Изнасилиха ме :(

• 22 939
  • 36
  •   1
Отговори
Не съм сигурна за кой точно раздел е темата, но я пускам тук.
И така... преди няколко дни ме изнасилиха. Съобщих в  полицията, но не знам от къде мога да получа правен съвет, а и нямам тази финансова възможност.
Обръщам се към вас с молба за помощ по 2 въпроса. Някой знае ли каква е съдебната процедура при такъв вид престъпления, полицаите не ми дават никаква информация и вече втори ден чакам някой от тях да ми се обади. Вторият ми въпрос е дали ще ми помогне хипнотерапията в този случай? Имам "дупки" в паметта, но знам, че спомените се пазят в съзнанието ми и ме измъчват подсъзнателно. Може би чрез хипнозата те ще излязат на яве, а това би ми помогнало по-лесно да преодолея случилото се.
Благодаря ви предварително и се извинявам, че ви натоварвам с проблемите си.

# 1

Не мисли сега за дупката. Може би е по-добре да си остане бяло петно. Има психолози, обучавани да работат с хора, преживели шок. Такива пращат на местата на бедствия, аварии, имаха специално име, но аз го забравих. Мисля, че ще ти е от полза психолог. И е добре, че пишеш.

# 2
Миличка дръж се!

Фондация "Анимус" има денонощна безплатна анонимна линия за жени преживели насилие: 0800 186 76

"Горещият телефон разполага и с информация за специализирана помощ, която обадилите се могат да ползват при специфични затруднения."

"Към Горещия телефон се обръщат жени след инциденти на домашно насилие, сексуално насилие и трафик. "

"На телефон 0800 186 76 Вие можете да получите:

* подкрепа и разбиране
    * превантивна информация
    * професионална юридическа консултация
    * информация за специализирана помощ "

Това е сайтът им: http://www.animusassociation.org/gtl/

# 3
В такива случаи не се ли вади медицинско? За какво не искат да ти дадат информация полицаите? Непознат ли те изнасили? Съжалявам за това, което ти се е случило, но дай малко инфо. Имам една връзка в полицията и мога да разпитам по принцип как стоят нещата в такива случаи.

# 4
  • София
Това щях да напиша и аз, задължително медицинско!
И чак сега ли се сети да ни се ожалиш ?
Преди няколко дни  newsm78

# 5
Има психолози, обучавани да работат с хора, преживели шок. Такива пращат на местата на бедствия, аварии, имаха специално име, но аз го забравих.

Сигурно имаш предвид за специалисти по пост-травматичен стрес.

Медицинско ще има, ако е постъпила в болница и е искала съдебен лекар. Каква ще е съдебната процедура донякъде ще зависи от това дали авторката знае кой е извършителя. Щом е затруднена финансово да потърси помощ от Анимус, там има психолози и юристи.

# 6

Точно тях имах предвид, благодаря.

# 7
Говори с близки и с приятелка, умолявам те! Няма нищо срамно, неудобно или нередно в това - напротив - това е най-правилното решение!

# 8
  • на правилното място, в точното време
Това щях да напиша и аз, задължително медицинско!
И чак сега ли се сети да ни се ожалиш ?
Преди няколко дни  newsm78

Стреса от подобно преживяване е огромен. Неадекватно поведение в първите няколко дни, нелогични действия, са нормални прояви.  Срама от случилото се също е ключов фактор за адекватното реагиране.
Коментара за "ожалването" едва ли е уместен. Момичето просто иска съвет,  не се жали. Ако не можете да дадете съвет, по добре подминавайте бутона "отговори".

След 48 часа мисля, че вече не може да се извади медицинско за изнасилване, освен, ако не е било придружено с насилие - побой и има видими белези от него. Но в Анимус ще те посъветват най-добре, както и ще ти помогнат да се справиш с последиците от преживяното.
Не се страхувай и не се срамувай да споделяш! Не си извършила нищо, от което трябва да се чувстваш така. Насилниците са тези, които би трябвало да се срамуват!

# 9
Съжалявам.  Confused Знам, че има срок за медицинското и за проба от сперма и охлузвания... И той е минал. Тъй че ако е непознат, се е измъкнал най-вероятно. Погрижи се за себе си сега.

# 10
Съжалявам! ...

За медицинско е може би късно, но мисля, че е добре да те прегледа лекар. Хипнозата помага при подтиснати спомени, но това е спорна територия и не всички приемат този метод... Не смея да задълбочавам повече... Добре е, ако потърсиш специалист и се посъветваш с него. Имай предвид, че трябва да му имаш пълно доверие. Пълно.

Желая ти всичко най-добро и дано скоро преодолееш случилото се!

# 11
  • Sofia
Трудно доказуемо престъпление. Обикновено няма свидетели, липсват доказателства или не са безспорни. Жертвата на деянието е травмирана и често пъти се срамува да потърси незабавна медицинска помощ, поради което и късно извадено медицинско не винаги е годно доказателствено средство. Винаги защитната теза на извършителя е, че не е имало принуда, а е било доброволен акт.  Посттравматичния шок е силен, тъй като се провеждат множество разпити, детайлни, очни ставки, многократно връщане към преживяното. Разследването се точи понякога с години, като разпитите  достигат до най-интимните и съкровени преживявания и опит на жертвата, начина и на живот, връзки и контакти. Възможно е да се разпитат свидетели от обкържението на жертвата, което води до публичност на деянието. Когато липсват достатъчно доказателства за физическо насилие и ако няма извадено в рамките на определено време медицинско свидетелство или няма свидетели- разследването е обречено. Често пъти се стига до ревиктимизация на жертвата.
Не искам да те обезкуражавам, но бъди готова за това което те очаква. Съжалявам за това, което си преживяла  Sad

# 12
Моя приятелка бе изнасилена преди няколко години. Отвлечена бе от Студентски град от 2ма с такси, а пистолетът на изнасилвачите е бил насочен към водача на таксито, а после е бил постоянно опрян в главата на приятелката ми. Изоставена е в гора край София. Тръгва по шосето сама и не след дълго спира кола и човекът предлага помощ да я закара до София. По пътя биват спрени от КАТ. Тя казва на полицаите какво се е случило с нея. Те започват да се подиграват и да иронизират казаното. Човекът, който я е качил и предлага да не им се доверява. Той я е завел до Студентски град.
После е ходила до болницата за освидетелстване, а и за изследвания за СПИН. Слава Богу, не е прихванала болести от болните мозъци, които са я изнасилили. Отива и до полицията. Там разпознава един от изнасилвачите. Оказва се, че не му е първо престъпление от този род, но винаги е бил измъкван от майка си - лице, работещо в юридическата сфера.
Кажете от тук нататък за каква полиция и съд и справедливост става въпрос?!?
Моята приятелка не каза на родителите си, защото знаеше, че това би довело до голям шок и може би и инфаркт на някой от тях.
Член на семейството знаеше(разбирайте брат или сестра - не искам да казвам конкретно от съображения за лична информация) и я е търсил след подаден сигнал от компанията, с която е била и едва не е полудял. Реакцията на въпросния роднина като я вижда е, че се радва, че е жива...
Много и сили и кураж да преодолееш преживения кошмар и много е важно да го споделиш с доверени хора и специалисти.

# 13
Обади се на,,Анимус''-специалистите там са много добри!!!
разговаряй с тях,сподели на много хора,крещи,плачи....на близките кажи или на близък приятел
...едва тогава ще решиш какво ще правиш!!!Делото ще е трудно,но не и неспечелимо Peace
Но сама ще прецениш и помни----- ТИ НЕ СИ ВИНОВНА!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 14
Съжалявам за това, което ви се е случило. Задължително е да споделите с някой от родителите си. Въпреки първоначалният шок, те ще ви помогнат адекватно. Обадете се на посочените телефони от горещата линия за жени, преживели насилие. Не потъвайте, не се самосъжалявайте, не се срамувайте! Била сте жертва на насилие и имате нужда от професионална помощ ( психолог).
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт