Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 828
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Записвам се отново.
В духа на 100-тната темичка показвам първата и последна тортичка.
media.snimka.bg/6275/018805303-big.jpg[/IMG][/URL]http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.188053http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.1880639403
ОООх извинете ме ама съм си индианец!

colova това ли искаш да покажеш?

http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.18805303

http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.188053

ellyganova права си, темата към 3-то предизвикателство "Икебана" го няма в архивите ... Може да са я бастисали по инерция ...

# 496
Благодаря на вси4ки за пожеланията тук и на ли4ни,много сте мили Hug
Антоан,за пореден път обираш овациите с,невероятна работа,поздравления
Петя,на големи патерици,4естита ви годишнина...Кошницата много ми харесва,цветовете са супер....мнооого,много поръ4ки ти желая Hug
Ра4е,и на вас 4естита ви годишнина,сърцето е 4удесно,браво
Цолова,добре дошла  Hug
Ивейн,абе ти хубаво нахълтваШ с тоя уникат,но появявай се по 4ести4ко Praynig
Бетина,и торбата и мишката са страхотни
Орхид,добре си се справила
Малката ми палавница беШе мноого болни4ка и нищо не съм правила тая седмица,един Пух имам от днес

# 497
violetblue първата е колата да, но последната е тази
http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.18806394

# 498
patriyani, милчка, много ми станаха напоследък ангажиментите, майчинството свърши и затова по-нарядко. Попрелиствам да не ви изпусна тотално, но не следя изкъсо. Иначе отвори ли се повод за торта не пропускам.
Забелязвам, при тебе по весели и детски цветове. Харесва ми последната торта.
мамита , в последмите си 7 торти ползвам само фондана на Димитрана, много съм доволна и не мисля повече да експериментирам. В случая имах  розов и зелено оцветен от предишни торти. Смесих си ги, стана розовото от кабела на мишката, покрих и после оцветявах и рисувах. Рисунчица си е това, само с черно. Друга боя този път не съм ползвала.
Rumya, аз в тази тема често надничам, че сега това ми е крастата, но бавно напредвам. Там е висш пилотаж и доста често не схващам дори за какво си говорят Simple Smile
orhid, много добре изпъната торта. И първо покритие.
Много задобраха всички първи опити на момичетата, забелязвам.
betina33, таз торба е много автентична, с какво прави текстурата?

# 499
Здравейте и аз Ви следя редовно, много красиви и апетитни торти както винаги се показват!
patriyani много хубави фигурките, това зад Мечо Пух какво е че ми стана интересно на пружинките?
betina33 торбата е перфектна Peace
Ивейн -много стилно и оригинално!
orhid-много ми хареса, ще взема и аз да го опитам този млечен марципан, напоследък се споменава често.
Ani_Boland -много апетитно изглежда, Честит празник на татко ти, все такива вкусотии да му правиш, и аз пробвам и си правя една по една най-често правените от Библиотеката торти, да пробвам вкусовете и тази мисля да е следващата
Момичета аз също мисля че към Библиотеката могат да се добавят някои нови рецепти-фондана на Фостър, на Димитрана също аз лично не го намирам там/не че не си го копирах от блога и/, но за четящите мисля че ще е удобно, ако греша и ги има там сори Hug

# 500
  • Vaudreuil Canada
Момичета аз също мисля че към Библиотеката могат да се добавят някои нови рецепти-фондана на Фостър, на Димитрана също аз лично не го намирам там/не че не си го копирах от блога и/, но за четящите мисля че ще е удобно, ако греша и ги има там сори Hug

Аз като мисля, че нещо трябва да се добави там го подготвям във вид удобен за пускане и го пращам на Наталина на лично съобщение да го добави, така че, който има такива предложения, това е удобен начин.
Нинче не го казвам като забележка към теб мила само като предложение - ние правим библиотеката така че който иска може да помогне Simple Smile (уточнявам го и използвам написаното от теб защото са изброени конкретни рецепти)
Всеки от нас в някой момент се замисля, че нещо липсва там, а е полезно, така че да поясня, че няма ограничения всеки може да помогне с рецепта или извадки, които е събрал за нещо практично и полезно   bouquet 

# 501
След като ми направиха строга забележка, че само раздавам ... предложения, ето пиша, ама с цитат, че не ми се преписва всичко  Mr. Green

Девойки, много хора ми пишат и ме питат дали мога да нощуват на друго място, а денем да са при нас. Разбира се  казвам че няма проблем. Всички предлагат да си платят по 15 лв. за продукти. започвам да си мисля, дали да не увеличим малко пазара. Може би още една кофа НЯКАКВА ММ да вземем.
Направо вече съм тотален блокаж и съвсем изпускам нещата. от кое -колко, и дали ще стигне или остане. Пари със сигурност ще има, още повече че и тези допълнителни пари ще се съберат там на място. Накрая ще сумираме остатъка и ще ви върна на всички по равно.
Какво да правим?
И МОЛЯ, ТЕЗИ КОИТО СА МИ ПИСАЛИ ПО ТОЗИ ПОВОД, НЕКА СЕ ОБАДЯТ ТУК ЗА ДА СЕ БРОИМ КАТО КРАЙНА БРОЙКА, ЗАЩОТО НАИСТИНА НЕЗНАМ КОЛКО СТАВАМЕ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ.

Ако има неразбрали, става въпрос за вторият тортен семинар, който ще се проведе в периода 4,5 и 6 юни отново на Цигов чарк.
Та, девойките които са проявили желание да присъстват на дневните мероприятия, но да спят извън базата, МОЛЯ нека минат и да се разпишат в темата за семинара  Praynig

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=465609.new#new

# 502
  • София
patriyani, интересна по форма полянка, каква е тортата вътре? А буквите ти на ръка ли са изрязвани?

# 503
# 504
Привет мили дами..
Вече е някъде след 1 след полунощ и привърших едни три торти...сега ви прегледах и лягам а утре ще ви покажа какво правих до късно ....

Ивейн-Свалям ти шапка!Истинска вълшебница си.Браво!!!
Патрияни -Невероятна както винаги и изпипана до края е тортата ти! Hug
Ани Боланд-Справила си се блестящо с щприца!Давай все така.

# 505
Момичета, правя крем Ганаш. Кога да разбивам, като истине или и сега мога да почна да разбивам? Прочетох , че хубаво да се слага желатин в кремове, да сложа ли в ганаша желатин?

# 506
  • Бургас
Момичета, правя крем Ганаш. Кога да разбивам, като истине или и сега мога да почна да разбивам? Прочетох , че хубаво да се слага желатин в кремове, да сложа ли в ганаша желатин?

В тортената библиотека пише ясно :
Крем ганаш(ганаче):
200 г тъмен шоколад
350 - 400 мл неподсладена течна сметана и 2с. л. пудра захар(по-желание прибавете още захар)

Сметаната се загрява, прибавя се шоколада и когато се разтопи се маха от огъня, охлажда се и се оставя в хладилника най-малко за 3-4 часа. След това се разбива с миксер на пухкав крем.  Grinning

# 507
  • София
Здравейте!
Бетина 33-много хубава кесийка.
Ивейн-мишката е много сладка.
Охрид-добре си се справила с тортето.
Патрияни-много сладка торта.
Колова-поздравления за тортите.
Ани блонд-тортата е много хуббава -иде ми да я изхрускам.
Шеметче-благодаря за разяснението за предложенията за тортената-така вече знам как се процедира.  bouquet

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 11:02 от stefina

# 508
  • София
Ивейн, чудесна торта, както винаги!
colova, браво за тортичките, особено втотата много добре си я направила.
Ani Boland, много добре си я направила тази тортичка и много апетитно изглежда  Peace
patriyani, много ти благодаря! Тортичката ти е много хубава и идейна! Искам да те попитам, как го правиш покритието, че изглежда така мъхесто?

# 509
  • Ловеч
Ванче рапортувам  Wink /и мноооогооо благодаря/
изпълних това, което си поръчала, а и си имам повод дребчо прави днес 8 месеца!
Патриани тортата ти е много хубава и направо ти се възхищавам как работиш с марципан Варна  Peace
Ивейн винаги ме оставяш без дъх, толкова хубаво рисуваш .... страхотен талант си   bouquet
colova добре дошла, време беше ...
Ани Боланд много хубава е станала тортата и много бързо напредваш, в края на юни ще ти идвам на гости да хапна тортичка  Wink Laughing
Ра4е сърчицето е страхотно и наистина е като възглавничка, даже очаквах вътре в някоя от розите да видя пръстен  Heart Eyes
Честито на всички, които имаха поводи тези дни   bouquet
Аз си ви чета редовно, но гледам да не спамя като нямам тортичка за показване.

Общи условия

Активация на акаунт