Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 827
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Честито на всички празнуващи!!!

Аз да си покажа снощният провал.Цвета който няма как да определя трябваше да е лилав ама.....Явно сметаната я разбих много, защото стоеше много шуплеста.Абе от където и да я погледнеш е ужасна.

# 466
Аз пак да питам - сметана спрей разтича ли се - ако ползвам за украса ?

# 467
  • варненка от София

Ще се разтече, да. Особено, ако е ако е някакво друго покритие освен сметаново.

# 468
  • София
Всяка сметана, шприцована в/у захарно тесто ще ти го стопи. Изписани са доста подробно нещата, за к. питаш в Тортената  … 77;ка
Можеш обаче да си направиш бял ганаш, с него няма проблем за покритието, а наподобява на вид и консистенция сметаната.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 13:24 от Rumya

# 469
  • София
Пепи, Румя - златни сте момичета!!! Благодаря ви от сърце. Все още съм в чуденка какво да правя, но определено ще следвам съветите ви.   bouquet

# 470
Здравейте  момичета,  и  Честито на празнуващите! Приемате ли новобранци?  Laughing Извинявам се предварително, сигурно вече е коментирано , но материала по темата е непосилен за изчитане  ooooh!  Въпроса ми е  относно моделирането– при оформянето на фигурките – освен масло, какво нишесте  мога да използвам  – за да не залепва ? Благодаря ви.

# 471
  • Бургас
Честито и от мен на всички празнуващи!
Ние днес нямаме празник, но може би трябва да почерпя, че за малко да си загубя детето. Изведнъж ми изчезна от погледа. Слава Богу всичко е наред, но доста далеч беше стигнал, а и движението е ужасно.
Утре имаме две рожденнички. Започнала съм да правя една домошна торта, но да видим какво ще излезе, че все експериментирам

# 472

Такааа, да започвам подред:

Стабилизатор за сметана (ако е такова) на доктора има и в наше село (да не повярваш), но не знам как се използва. Не съм се зачитала на етикета.
Ами зачети се де!  #2gunfire  Laughing Отзад трябва да пише как и за какво служи и как се използва. И ако не се лъжа, сгъстителя за сметана е на Стила Долче а не на Йоткер /не че има значение/.

По повод това мога да кажа, че само съм си мислила че имаме това чудо по нашите селски магазинчета. Снощи отидох и проверих какво ми се е мяркало пред очите. Дори си купих. Зачетох се Ванче, по си пише че е желе за торти на доктора. Имаше го прозрачно и червено (за червени плодове), с което за пореден път се разочаровах.

Геновеф, ти всъщност маслен блат ли прави (маслото със захарта, после яйцата, после млечната част и брашното, редувани на няколко порции) или какво означава "кексов блат"? Защото маслените блатове не правят твърда коричка, а кексовете с олио, например - да. Няма начин да сглобиш торта с крем, чиято консистенция е подобна на топло, нестегнало нишесте, без тя да е в ринг. Не се отказвай, понякога зад трудно начало стоят доста приятни емоции:), стига човек да заяви желание и търпение:)

Да си кажа честно не знаех до вчера че има маслен блат. Написах кесов защото рецептата е за кекс. Реших да я изпека на блат за да видя дали ще се получи. Ще я напиша за да прецените вие какво е маслено или кексово..
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1 яйце 
1/2 ч.ч. олио 
1 с.л. какао или 1 пак. канела
ванилия или ромова есенция (ако имате и обичате)
1 равна ч.л.сода бикарбонат

Няма да се разсърдя от повече пояснения на тази тема, ако може. Виждам има и други желаещи.

Геновеф и аз ще те посъветвам да не се отказваш ,аз също също имам много несполучливи опити ,веднъж дори ядохме солена торта защото ползвах краве масло със сол  ooooh!

Това ме развесели. И май ме окуражи до някъде.

Благодаря на всички ви за съветите и подкрепата!  Hug

# 473
момичета има ли идея някой как се прави тази торта  Rolling Eyes

# 474
момичета има ли идея някой как се прави тази торта  Rolling Eyes

Изпичаш си един кръгъл блат,режеш го на равни триъгълници и ги сглобяваш един върху друг като торта,с крем.    Peace   

# 475
Краси мн. ти благодаря
предполагам вдлъбните се правят просто  спръсти нищо особено или  Rolling Eyes
мишоците  Rolling Eyes ще опитам с вода да сглобя частите  Simple Smile

# 476
по скоро май правоъгълен трябва да е блата  Rolling Eyes

# 477
краси сега разгледах твоите торти-страхотни са, браво
може ли да ми кажеш как сглоби частите на мечо пух и приятели-ръчички с тяло глава
.......с вода ли? ако да може ли накратко да обясниш как ставас вода?  Rolling Eyes
благодаря предварително

# 478
Антоан рейнджъра е страхотен!Нямам думи просто!
Нелина и аз като теб се отказах от Варната,не се хареса като вкус вкъщи.Имах три четири провала и накрая се получи.Така и неразбрах грешките си в първите опити.
Раче сърцето е като истинка възглавничка.Страхотно е!Бъдете винаги щастливи!
Петя кошницата е много хубава!
Михаела защо да те  е срам,Страхотно си се справила,аз и така не мога.
Ан всеки от нас има провали и успехи,следващия път ще видиш че ще е по добре.Важното е да не се отчайваш!
Момичета аз имам молба към вас
Ако някоя от вас има повече подложки за торти и се съгласи да ми прати,ще бъда много благодарна!Трябва ми спешно до края но другата седмица ,а няма от къде да си взема! Praynig Praynig Praynig

# 479
  • София
Раче-много хубаво сърце-то в закръглена торта ли е правено?
Фреса-мерси за рецептата.
Петя таг-много хубава кошница.Ставаш все по-добра. Peace
Михаела 73-кошницата ти е страхотна и цветята са чудесни за ръчно правени-поздравления.Веднага разкарвай депресията,защото няма за какво да е тука и поръчвай формички  и др.работи.
Дина К-царевично или пшенично нишесте.

Общи условия

Активация на акаунт