Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 9

• 52 045
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
За всички, които са в този форум, макар и с "ниски" критерии!
За тези, които не обогатяват с информация!
За тези, които превеждат!
За тези, които правят субтитрите!
За тези, които правят темата!
Подарявам ви това с пожелание да сте такива, каквито сте, и да се горадеете с това!
Надявам се, че ще ви хареса!
  http://vbox7.com/play:43e6ee28

# 136
Допълнително ще се включа с по-подробен коментар, но на първо гледане само да кажа /аз много работи искам да кажа, но времето ми е ограничено/ Това със стрелбата в края на серията, което ще продължи и в следващата, за мен си остава дело на МАММАН. В осма част на серията забележете как в един момент я дават сама в  черната нощ, с величествената си осанка, как гледа в тъмнината, вперила поглед в нищото. Тук, в този момент за мен, плана й вече й е начертан! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 137
Изгледах епизода без превод  и насложих превода на Bz. Вече съм 100% , че Шахи е в основата на срелбата /тя е намерила начин да уведоми АМ за заминаванета на Ч и на ония толка му трябва веднага грабва #2gunfire #2gunfire #2gunfire/. Ключът на загадката е в това че ги нямаше децата . Доколкото разбрах са на лунапарк. Лисицата искала е да ги предпази , знаела какво ще предизвика.

Много ми хареса погледа на Шахи когато искаше да говори със Саваш беше като на People Angel People Angel People Angel За малко да и повярвам  Машаала бе.

# 138
изгледах серията  newsm78 изглеждаше сякаш Шахнур наистина се старае  newsm78 или го изигра перфектно

много ви благодаря    bouquet  bouquet  bouquet
Много съм объркана и като гледам май всички сме така.
Според мен Шахнур замисли нещо пъклено пак /макар и без мелничката/ - дадоха я в стаята си как твореше /началото на осма част/ и посрещането на Ясемин с майка й беше част от този план, както и съгласието й Чичек да отиде в Прага. Не мога да мисля тази вечер обаче. Не очаквах такова развитие. Нито пък такъв трейлър. Явно навлизаме в дълбокото и няма да стигнем дъното до края на юни. После цяло лято ще пишем сценарии май. Тези хора милост нямата ли? Ние и през лятото гледаме филми!
Допълнително ще се включа с по-подробен коментар, но на първо гледане само да кажа /аз много работи искам да кажа, но времето ми е ограничено/ Това със стрелбата в края на серията, което ще продължи и в следващата, за мен си остава дело на МАММАН. В осма част на серията забележете как в един момент я дават сама в  черната нощ, с величествената си осанка, как гледа в тъмнината, вперила поглед в нищото. Тук, в този момент за мен, плана й вече й е начертан! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Goni, сигурна ли си, че не си ми близначка?

# 139

sunny67, може би.... Joy hahaha Joy а ние да не знаем?.... Joy hahaha Joy hahahaМиличка, при толкова мацки, които гледаме с голям интерес този филм, няма начин в някои неща да не ни се препокриват мислите и вижданията. Самият факт, че ни харесва този филм и то много, за да го дъвчем и чакаме с нетърпение все следващия вторник, значи имаме нещо общо помежду си и се радвам, че е така! Hug Hug    bouquet  bouquet

# 140
Шахнур разбра, че Саваш не е казал на Ясемин, че е женен за Чичек + Ахмед Моран простреря Чичек и това е ясно на всички + все още няма развод + настояването на Саваш Шахнур да се извини на Ясемин, за която тя каза, че ще се ожени дамо през трупа й, иначе ще го загуби + децата ги няма = Шахнур е виновна за стрелбата и за това Ахмед Моран да разбере, че Чичек е в Прага /или ще заминава за там/, да я върне и да стане ясно, че Саваш и Чичек са женени.
Има една малка подробност, която ми дразни логиката - това, което Саваш казва в трейлъра, че не му дава сърце да я въведе в неговия свят на дрога, изостанали традиции, оръжия, стрелба. Може би Ясемин все пак не разбира, че той е женен.  

# 141

sunny67, може би.... Joy hahaha Joy а ние да не знаем?.... Joy hahaha Joy hahahaМиличка, при толкова мацки, които гледаме с голям интерес този филм, няма начин в някои неща да не ни се препокриват мислите и вижданията. Самият факт, че ни харесва този филм и то много, за да го дъвчем и чакаме с нетърпение все следващия вторник, значи имаме нещо общо помежду си и се радвам, че е така! Hug Hug    bouquet  bouquet

Аз също много се радвам. Наистина страшно харесвам филма и не смятам, че има нещо лошо в това да гледам турски сериал. Защото за мен той е великолепен.

# 142
Аз също много се радвам. Наистина страшно харесвам филма и не смятам, че има нещо лошо в това да гледам турски сериал. Защото за мен той е великолепен

# 143
  • Германия
Има една малка подробност, която ми дразни логиката - това, което Саваш казва в трейлъра, че не му дава сърце да я въведе в неговия свят на дрога, изостанали традиции, оръжия, стрелба. Може би Ясемин все пак не разбира, че той е женен.  
И аз стигнах до този извод след многократно гледане на трейлъра Thinking Май няма да разбере и този път, но ние все пак очакваме неочакваното Mr. Green

# 144
,дами!

Радвам се ,че все повече хора оценяват по достойнство сериала.
От всяка серия нещо ново си научил и това е супер.
Bz е нашият жокер!Толкова много неща съм научила, че питам и турци, които живеят в България и някои неща не ги знаят.
Сега ще помоля колежките да не наричат Ясемин "стрина". В тази тема я харесваме. Когато искате да я оплюете ,колко не е добра има поне четири теми.Стараем се тази тема да бъде позитивна.Просто моля,не задължавам!На всяка артистка може да се намерят кусури ,ако речеш да търсиш.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 17:41 от pavlinaio

# 145
# 146
БЗ, благодаря и аз.
Знаем или не - ти успяваш да поднесеш нещата красиво и задълбочено.
Дано да използваш този талант още по-ползотворно и удоволетворяващо те!

шеди, искам да използвам случая да ти благодаря за участието в превода на ЛИН   bouquet
Твоите постове винаги са ми доставяли удоволствие и се надявам и тук да споделяш мислите си с нас  Peace Винаги си добре дошла  Hug

# 147
Уааау, едвам ви изчетох.

Първо искам да благодаря на всички, които имат макар и най-малкия принос да се наслаждаваме на невероятния филм.   love001  Наистина съм много признателна.

bz, от мен голяяяяяма прегръдка

За пореден път разбирам колко малко знам за съседите и колко неща биха ми убягнали ако не беше ти да ни ги разясниш.

Макар, че думата кюрд не се споменава в този филм, аз отдавна подозирам косвена връзка с проблема, гледайки къде се намира Ван. Горещо се надявам авторите да не пресекат някоя тънка червена линия, да не навлязат в забранена зона и да не им наложат цензура censored или нещо още по-лошо.  

За мен това си е социален проект, но такива са били и повечето от другите филми. Разликата е, че тук се бърка така дълбоко в проблемите, че няма как да останеш безразличен. (Веднага уточнявам, че казвам това не за да обиждам феновете на други сериали. Просто такова е моето усещане.)

Що се отнася до загадката със стрелбата, първото ми хрумване също бе - newsm26 Шахнур. Не знам как би организирала такова нещо, но притворната й усмивка и гостоприемството й са повече от съмнителни. Това напълно пасва на нейния подмолен стил да пипа отдалеч, да манипулира и да използва абсолютно всякакви средства, само и само да стане така както ТЯ иска.

Дори и да не е виновна точно за тази стрелба, Саваш ще си плати защото я притисна прекалено много. "Ще се разведа с Чичек", "Ще строя фабрика", "Няма да продавам наркотици", "Ще се оженя за Ясемин", "Ще се извиниш на Ясемин", "Мустафа ще работи във фабриката", "Мустафа ще ходи на училище", по всички тези линии кралицата майка все трябваше да отстъпи. Чисто тактически това май се очертава като грешка. Просто Саваш я подцени. Мястото на ага може и да е негово - формално, но фактически - още не.

Пак се отплеснах  baby_neutral

# 148
Не ми се иска да мисля ,че Шахнур е същата като АМ.Той обаче използва грубата мъжка сила ,за да се наложи в семейството си ,докато Шахнур те захапва наистина като змия - неочаквано . Дано да грешим и стрелбата да не е нейно дело.Може АМ да е разбрал игричките на Саваш,може да го следи...

# 149

Дори и да не е виновна точно за тази стрелба, Саваш ще си плати защото я притисна прекалено много. "Ще се разведа с Чичек", "Ще строя фабрика", "Няма да продавам наркотици", "Ще се оженя за Ясемин", "Ще се извиниш на Ясемин", "Мустафа ще работи във фабриката", "Мустафа ще ходи на училище", по всички тези линии кралицата майка все трябваше да отстъпи. Чисто тактически това май се очертава като грешка. Просто Саваш я подцени. Мястото на ага може и да е негово - формално, но фактически - още не.

Все едно чета собственните си мисли. Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт