Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 829
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Тандури, първият вариант е по- в твой стил. Има акцент върху панадата и кунг-фу-то, затова залагам на него. С нетърпение чакам рисуваната част. В този вариант, обаче, Панда е в "крачка", та ще трябва да посъхне, докато при другата е полагнал, но пък това дърво компенсира със сложност....Ако правех аз, щях да се спра на 1:)

Ванче, няма да откажа тази почерпка!!! Много богато и свежо, страшно ми се прияде:)

Геновеф, само така - много добре си "поднесла" тортите, първата, разтеклата се е толкова небрежно апетитна и някак си...стилно провалена с този поднос:))) За успешния опит - браво, има още малко замазване отстрани, за да не стои релефът на средния блат, но по-важното е, че вече имаш старт:)

# 616

Геновеф, само така - много добре си "поднесла" тортите, първата, разтеклата се е толкова небрежно апетитна и някак си...стилно провалена с този поднос:))) За успешния опит - браво, има още малко замазване отстрани, за да не стои релефът на средния блат, но по-важното е, че вече имаш старт:)

Дими, наистина нещо не можах да го докарам средния блат - от тази страна си личеше. Имам снимки на които това не се вижда. Но реших, че не е редно да си прикривам по този начин недостатъците. Иначе този "старт" както го нарече ми е десетата торта някъде. Което е срам и позор! Малка производителност с много провали и без да напредна...

# 617
  • София
Имам въпрос - някой правил ли е червено кадифе в правоъгълна форма Thinking Да очаквам ли някакви изненади и проблеми Embarassed Едната ми поръчка е за червено кадифе, но като футболно игрище Rolling Eyes
аз, за рождения ден на дъщеря ми. Във всякаква форма си става супер.  Peace

# 618
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте
ПЕТЯ-едно от момичетата ми даде рецепта за кадифето но нещо не се получи явно не е точна-може ли да ми дадеш рецептата по която ти приготвяш да направя втори опит

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 18:17 от betina33

# 619
  • Бургас
Петя, Краси, мерси Hug Вероятно ще направя една проба преди да се заема официално Blush
Бетина, мисля, че аз ти бях давала рецептата, по която правих кадифето Rolling Eyes Какво не се получи, както трябва newsm78 При мен и двата пъти се получи, даже довечера ако ми остане време ще пусна сниман разрез на последния ми опит. Много ми е неудобно, че не ти се е получило, защото наистина рецептата беше точно както я правих аз Embarassed Много съжалявам, в никакъв случай не съм искала да те подведа Sad

# 620
Благодаря ви за коментарите момичета, аз реших да питам Калин и той си избра номер 1. Наистина на него по-характер повече тя му отива според мен, предвид, че той се занимава с бойни изкуства. Simple Smile

Дими, аз я направих донякъде...и бая се притеснявам как ще изсъхне! Вътре има метална конструкция и все така има нужда да засъхне...Дано да успее да се задържи! Днес няма да я бутам, евентуално чак към вечерта може да понаправя нещо, а утре реално ще украсявам. Утре половинката си е в къщи, а РД е в 6 вечерта, така че ще имам достатъчно време.
Стискай палци да изсъхне!

# 621
Ванче почерпих се аз на Фейсбук още снощи  Mr. Green ... благодаря .
Голди няма значение формата , просто като си изпечеш блата го остави в тавата за около 10 мин. и едва тогава го извади и обърни . Току що извадени от печката всички маслени блатове са крехки и лесно се чупят , затова винаги се оставят за около 10мин в тавата преди да се извадят
Ани от какво е фигурката гъм пейст или фондан ? Аз всички по-големи фигурки само от гъм пейст ги правя или слагам Tylose  на фондана .

# 622
Ани от какво е фигурката гъм пейст или фондан ? Аз всички по-големи фигурки само от гъм пейст ги правя или слагам Tylose  на фондана .

Рая, от фондан е, нямах време да меся гъм пейст! Ама толкоз ми е акъла, щото не се сетих да сложа Тайлоза! Пфу да му се не види! Тя не е абсолютно довършена, имам по нея да слагам и други части..ама ще видим. Ти как слагаш тайлозата, просто суха?

# 623
Момичета, знам че някой беше публикувал рецепта за домашни бонбони маршмелоу. Много я търсих, но не я открих. Бихте ли ми помогнали? Става въпрос за рецептата от форума, а не за някаква по принцип. Благодаря ви предварително!

# 624
Ани да , суха ...просто си я добави към фондана и измеси . Ще усетиш как тестото започва да става еластично . Доста често го правят това много от известните декоратори , даже Рон Бен Израел има качено видео на Фейсбук и там казва че ползва СатинАйс + Tylose за цветята си ....което лично за мен е доста странно , но щом казва човека  Grinning . Винаги слагам аз , ако ми се налага нещо да изсъхне бързо ( , а на мен постояно ми се случва  Laughing )

# 625

Да попитам - от къде купувате сухо мляко, аз като търсих за фондана - ми 250гр беше 4лв, а на мен ми трябваше пет пъти по толкова плюс останалите продукти, каква е тази цена  ooooh!

Аз го правих с кутия Nido.800 гр-  8 или 9 лв,зависи от магазина.Скъпичко е,ама фондана е вкусен...

# 626
  • Бургас
Ани да , суха ...просто си я добави към фондана и измеси . Ще усетиш как тестото започва да става еластично . Доста често го правят това много от известните декоратори , даже Рон Бен Израел има качено видео на Фейсбук и там казва че ползва СатинАйс + Tylose за цветята си ....което лично за мен е доста странно , но щом казва човека  Grinning . Винаги слагам аз , ако ми се налага нещо да изсъхне бързо ( , а на мен постояно ми се случва  Laughing )
Рая , колко Tylose слагаш примерно на 0,500г. фондан?

# 627
Мерси Рая, за останалите елементи ще пробвам..макар че са малко.  Confused

Ами ей до тука съм я докарала от снощи:
http://cakes.anniesartbook.com/2010/05/kung-fu-panda-cake-teaser-1.html
http://cakes.anniesartbook.com/2010/05/kung-fu-panda-cake-teaser-2.html

Сега съхне... Rolling Eyes

# 628
  • Vaudreuil Canada
Тандури аз снощи късно видях двата проекта че от работата не мога да видя нито една снимка от твоите - чакам с нетърпение да видя крайния резултат.

По повод на детските торти - новия конкурс в ксеркс е на тази тема http://www.sugarcraftcontest.xcerx.com/forum/viewthread.php?thread_id=43 .... жалко че не може да се участва с повече от една торта - не бих искала да съм на мястото на Антоан, Пепи, Патрияни или Буболинка и да трябва да избирам с коя точно торта да участвам  newsm78  На останалите ще им е една идея по-лесно да отсеят...

И още един конкурс със подбна тематика - http://cakecentral.com/contests/215/fairies-and-dragons-cake-contest

Успех на всички които решат да участват.

И аз да ви пусна една питанка - освен розовата панделка, която се свързва с рака на гърдата, какви други символи знаете, които се свързват с борбата с рака като цяло (не с отделните разновидности) Открих че за Канада символа е жълт нарцис но ако се сещате за нещо друго ще съм ви много признателна

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 21:43 от shemet_neveroiaten

# 629
Здравейте,момичета...

Еееех,да не се залиса човек ,че веднага Ви изтърва!

Ванчето е направила страхотна кошница и я поздравявам,а и всички които неуморно се учат!

на Тандури ще стискам палци непременно ,за да стане пандата и нямаме търпение да я видим!Успех,Ани!

Рая,това за Тилозата във фондана е странно,но явно е че може би трябва да опита човек и да прецени сам дали му е удобно...Искам да те питам още нещо,но на лични.

Поздрави на всички и тези които имат седмокласници -като мен  Praynig(и зрелостници) успех на испитите! Praynig

От мен една торта,която направих с огромно желание.Идеята е на майката -взаимствала я е от интернет.Торта градината на Пух и мъфини наоколо с разни сладоринки...
Направих я от сърце и много се изкефих.Честна дума-оградата от шоколад не издържа на 30-ет градусовата жега в БГ.Уви.Но пак е хубава.Много си харесвам къпинките Crazy
Дано Ви хареса...

И още една снимка по-отгоре...

Общи условия

Активация на акаунт