(Био) зеленчукова градина 3

• 115 398
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
В парника има малки домататчета-това е от сорт Ванеса.На почти три-четири дена махам култучета.Краставиците цъфтят и ги опрашвам с четката.
Студено е днес и има силен вятър тук при нас.Вали слабо.
Срешу нас има нацъфтяла Акация-носи се страхотен аромат.

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1631/212432270520940150931274 … 1mUFlnsUfJvcP.JPGhttps://-ето една китка ,и поздрав към Любознателна!

# 166
  • Русе
  Ани, аз се интересувам от гъбите. Много си падаме по кладниците и сме ги брали във вашия Балкан,покрай хижа Тъжа. Моят мъж ще има командировка в Троян, ще ти се обадим

# 167
Ох,залях се с кафето от смях заради ВълкаJoy
Е,то домати за 2 месеца едва ли докарам до червен цвят,но виж гъби може и да станат.
Ани,аз като намеря пънчета,мицел и склоня Старото момче ще питам за конкретни стъпки.Нали тази гъба няма от лошите двойници? Да не се качат на пънчето и те...
Благодаря ви за инфото за земната ябълка.Аз мислех,че са някакви местни грудкови слънчогледи,а то-можело да се хрупат...
Дъжд,не дъжд-изкарах и портокала навън.Снощи хванах първия майски бръмбар.Карамфилчета розови нямам(като на Мимето),моите са тъмно винени,но държат бордюрите... Hug

# 168
  • Русе
Mimi , еситих аромата на карамфилчетата. Дано в събота успеем да идем и до нашата гора-градинка

# 169
  • густо майна Филибето
mimi_vi2,благодаря Hug Аз от мерак си снимах първото завързало доматче Simple Smile

Няколко снимки на съчетаване на цветя и зеленчук:

# 170
Усещам как някое лято цялата ти градина ще е на лехи със зеленчуци и ягоди.
Много си напреднала, браво. Това място наскоро беше кър, поляна.
На последната снимка имаш 100% завърз на цветовете.

# 171
Вес- портокала ти ли си го завъдила или  е купен.Имам семки от испански портокал и искам да ги засадя но едва ли ще завърже нещо.Но ще опитам да видим какво ще стане.
Amber-много е кално в градината до събота едва ли ще изсъхне ако е все така времето.А то май цяла седмица все дъждовно и хладно го дават.

Скоро ще ядем лозови сърмички.Охлювите (не голите) пируват в копривата имат си и малки охлювчета.Брей-голям студ е навън.

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 16:46 от mimi_vi2

# 172
Напалили сме парното, студено е много, на Балкана има нов сняг. В това студено време спира растежа на зарзавата, страх ме е да не окапят цветовете. Амбер, ще се радвам да се запозная с мъжа ти Laughing Веселче, ще помагам, то аз май само крокодили не съм отвъждала... Не бой се, гъбите, които растат по дървета, нямат отровни двойници. Благодаря за напомнянето за супата с джанки, бях я забравила, а сега и е сезона.
Люб, възхитена съм от твоята креативност, въображение и талант, при това самоук! Я откривай фирма за озеленяване, нямаш равна! Извини ме за въпроса, но тези снимки от скоро ли са? Защото всичко е много избуяло, а моите лехи още са плешивички... Embarassed

# 173
Любознателна, това ми е любимото съчетание - цветя и зеленчук. И аз мисля да сложа доматчетата чери заедно с цветята.
Разсада на краставиците ми корнишони прорастна на терасата. Дали ще имам проблем при прихващането му? За 4 дни порасна почти двойно newsm78, а все не можем да отидем да го сложа. Кой знае какви бурени има вече в градината от тези дъждове. Дано утре колата вече е готова да прескочим до село,че не ме свърта. Любознателна, мечтая си за такава градинка, но с моя мъж ходим за по два, три часа до нашата и не ми стига времето за нищо. Все бързам да свърша повече работа, но ми трябва време. Малката ми връзва ръцете, а моя е все на работа.

# 174
  • Русе
  Момичета, някоя от вас ли даваха тадзи вечер по вечелната емисия на БТВ, я веднага да си признае, коя беше тази хубавица умница

# 175
А, и аз гледах новините, впечатлена съм! Чакаме разкрития! Simple Smile

# 176
Люб страхотно изглежда.Красиво и вкусно... Peace
Миме и аз имам гулия(земна ябълка).Купихме миналата година от пазара и жената каза белките да ги посеем.Не вярвах нещо да стане ,но има резултат...Огромна купчинка със стебла. Laughing
Аз гледам лимони.Единия е огромен.(като плод)Нацъфтял е  повече от листата с цветове.Мисля ,че портокала няма да връзва ако не се ???? newsm78с калем от раждащ...(не се сещам термина) щом е от семка.
При нас е доста  ветровито и студено.Добре ,че вързах краставичките и доматките.
Кажете колтученето  на доматките как става.А сега въпреки студа има цвят.Какво да правя?Каква е тази четка?  bouquet
Красиви са тези гъби...Ще опитам да си намеря мицел.
Още ще попитам някой може ли Praynig да ми каже като изникне райграса колко често се полива.
Добре ,че не си подвикнал Дий,дий Маре... Joy Joy Joy

# 177
Какво са давали по новините? Shocked

# 178
Благодаря ви много, че ме просветлихте с това загърляне bouquet
Страхотни са ви градинките! Хареса ми идеята на Вес и Люб за комбиниране на зеленчуци с цветя. Супер сте! Вълчо, много добре обясняваш! Люб, невероятна ти е градината!
Аз набрах първата рукола и първите ягодки. Имам вързали доматчета от всички сортове, а мислех, че Биволското сърце няма да се хванат. Ние не живеем там и като отидем за уикенда винаги ме чакат приятни изненади! Като изключим охлювите, които са се размножили безчет и са изядени всички иглики и теменужки Thinking

# 179
Любе- ето това се нарича култук ,разположен е между стеблото на домата и листата.

А портокаловите семки ще засея-поне ще стане дървенце за красота.Лимона лесно ли се гледа?

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 08:50 от mimi_vi2

Общи условия

Активация на акаунт