Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 9

• 52 021
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Радвам се, че ви хареса Hug Hug Hug. Наистина има толкова интересни неща за TR, че може човек цял ден да чете книги в библиотеката и пак няма да е достатъчно. Аз лично най-лесно попивам като се бутам, живея и дишам с тези хора Mr. Green Laughing ; така де, ръка да пипне, око да види Wink Laughing.

foley, Аaa, напълно забравих за това; благодрая , че подаде инфо Hug Heart Eyes Wink.  Ето още малко. Tези beşi bir yerde/beşibiryerde/beşi , birlik = беши'биp'ьерде, беши'бирлик  (a.k.a. "5 в 1" на БГ Mr. Green ) се подаряват или от свекървата, или от жениха. Това е 'цената' на булката(знам ,че в днеshно време и за западня манталитет тeрминъT 'цена на булката' буди cMyT, ужас и стар в душите на хората Whistling Crazy Mr. Green, но това е традицията на този регион, лоша , добра , различна ... това е . (**има си логика зад нея kakTo вече обясних Wink).
Та тези 5 монети заедно се нарuчaт бешибирьерде (ornamental coin worth five Turkish gold pounds). 

Ето снимкu на булкu с тези парички:
http://1.bp.blogspot.com/_kznYwq1xKjw/SugNVUZBaCI/AAAAAAAADDI/Oq … s400/DSCN0153.JPG
http://imgtr.fotokritik.com/photos/lowres/0/2/5/025215/0fe7f412d … 3821eb31d24d6.jpg

***пример за кюрдска сватба oT npeDu 3 Meceцa

http://vimeo.com/9307589
http://vimeo.com/9308204 -- ... след 3 мин --> забележете за колко злато става въпрос Mr. Green Crazy Flutter Whistling  (и то дори не е по булката , а по шаферките моми Wink... )

Wink Party Laughing

# 121
# 122
bz   Шехерезадке наша  Hug  bouquet толкова неща научихме от теб, благодаря ти, мила за информацията и начина, по който ни я поднасяш  lovekiss Flowers Bouquet

направи ми впечатление, че на тази сватба няма покрити булки

foley    bouquet  Hug

в никакъв случай не искам да оневинявам АМ, той си е завършен изрод, как само размяташе Чичек по земята и дивана  #Cussing out, но ми се стори, че не я застреля нарочно, пистолетът гръмна, когато тя го хвана  Thinking А за реакцията на майка и (по-точно липсата на такава  Shocked) нямам думи  #Crazy толкова ли се страхува от мъжа си, или мисли, че той има право  Shocked Sick Да не говорим, че точно нейните думи, че шофьорът е докарал Чичек, преляха чашата на гнева на АМ  Confused

# 123
                           04/05/2010

total

S NO PROGRAMADI KANAL SURE(R) AMR % SHR %

1 ASK VE CEZA ATV              1:27:50 12,60% 29,90%
2 GENIS AILE KAND                         1:36:13  9,20%  22,00%
3 PAPATYAM STAR                           1:35:12  6,29% 15,26%

4 ASK VE CEZA (OZET)ATV  0:31:21  5,86% 16,92%

A/B

1 ASK VE CEZA ATV                      1:27:50 12,21%  29,59%
2 GENIS AILE KAND                                    1:36:13  6,97%  16,91%
3 UGUR DUNDAR''LA STAR HABERSTAR  0:36:51 6,53%   25,28%
4 KAPALICARSI ATV                                   1:08:33  6,20%   24,35%
5 PAPATYAM STAR                                      1:35:12  6,12%  14,89%
6 GENIS AILE (OZET)KAND                        0:39:18  4,75%  14,11%

7 ASK VE CEZA (OZET)ATV          0:31:21  4,58%  13,70%

# 124
Bz златна си и без пендари , което май е по-важното. Благодаря за разясненията както винаги на време и на място. Начина , по които ни поднасяш инфото е много приятен с удоволствие те чета.  smile3501  love001  love001  love001

От самото начало гледам на този филм като социален и затова му се наслаждавам.

# 125
foley newsm51 newsm51  newsm51

Момичита някой може ли да разясни за рейтинга?

# 126
BZ, благодаря за преводите и допълнителната информация, с нея правиш филма по-разбираем и обогатяваш знанията ни за живота в Турция. Досега съм гледала няколко турски сериала, но никой не е показвал в такава дълбочина и с истинност тези сериозни противоречия и проблеми. Браво на екипа, който прави ЛиН.

# 127
М/у другото Шахи много ме изкефи на кафето само цигарата и липсваше и щеше да много стриит фейшън  smile3534 smile3534 smile3534 smile3534
newsm10 rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Много добро попадение, разсмя ме с глас!

# 128
Ей, кога успяхте да изпишете 9 страници Shocked
Относно серията съм в шок, но съм убедена, че Шахнур стои зад всичко, толкова добра не можеше да стане/ да преме ЯСето и майка ѝ, да разреши на Чичек да замине/, ако нямаше нещо наум, всичко е запланувала тя предварително с цел да изплаши и Ясето, и Саваш. Може и Ясето да разбере вече за брака, защото на трейлъра не ги дават заедно със Саваш, тя плаче в къщи и излиза на прозореца. Аз очаквах АМ да се появи на вечерята и да каже нещо от сорта, дойдох да видя зет си, но чак такова нещо не предполагах, хихихи ще видим какво ни очаква Peace

foley, миличка, това, което казваш ти е много важно за нас, защото превеждаш и си усетила нещата с думите и между тях. И аз като теб мисля, че Шахнур стои зад тези шокирища събития - не знам дали снощи го написах. Бях толкова изненадана от серията, тъй като очаквах нещо друго, че не можех да разсъждавам нормално.

# 129
# 130
Шахнур беше добронамерена като никога. Не прави нищо без да го е планувала, затова си мисля, че може  да е в основата на стрелбата, която пък беше с цел сплашване и добре изигран театър. Струва ми се, че тук А.М. не участва. От друга страна надали Ш. има останали доверени хора, които да предадат Саваш. Затова е възможно да е А.М., но остава питанката кой е предателя, нещо ми е съмнителен Мустафа с неговите болести и отсъствия от работа.  Освен за хора от клана на  Шахнур/Саваш/ и А.М., не се сещам кои други биха били способни да организират и извършат стрелбата. Който и да е предателя, направил го е с цел да раздели Ясемин и Саваш. Макар че може да се окаже съвсем друга целта. Много загадки! Спирам да гадая.

# 131
BZ, СТРАХОТНА СИ , мила!
Чета те и все едно съм отворила енциклопедия , но не тази с научните обяснения ,
а тази , с вплетения  хумор! Четивото ти е хем полезно , хем изключително приятно
поднесено! Няма как да не го разбереш и запомниш завинаги  !
Обожавам начина , по който ни поднасяш информация за съседната ни страна -
все още непозната за мен от към политика, обичаи, култура, бит и начин на живот !
А след всички пояснения този филм "Любов и наказание" става още по-интересен.
BZ, Много си права като казваш :
 "Та с две думи, филмът е страхотен,
НО трЕбе се знае инфо от извора
и да се гледа на него като на социален проект,
а не само като красивата или не
либоф между cTpuH(k)a Жасмин(к)а и Мурат   Whistling Mr. Green Wink .

BZ, FOLEY , БЛАГОДАРЯ ВИ , МИЛИ МОМИЧЕТА !

И аз с благодарностите да се присъединя.
Ние в този форум така го възприемаме този филм, а любовта като част от живота е изразно средство да се покажат по - добре другите неща. Както вече бях казала - тя е есевцията, но основните продукти са други.
Аз навивам и любимия да го гледа и когато му нахвърлих някои от нещата, той каза за Саваш, че е кюрд. Хем си знам, че моето момче разбира от такива работи, но много не му обърнах внимание, Реших, че приравнява към кюрдите всички, които живеят в този район. Сега от прекрасните обяснения на Бъзчето разбирам, че е така и ако съм права това има голямо значение за разбирането на филма, респективно на характерите на Балдарови и Моранови.  

# 132
# 133
Почнах да го гледам втори път епизода. Шахнур разбра, че Ясемин не знае каква е Чичек на Саваш, когато се върна обратно в салона и говориха за днаха му. Само й вижте физиономията и погледа. "Аха, ти не си казал на любимата, че си женен. Излъгал си я, че ти е снаха. Падна ли ми в ръчичките!"

# 134

И това е едно от мнoгoто неща в този филм, к/о го правят уместен u много на място u BpeMe проект, к/о си позволява да разчEпка проблемните ситуации в днешна TR. Аз честно с/м направо yчудена как са го пуснали този филм ... като се има предвид и че се говори открито за наркотиоците, за Вaн(кюрдскияT проблем е изключително наболял и реален в днеshно време, още повече и именно сега след като AKP(Adalet ve Kalkınma Partisi=The Justice and Development Party=Партия на справедливостта и развитието) ръководи страната вече n- години и тяхната адженда и основна цел влизанеTo на TR в EU; което не е непременно лошо или добро, но средностатистическия турчин го е еня за EU, но както и да е.... .

Та с две думи, филмът е страхотен, НО трЕбе се знае инфо от извора и да се гледа на него като на социален проект, а не само като красивата или не либоф между cTpuH(k)a Жасмин(к)а и Мурат Whistling Mr. Green Wink.

BZ  Не знам как да ти благодаря за благотворното въздейстие, което оказваш на мен, а както виждам и на много други дами /Да ме извинят кавалерите, ако има такива, че не ги споменавам/ Точно за това гледам филма и твоите допълнителни разяснения още повече хвърлят светлина на нещата от живота в тези райони на света, които за нас наистина са непознати.  bouquet  bouquet  bouquet
Любов - голяма или малка сме гледали в стотици филми, изпитвали сме в живота си, съзерцавали сме отстрани много пъти. Но тези неща и традиции от живота, с които ни сблъскват екипа на ЛиН и още повече и твоите постове ни обогатяват неимоверно много, за което за пореден път имаш моите адмирации!  newsm20 smile3525 newsm51
Бъди жива и здрава и все така всеотдайна и с добро и голямо сърце, както си останала в моето воъбражение. Hug Hug Hug
Една почерка от мен : Какъвто го предпочиташ, когато желаеш и колкото ти сърце сака! Joy Joy

http://dox.bg/files/dw?a=23cadcb24a

Съжалявам, но уменията ми достигат до тук. Не от всякъде мога да постна снимка!

Общи условия

Активация на акаунт