Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 853
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ванче страхотна кошница!
Антоан много е красива тортата,колко играчка е паднало..но си струва.
Сиси тортата с апликацията много ме грабна,невероятна е просто!
А Гарфилд е номер едно.Албенка чудесна си.
и аз правя две торти но ще ви ги покажа след два дни... и имам въпрос към вас.Искам да сложа фарситура под шоколадовия трансфер,някъде бях чела че фарситурата се затопля в Мв-то и до там,не зная дали топла се изсипва върху тортата,и дали под/над трансфера.Виждала съм в тортите на албенка такова нещо.Ще съм благодарна да ме посъветвате!  bouquet

# 646
  • София
Пепи, Франклин-ови имат много хубава къща (подходяща за етаж на торта), като тортата на Лео е по форма. Самият Франклин е много симпатичен за фигурка, както и Мечо. Те често карат колело, играят с топка. Типични в повечето серии/книжки са Бобърка, Лиско, Охльо. Може Франклин да излиза от вкъщи, затърчан, а другите да го чакат отпред с топката...

Честит Рожден Ден на Калин на Тандури!!! Дано настроението и тортата са на ниво!

# 647
  • Пловдив
Пепи, Франклин-ови имат много хубава къща (подходяща за етаж на торта), като тортата на Лео е по форма. Самият Франклин е много симпатичен за фигурка, както и Мечо. Те често карат колело, играят с топка. Типични в повечето серии/книжки са Бобърка, Лиско, Охльо. Може Франклин да излиза от вкъщи, затърчан, а другите да го чакат отпред с топката...

Честит Рожден Ден на Калин на Тандури!!! Дано настроението и тортата са на ниво!

Дими, всички герои и къщата ги знам наизуст. Проблема ми е че времето ме притиска а и нямам подходяща купа за 2-ри етаж.... т.е. имам, но тортата тогава ще е огромна. А се съобразявам с парчетата все пак

# 648
Румянка,аз заглаждам сметановите торти с кристалина,като я затоплям в микровълновата и прибавям мъничко водичка и леко охладена я изсипвам и разнасям с ножа Peace

# 649
  • Габрово
Да честитя със закъснение на абитуриентите и да им пожелая попътен вятър в живота!
Всичко най-хубаво и  на всички, които имаха повод за празнуване тези дни!
Албенка, има ли някакъв трик при измазването с фарситура върху сметана? При мен нещата не се получават. Фарситурата ми залепва за ножа и се отлепя от сметаната и накрая става един смесен крем /сметана+фарситура/.

Колко вода се прибавя, най-вероятно проблема ми е в това?

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 00:05 от _Гали

# 650
Момичета стана Фостъра  Laughing Месих докато лепнеше съвсем малко и увих в свежо фолио. Нали така трябваше? Ще видим след 1ч. като го извадя от хладилника как ще го разточа, догава ще ви пиша пак  Wink Да добавя, че ми глътна два пъти повече пудра захар...

Пепи, защо не направиш самата торта кръгла (в купа), да сложиш франклин отгоре на покрива да държи балон (закачен с тел за ръчичката му) а отдолу на подложката на тортата да я посипеш с какао (като земя) да направиш тревичка и да добавиш мечо, лиско да гледат нагоре към Франклин и даму махат... Или пък да ги лепнеш като апликации на самата торта? Аз така си я представям доста ефектна  Peace

# 651
  • Бургас/Пз
Здравейте и от мен!

Антоан, тортата е много сладурска, колко много дребосъчески фигурки си наприла, не е истина просто. Хайде кажи как прави къпинките, едно по едно малките топченца ли ги слепва?

Сиси, Тинкълбел и страхотна, направо ще проговори, за къпкейкчетата нямам думи!

Ванче, много стилна торта! Ако не беше казала за броя на розите изобщо нямаше да се усетя! Кажи моля те, лентите отделно ли се боядисват или се слага боя вътре в тестото и какво е това златно?

Албенче, много е  хубава абитюрентката, сега чакаме булката! Hug

Ето и моята днешна торта. За първи път пробвах тестото на Нелка и съм много приятно изненадана. Вярно е че съхне бързо, но пък е много еластично и не се къса изобщо! Доволна съм. Тръгнах да правя РМ2 но установих че нямам глицерин и това беше единственото което успях да направя! Само страниците са от ГММ.

# 652
  • Sofia
Абсурд е да ви отразя всичките, просто сте писали, творили, та сте се забравили чак!
Ивейн, сънувам я тази мишка, страхотна е!
Не разбрах първо я рисува и после оцвети покритието или как, че е станала една чудесна преливка, шапка ти свалям страшно талантлива си!
На Бубето тортите също са чудесни, мидичките ме впечатлиха много, правени без отливки са станали по-сполучливи и от истинските, ако ги пуснеш на дъното на морето ще се покрият истинските гаранция.  Laughing
Ванче, Албенче, попътен вятър и много успехи на момичетата ви, тортите които сте им направили са доста внушителни!
Катя-Сливен, много харесвам тортите ти, някак изчистени и опънати, радват ми окото!
Alyona, чудесно първо представяне, някой все още не можем да се похвалим с такива умения.  Laughing
Ани, много е хубава тортата с цветята!
Антоан, градината на Мечо и компания е страхотна, много весела идея и страхотно изпълнение!
Сиси и тортичката и мъфините са страхотни!
Честито ново попълнение в семейството да ви е жива и здрава!  Grinning
Аз всеки ден ви чета, но като нямам какво да кажа и покажа гледам да не спамя, но не мога да не отбележа, че съм впечатлена от проектите на Тандури, то изпипано, то измислено от всякъде.
Аз обикновено започвам да правя торта и даже нямам идея как ще изглежда ако не съм копнала дизайна от Бубето разбира се.  Laughing
Та реших и аз да пробвам как се прави нещо с проект, ми то било къде къде по-лесно като знаеш какво искаш, друг е въпроса дали проекта на хартия и проекта в хладилника ще си приличат разбира се, но ще работим по въпроса.  Mr. Green
Първото което ми попадна пред погледа беше една книжка на Грозното патенце, не знам защо и как реших да се вдъхновявам от нея, не ме питайте защото не знам.
Трябваше горния етаж да е по-малък, но за първи път правя торта на 2 етажа и нещо не прецених добре нещата, съответно фигурките ми не се побраха горе както трябваше да са на сценки, а трябваше да ги разпределя и долу, но ще знам за следващия път да не прекалявам с размерите.
Тук е мястото да благодаря на Бубето, че ми даде напътствия за крема, единия етаж е с шоколадови блатове и карамеления крем с орехи на Бубето, а другия етаж е с шоколадовия и крем, на вкус са страхотни и двата, да видим утре като разрежем тортата как ще е и с блат, предполагам супер.
С измазването...болна тема ми е това, но сама виждам как човек напредва с времето като има повечко практика.
Измазах с маслен крем с трохи от блата, за да заравня, толкова много ми хареса колко равни станаха и двата етажа, че не можех да спра да отварям хладилника и да я гледам и да и се възхищавам.  Mr. Green
После излезнахме на разходка и 3 часа не съм я съзерцавала, като се прибрахме първата ми работа беше да отворя пак хладилника, представа нямате колко кусури и намерих и забърках на ново маслен крем, сложих му и 1 шоколад, за да убия малко вкуса на маслото и пак с начале започнах да я измазвам и втория път толкова ми хареса, че си казах, че по-добре едва ли в този си живот бих могла да я измажа, до днес когато тръгнах да я покривам...добре че нямах повече масло, че не и мърдаше и трети слой.  Laughing
Рисунката отгоре е с хранителните маркери, а белия контур го правих в последния момент, защото малката ми изяде дантелката, която си бях направила и не е изсъхнал та за това се е килнал тук там.

6 отговора докато пиша, Ани много хубава книга!

# 653
  • Vaudreuil Canada
Пепи направи полянка с рекичка и Франклин да плува по гръб върху пояса си - много често я има тази картинка - наоколо обичайните цветчета, гъбки, охлювчета и буболечета.

Някой ден ще коментирам щото сега нищо не виждам от картинките.

# 654
  • Пловдив
Пепи направи полянка с рекичка и Франклин да плува по гръб върху пояса си - много често я има тази картинка - наоколо обичайните цветчета, гъбки, охлювчета и буболечета.

Някой ден ще коментирам щото сега нищо не виждам от картинките.

Ей, Шеметка... идеята с реката (езерото) е много добра. Може и видрата да напъхам в езерото, а отвън да са други персонажи.

Мерси за страхотната идея   bouquet  bouquet  bouquet

# 655
Малеее, човек не може да публикува! Simple Smile 8 отговора докато пишех! Simple Smile

Благодаря ви момичета за окуражителните думи, както и за комплиментите за проектите. Аз съм зодия Дева...и обичам да правя планчик конспектик в неслолъках страничках, та списъците и проектите са ми страст! Simple Smile Цял ден мога да седя и да измислям. Виж, претворяването на практика не винаги става така, но не това е важното! Важно е да правиш планове но и да си гъвкав към промени. Ето аз например промених сега малко дизайна на тортата с пандата. Смятам обаче, че така ще изглежда по-добре, защо да си поставям канони, като знам, че ще стане по-добре по различен начин!

Благодаря ти Дими, той Калин е роден на 24 Май обаче Simple Smile Просто днеска го празнуваме заради училището Simple Smile Отмениха два класа в Тае Куон До-то му за да може партито да е днеска, понеже събота и неделя почиват, а ние не искахме да го празнуваме миналия уикенд. Не от суеверие..ама не обичам да празнувам рождени дни предварително.  Embarassed

Иначе майка му докара до тука тортата:
http://cakes.anniesartbook.com/2010/05/kung-fu-panda-cake-teaser-3.html

Валерия, тортата ти е страхотна между другото!

# 656
  • София
Тандури, много добре се движиш с Панда и торта:) Извинявай за грешката, някъде съм се разсеяла и съм объркала информацията за РД на Калин Embarassed Да ти е жив и здрав!

Ани_ди - много хубава книга! Харсева ми оцветяването на страниците и корицата. Горните страници са хубави, надписът е толкова прецизен:)

Валерия, много хубава торта, страшно много детайли!!! Лъха голям мерак и потенциал!

# 657
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА МНЕНИЯТА ИМ ОТНОСНО ТОРТАТА ГРАДИНА
Много съм Ви благодарна и щастлива!

Искам да отбележа и...
Валерия-Прелестна богата композиция,интересна идея.Много пъстра.
Ани -Книгата е чудесна-справяш се чудесно с бързи скокове!
Албена -Да ти е жива и здрава абитуриентката.Много е красива.Дано си прекара чудесно!Гарфийлд е прекрасен.И ти се зариби по 3Д-тата а?
Ванче-Благодаря за мнението.Златистото както знам не е твоят цвят,но тортата ти е прекрасна и е точно мой тип.Харесва ми.
Сиси-Тинкърбел е много сладичка и бих искала да обясниш как я рисува и пренесе върху тортата моля те.Също и мъфините-справила си се чудесно.
Рая-Благодаря ти за помоща.Ще пробвам и ще пиша и аз как съм смесила Тилоза и Варна да видя какво ще е туй чудо невиждано Joy
Ивейн-Мишлето е безценно.Суперлативите са малко за това уникално нещо!Стискам ти ръка.
Всички вие които се трудите за нечия радост-Поклон!

От мен още една книга букварче и още една книга-за оцветяване.
Дано да ви харесат...  bouquet  bouquet  bouquet

# 658
Antoan, тези двете последните са чудесни!!! Такива хубави цветове, че и идеите също! Браво на теб!

Вижте аз докъде докарах рисуването на пейзажа: http://cakes.anniesartbook.com/2010/05/kung-fu-panda-cake-teaser-4.html
За късмет тука май ще вали....как ще я опазя тази торта...идея си нямам!

# 659
Привет! Влизам на обичайната вечерна проверка, но не се сдържах, ще попиша и дано не си изгоря блатовете през това време. Както винаги ще карам отзад напред, та докъдето стигна.
Антоан, миличка, направо изпитвам неудобство от толкова големи похвали. Сърдечно благодаря. На свой ред искам да отбележа, че много ме впечатли идеята за торта-детска рисунка, пастелите, всичко. Оцветеното желатиновия трик на Албенка ли е? И зелчиците от Пуховата торта са ми много сладки-добро хрумване!
Тандури, да ти е жив и здрав рожденика. Очаквам с нетърпение крайния резултат. Любопитно ми е да видя рисунката, по-скоро техниката, зашото зная че рисуваш страхотно.
Валериа, каква е рази разкошотия? Впечатлена съм от страхотната комбинация между рисунка и моделирани фигури. Много свежо, много пъстро, с много вкус. Поздравления! За моята мишка да кажа, че основата ми беше розова, мишката нарисувах с черен контур, боядисах в черно всичко около нея и накрая ‘пипнах’ тук –там, за да не стои плоска. А ти с какви бои рисуваш?
Ванче, Албенка, да са ви живи и здрави абитуриентките. Много щастие им пожелавам и на добър час!
Ванче, много стилна торта в бяло и златно. Обичам този дизайн! Грандиозна кошница. Спец си в тези изпълнения. Аз съм по минитата. И заекът е уникален рошльо!
Албенка, гениална идея с маските!
Сиси, Чудесно се е получила комбинациата от апликация и рисунка, особено на рокличката. Давай все така! Кексчетата са много добри. Завиждам благородно на търпението при създаването на  толкова много красота!
Ани-д, много ми допада тортата с герберите, изчистен дизайн и много стилно!
Ох, тез гормити хич не ги обичам, но няма как, угаждане на желанията. Но пък добре се е получила,  Румя, а като чета каква е –ммм, аз много се влюбих в морковените торти, а тез портокалови корички сигурно довършват вкуса по един уникален начин.
Руми ни е показала едни свежарски мъфини, цветовете са много сладки!
Геновеф, много се радвам, че не си се отказала. На няколко пъти захващах да ти пиша окуражително и все нещо ме задърпваше нанякъде. Ето, че нещата се получават. Всички имаме подобни периоди. И аз ако знаеш какъв срам брах на нова година, тортата ми буквално танцуваше. Въобще не стегна...
Мернах нещо симпатично на  Нори.
Буболинката-изненадах се , че пак не ме смъмра за неизсъхналата боя. Ами симпатиите са взаимни. Морската е страхотна. За гормитите успя да ме заблудиш, че са рисувани, а този отгоре е супер реалистичен!
Алиона, харесах твоя варизнт на тортата. Аз тези тема мисля, че едва ли някога ще се навия да я правя, но твоето изпълнение внася малко по-друг поглед. Много добър първи опит! Браво!
Рая, тебе вече и без подписа не мога да те сбъркам, Имаш си свой стил. Жълто-лилавата много ми каресва!
Патрияни, кривата торта е супер яка! Това май е много различно от твоя стил, но определено много ми харесва.
Катя-сливен, Красота в лила!  Този дизайн имам чувството, че ще е непреходен. Много са изпипани!
Аз съм до тук. Благодарности за всички мили коментари. Ще се опитам да съм по-редовна

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 22:40 от Ивейн

Общи условия

Активация на акаунт