В какъв свят живеем?

• 13 060
  • 381
  •   1
Отговори
# 285
В какъв свят живеем?
                Peace, кофти, собствено производство-Балкански синдром, с привкус на отвъдокеанско бездушие, което още по-жалко и по-болно е, че децата ни гледат, и си мислят, че ние сме Герои, и трябва да постъпват като нас. И най-лошото е, че приказката"каквото почукало, такова се обадило", се превръща в грозната наша действителност. Така, че по-добре е да се замислим върху това, какви Герои сме ние самите и дали сме такива, и като не сме такива, по-добре е да не чукаме, за да не превръщаме и други в същите Герои.

# 286
Ареала ни, мястото, където отглеждаме децата си, се свива. ДГ стават офиси на фирми, на улицата и детската площадка се чувстваме несигурни, остана апартаментчето - с блиндирана входна врада, брава Кодкей, решетки на терасата, СОД и камери.
Наскоро гледах София във филма Таралежите се раждат без бодли, май. В който децата тичаха след един камион със зеле. Сега много малко от героите биха оживели до края на снимките.

# 287
Ареала ни, мястото, където отглеждаме децата си, се свива. ДГ стават офиси на фирми, на улицата и детската площадка се чувстваме несигурни, остана апартаментчето - с блиндирана входна врада, брава Кодкей, решетки на терасата, СОД и камери.
Наскоро гледах София във филма Таралежите се раждат без бодли, май. В който децата тичаха след един камион със зеле. Сега много малко от героите биха оживели до края на снимките.

PeaceТочно-Детето-това е най-важното, и какво даваме като пространство това дете да бъде наистина дете. За мене, жалкото е, че бетонирахме всичко, че все по-малко остават местата, където децата да играят на воля. Но за мене, тези места не са под прозорците, където изнервени старчета, още повече да се изнервят, не са и до колите, и между колите, и затова, че лишаваме децата си от детството им сме си виновни самите ние възрастните, да някой ще каже ама общината, ами затова казвам ние възрастните/родители, баби, дядовци, Обществото като цяло/. Ако това не го осъзнаем, много още можем да спорим безсмисленно.

# 288

PeaceТочно-Детето-това е най-важното, и какво даваме като пространство това дете да бъде наистина дете. За мене, жалкото е, че бетонирахме всичко, че все по-малко остават местата, където децата да играят на воля. Но за мене, тези места не са под прозорците, където изнервени старчета, още повече да се изнервят, не са и до колите, и между колите, и затова, че лишаваме децата си от детството им сме си виновни самите ние възрастните, да някой ще каже ама общината, ами затова казвам ние възрастните/родители, баби, дядовци, Обществото като цяло/. Ако това не го осъзнаем, много още можем да спорим безсмисленно.
Алилуя.....можело и смислени неща да пишем.... newsm20

argun, поне си направете труда да изчетете всичките ми постове."не е от кротките" не е единствения ми коментар по повод таткото.Никога,в постовете си ,а и като цяло не съм го защитавала,по простата причина,че не го намирам за напълно невинен. Бездействията на сеираджийките си е ваша интерпретация. Wink

# 289
... понеже се е защитил в собствения си дом.

След като сам го е позволил обаче, и сигурен зад дулото на пистолета може би? Едва ли би бил толкова смел и би подходил по съъщия начин, ако наа гащите му не висеше пистолет.

# 290
... понеже се е защитил в собствения си дом.

След като сам го е позволил обаче, и сигурен зад дулото на пистолета може би? Едва ли би бил толкова смел и би подходил по съъщия начин, ако наа гащите му не висеше пистолет.

Какво е позволил - да го бият ли? По тази логика и благой е позволил да го стрелят - нали му е влязал в къщата да го бие, трябва да е бил наясно с рисковете.

# 291
Ахам, само че при липса на оръжие е щял да заключи враттичката и да звънне в полицията. Вероятно е предусещал какво ще стане, та в тоя ред на мисли при липса на оръжие нямаше така смело да отвори вратата. като се обърне колата пътища много. Сигурно и таткото нямаше да влети с юмруци, ако е знаел че човекат има пистолет...

# 292
Стиснахме си ръцете значи.

# 293
Това пък с пистолета хич не е сигурно. Някои като видят пистолет и гордостта им се засяга, подивяват още повече. Един вид " Ти на мен ли ША вадиш оръжие, бе, цървул! ", пък и не вярват, че на другият му стиска да го използва...

# 294
Аргун, наистина, помисли разумно...Ти би ли пуснала някой да те бие, в собственият ти дом? Особено ако минута преди това си имала пререкания със същия?
Може и отношенията между главните ни герои да имат някаква предистория, но наистина, не е това начина да се уреждат спорове.
Единия бабаит да влети да бие, другият да си подготви пищова.
От няколко страници вече сучем ясни понятия. Нещо, което дори не подлежи на дискусия.
Дори и полицай се изказа в темата.
Спрете се вече. Разбирам, че искате да защитите Валери, че сте превърнали казуса в нещо като "галактическа война между интелектуалците и мутроподобните", но тук става дума за далеч по-тревожни симптоми.
Като Благо и Валери има хиляди, въпроса е как да спрем с безумията, и да се научим да мислим преди да използваме юмруците и пистолетите като комуникатор. Peace

# 295
Смарти, не се хаби. Той Ставийски си намери защитници, та Валери ли няма да получи подкрепа...

# 296
Аргун, наистина, помисли разумно...Ти би ли пуснала някой да те бие, в собственият ти дом? Особено ако минута преди това си имала пререкания със същия?
...

Аз най-вероятно ще постъпя също както този Валери. В ситуация когато съм физически заплашена от някакъв келеш, който нито го знам с какво се е нашмъркал, нито пък искам да знам, изобщо няма да си губя времето с въпроси от рода "Този е простак, на мен под достойнството ми ли е да се занимавам с него?".
Няма как да знаем цялата истина, понеже авторката на темата няма за цел да ни я изложи в пълнота, а просто да се подиви на нравите на обществото, от което е част и тя, и майка й, и баща й и т.н.

... въпроса е как да спрем с безумията, и да се научим да мислим преди да използваме юмруците и пистолетите като комуникатор. Peace

Ти сериозно ли очакваш от един такъв благой да изпадне в интелектуалщина и да разсъждава за правилността на поведението си преди да пусне юмруците в действие? Понеже преди да бъде вкаран в употреба пистолета, е имало юмруци, тали така?

# 297
Това пък с пистолета хич не е сигурно. Някои като видят пистолет и гордостта им се засяга, подивяват още повече. Един вид " Ти на мен ли ША вадиш оръжие, бе, цървул! ", пък и не вярват, че на другият му стиска да го използва...

И това ми мина през ум. Но пък въпреки всичко, ако преди случката татко е знаел за съществуването на оръжие нямаше да хукне така...знам ли, може и да бъркам, но си мисля, че щом не си си купил оръжие с колекционерска цел (пистолета е боен до колкото помня, значи не е и за лов),  все пак ти минава през ума, че може и да влезе в употреба...

# 298
....
Няма как да знаем цялата истина, понеже авторката на темата няма за цел да ни я изложи в пълнота, а просто да се подиви на нравите на обществото, от което е част и тя, и майка й, и баща й и т.н.
....
Shocked Както и ти....Нямам за цел,пък и нямам как да изложа цялата история,понеже,нито Благо ми е съпруг,нито Валери баща,нито пък съм била във входа за да знам какво точно се е случило там.А се подивих как заради едни китки един човек без малко не загуби живота си( не визирам само Благо,а може би и Валери,ако приемем,че наистина е била неизбежна самоотбрана)

# 299
...

Аз най-вероятно ще постъпя също както този Валери. В ситуация когато съм физически заплашена от някакъв келеш, който нито го знам с какво се е нашмъркал, нито пък искам да знам, изобщо няма да си губя времето с въпроси от рода "Този е простак, на мен под достойнството ми ли е да се занимавам с него?".
Ами щом постъпката на Валери е правилна и така ще се постъпва,за какъв дявол ни е полиция.Купуваме си всички по един пистолет(боен естествено)и проблемите са разрешени.И изобщо няма да ни трогва,че този и онзи се били гърмели.Нормално.
Авторката на темата разказва това което е видяла.Все пак не се е качила горе за да стане свидетел и на престрелката.

Общи условия

Активация на акаунт