Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

  • 97 862
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 7 091
Ивейн, рисувам с четка, хранителни бои и една малка кръгла гъбка.  Не можах да снимам добре рисунките ( аз пуснах линка в предния си постинг), за което ме е яд, но тука се смрачи ( ще вали) и не става добре. На живо изглежда пъти по-добре!

# 661
  • Мнения: 186
Ох, извинете, но не можах да се оправя с болда. И се получи едно шаренко... Simple Smile Embarassed
Тандури, видях, че докато съм писала си пуснала линк. Разгледах ги, много източно изглеждат! С гъбката се получава хубав ефект, може да заимствам идеята, ако не възразяваш Simple Smile  bouquet

# 662
  • Мнения: 7 091
Ох, извинете, но не можах да се оправя с болда. И се получи едно шаренко... Simple Smile Embarassed
Тандури, видях, че докато съм писала си пуснала линк. Разгледах ги, много източно изглеждат! С гъбката се получава хубав ефект, може да заимствам идеята, ако не възразяваш Simple Smile  bouquet

Защо да възразява, не съм го открила аз този метод Simple Smile А иначе много добре се получава с гъбката ако има време да засъхне преди да рисуваш отгоре. Аз се наложи да рисувам мокро-в-мокро и ми е драма, ама то от  бързане...
Иначе за идеи гледах постера на Кунг Фу Панда.

# 663
  • Мнения: 68
Момичета фондана на Мишел Фостър много ми се къса. Хич не става за разточване  ooooh! Идеи?

# 664
  • Мнения: 36
Ani_Boland,ако можех да ти помогна ама аз самата съм с подобен проблем.

Такаааа......
Да ви разкажа за днешният ми опит или провал с РМ2(както и да го нарека).
Замесих  двойна доза, заради размера на тортата.В началото беше много приятно за работа(не ми пое всичката захар).Обаче след престоя в хладилника се късаше, цепеше .....Аз обаче упорита лепнах го отгоре и и това е- и едни плохи ставаха ooooh!.Да ама се оказа, че няма да ми стигне, та 2 етаж е измазан с маслен крем с който никак не ми се занимаваше след като видях какво става с чаршафа.И след около час ми идва на ума, че аз го извадих от хладилника и почнах да точа #Crazy #Crazy #Crazy
Я кажете сега в това ли ми е грешката?Защото това беше опит за РД на малката?
В понеделник ще правя тортата за повода.Приемам всякакави мъмрения Embarassed
И въпреки, че е ужасна ще ви я покажа все пак:


# 665
  • Мнения: 634
Гали,спаред мен ти е доста гъста кристалината за да ти лепне по ножа .Аз не съм мерила водата ,но днес пак ще заглаждам торта така ище премеря.Друга подробност ,тортата е охладена и тогава нанасям загрята малко и разредена с водичка фарсистура.
Ане д,книжката е идеална HugАз отдавна ползвам тестото на Нелка ,само че прибавям мъничко шоколадово тесто.
Антоан ,много,много ми харесаха и двете ти торти HugЧудесни са пъстри и с много хубаво дедтско въображение  bouquet
Ан, не е ужасна тортата,даже е много нежна .Според мен ти е дошла в повечко пудрата захар.А също така е трябвяло да я загрееш за малко в микровълновата и тогава да я разточиш .Престояла в хладилника става много твърда и ронлива PeaceА ако имаш малко шоколадово тесто на Ванчето прибави си го към руската мастика и става идеално за покриване ,еластично и приятно за заглаждане.Успех за следващата торта и ще чакам с нетърпение да я видя Wink

# 666
  • София
  • Мнения: 2 649
ani, много хубава книга си направила!
antoan и на мене много ми харесаха книгите и особено тази с пастелите  Wink
Valeria, ти ме разби с тази торта, страхотна е! И ти ще трябва да се преориентираш към правенето на торти.  Wink
An, не мога да ти помогна със съвет за РМ, защото, колкото пъти съм я пробвала и на мен така ми става. Прекрасна като я замеся и после и да не стои в хладилника ми се цепи и разтрошава в ръцете.  Confused Бих те посъветвала да слагаш винаги борд на етажите отдолу, за да прикриваш дефектите.

# 667
  • Мнения: 634
Ето и две торти ,които току що приключих.

Бягам да работя ,че имам още многооооооооо торти + пити #Crazy

# 668
  • Мнения: 212
Благодаря ви много,че сте ми харесали тортата и мъфините. Вече нямам много време за торти и интернет,защото от вчера вниманието ми изцяло е заето с едно малко съкровище  Heart Eyes(вече е при нас). За утре имам една последна поръчка,дойде и моя ред да правя Маккуин. Дано да успея, че малката помощничка е до мене  Grinning.   Антоан ,за апликацията-направих си я първо на принтера,изрязах я,после разточих тестото,сложих шаблона и изрязах по края,а после с остър нож или игла направих вътрешните линии. Оцветявах с гелови боички,разредени с водка. Накрая като изсъхна с помощта на едно парче катон преместих апликацията на тортата.

# 669
  • Мнения: 1 329
Е, немислимо е да ви изброя всичките....Толкова много торти и от хубава, по-хубава.

Честити абитуриентки на Ванчето и Албенка. Да са ви живи и здрави. Прекрасни са!

Ивейн, надникнах в блога и мишката ме грабна. Прекрасна е!

Валерия, рисунката ти е уникална. Върху изсъхнало тесто ли рисуваш с маркери или..? Тъй като при мен нещо не ес получава?

Антоан
, последните ти 3 торти са много наситени и цветни, пъстри и живи. Красота! Сменяла ли си боите?

Сиси
, радвам се че малката буболечка е при вас! Прегръдки.

Тандури
, чакам с нетърпения цялата творба.

И да покажа нещо




# 670
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Дарилка,
Не можах да се стърпя, толкова красиво съвършенство си показала.   bouquet
Отбягвам да се включвам за да не затормозявам темата, но последната ти торта и снимките страшно ми харесаха и не можах да подмина. Blush

# 671
  • Мнения: 1 173
Валерия ще си заровя вече главата в пясъка и ще се скрия ...то бива ,то може ама ако се появи още една "художничка " в темата и мятам всички тави и джаджи в коша  Laughing . Страхотна ...ей и аз да можех така , хич не ти завиждам "благородно " дЪ знайШ  Mr. Green .
 За маслото ...няма нужда от 3ти слой, и 5 да сложиш още по-лошо ...ще омекне от топлото време и пак ще стана на "целулит" . Какво правя аз : разточвам не по тънко от 3 мм, покривам и хубаво я заглаждам със смутъра ,ако все още има неравности , слагам я в хладилника за около 10 мин. и после пак със смутъра .
Ан РМ2 и на мен винаги така ми се получава - перфектно тесто и след около час става на трици даже без да съм го слагала в хладилника . Никога не покривам само с РМ2 , слагам я лятото към ММФ понеже така не ми кондензира толкова много .
Дарилка много изчистена тортичка ...снимката е страхотна . Ей , ще взема да си купя и аз едно фото ....обаче то толкова неща съм запланирала , кое по-напред  Joy
Антоан красиви детски торти ...аз не бих сложила Tylose на Варна ...това е друг вид тесто , има брашно в него ...знам ли де  Rolling Eyes
Албенка ти как успяваш направо не знам  Shocked

# 672
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 822
Отбягвам да се включвам за да не затормозявам темата ...........

Нелка.нелка, аз съм от скоро в темата, но съм сигурна че изобщо няма начин това да се случи! Също така си мисля, че постовете ти най-вероятно ще пъдат полезни за повечето от нас новодошлите! Peace

Дарилка, прекрасна торта, ти с какво покритие работиш?

Албенка, двете тортички изглеждат много свежарски. Вторта виждам, че е на два етажа, може ли да ми кажеш с какъв диаметър са и за колко човека е тази торта?

Ан, мисля си че пудрата захар ти е дошла в повече, следващия път пробвай да оставиш тестото по мекичко и лепнещо, и да разточваш на повечко пудра. Този съвет ми го даде Катя /Сливен/ тя работи предимно с РМ2 и да ти кажа действа много добре! Също така си мисля, че има значение пудрата захар!

# 673
  • Мнения: 24
Ванче страхотна е кошницата   bouquet  omm благодаря за видеото със дръжките, красива е бялата и какво като са десет розите  Rolling Eyes
Антоан много добре се е получило така със мъфинките, възхищавам се на умението и търпението ти да правиш такива красиви детски тортички
Сиси и тортата и мъфинките са много красиви
Ани Д да ти кажа и тук че е супер книгата  Simple Smile
Валерия чудна е "грозното патенце"!
Тандури да е жив и здрав Калин, разкошно се получава тортата му
Ани Боланд аз също брах страшно много ядове с фондана на Фостър втори път го правя. Поема много повече от заложеното във рецептата, мек е дори и след като го изводиш от хладилника и няма вдигане като го разточиш. Много моля ако някое от момичетата знае къде грешим със Ани Боланд да помогне  Praynig Praynig Praynig защото иначе на вкус ми харесва и бих искала да продължа да го правя. Рая Рая надявам се да се включиш защото ако не се лъжа ти май му разбираш на Фостъра  Praynig
Ан добре се е получила тортичката и то на три етажа, браво. Иначе и на мен понякога ми се напуква РМ2  Rolling Eyes но аз съм от новаците дето се учат
Дарилка перфектна е тортата ти
Сега да покажа моята книга  Embarassed с хиляди кусури /с фондана на Фостър/

И благодаря на Ани Д   bouquet толкова те изтормозих мила  Hug и на Цолова че рязахме заедно тези дребни истории   bouquet

# 674
  • Мнения: 36
Момичета много ви благодаря Hug
Ама аз продължавам да съм в чуденка-какво покритие ще правя newsm78 newsm78 newsm78
Виждам някои са доволни от тестото на  Nelkа.Ама аз не го откривам в библиотеката ShockedМалко помощ?И може да ви се стори тъп въпрос ама какво е ММФ?Ще да е покритие ама какво?.
От мислене около тази торта вече  #CrazyАма дано накрая се получи с ваша помощ. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт