Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 829
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас/Пз

Ето една Династия от мен. Беше за приятелка, която много й се зарадва и хареса, а това е най-хубавата част от тортоправенето май!

Видях страхотни неща, браво на всички! Поздравявам Геновев , че не се отказа и смело продължи напред! Тандуриии,  напълно те разбирам за умората, явно се наптрупва с времето! РУМЯ, голямо нещо си направила, ама много сложни тези гормити бе хора! Раче, Руми много апетитна тортичка и мъфинки!

# 586
Патри, Румя, благодаря за пожеланията, момичета   bouquet

Ето днешната тортичка, по домашному да отпразнуваме, иначе голямата торта ще бъде за неделя и след това ще я покажа  Simple Smile

http://www.facebook.com/photo.php?pid=31093574&l=d311187ed3&id=1558525852

# 587
silrai да ти е жива и здрава малката сладурана -много радост да ти носи !!!
Чакам голямата торта с нетърпение .... Wink
ани–д много е красива - такива неща харесвам аз , семпли но красиви . Какъв цвят е това червено ?
краси това показа търсачката http://images.search.yahoo.com/search/images?_adv_prop=image& … riends&sz=all
Ани–боланд това е маслен крем , така наречения "бадъркрийм"  . Тук се прави от шортънинг http://www.sidewalkcrusaders.com/photos/crisco.jpg  , което е соева мазнина . Отвратително е на вкус , но не се топи като маслото ,лесно се работи с него и затова масово се използва . На половин кг Криско се слага 1 кг пудра захар  Sick , и малко меринге  ( сух белтък)- от него крема хваща лека коричка и затова е възможно да се направят такива остри ръбове ) . Фондана лично за мен е 100 пъти по-добър вариянт ...но тук се знае мнението ми за "бадъркрийм"а  Joy
Румя наистина става доста сладко само крема сирене и пудра захар , аз и затова мисля като пробвам морковената торта да сложа малко заквасена и малко бита сметана към крема сиренето .
Геновеф добър опит ...никакво отказване  Grinning

Аз ... благодаря за поздравите относно "спечеления"конкурс ,но да си призная повече би ме зарадвало да чуя коментар за тортите които показах   Blush   Wink . Аз участвах както каза Шемет на Олимпийски принцип ... и все пак много ви благодаря  Hug

# 588
  • Бургас/Пз
Рая, благодаря ти! Момичето , за което беше предназначена също харасва изчистените неща и реших, че хем ще я изненадам, хем ще й хареса! На мене ми е много притеснително някой като каже, че няма претенции за дизайна и вкуса на тортата и да съм сигурна, че изненадата ще бъде приятна, но се опитвам да отгатвам! До сега имам две такива торти, тази с панделката и сегашната и съм много доволна , че и в двата случая уцелих вкуса на хората!
Червеното е на http://www.cakesforyou.biz/index.php?ActinicSID=0590c9e7bc84fab6 … x.+&search=Go . Доволна съм много въпреки че се наложи за сложа повечеко!

# 589
Благодаря ви много момичета за подкрепата!
Успях поне вчера да направя блатовете, кремовете са ми почти готови, остава да я доизмисля точно как ще бъде.  Притеснява ме, че днес трябва да направя фиругрките иначе няма да успеят да изсъхнат, а цял ден няма да съм в къщи...ще бъде драма ама да видим...
Като съм готова ще покажа ( още дори не съм успяла д кача видеото за герберите  ooooh!) Имам нужда от няколко асистента.. Laughing

# 590
Имам нужда от няколко асистента.. Laughing

Идваммммм на помощ, Тандурка. И видео оператор мога да ти бъда.

Абе тия дни и с тия празници направо съм за бой щото не съм влизала във форума. Ама, в края на седмицата ще наваксам.

Рая, честита победа! Тортата ти е невероятна и правилно са те оценили. Браво Райче!

# 591
  • София
Silrai, абсолщтно сладурска е тортичката! Много ми хареса!

Дарилка, все да те питам - как ги закрепи ония 400 цветчета в/у тортата, спечелила конкурса? Залепени ли са с нещо? И за розовото оцветяване вътре с върха на четака направо ли се прави или има друг трик?

# 592
Румя, ти се шегуваш, обаче аз съвсем сериозно го мисля! Simple Smile В момента "обучавам" две момичета, които живеят наблизо и много се надявам поне една от тях да се включи да помага като имам нужда, че направо ми пуши главата!

Имам една задачка за вас...Направих  току-що 2 дизайна и не мога да реша кой от двата да направя на тортата. Ако има желаещи да споделят мнение ( постинга е и на български), много ще се радвам, вкл на предложения и идеи!
http://cakes.anniesartbook.com/2010/05/kung-fu-panda-birthday-cake-project.html

И за двата имам материал, тъй че това не е проблем.

# 593
Момичета,  захванах се  да направя "Марципан Варна", пое ми цялата захар, но според мен още не е готово/лепне/. Какво да слагам още пудра захар или брашно?

# 594
Ани на мен ми харесва първия дизайн ...някакси по "автентично" изглежда . Аз  очаквах да видя калинката от картичката за св.Валентин ( не беше ли си избрал нея Калин   newsm78 )

# 595
Ани на мен ми харесва първия дизайн ...някакси по "автентично" изглежда . Аз  очаквах да видя калинката от картичката за св.Валентин ( не беше ли си избрал нея Калин   newsm78 )

Мерси, Рая! Ами беше...и аз за нея имах готов дизайн, ама го промени...Кунг- Фу панда иска. :-/

# 596
Момичета,  захванах се  да направя "Марципан Варна", пое ми цялата захар, но според мен още не е готово/лепне/. Какво да слагам още пудра захар или брашно?

още пудра захар

Силрай честит рожден ден на Елеана ,с пожелания за щастливо детство

# 597
FRESA благодаря ти сега продължавам

# 598
  • София
Tandoori и от мен имаш един глас за първия вариант. Много повече ми харесва и ми се връзва с торта за рожден ден.  Peace

# 599
  • Бургас/Пз
Тандури, и аз съм за вариант 1. Peace

Общи условия

Активация на акаунт