Ползвали сте Сугестология и Сугестопедия при изучаване на чужд език?

• 125 702
  • 203
  •   1
Отговори
# 90
sylya, хипнозата не винаги се усеща за съжаление.

# 91
В момента ходя на такъв курс по английски и съм най-щастливият човек на света!

Искам да разкажа на всички за страхотните неща, които правим там.  И няма никаква умора. Само лекота и страхотно настроение!

Не съм чела темата, цъкнах на тази страница и прочетох този произволно избран пост.
Смърфи, сериозен ли е поста ти, или се бъзикаш?
Звучи адски налудничаво, почти плашещо.
Сега ще изгледам линка, който си дала.

Пп. не мога да го изгледам, иде ми да и шибна един на тая девойка.  Stop

# 92
И мен този пост ме изплаши, прочетох само първа страница и после последният пост, където беше цитатът.

Все едно е някаква секта. Аз съм научила два езика традиционно, а в момента на стари години (27) се мъча с трети. Упоритост му е майката. И яко учене. Тея промивания на мозъка....а, не мерси дето е казала Жозефина...

# 93
Цъкнах още няколко пъти на произволни места в клипа и видях една абсолютно хахава чужденка, публика от нахилени олигофрени и едно голямо нищо.  Работят точно на сектантски принцип  Mr. Green

# 94
Очен лекар би решил проблема с изкривеното зрение!След като си наясно със сектанският принцип,за твое добро е-не се отклонявай от правата вяра Peace

# 95
  • София
Мисля, че методът е страхотен.
Също като и методът на 25 кадър.

По-различни са. Само четох за тях, нямам личен опит... newsm78

# 96
  • дълбоката провинция

http://www.youtube.com/watch?v=zSQB3sVeOR4

с този клип избутвам темата напред, защото смятам, че е важно да познаваме сугестопедията

# 97
# 98
Чудесна тема, записвам се да я следя Simple Smile

# 99
  • България Сливен
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1180613
Интервю на създателя  Професор д-р Георги Лозанов отпреди няколко дни.

# 100
  • София
При първа възножност ще се запиша, че близките 2-3 месеца
имам огромни разходи по здравето на семейството.

# 101
  • Пловдив
Публикувам тук нещо, което съм написала в лично съобщение/за да не го преповтарям в други лични съобщения/. Става въпрос само за курса по английски в Пловдив по метода на сугестологията:

За да има полза при ученето на език трябва да са на лице 3 неща:
- добър учител
- добър ученик
- добър учебник/система
САМО 1 дори да липсва от тези 3 неща резултата е НУЛА....
Знам го от 1 учителка по английски от Английската гимназия.

В този курс/по Лозанов/ съм виждала доста хора, които разчитат да научат английски БЕЗ да учат и да си водят записки и преповтарят по 100 пъти 1 и също ниво.
НЕ се заблуждавай! Тук също се учи.
Ако искаш да имаш успех при тази система ще ти дам няколко съвета:
1) сядай винаги срещу таблата/за да можеш винаги да ги гледаш/
2) в междучасията, докато другите пушат или клюкарстват ти преписвай таблата. Върху тях е цялата граматика по която тя преподава години на ред. Не знам до колко знаеш, но няма нито 1 добра англ.граматика преведена на български, така че кой каквото и да ти говори, ти си препиши таблата и не разчитай на това, че има граматика в края на учебника...
3) От момента, в който учителката си "отвори устата" ти си води записки в празната половина на учебника/както правят студентите/. Не разчитай само на паметта си и на умът си. Така винаги, когато нещо забравиш след години, ще знаеш, че го имаш и къде го имаш.
4) Като се върнеш в къщи след часовете си прочитай 3 пъти на глас урока за деня + записките ти, за да свикнеш да си слушаш гласа говорещ на чужд език и да не се "стресираш" като се слушаш.... /отнема 15-20 мин./
5) Ако искаш да се научиш да пишеш добре и вярно, те съветвам да си преписваш всеки ден от курса по 1 лист от текстовете учебника. Не е много и отнема по-малко от час, но пък ползата е голяма, защото ти правят впечатление езикови конструкции, които иначе няма да забележиш.

Знам, че ще ти дойде малко нанагорно през месеца, но пък ще има страхотен ефект ако рещиш да продължиш за 2-ро ниво. Така и така даваш пари, поне използвай възможностите на курса максимално.

ЛС 2:

Когато започвам да правя нещо и аз искам да знам с какво се захващам.
Сега на въпросите ти:
Аз съм учила немски в училище, а английския само от курсове...
Честно казано не мисля, че тук материала в 1 ниво е 2 пъти повече от обикновените курсове.
1 ниво- 1500-1800 думи
2 ниво - до 3000 думи
3 ниво - 4500-5000 думи
НО хубавото е, че нямаш домашни и никакви тетрадки.
Учителката е като "онези учителки" от едно време, които доста си "изпипват" нещата. Дава много ясна и точна граматика, най-вече много добре подредена. Ако учиш, ще видиш, че ще ти се подредят доста неща в главата.  Плюсовете са и в това, че всяко 1 изречение, всеки 1 превод се прави от БЪЛГАРСКИ на АНГЛИЙСКИ /а това е най трудния превод/. И да! Във 2-ро ниво правихме разказ по картина. Твой собствен разказ вдъхновен от 1 картичка с пейзаж, която гледаш... На моята история се скъсаха от смях и аз спечелих наградата "Fairy Tales"-Приказки за феи.  35  35  35
До края на 2-ро ниво се преподава почти цялата граматика. Само веднъж в годината има 3-то ниво. Така както ми описваш твоето 1-во ще започне веднага след моето 3-то ниво.
Прави това, което ти казвам и ще видиш, че резултата ще е блестящ:
* Води си записки, когато учителката говори,
* Вечер след курса си преписвай по 1 лист с текст,
* прочитай го 2-3 пъти на глас заедно със записките ти,
* преписвай си таблата с граматиката отделно...

Ще видиш, че има много мързеливи хора, които идват с надеждата "без да учат да научат", но за съжаление така не става. После същите тези хора започват да повтарят едно и също ниво по 2-3 пъти, за да го "затвърдяли". Излишен харч на пари заради мързел от тяхна страна, ако питаш мен. Курса е много хубав, но част от работата трябва да си я свършиш сам и учителката казва същото. Някой от текстовете се учат под формата на пеене/пееш ги/.
ХХХХХ, така и така даваш пари "изтискай всичко на мах., което можеш да вземеш от курса".
Ако изкараш 3-то ниво след това учителката дава бонус от нея, наречен "Клубна дейност".... всяка седмица по 1 път за 2 учебни часа безплатно се говори на английски, четат се английски книги и т.н. и това безплатно в продължение на поне 1 година. Аз се надявам да стигна до клубна дейност.....

ЛС 3:

В 1-я ъгъл на стаята има нещо като барче с кафе, чай, захар, чашки, бъркалки и т.н. Всеки става и си прави безплатно това, което пие по принцип. Взема си чашата и с нея сяда на масата за учене. Целта тук е да се избегне стреса: "учител-ученик", някои си купуваха и солети да си хапват докато учат. Въпрос на гледна точка...Аз лично нито ям, нито пия докато уча, но всеки познава себе си.
Купувам си големи бели листове хартия за писане формат А4 и няколко цветни химикала/син, зелен, червен и черен/ за преписване на цветните табла върху белите листове. Там където учителката обяви "непроменяеми изрази" обграждам израза със зелено, а когато свърши курса си изваждам всички непроменяеми изрази обрадени със зелено на отделен лист и така ги уча.

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 12:25 от sylya

# 102
А къде се провеждат курсовете в Пловдив?

# 103
  • Пловдив
В 1 читалище. Мисля, че се казваше "Антим 1-ви" близо до Руския клуб. Знам го къде е, но имена на улици не помня. Обаче телефона го имам и ще ти го дам на лични, че го бях публикувала тук, но публикацията ми изчезна, изглежда са я изтрили....
 Hug  Hug  Hug

А да! Така и така пиша тук, искам да попитам. Чух на скоро, че имало някакъв "Английски клуб", където се говорило само на английски за вече завършили 1-2 нива хора. Бил след "ГРАНД"-а на центъра. Знае ли някой нещо повече за него????
Плаща ли се нещо? Къде точно е? Какво представлява?
Клиентка ми каза, че дъщеря и, която е в Лондон, преди да отиде там изкарала 1-2 нива по английски/не знам къде/ и после отивала в "Английски клуб" след "Гранд"-а да го практикува/говори.
За това ми е интересно, някой може ли да ми даде малко повече ингормация по въпроса????
 newsm78

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 11:27 от sylya

# 104

Общи условия

Активация на акаунт