговори
# 330
Практикувате точно това, в което обвинявате другата страна.

Наистина ли?  Laughing
Започвам да подозирам, че Валери ти е близък. Иначе не мога да си обясня тази топла връзка и отчаяното желание, с което го защитаваш.

# 331
Е, по тази логика ти може да си женена за Благой  Thinking със същите аргументи.

# 332
Минзи, никъде не видях майтап.
Джей Пи, отговорих ти вече. Няма как да харесам когото и да било от двамата. Но ако искаш да мислим хипотетично, и да фантазираме на темата "ако", на мен ми е по-лесно да попитам: Ами ако и двамата се бяха разбрали като нормални хора? Единият да направи нормална забележка, а другия да дръпне децата с един метър по-нататък...много ако-та има, много хипотези, и само една реалност.

Не те питах от желание да изследвам всякакви хипотези. Опитвах се да разбера къде е проблемът според теб - като изключвам и включвам разни "опции" на ситуацията. Това, което ми се оформя в главата като впечатление е, че теб те тревожи пистолетът най-вече. И че ако Валери беше отговорил с юмруци (доколкото му е възможно) на нападението, това би променило твоето отношение.

И да, може и да съм луда, но аз се страхувам от хората, скритите им пищови, пушки и най-вече от стаената им агресия. Тя е като бомба със закъснител.
И потретвам, щото може някой пак да не е разбрал: и двете страни са виновни, и Благо и Валери.
Айде сега вече мирясайте

Ми дай ни пример, а?

Прегледах отново мненията ти по темата - че за момент се усъмних дали говоря с верния човек. Ами определено взимаш страна - тук например.

Както и с твърдения от рода на - "щом си го пуснал в дома си, нямаш право да се защитаваш като те бие".

Знам, че законът няма да е на моя страна - обаче ако в дома ми някой ме нападне - мен или семейството ми - то независимо дали съм му отворила или не, бих го застреляла като куче. Нека е агресия или "пещерни нрави" - но в момента, в който някой посегне с юмруци на друг (и то в дома му), правилата се променят за мен.

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 20:31 от jp

# 333
Защо непрекъснато се повтаря ако някой метра нахлуе и те бие няма ли да стрелш?
Ситуацията е различна.Правилния въпрос ако се скараш с някой през терасата и той ти каже ,че се качва да се разберете  ще си извадиш ли пищова да е близо до теб като му отвориш да го поздравиш?

# 334
Друго бях почнала ама, айде от първото   jp, какво за тебе означава агресия.
                 Илиана, къде го прочете това, че пищова е изваден за добър вечер и за добре дошъл.
                 Бяхме ли там, че да си ги сипем приказките ей така.

Пример, днес "патлака се почистваше", комшията отзаде както всеки божи ден, бръмчи в гаража си, дето не е гараж, ами работилница, бръмчиииии, ама яко, нито можем приказката си да чуем, даже и на телевизора вече копчето за усилване на звука е до края и не се чува, та....... както вече ми е писнало почвам да викам/ама аз не си викам от днес, и добре че оня е темерут,  хич не ми се връзва на виковете/. Ама хайде, върже се, и каже "я сега, ще дойда да те о.....вя к....ва, т,ква. И аз си мисля, ми да той казал/какво от това, той така си говори/, и аз се прибирам от терасата. И след малко се звъни на вратата, мъжа ми излиза, оня му удря едно круше/патлака в момента е на масата в хола/, излизам и що да видя меле........., в яда си някой грабва патлака, борба, борба, и хоп .... изстрел. Та какво, кой прав, кой виновен. Май е време да се спрем да се правим на Детективи. За притежаване на оръжие има психо тест, за това не всеки може да притежава оръжие, ако не си способен на това, няма и да притежаваш оръжие.
            Съжалявам за дългият пост, ама май е време да се спре този безсмилен спор. Трябва да се запазим като Хора, това е най-важното.

# 335
  • някъде под слънцето...
Спора наистина е безсмислен...
В Що годе нормална страна с Що годе нормални хора,  ситуацията би била абсурдна.
Тук на никого не би му хрумнало да   да прави забележки  от терасата, оЩе по малко по този повод някой Ще тръгне да "изяснява" ситуацията с юмруци, а де не говорим за изстрели.
И при най малкия повод , се вика полиция, после  слу4ая се разреШава в съда.
За съжаление от дискусията в темата придобивам усеЩането 4е българинът все оЩе не е дорасъл да реШава  конфликтите по цивилизован на4ин.

# 336
Останах с впечатление, че законно притежавано оръжие е употребено при самоотбрана.
От юридическа гледна точка, какъв е проблема? Собственикът нали затова си го е купил?
Нали затова се продава оръжие?

# 337
Ситуацията е различна.Правилния въпрос ако се скараш с някой през терасата и той ти каже ,че се качва да се разберете  ще си извадиш ли пищова да е близо до теб като му отвориш да го поздравиш?

За да не повтарям:

Илиана, къде го прочете това, че пищова е изваден за добър вечер и за добре дошъл.
                 Бяхме ли там, че да си ги сипем приказките ей така.

За агресията- най-общо е желанието да нараниш. Доста по-старо е от човешкия род и е едно от нещата, които ни различават от марулите, например.

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 20:34 от jp

# 338
Останах с впечатление, че законно притежавано оръжие е употребено при самоотбрана.
От юридическа гледна точка, какъв е проблема? Собственикът нали затова си го е купил?

От юридическа гледна точка, нахлуване има единствено и само в случай, в който т.нар. "жертва" не е поканила агресора в дома си.
По-напред цитирах поста на служител на полицията, тя е обяснила точно.
В съда тезата на Валери няма да издържи. Не защото другият е невинен, и не защото неговата виновност е по-малко.
А защото решението да използва оръжието очевидно е дошло преди събитието, налагащо използването му.
Ако се бяха сборичкали, Валери беше измъкнал нечие чуждо оръжие, например, и застрелял нападателя- това е самоотбрана.
Но не може някой, който съзнателно се е подготвил с оръжие, и едва ли не е очаквал нападение, да се изкарва жертва.
Вече казах, каквото имах да кажа.
Ако не разбирате, или не искате да разберете, ваше право.
Но не плачете, когато някой като Валери или Благой, срещне детето ви някъде.
JP, последно на теб пък трябва да доказвам нещо. Четеш избирателно, и очевидно, че не разбираш какво имам предвид.
Не взимам ничия страна, и няколко пъти подчертах, че и двете страни са виновни.
Зная, че е трудно да се аргументирате, но поне не го избивайте на дребнавост.

Приятна вечер!

# 339
Много фантазираш, Смарти. Човек се подготвя за евентуално нападение още от мига, в който отиде в полицията и подаде заявление за разрешение за оръжие.

# 340
Вълчо, недей, че ставаш смешен вече. Laughing Разбирам напъна ти, но участието ти в спора е нелепо. Както и самият спор,де.
SL го каза ясно, но никой не я чу.

# 341
Е ,съжалявам  че не схванахте какво имам предвид не ми се обяснява бавно.

Ситуацията е различна.Правилния въпрос ако се скараш с някой през терасата и той ти каже ,че се качва да се разберете  ще си извадиш ли пищова да е близо до теб като му отвориш да го поздравиш?

И все пак за жоккер ви давам продължението ............"или просто няма да отворите "
.
Аз пък съм с точно обратното впечатление .
Нямам оръжие ,но ако имам то ще стои заключено ,защото имам дете ако пък нямам все пак ще стои някъде прибрано и незарадено.Ако съм сама и някой ме пребива опредено няма да имам възможност да отида и да го извадя и да го заредя.
Те са били двама .В пресата имаше два варианта  Валери и Благо се бият /пистолата е у Валери / и той гръмва случайно и другия ,че кгато Благо удря синът на Валери той тогава стреля.
Както и до го мисля животът му не е бил застрашен.
Обаче и съседа и Благо не са чули изстрел със заглушител ли да е бил?

# 342
JP, последно на теб пък трябва да доказвам нещо. Четеш избирателно, и очевидно, че не разбираш какво имам предвид.
Не взимам ничия страна, и няколко пъти подчертах, че и двете страни са виновни.
Зная, че е трудно да се аргументирате, но поне не го избивайте на дребнавост.

Приятна вечер!

Опитвам се да бъда конкретна. Нямам идея защо възприемаш това като дребнавост.

Разбирам добре какво имаш предвид и на няколко пъти посочих, че с определени твои тези съм съгласна. Защото - за разлика от теб май - не споря, за да "кажа, каквото имам да казвам" - но и за да прочета какво другите имат да кажат. Това е смисълът от един разговор, монолозите са друг жанр.

Iliana__, искаш ли сега да ни обясниш бавно при какъв конкретно случай би ползвала законното си добре заключено оръжие?

# 343
Уфффф, какво означава да бъдеш конкретна? Каква по-добра конкретика от това, което вече изписахме, и продължаваме да дъвчем?
Според вас е похвално това, че Валери Добрев е стрелял.
Според мен не е .
Да сложим точка тук. Очевидно е, че до консенсус няма да стигнем. Peace

# 344
Ние никога не довеждаме темите докрай. само си фантазираме. А какво е станало в съда, какви факти са приети като доказателства, кой с какво е наказан - много важно.
И в следващата тема същите плямпания. Ровнете малко назад в Клюкарника, и ще се убедите.
Пример - един футболист беше бил приятелката си - какво стана? Бил ли я, или не? Осъдиха ли го, какво, колко? - Защо ни е, това са подробности. Важното е да се разделим на две и да спорим. Може и на три.

Общи условия

Активация на акаунт