Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 827
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Да кажа че се справих с кондензираното мляко. Подсладих го с пудра захър и после в малка тенджерка до доварих съвсем леко, като бърках постоянно , сгъсти се достатъчно. Мисля че се получи точно както трябва да е.

# 436
Ванче как на масата бре душа  Joy ...тя е със стъкло отгоре ( кръгла е ) , а подложката е доста голяма и затова така ти изглежда явно . То този Спондж се чудих на какво да го сложа , накрая го сложих на голямата подложка от сватбената  ( 50 на 50 ) .
 Не , не се пресече крема , може би аз не се изразих правилно . Леко зърнест стоеше в началото и адски гъст ( при 1:2.5) - обаче явно аз не съм нацелила пропорциите . На 400мл мляко колко суха смес трябваше да сложа ?  newsm78
 Крема след като го забърках с останалите неща беше ОК , плътен , не съм слагала желатин ,но аз и на обикновен пудинг+сметана не слагам , а никога не ми се е втечнявал крема . А този си се втечни докато отлежаваше тортата , направо като тръгнах да я замазвам с маслен крем ( след около 2 -3 ч в хладилника ) ,не даваше да я пипна . А като разрязах тортата ...ми то парче не можах да изкарам , трябваше лъжиците да вземаме  Laughing . Изяде се де , обаче и аз не разбрах какво стана и защо  Thinking Rolling Eyes
Петя честита ви годишнина - много години на щастие и разбирателство . Този Медовик много апетитно изглежда ...как не ти омръзва да точиш , аз го харесвам Медовика обаче като знам че трябва да точа всичките тези кори и .... Laughing
Геновеф  не знам защо ти се е късал ММФ , прекалено много захар ли пое ,или ?
 За маслените блатове - има си трик при разбиването и печенето , иска много точна фурна . Тези блатове в повечето случаи не се сиропират защото те са си сочни от маслото . Тежки са , и затова прекалено лек крем би изтекъл измежду тях . Трябва да е плътен крем , нещо като Ганаш или с масло .

# 437
Linkata ,чудесно!Ето,и ние да научим нещо...!   Peace  То човек докато не опита...

viliko , само веднъж досега съм покривала с тесто от бял шоколад...на мен ми беше доста трудно,а не беше първата ми торта.Не искам да те обезкуражавам,но е доста капризно ...поне за мен.А и от боята може да се пресече...
Ако имаш време,прочети постовете на Ванчето в Библиотеката за шок. тесто...дано ти помогнат!   Peace

Genoveff , можеш да добавиш желатин към сметаната.След като я разбиеш ,добавяш приготвения по рецепта желатин,изчакваш 10-15 минутки да започне да стяга и си сглобяваш тортата.
Аз обаче я разбивам със стабилизатор за сметана,продава се в Кауфланд.
Има и на д-р Йоткер нещо подобно,но не съм виждала по магазините в Бг.
Желатин можеш да сложиш май почти на всеки крем,за по-сигурно!   Peace
Маслените нямат нужда от желатин,те си стягат от маслото.

# 438
Ето да ви покажа мъфините които спретнах за утрешния абитуриентски бал на сестрами.Цели 100 броя

# 439

Ахааа, ето от къде ми стана такава тортата. Настина блата ми стана тежичък, както си писала Рая. А за какъв трик говориш, освен точната фурна? Тогава каква рецепта да си нагодя се чудя... Иначе маслен крем не ми допада особено, дори при измазването на тортите се опитвам да слагам минимално количество за да не накъртва после. ММФ ми се накъсваше защото стана много мек. Може би прекалих с водата, така си мисля (вместо лимонов сок както пише в библиотеката ползвам вода). Стабилизатор за сметана (ако е такова) на доктора има и в наше село (да не повярваш), но не знам как се използва. Не съм се зачитала на етикета.

# 440
Благодаря ви. Ама последно се спрях на шоколадовото тесто за чаршаф на Ванчето. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8950685#msg8950685 Ще се пробвам довечера да видим какво ще сътворя/за него има ли тънкости? Ще го правя с бял шоколад, за да оцветя с боичка, че искаме зелена торта. И доколкото разбирам - дадената рецепта е със 100гр шоколад, а на мен май ще ми трябва трикратна доза, за да покрия нормално голяма кръгла торта Thinking А, и още нещо - има ли значение какъв е крема под тоя чаршаф, защото мисля да ползвам готов на Йоткер?
Определено Йоткер не е подходящ за под чаршафа(  до колкото аз  знам). Когато правих тортата с шоколадовото покритие на Ванчето я измазах с маслен крем- масло и пудра захар. Около 250 г масло ми трябваха за тънко покритие на тортата и пудрата захр я сложих на вкус.
danito1988 мъфините ми харесват много. Доста си си поиграла с тях.

# 441
. На 400мл мляко колко суха смес трябваше да сложа ? 
Я си прочети посланието дето ти го писах на ЛС. Щото изходящото съм го изтрила вече. Не действам с грамове и милилитри а с части. 1 част суха смес със 2 до 3 части смесени мляко и вода или само мляко. Ако стане гъсто, доливаш течност, ако стане рядко, добавяш суха смес. Самия крем става лееееееко зърнест. В смисъл че не е съвсем гладък и лъскав като млечен пудинг например. ЗА-ДЪЛ-ЖИ-ТЕЛ-НО желатин! колкото и да е гъст крема, винаги желатин. Много от кремовете се втечняват от захарта която отделя блата - така са ми казвали професионалисти. Не питай защо. Незнам. Но, винаги ми се втечняват кремовете без желатин.

Ще го правя с бял шоколад, за да оцветя с боичка, че искаме зелена торта. И доколкото разбирам - дадената рецепта е със 100гр шоколад, а на мен май ще ми трябва трикратна доза,......
В никакъв случай не слагай боята предварително. Гарантирам ти 100%тово пресичане. Комбинацията топла боя и шоколад е убийствена. Оцветявай вече готово тесто. 300 грама няма да ти стигнат според мен. Направи си поне 500 за да си спокойна. Естествено след обрязване на чаршафа, ще ти остане много но поне щеси сигурна че си разточила достатъчно голям чаршаф за спокойно покриване. Внимавай с блокчетата шоколад. Повечето са 80 грама а не 100. И не си прави експерименти за под чаршафа, щото после ще рИвеш. Млечни, сметанови и пудингови истории размекват и свличат чаршафите.
Стабилизатор за сметана (ако е такова) на доктора има и в наше село (да не повярваш), но не знам как се използва. Не съм се зачитала на етикета.
Ами зачети се де!  #2gunfire  Laughing Отзад трябва да пише как и за какво служи и как се използва. И ако не се лъжа, сгъстителя за сметана е на Стила Долче а не на Йоткер /не че има значение/.

# 442
  • София
Петя таг-ама по тая торта ми текат лигите -и орехи обичам и ягоди.Честита годишнина.
Данито88-много хубави мъфини.
Женик-мерси за милите думи-полъскана съм за копирането Hug-ти също имаш при мене папка торти. Peace
Ванче-мерси за комплиментите.За кафето няма проблем само кажи кога и ще врътна едни меденки Peace
Едните меденки си ги взеха и бяха очаровани.Както пишете тука -най-добрите приятели плащат най-добре.Направо онемях-аз бях казала без пари за нея-нали ми е приятелка./тя ги беше поръчала за бала на племенницата и/ и като не исках да взема парите тя каза -тогава купи нещо на децата,че не им нося нищо. Peace

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 17:08 от stefina

# 443
Данито,много сладурски мъфинчета.Браво за труда и търпението.
Момичета аз пак ви чета и се наслаждавам на всичко показано от вас.
А сега ще ви разкажа нещо да се посмеете. hahaha hahaha hahaha hahahaДнес реших за вкъщи да спретна някакво торте на бързо редом с готвенето.А хората са казали не може две дини под една мишница.Да знаете вярно е!
В бързината съм забравила да сложа в крема желатина,и се почна еднаааааааа.Аз сглобявам тортата а блатовете бягат,боря се аз като мечка с тиква и пак не се осещам какви съм ги сътворила.Посъбрах я някак си и я сложих да стяга,чак тогава се усетих че го няма това дето трябва да стяга. newsm78 #Cussing out #Cussing out
Проверих след час,блатовете попили и се постегнала ама кривааа нямам думи.Ама нали се инатя като магаре,извадих я и бетонирах с мнооого шоколад.И нали ме засърбяха ръцете да правя нещо,не ще украсявам.Та ето какво сътворих-най-грозната торта която се е показвала в тоя форум.Но поне ще ми е за урок!!!! #Cussing out

-парче
Поне е вкусна и ще се изяде,това ме успокоява. Laughing Laughing Laughing

# 444
  • София
мамита, краси.мира, raya, stefina, много ви благодаря! Тортичката я правих, както Ванчето беше казала и със сладкарска сметана, но тъй като хич не я харесвам, сложих 200мл и 800гр заквасена сметана. Не мога да не отбележа пак, че дори 18% руска сметана има коренно различен вкус и всички усещат промяната в крема.  Peace
Рая, ами писна ми да точа, да, ама много вкусен тоя Медовик във всичките му комбинации и както все искат карамеления........

# 445
Ванче така и аз направих ....с чашката премерих .  Mr. Green Laughing
Геновеф не е казано точно "маслен" , просто  нещо плътно ...или с шоколад ,или масло или желатин ,нещо което да стяга крема . Защото ако е да речем обикновен пудинг ( на Доктора) , като го натисне тежкия маслен блат и ще изтече .
 За маслен блат трябва много точно да се следват инструкциите - не трябва да се пресече сместа , а по-принцип това се получава като започнеш да слагаш яйцата. Не трябва и да се "пребие" , не трябва да се "препича" че става сух и т.н ...то си е цяла алхимия да се изпече хубав маслен блат  Laughing .

# 446
Момичета здравейте. Всички сте показали пак невероятни красоти.
А сега моля за помощ - никога не съм правила човешка фигурка от ММ. Моля ви дайте някой линк или стъпка по стъпка.

Дано се намери някой да помогне.  bouquet

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 19:00 от elisa_m

# 447
Здравейте и благодаря от сърце на всички за мнението им.

Рая-Знаеш ли как се учудих за Спонджо Боб,защото моят син си е поръчал на мама такава за неговият рожд.ден следващият месец...Нямам търпение да го направя.
А сина ти- Матю е щастлив и това се вижда...

По-късно от мен една торта и после още три...стискайте палци,че... Praynig

# 448
Стеф това е рецептата за ганаш с кафе и мед ( упадъчна трюфел торта)

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.msg7759983#msg7759983

Антоан , ще стискаме  Praynig

# 449
  • София
Геновеф, ти всъщност маслен блат ли прави (маслото със захарта, после яйцата, после млечната част и брашното, редувани на няколко порции) или какво означава "кексов блат"? Защото маслените блатове не правят твърда коричка, а кексовете с олио, например - да. Няма начин да сглобиш торта с крем, чиято консистенция е подобна на топло, нестегнало нишесте, без тя да е в ринг. Не се отказвай, понякога зад трудно начало стоят доста приятни емоции:), стига човек да заяви желание и търпение:)

Петя, сладък семеен живот!

Общи условия

Активация на акаунт