(Био) зеленчукова градина 3

• 115 379
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви, момичета и момчета, за споделените рецепти. Ще се възползвам, че тиквичките вече ни надделяха! Сутринта скубах грах. Чушките дружно узряха, едната леха я изчистих. Мисля там да сложа зеле Балкан, за кисело. Харесвам го, защото формира големи и вкусни зелки.
Скубейки грахта, се сетих как едно време са се правели тлаки и седенки. Събирали са се хората по къщите, белели царевицата, говорели, пеели песни... Та в този ред на мисли, ако някой довечера е свободен, да заповяда! Ще чистим грах! И ще почерпя, естествено - студена отлежала Троянска сливова с краставички от градината и прясно овче сирене! Grinning
Веселче, лилиите там си зимуват, езерцето е около метър дълбоко, няма проблем. На дъното живеят таранки, и те са устойчиви. Само златните рибки и гупите уморих, просто есента забравих да ги прехвърля в аквариума. Имам и специална молба към теб - може ли да ми пуснеш снимка, като цъфнат лотосите! Моляяя те!
Маце, голямо старание и желание виждам приложени в твоята градина! Това над доматите е арка, нали? А забелязваш ли разлика между пиперите, гледани в лехи и тези в контейнери? Еднакви ли са на ръст?

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 11:37 от Ana.Ivanova

# 571
здравейте Simple Smile много ви е хубава темата пък за градинките - две приказки няма Simple Smile та да се запиша и аз при вас, че да понауча нещо :Р
За първа година отглеждаме сами нещо различно от китки Simple Smile
Имаме си много яки домати - вече са големи като храсти почнаха да дават и цвят ... но ... предполагам че това бялото летящото е белокрилка ... поне така чух да му казват ... дайте идея с какво да напръскаме, че на ята го кацат ...  #Cussing out и още един проблем - тея кафевите мравки с какво са по-мравки от другите, че не умират??? изядоха ми игликите Sad

Обещавам скоро да си покажа доматките Simple Smile

ааааааа и да ви питам ... салатките ми дават семена вече но не можах да разбера кога да ги обера сиреч кога са готови???

Ох дано да не ме изгоните с тез моите тъпи въпроси Embarassed

# 572
iB-не са ти тъпи въпросите,не се стеснявай и питай за всичко Hug
Лично за мен всяка година е ново начало на опит и учене по зарзавата.Работата е там,че ако се пръкнат сортове домат ,на който от листото им излиза култук.
В момента в парника имам едн ред такъв сорт.Добре,че Куркума сподели за листата иначе щях да ги подстрижа наред.

Семе от салата се взима като изсъхне цялото растнейе изцяло.Цвета става трошлив-това е времето за събиране.Същото важи и за магданоза.
За белокрилката -върви в агроаптека там ще ти предложат препарат.Тук при нас продават някакви прахчета за нея но мъжо ги купува-не знам как се казват.
Иначе за разни летящи и листоядни-пръскаме със БИ-58!

Ще сложа тиквички във фризера както Вълка казва-за кифтета Mr. Green Laughing

# 573
мими, тиквичките стават и на сладко  Hug за зимата
Дидке- давай рецептата докато е време,че току виж сме почнали да се замеряме с тиквички Joy

# 574
  • густо майна Филибето
мими, тиквичките стават и на сладко  Hug за зимата
Дидке- давай рецептата докато е време,че току виж сме почнали да се замеряме с тиквички Joy
Вие пък  Wink  Ми захар се слага освен тиквичките Laughing/ в кръга на шегата е, може да си има тънкости/ А за рачел дали стават? Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 12:28 от Ljuboznatelna

# 575
За белокрилката - Моспилан, 1 пакетче струва 1,20, разтваря се в 10 литра вода, тоест 1 пръскачка, нарамваш я и пръскаш. Обаче ефект има за няколко дни, после пак се намножават някак си, от съседските градини ли идват, кой знае ooooh! Тези гадинки са придобили резистентност, и Би 58 ги мори за ден, два само. Чети назад, там има съвети разнообразни - за извлеци, сапунена вода и др.
Рано е още за семената от салата. Като прецъфти, аз вързвам цвета с тензух, така няма опасност да се разпилеят семената, ако не ги събера навреме. Така узряват и капват върху тензуха.
Аз пък искам Маце в подробности да ми развие нейната рецепта! На скарата са страхотни, овкусени с олио, сол, оцет, чесън и копър. За консервиране същото ли е?

# 576
Ана, страхотно предложение, ама не е петък.  Wink

И аз се присъединявам към питането ти
Цитат
Аз пък искам Маце в подробности да ми развие нейната рецепта! На скарата са страхотни, овкусени с олио, сол, оцет, чесън и копър. За консервиране същото ли е?

Първите ми растения тиквички охлювите ги изядоха всичките. При втори опит имам успешно развили се растения, ноооо от реколта сме още ужасно далече.

# 577
много мерси момичета Simple Smile това с тензуха е много хитро - ще го направя със сигурност. Довечера ще го взема това БИ 58 та да видим кон боб яде ли или белокрилки - домати  Twisted Evil

Много мерси Simple Smile скоро ще се похваля  Laughing

# 578
И аз имам питане.Като връзвах доматите забелязах два корена на които основното растение няма цвят ,а колтука има.Та въпроса ми е какво да правя? Двете връхчета ли да оставя?Да запазя това с цвета или основното все ще си цъфне. newsm78
При нас пак валя почти цяла нощ.Само дъжд,добре ,че нямаше град. Peace

# 579
Любе-щом има цвят колтука ги остави,не ги махай.Ако можеш я пусни една снимка за всеки случай Wink
Брей newsm78 то имало и по-странни сортове Laughing

# 580
Има,всякакви има.И с главата надолу във висящи контейнери растят доматите.Като обесени,Миме.. Shocked
От снимките на Мацето си харесах металните контейнери с дръжките.Така изглеждат тук съдовете за храна и водопой на крави.Голям хит е да отглеждаш зеленчуци или китки в тези поцинковани ,позабравени  корита.Може пък догодина и аз да опитам.
Зелените тиквички са ми любими.Режа ги леко по диагонал и на скарата,заедно с червени чушки,патладжан и гъбки.Зехтин и мерудии за заливк.И разбира се -босилек,Пипо. Laughing
Зарових 3 капана за моите ухолазки(щипалки).Вече знам,че са от европейския вид.Като ни е криво нещо тук-все е европейско.Имам 23 тетки от тази нощ опънали нагоре щипките.Ще пробвам довечера със сгънат намокрен вестник,като се наядели там полягали.
Ала гер ком алагер.На латински-"Война-като на война!"
Над една градина видях навързани на въженца стари СД-та.Да дрънкат и и плашат гаргите.
Любознателна-модерно цвете тази година е жълтият и розовият равнец в нагласените градини.
И растенията,които правят красиви шушулки,семенници като изсъхнат.Ще снимам,че не зная как се казват. Hug
Любе-помогни,моля,с акъл за моите щипалки! Rolling Eyes

# 581
Веселче, чудесен френски! Grinning

# 582
# 583
  • DE
Здравейте,
Дидка, ето това е,

http://www.google.de/images?q=aruncus+dioicus&hl=de&rlz= … &ved=0CBQQ_AU

Ана, да ти кажа че за първа година слагам чушки в саксии и контейнери !
До сега не намирам разлика в развитието. Засадила съм във вана по две, че да имат достатъчно място !
Строих мъжо преди години да ми направи покрив на доматите. Тук често вали, а и е доста влажно !
Маносват се много бързо като са на открито. Така са поне на сухо и реколтата е добра !
Идваха дори по- миналото лято от тукашния вестник да ги снимат, със стълба сме брали домати !
Ще изровя рецептата за тиквичките и Ще я напиша !
Ето тук в готварския всяка година има дискусия за зимнина, и доста рецепти. Ако не ви "мързи" може да поразгледате !
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410408.msg11760750#msg11760750

Веселче, ааа, и аз си ги харесвам ваните. Тук има едни големи контейнери за желязни отпадъци. Като мина покрай тях все хвърлям по един поглед. Извадила съм ги от там ooooh!
Матцев все ми се кара. Боклукчийка съм била hahaha

По-скоро домъкнах от съседите две кошници, Щяха да ги хвърлят, и веднага им намерих място Mr. Green

# 584
Моите белоклилки, чернокрилки, и всякакъв вид крилки ги уморих с Актара 25WG.
Инсектицид, маде ин Швейцария.
Веселчето, заради колорадския бръмбар имаме да си връщаме насекоми.

Общи условия

Активация на акаунт