Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 812
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Благодаря Миша, доста торти май ще трябва да направя. Последен въпрос ,какъв е срока на годност на този продукт, да не се налага яко да запретвам ръкави  Thinking

# 166
  • София
bebaaa ,до колкото ми е известно ММ на Пикко е с трайност 1год

# 167
Нинон-Страхотна топка,между другото моят син има такава топка!За ритане де!Странно е наистина е оригинална...
За това дето като си харесаш тортата и има все някой да не я хареса съм съгласна-на мен ми се случи оня ден като се измъчих с огромния триетажен замък с 9 кули и направо накрая не вярвах,че ще стане най-после и гордо поставих  фунийките за покриви на кулите,а мъжо рече-Еееех,ама тия покриви са ужасни...А аз направо паднах-не очаквах!!!Уф #Cussing out

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 21:38 от antoan2006

# 168
Здравейте мацки!
Напоследък прехвърлям темата само колкото да ви се порадвам на прекрасните произведения - просто не ми остава свободно време в което да чета, пиша или още по-малко да тортоправя.
Искам само да честитя на АЛБЕНКА хубавия повод - ЧЕСТИТО!!! И всичко най-хубаво занапред на младите!
Инак ето последното ми произведение:

и парче:

Самата торта е от пандишпанови блатове, крема вътре е от 1 кутия карамелизирано кондензирано мляко и пакетче и половина масло, сиропа е от 1чашка карамелизирана захар и вода, но я пренапоих, беше протекла в кутията. Отгоре украсих със сладкарска сметана.
Стана страшно сочна и вкусна, и между блатовете дробнах банани - по желание на половинката.
Линк към албума тук.

Остана ми и малко сметана, та на другия ден - за да не отива напразно се поупражнявах малко - нещо като "дъми"

албума е това: цък

# 169
Здравейте момичета , отдавна ви чета и сега ще се престраша да попитам  Wink
Искам да направя торта със захарно покритие за РД на майка ми (като това ще е първата ми торта ).
След дълго преглеждане на темата разбрах , че най-лесно се работи с готовите ММ, пък и се получават най–малко гафове.
Въпросът ми е от къде мога да закупя такава в Бургас, защото чичко Гугъл нищо не казва. (Видях , че има сайтове за поръчване онлайн , но нямам много време)?
Благодаря   bouquet

Здрасти аз съм от Поморие и ако искаш може да си разделим една кофа ГММ,аз днес бях до складовете и намерих един склад ,но там имаше само маса за моделиране на фигурки,купих си,но незнам дали с нея ще мога да покрия тортата...та съм в чуденка за това ако искаш може да си разделим ММ

# 170
Темичката е чудна, парад на красотата и такава топлота лъха... Heart Eyes
Леле Блу невероятна е тортичката ти   bouquet, толкова истински са героите от междузвездни войни, само мога да си мечтая за такива постижения  ooooh! Да ти е здрав и щастлив съпружието!
Димитрина супер е съкровището, да е жив и здрав баща ти!
Антоан откъде сили за такава продукция  Wink, неуморна си, и все красоти твориш.
Нинон топката е супер.

Я, да поясня малко за тази метла, ......... Така че, спокойно! Няма да подгоня никой с дръжката!!!
Whistling Whistling Whistling олекна ми... Party Но винаги бих се радвала на критика от твоя страна, така ще науча нещо ново. Показвам последната тортичка:
с нея имах проблем: при транспортирането се наду един голям балон и покритието ми се посмъкна  Crossing Arms Под чаршафа измазах обилно с маслен крем+кайсиево сладко. Беше топло и я карахме час и половина до получателката. Някой може ли да сложи диагноза на глешката ми?
thedragonbg красоти си натворила!

# 171
Благодаря Миша, доста торти май ще трябва да направя. Последен въпрос ,какъв е срока на годност на този продукт, да не се налага яко да запретвам ръкави  Thinking

предлагам подялба Simple Smile

# 172
  • Бургас
Благодаря на всички момичета от Бургас, много сте мили   bouquet   bouquet   bouquet

# 173
ra4e в топло време така се получава - масления крем се отпуска и покритието започва да се набира (независимо колко добре е била покрита тортата ) . От жегата не може да се избяга , уви . Аз редовно пренасям и посред лято ,но климатика е сложен на най-студеното и духа директно срещу тортата ( сложена в картонена кутия) .

# 174
добро утро на всички!

Имам въпросче и то е,дали мога да покрия тортата със декофондан   Rolling Eyes който е за фигурки? Какъв ще е ефекта?до сега не съм работила с готови смеси,все аз съм си ги приготвяла... newsm78

# 175
Момичета, някой работил ли е с подобни формички, от твърда пластмаса? Не мога да изкарам гъмпейста от тях..пробвах и да замразя, не става никак добре. Слагам нишесте...обаче пак никакъв ефект.  newsm78

# 176
  • София
Здравейте!
Нинон- топката е супер яка.
Блю-страхотна торта.
Порша-ами аз го написах това след прочитането на поста на една дама,която сама казва,че заради това не е тука.
Ванче-ама добре,че поясни за метлата,аз нали съм буквалистка и помислих че се измита тука с нея Sunglasses

# 177
  • Бургас/Пз
здравейте и от мен, страхотно е настроението в тази юбилейна тема! Аз се чувствам много добре в темичката, чета и удоволствие всяко едно мнение , за всяка една торта!

Ето и моето последноо творение. Торта Барби Мускетарка.  Mr. Green Маската малко трудно я закрепих, но съм доволна как се получи. Тези деца са уникални, има вече какви ли не барбита, дано да не ми се налага да ги правя в останалите им разновидности  Wink

Покритието за първи път ми направи конденз, но просто вчера жегата в Бургас беше отвратителна, а в съвкупност и с влагата, сигурно си представяте какво се получава! Не знам лятото как правите торти, ако имате някаква тайна казвайте!

# 178
Страхотна Юбилейна тема!
Момичета,явно сега е момента да изкажа благодарноста си към всички .Благодаря Ви момичета за търпението с което обяснявате и вниманието Ви към такива като мен дето не са правили торта през живота си.Аз за себе си бях решила ,че торта немога да направя и даже не се опитвах.Попаднах тук и четях и попивах,което не ми беше ясно питах и винаги се отзоваваше някой за  да помогне.БЛАГОДАРЯ ВИ  bouquet  bouquet  bouquet
Благодарение на вас направих първия си опит/разбира се с много косури и далече от това което наричаме торта,но Вие ме поощрихте да продължа/

Рядко правя ,но ето и последната

Благодаря че Ви има newsm51 newsm51 newsm51

# 179
  • София
Днес ,дъщеря ми има рожден ден-става на 14г. baloni
На мене тортите ми за роднини стават най-лоши.Няколко пъти отлепях и залепях сърцата на тортата на дъщеря ми-все не стояха симетрични.И мазах,трих..и покритието се скапа общо взето.За пръв път и на мене ми се получи конденз и свличане малко на чаршафа.
Моля, майсторките кажете как правите симетрични фигурки върху тортата-набелязвате местата с нещо ли ?
Ани Д-тортата е станала страхотна-браво.
Ето я и тортата.

http://kazama.snimka.bg/cooking/torti.475448.18693505

Общи условия

Активация на акаунт