Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 814
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Честита рожденичка! Жива, здрава и много щастлива!
Честито и на всички с хубави поводи да празнуват  Hug

Момичета, още един елементарен въпрос  Embarassed
С какво се прави тревата, със шприц ли?
И "водата" на тази торта само от желатин и боя ли е направена?

например тази торта има вода и трева

Извинявам се за въпросите, предпочитам да попитам преди да съм започнала да експериментирам

# 346
  • Сливен
Честита юбилейна тема момичета!!
честит рожден ден ,Fresa
Поздравления на всички(няма да изброявам имена  ,за да не забравя някого) за прекрасните творения.отдавна не съм писала в темата ,а ви чета почти редовно. нямам много време и само за децата правих няколко тортички,но вчера имах рожденник и горе долу направих това http://stamimar.snimka.bg/hobby/torti.347755.18756956 ,не стана като оригинала,но като за мен бива  Embarassed .другата http://stamimar.snimka.bg/hobby/torti.347755.17173909 беше за баткото(януари месец). успех на всички в тортоправенето.  bouquet

# 347
  • София
Честит Рожден Ден,Fresa!Много здраве,щастие и успехи в личен и професионален план!  bouquet
Буболинка,Честито отличие!Много се радвам Hug
Ивa , доколкото съм запозната тревата се прави с пистолет за тесто,а водата най-вероятно е оцветена фарситура(така мисля) Rolling Eyes
stamimar ,Тортичките са се получили много хубави PeaceДа ти е жив и здрав рожденника!

# 348
Момичета много ви благодаря за честитките за Мая и за мен , много ме трогнахте ,ето я и тортата за днешния празник

Ани благодаря за отговорите  Hug

Рая още веднъж благодаря за инструментите  Hug

дизайна е на Буболинка ,Бубе благодаря ти много  Hug

# 349
  • София
stamimar и на мен ми харесаха тортичките ти!  Simple Smile
FRESA , чудесна торта, браво!

Момичета, аз имам едно важно питане, правили ли сте торта с подсладител? Искат да ми поръчат такава, но не знам дали могат да се използват обикновените рецепти или не. Моля някой с опит да помага!  Praynig

# 350
FRESA много красива и нежна тортичка!
Между другото имам лични впечатления от теб, че си много отзивчива и всеотдайна!
Бъди все така мила и нека занапред доброто непрестанно да те преследва  Hug

ninon  Hug

# 351
Честит рожден ден на Fresa!!!!
Почвам с въпросите и коментарите отзад напред:

Фреса, моля, няма защо!

Стамимар, много са хубави и двете ти тортички! Много интересен дизайн, особено костенурката мното ме впечатли! Simple Smile

Ива, водата е правена с фарситура смесена с айсинг ( или маслен крем), а тревата е правена с този накрайник: http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=3E30DD64-475A-BA … -5DF027EB4874EBF7

Стефина, не се депресирай! Това е грешният подход! Вдъхновявай се! Аз така правя, като видя нещо, което много ми харесва! Simple Smile

Гушанка, Ванче, изискването на булката беше герберите да са като истински, а листата и зелената декорация не, а по-стилизирани. Затова и ги съчетах по този начин, много се притеснявах дали ще сработи като идея до последно, но то пък взе, че се получи!  

Ванче
аз без проект не работя! Всяка една торта, която съм правила има скици ( далеч не толкова изпипани и красиви като тази  Joy, ама тази нали щях да я показвам на булката, та затова е така Simple Smile) Аз между другото листата ( зелентите декорации) ги правих на ръка със скалпела, не съм ползвала формички! Ей, взе ми се акъла тревичка по тревичка...то и затова една с една няма  Joy А между другото опитвам се да обработя в момента видеото, че е без звук, искам да пусна обяснения, ама не съм го правила досега и ми се опъва, та ще покажа по-нататък как направих гербери от формички за маргаритки  Laughing

МиленДани, а мислиш ли, че на приятелите ти няма да им е неудобно, ако тортата струва два пъти повече, а ти не им кажеш? Ако пък не им е неудобно, то значи не са ти приятели и съответно няма какво да се притесняваш да им кажеш реалната цена. Тортата струва ....ТОЛКОВА. Като отидат в сладкарницата на никой не му е неудобно да ги таксува! Твоят труд си е труд, независимо, че е от вкъщи! Няма нищо неудобно и срамно да поискаш РЕАЛНАТА цена за това, което правиш! Ако не им хареса...просто си купуват от сладкарницата и това е- нито ти ще се чувстваш гадно, че работиш без пари, нито те ще се чувстват гадно, че се възползват от теб.

Бубеее, супер направо!!! Да си жива и здрава с твоите златни ръце!!!  bouquet

Смехурко
, ползвам Corel Painter Essentials 4 и pen tablet ( химикал за рисуване). Да, правилно си запомнила, два от етажите са дъми- най-горния и най-долния!

Mi6a, аз седях на тръни до вчера следобед, когато ми се обади булката и ми каза, че тортата е едно от малкото неща, които са станали по план на сватбата и ми е благодарна за което. Каза, че е най-вкусната торта, която е опитвала някога и че просто е била всичко, което си е пожелала..много ме зарадва! Обаче стреса...стреса беше голям! Тя искаше да я транспортирам сглобена, това беше на 1 час път с кола ( при положение, че карахме с 80) и аз не знаех дали изобщо ще оцелее до там! Справихме се обаче, а аз се чувствах като пребита след като я оставихме...докато бях под напрежение не го усещах, обаче после просто направо ме смаза умората.

Ай-ай- аз така им се плашех на тези дъмита, направо колко безсънни нощи изкарах, а те такава елементарна работа се оказаха, чак ме е яд на себе си, че толкова се тревожех за тях. Само някакви филми на ужасите чувах отвсякъде за това как са се прецакали дъмита..Simple Smile)))
Аз не ги замазах с крем, замазах ги с фарситура, при това разредена с вода! Четох, четох как се правят и си направих извода, че не трябва да са много мокри, а просто леко влажни, за да залепне добре. Намазах, оставих няколко минути да попие и чак тогава сложих по-дебело разточен фондан. Ей, не ме питайте как разточих парче 80 см фондан!  После си покрих отгое като пич с фонана, то си залепна и изрязах. Никакви проблеми не съм имала изобщо! Е, разбира се внимавах как пипам, но то аз и с нормалните торти внимавам!
А, пропуснах да кажа, че заоблих ъглите на дъмитата, за да изглеждат по-истински.

Бубе, това, който не го е правил не знае какви нерви е...На мен не ми е стрес да правя тортата, стрес ми е, че е за сватба и че трябва да я транспортирам! По 10 такива на ден ще правя, ако има кой да ми пече блатовете, аз само да покривам и украсявам, ама с транспорт да не се занимавам!

Нинон- листата са очертани с айсинг, самите чертички за решетките са с хранителен маркер. Аз обясних малко по-напред за тях, това е често срещан похват. Има си дори и специални ембосинг елементи, с които прави, като се намазват отгоре с боя и така се лепват на фондана, ама аз нямам такъв, пък и не ми и трябва. Аз мислех линийка да ползвам, но не можах да издържа, правих ги на ръка. Имам тренинг от моите бяло в/у черно рисунки, ако си ги виждала, за тях също не ползвам линия и така.

Дот, Пепи, Фотка, Петя-таг, Катя( Сливен) благодаря ви за коментарите!  bouquet

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 15:04 от Tandoori

# 352
4естит рожден ден,Фреса.Много ,много късмет и успех във всяко на4инание Hug
Пепи,голям маратон си ударила ти,тортите са изпипани както винаги
Бубе,крайно време беше да грабнеш някой отли4ие Hug
Ани,приеми моите най искрени поздравления,малко булки могат да се радват на такава красота...тортата е просто уникална.
Представям си какъв стрес си преживяла,но резултата си заслужа  bouquet

# 353
Ани то аз след толкова коментари какво да кажа че да не се преповтори ( потрети ....) Grinning . Просто идеална !!!
 Видя че дъмито не е толкова сложна работа ...аз ако искам да го използвам отново го покривам с маслен крем ( от Криско) защото с фарситурата ( брех как звучи този пайпинг джел  Laughing )  няма отлепяне като изсъхне  .
За транспорта - вече масово ползват "стрес фри " при сватбените торти , казват че мърдане няма . За тези които са в този бизнес си струва да вложат 400$ .
 Гледам че си споменала цената ...хм вярно е това че труда трябва да се заплати ,но и го има момента в които на приятел няма как да кажеш "дай 150 $ за тортата " . Ето например тази 3 етажната с калинката - тя по стандарт е около 50 парчета , дори и по 3$ ( което за фондан е супер ниско ) пак излиза 150 $ .  Confused . Някой ден може и да дойде момента в който бих им взела пари , за сега на най-близките си приятели не мога  Confused
Шемет голямата роза е страхотна ...гледах я , гледах я и като чели от книгата на Дън си я взела . Фрезиите също , както и другите ( как се казват  newsm78 )  . Като цяло - много красив букет , много добра изработка . Това което не ми допада е цвета на розите ...за мен розата трябва да е или бяла или червена  Grinning . Сърцето не е торта нали ...да не покри сърцевидната купа ?
 Този конкурс е твой да знаеш ...аз се отказах да правя нови цветя , едни гардении ми разказаха играта  Joy
Краси ЧРД на теб и на малката сладурана Мая . Много здраве и щастие ...и още много красиви торти .

Всички останали ,моля за извинение ,но не мога да коментирам всичко .Поздравления за труда !

Аз сега изчезвам да спретна един Спондж Боб набързо , че днес и аз имам рожденик  . Ванче и не търси " етажите" , голямата торта ще е за събота  Mr. Green

# 354
Момичета,за Вас newsm51 newsm51 newsm51
А лично за теб Fresa,пожелание за много здраве и успехи във всичко с което се захванеш. newsm59
Буболинка,честито отличие заслужаваш го.  bouquet
Не спирам да ви чета ,разглеждам и възхищавам.Невероятни сте!!!
Не смея да пиша за всеки по отделно защото всички сте уникални и недостижими с златни ръце.Творете не спирайте за да ни пълните душата с вашите произведения.
И за да не е спам,едни мъфини с нескопосан опит за украса.И това ме кара все повече да се възхищавам на Буболинка за търпението и.

# 355
Рая, първо честит рожденик! Да ти е жив и здрав!!:-)

За дъмито, аз няма да го отлепям. Нямам просто къде да съхранявам в къщи този стиропор, оставих го на булката да си го пази за спомен,но мерси че сподели, може по-нататък и да ми се наложи, знаеш ли.

Гледам че си споменала цената ...хм вярно е това че труда трябва да се заплати ,но и го има момента в които на приятел няма как да кажеш "дай 150 $ за тортата " . Ето например тази 3 етажната с калинката - тя по стандарт е около 50 парчета , дори и по 3$ ( което за фондан е супер ниско ) пак излиза 150 $ .  Confused . Някой ден може и да дойде момента в който бих им взела пари , за сега на най-близките си приятели не мога  Confused

По отношение на цената...общо срещана "грешка" е,  "клиентите" да се делят на приятели и не.
За мен, когато някой МИ ПОРЪЧВА торта, той ми е клиент. Ако АЗ РЕША да му направя подарък, той ми е приятел. За мен просто няма положение "помежду"- клиент и приятел. Или си плащат пълна цена, или не ги таксувам въобще.

Моето мнение е, че ако някой, който ми е приятел не може да оцени труда, времето и таланта, който съм вложила в тортата, то той със сигурност не е приятел, който да си заслужава да бъде таксуван по-малко, само защото се познаваме. А ако ми е толкова добър приятел, че да го оцени, то ако аз имам възможност просто бих му направила подарък.

Никак не ми беше трудно да науча приятелите си на тези принципи, просто защото никога не съм отстъпвала от тях. Един единствен път направих изключение и досега съжалявам. Сег съм доста по-натоварена с други ангажименти настрани, затова да отделя време за торта, за мен значи да жертвам нещо друго, което съм щяла да правя в това време. При това положение по-скоро няма да се хвана да направя торта въобще, отколкото да я направя за по-малко отколкото струва.

Да не говорим, че количеството " приятели", които искат да им "донесеш" торта се увеличава пропорционално на това колко торти правиш и ако ги оставиш, определено ще ти се качат на главата.

# 356

Смехурко[/b], ползвам Corel Painter Essentials 4 и pen tablet ( химикал за рисуване). Да, правилно си запомнила, два от етажите са дъми- най-горния и най-долния!

Благодаря, имаш страшно точна ръка.

# 357
Днес цял ден спамя  Embarassed
Можете ли да ми препоръчате снежно бял фондан, който мога да съхранявам седмица или повече в хладилника(в найлонов плик)?
След затопляне в МВ например да мога да го моделирам (както е показано в библиотеката на едно видео за поставяне на фондан).
Благодаря  Hug

# 358
Благодаря, имаш страшно точна ръка.

Аз с тези се тренирам: http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157623449797494/ за тях също не ползвам линия или нещо подобно. Въпрос на практика е.  Peace

Ива, затоплянето в микровълновата се прави само в краен случай, винаги е по-добре да се затопли с месене, иначе се отразява на структурата на самия фондан. Аз лично избягвам да ползвам микровълнова, освен ако фондана е неспасяем.  Peace

# 359
Ох, колко работи незнам!
Нали го видях от видеото Simple Smile
Също така забелязах, че използват крем, който се запича преди да се положи фондана.
Както и да е ...като начинаеща мога да използвам маслен крем отгоре, за пълнеж някакъв млечен крем, а фондана незнам...искам да е снежно бял и малка част от него да оцветявам за фигурки. Но ми трябва да е траен в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт