Бродирана красота - Гоблени 73

• 108 597
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте неуморни момичета, радвам се на творбите ви всеки ден. Искам да помоля за схемичката на тази красота! Благодаря предварително.
http://albena70.snimka.bg/tapestries/moi-gobleni.502080.18778427

# 466
  • София
Корделия, Честит Рожден Ден! Много здраве, щастие, любов, късмет и слънчеви усмивки!

# 467
Здравейте, дами!

Нямам много време, но за това пък имам огромно желание да се науча и за това реших направо да попитам  Blush
Купих си възглавница за бродерия (с кръстат бод). Никъде обаче не пише как се прави възел...т.е. как се завършва, защото на места фигурките са по едно кръстче само, ще стане цялата във възли...някой знае ли как се прави или къде има показно Blush Blush Blush?

Благодаря ви!  Hug

# 468
  • София
Здравейте, дами!

Нямам много време, но за това пък имам огромно желание да се науча и за това реших направо да попитам  Blush
Купих си възглавница за бродерия (с кръстат бод). Никъде обаче не пише как се прави възел...т.е. как се завършва, защото на места фигурките са по едно кръстче само, ще стане цялата във възли...някой знае ли как се прави или къде има показно Blush Blush Blush?

Благодаря ви!  Hug

По принцип възел не се прави изобщо, иглата се прокарва под направените вече бодове и конецът се отрязва, без да се прави възелче. Ето, почети тук за ЗАПОЧВАНЕ НА БРОДИРАНЕТО С ДАДЕН ЦВЯТ, ЗАВЪРШВАНЕ НА БРОДИРАНЕТО С ДАДЕН ЦВЯТ и БРОДИРАНЕ НА ЕДИНИЧНИ БОДОВЕ, има и картинки. Успех  Hug
http://goblenitenavania.hit.bg/gobleni/syveti.html

# 469
  • София
Здравейте,
включвам се в темата с един въпрос,и ще съм благодарна на всякаква информация Hug
Предстои ми след няколко месеца пътуване в Кипър за сватба и един от подаръка е гоблен.
Питам.Трябва ли някъде да декларирам гоблена,някакъв документ и пр,за да го пренеса.
Много ви благодаря предварително!

# 470
  • Плевен
Здравейте неуморни момичета, радвам се на творбите ви всеки ден. Искам да помоля за схемичката на тази красота! Благодаря предварително.
http://albena70.snimka.bg/tapestries/moi-gobleni.502080.18778427

Пробвай да я свалиш от тука ! Peace

http://files.mail.ru/Z7IGUI

и в РМ от тука  Hug

http://dump.ru/file/1530386

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 19:34 от pepen

# 471
Здравейте,
включвам се в темата с един въпрос,и ще съм благодарна на всякаква информация Hug
Предстои ми след няколко месеца пътуване в Кипър за сватба и един от подаръка е гоблен.
Питам.Трябва ли някъде да декларирам гоблена,някакъв документ и пр,за да го пренеса.

Незнам как е за Кипър, не вярвам да е по-различно, но аз съм подарявала гоблен, който пътува за Америка и не са имали никакъв проблем. Спомням си, че и аз имам подобни опасения, но са си го пренесли без всякакви проблеми, гоблена беше рамкиран при това  Peace.

# 472
аз постоянно влача гоблени през няколко държави, никога не е имало проблем. за всеки случай си кажи на митницата и няма как да сбъркаш  Peace
страхотен е пейзажа  Simple Smile
Корделия, честит празник   bouquet
Дидтаг, мерси за схемите  Simple Smile

# 473
Билкова  Flutter голям разкош,страхотно е гобленчето,поздравления
Деси малко ти остана  Peace
Корделия Честит празник,здраве,щастие и много успехи  Hug
Аз гледах,чудих се и се спрах на тези два гоблена за подарък,от Галерия бродерия са,някой шил ли ги е?

# 474
  • София
Благодаря ви много момичета  bouquet
Когато ходих да го рамкират,и човека,който ми прави рамката ми каза,че трябвало да отида до НХА(Националната Художествена Академия) да ми сложат печат,който доказвал,че не е ценност,да отида и платя за цялата тази услуга ooooh!И в един момент се шашнах.
Ще ви послушам,и ще намеря време да разговарям с митницата,каква е цялата процедура.

# 475
доколкото ми е известно такава беше процедурата преди години, когато гоблените се смятаха за произведение на изкуството. днес не знам като какво ги водят  newsm78

# 476
  • София
Здравейте,

Аз ще се опитам да ти помогна,защото имах същия проблем.Отидох до музея на изкуствата да ми бият печат на гърба на гоблена.Платила съм 15 лева,но нямах проблеми при изнасянето.А и до ден днешен мисля че има закон за такива неща,затова по добре се обади или иди и попитай какво точно да направиш за да го изнесеш от страната.  Peace Зависи си за коя страна ще отива,за 100% сигурност си питай.

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 10:17 от didolinaa

# 477
  • варна
моя мъж последния път заминаваики за Америка имаше гоблен в багажа но не е имал проблеми по летищата.Беше опакован във фолио и това е.

# 478
  • Плевен
 Grinning Търси се!!! Mr. GreenБлагодаря предварително!!!  bouquetДа се надявам ,че някой ще ми помогне да намеря схемичката му! Thinking Heart Eyes

# 479
  • София
Да се включа за гоблена през митницата. По принцип, искат печат на икони и други религиозни произведения на изкуството (поне така беше преди няколко години). Ако гобленът е икона, мисля, че трябва да ти сложат печат. За всеки случай отиди до Музея, не се знае на какви митничари ще попаднеш, най-малкото ще си спокойна  Hug

pepen, щом ти не я намираш.... Поне името на гоблена знаеш ли?

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 12:30 от desi_ivanova

Общи условия

Активация на акаунт