Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 12
Здравейте!
Попадах на чудесната книга на Джо Витали "Абсолютната неограниченост" и съм смаяна и щастлива от техниката за душевен мир, която е описана там. Тъй като в този чудесен форум не намирам материали за тази техника си позволявам да отворя тази тема, за да можем да споделим успехи или не, постигнати с ХООПОНОПОНО.
Накратко какво представлява хоопонопоно - ето и основните и принципи по книгата на Витале:
1. Невъзможно е да схванем в истинската му пълнота случващото се около нас съзнателно или подсъзнателно. В пространството се разпространяват множество вълни и мисловни форми, които не се долавят на съзнателно ниво. Във всеки момент ние създаваме нашата собствена реалност на подсъзнателно ниво, ето защо можем да храним в себе си колкото си искаме положителни мисли и пак да се чувстваме съкрушени и нещастни.
2.Не можем да контролираме всичко, именно защото не можем да си даваме сметка за всичко случващо се в момента. Илюзия на егото е да си въобразяваме, че светът ще се върти според нашите желания. Затова и не е разумно да оставим егото ни да взема решенията. Имаме избор, но нямаме контрол.
3.Може да изцелите всяко житейско изпитание.
Назависимо как се е появило изпитанието и независимо от неговата природа, ние трябва да се заемем с неговото изцеляване, защото е попаднало в нашия свят. Може и представа да си нямаме защо се е появило в нашия живот, но няма и смисъл да питаме, защото знаем вече за неговото съществуваве. Колкото повече изцеляваме изпитанията, толкова по-ясно ще даваме израз на онова, което предпочитаме, защото ще освобождаваме блокираната енергия, която използваме иначе за други цели.
4. Всеки от нас е сто процента отговорен за личните си изживявания. Изпитанията в живота не са по наша вина, но са наша отговорност. Схващането, че всеки е отговорен за всичко, което се случва в неговата реалност надхвърля всяко наше действие или мисъл. Най-важното е осъзнаването, че в тази отговорност се включва и всичко, което другите казват, мислят, правят и което по някакъв начин е достигнало до нас. Ако поемем пълна отговорност , то в момента в който някой постави пред нас проблем, той става и наш . Ние сме в състояние да го изцелим и колкото повече изцеляваме изпитанията, с които се сблъскваме, толкова повече постигаме съзвучие с първоизточника.
5. Това, което ни дава пропуск към състоянието на абсолютната неограниченост е изричането на думите "Обичам те" - тази парола дава душевен мир, от изцелението до проявлението.Тя се изрича към Божествената сила и изчиства всичко във вътрешния ни свят. Идаята е да се обича ВСИЧКО без изключение. Тази парола се допълва от "Съжалявам!", "Прости ми!" и "Благодаря". Тези думи са любов, която освобождава блокираната енергия.
6. Вдъхновението е по-важно от стремежа , който се явява залъгалка за ума. Вдъхновението е поръка на Божестевната сила към нас. Стремежът работи и постига резултати, а вдъхновението работи и сътворява чудеса.

И така знам какви мисли минават през вас , като прочетете това. Всеки, който е учил като мен , че подсъзнанието може всичко се бунтува. Но ... нека да бъдем отворени и да прочетем Витале, който самият е преподавател по житейски успехи.
Техниката е проста, но изисква енергия и съсредоточаване и ... действа.
Моля, ако има някой който е опитам както мен и е получил резултати да ги сподели. Нека повече хора се запознаят с хоопонопоно.
Намасте!
 Heart Eyes

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 12
Ето едно хубаво описание за хоопонопоно от Дир-ските клубове. Ще го копирам, защото е обширно, но вярон предава смисъла на хоопонопоно.
"Хо'опонопоно.

Хуна твърди, че всички ние таим в подсъзанието (унихипили) спомени за предишни преживявания и тълквания на тези преживявания, които ни пречат да преживеем своето настояще максимално чисто. Тези спомени най-често са негативни и неприятни, но дори и да са приятни (добра карма) те са минали и стари, следователно не са много по-добри от чистото преживяване на настоящето.
Тези спомени привличат към нас сходни събития по закона за привличането, който от известно време стана много популярен и известен на всички ни. В тази така наречена от братята индийци "карма" всички се врътим като пумпали и не можем да излезем и съответно да утвърдим в себе си нещо по-добро, разширено като възприятие и ново. Това добре, но кахуните имат методи за справяне с това, както можем да предположим. Този метод се казва Хо'Опонопоно. Процес на покаяние, опрощение и трасформация на енергиите ни и мисловните ни комплекси, разбирайте верските ни системи и убеждения. Целта е да се стигне до състояние на нулево ограничение - никакво съпротивление на вечно новото настояще, което идва от нашите висши аспекти и онова нещо, което наричаме Бог.
В древни времена процеса се е състоял в измолване на прошка от онзи, на когото сме сторили зло и съответно след това се е получавало освобождението от погрешното убеждение, ниско самочуствие, комплекс за вина или кармична обязаност. От известно време се ползва медитативен метод за същото, чрез визуализация на късане на нишките (които са кармични) между взаимодействалите субекти. А в по-ново време имаме честта да получим новоизлюпения процес по авангардно хо'опонопоно на кахуна Симеона Малухия ( името и е значително по-сложно всъщност). Този метод е разпространен от д-р Ихалеакала Хю Лен и Джо Витале.
Най-просто казано това е молитва към абсолютния Бог/Аз/Вселената/чистата светлина или каквото там ви харесва като най-висш ваш аспект, да трансмутира, онова неправилно схващане във вас, което задава страдалческата ви реалност в момента. Най-краткият метод на молитвата-мантра е:

Обичам те
Съжалявам
Прости ми
Благодаря

Тези няколко думи включват вибрациите, които съобщават на нашето подсъзнание - унихипили, че даденият спомен или ситуация, върху която сме се концентрирали ни пречат и искаме да го изчистим от себе си. Оттам Аумакуа или Висшият Аз подхваща молитвата и я праща на най-висшата инстанция, която от своя страна спуска своята божествена "опрощаваща" (в големи кавички) енергия, която на свой ред минава през Аумакуа, Ухане (съзнателният аз) и стига до унихипили - подсъзнанието, където прочиства съответният комплекс, карма или каквото и да е като пречка. След това ни става леко на душата и на реалността.
Разбира се, безсмислено е да ви казвам, че най-висшата ви божествена същност постоянно ви обича и няма нужда тя да ви прощава нещо, важно е да убедите вашето унихипили, че си прощавате и то тогава ще отпусне хватката, просто най-силно и моментално става с намесата и отдаването на божественият ви най-висш аз Ио - Бог. Без да навлизам в теологични спорове, защот не това е целта ми в това малко изложение, ще кажа, че хуна и кахуните не са монотеисти в класическия смисъл. Бог за тях е духа на всичко съществуващо, по-скоро са панентеисти, като моите любими адвайтини. Просто използват по-олицетворяващи епитети за своите магически сили и стихии. Но знаят истината.
Когато не ви се иска да ползвате дългата практика, ползвайте по-кракта:
Обичам те
Благодаря ти

Според някои, включително и мен, достатъчно силна е и само"
Обичам те
повторена много пъти.

Идеята е да повтаряте всички тези или главното словосъчетание, докато почуствате облекчение по въпроса, за който го извършвате.
Това е прекрасна мантра, която можете да използвата практически за всичко, преди всяка дейност, за да ви върви по вода, след всяка грешка, за да бъдете прочистени или заради конкретен проблем в настоящето ви, или в миналото ви, като се фокусирате върху чуството в себе си, когато мислите за този проблем... тогава просто повтаряйте мантрите и освобождавайте без усилие стри и нови блокажи. "

# 2
 • Мнения: 730
adi69 Заинтригува ме, ще прегледам тази книга   bouquet

# 3
 • Universe
 • Мнения: 1 515
adi69 Заинтригува ме, ще прегледам тази книга   bouquet

  bouquet И мен  Hug
Бях гледала тази книга в един руски сайт Hug

Тази молитвата-мантра :

Обичам те
Съжалявам
Прости ми
Благодаря


много ми заприлича на една на Дънов, която беше пусната от humanis в темата за подсъзнанието /беше писала, че е за подмладяване; във форумите на Братството я срещнах, че е за продължаване на живота/, но на мен ми действа невероятно успокояващо

Да любя, да мълча и прощавам и пътя си да продължавам

С това не искам да измествам тевмата, просто написах първата асоциация, която ме връхлетя.

adi69,  Heart Eyes Благо-даря   bouquet

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 12
Аз ви благодаря, момичета, явно няма много информация по тази тема, но се надявам скоро книгата да се разпространи. В интернет има доста неща, но нищо на български, почти всичко е на английски. Примерно http://www.hooponopono.org

# 5
 • Universe
 • Мнения: 1 515
Когато не ви се иска да ползвате дългата практика, ползвайте по-кракта:
Обичам те
Благодаря тиИ аз попреведох малко от книгата, ползвайки руското й издателство  Hug

30 юни 2005 година
Смисълът на живота е да се постигне самоавтентичността - така както Бог Ви е създал по свой образ и подобие /Празнота и Безкрайност./ Целият жизнен  опит представлява възпроизвеждащи се спомени и Вдъхновение. Съзнанието има избор :
- да започне процес на непрекъснато пречистване
- или да позволи на спомените постоянно да  възпроизвеждат  проблема.

24-ти декември 2005 година
Физическия свят е резултат от въздействието на спомени и Вдъхновение, които се случват в самоавтентичността. Променете състоянието на самоавтентичността - и окръжаващият физически свят ще се промени.
Кой ръководи? Вдъхновението или възпроизвеждащите се спомени? Изборът е оставен на съзнанието.

7 февруари 2006 година
По-долу са 4-те стъпки, които можете да предприемете  за (само)възстановяване  на самоавтентичността чрез изтриване на проблемите /възпроизвеждащи се от спомените на съзнанието/.

1. "Обичам те". Когато душата възприема възпроизвеждащите се под формата на проблем спомени, кажете на тези проблеми: "Обичам Ви, сладки спомени. Благодарен съм за възможността да ви освободя - Вас и мен. " Фразата "обичам те" може да  повторите отново и отново. Спомените никога не излизат в отпуск, и никога няма да ви напуснат, докато Вие  не се откажете от тях.  Фразата "обичам те" може да се използва дори и ако не знаете причината за проблемите. Може да се използва преди всички случаи, например - преди да вдигнете и да  отговарите на телефонното позвъняване или преди пътуването с кола.
"Обичайте неприятелите си, правете добро на тези, които ви мразят ... " - "Евангелие от Лука "(6:27)

2. "Благодаря ти(Ви)". Тези думи могат да бъдат изразени с или вместо фразата /мантрата/ "Обичам те." Както и словосъчетанието "Обичам те", тази фраза може да повтаряте /на себе си/ отново и отново.

3. Синя слънчева вода. Един добър метод за разрешаване на проблеми - пиене на големи количества вода, по-специално синьо-слънчева вода. Вземете синя на цвят стъклена купа с неметален капак и я напълнете с вода. Поставете съда на слънце или под лампа с нажежаема жичка (не на флуоресцентна светлина) за най-малко един час. След като водата се напълни със светлина, може да се използва по няколко начина:
- Изпийте я .
- Пригответе с нея храна.
- Облейте се тази вода след душ или вана.-
- На плодовете и зеленчуците им харесва когато ги мият със синьо-слънчева вода.
Както и в процеса на повтаряне  на мантрите "обичам те" и "благодаря", синята слънчева вода изтрива спомените, възпроизвеждащи проблемите в съзнанието. Така че,  изпийте водата и  ги изтрийете завинаги!

4. Ягоди и боровинки. Тези плодове заличават спомените. Те могат да се консумират пресни и сушени, под формата на сладко, конфитюр и дори сироп за сладолед.


Д-р Хю Лин предлага способ за непрекъснато пречистване  /собствено изобретение/ - това е буквен символ, чийто образ е получил в резултат на вдъхновение. Ето го:

Той поставил този символ на  визитната си картичка, а също така направил  стикери и значки с него. Както казва д-р Хю Лин, думата «Ceeport» = «Clean, erase, erase, while returning back to Port»
Убеден съм, че пречистването е единственият начин за постигане на бързи резултати, така че аз нося на дрехите си две значки с  този символ. А, също така, залепих стикери с това изображение на всички подходящи вещи, започвайки от автомобила и компютъра, стигайки до бележника, портфейла и тренажорите във  фитнес залата. Бих лепнал този символ на челото си, ако  не би изглеждало странно за околните. Дори мога да си направя татуировка .

   


А това е от мен за ободряване , докато четете този постинг  WinkП.П.  Simple Smile Ако майничките направят такива стикери, да не ме пропуснат  Heart Eyes


Последна редакция: сб, 08 май 2010, 12:11 от lenny_pld

# 6
# 7
 • Universe
 • Мнения: 1 515
Hooponopono /beautiful song by Aman Ryuseke Seto/

                        Praynig Ако може някой да напише текста на английски, с пеенето ще се справя   Hug

  bouquet Текстът ми изпрати  Диляна Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Благодаря   bouquet

      Beautiful song by Aman Ryuseke Seto

I’m sorry
Please forgive me
I thank You
And I love you

I’m sorry
Please forgive me
I thank You
And I love you

These are the spaciale words
God send to a song
These are the magic words
God give to us

Hooponopono Rpt.

I’m sorry
Please forgive me
I thank you
And i love you

I’m sorry
…………..
Please forgive me

I’m sorry
Please forgive me
I love you
…………….
……………..
…………….

Hooponopono


 Думите, които не са на английски, ми е трудно да ги изпиша  Rolling Eyes Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 11:38 от lenny_pld

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 12
Hooponopono /beautiful song by Aman Ryuseke Seto/

                        Praynig Ако може някой да напише текста на английски, с пеенето ще се справя  Hug
Страхотни сте както винаги. Лени, след тебе темата става като градинка- приятна, весела и полезна.
Текста повтаря думите на мантрата:
I love you
Please forgive me
I thank you
and I'm sorry

И после пеят -хоопонопоно....
И този текст на няколко езика, доколкото аз схващам.
Стикери още няма, но като е пазарна ниша е въпрос само на броени дни някой да ги пусне. Всъщност едва ли е скъпо- ще проверя как може да се отпечатат стикери.

Разбира се има още хубави мелодии с тази мантра: http://www.youtube.com/watch?v=AHGExI2X1Mk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Ff8DkTo9TtQ&feature=related и само да ги погледаме няколко минути и съзнанието се прочиства. Аз усещам светлина и празнота, която е приятна след тях.

А тук http://www.youtube.com/watch?v=OL972JihAmg&feature=relatedе първата част от 9-те с интервюта на д-р Хю Лен, който всъщност разпространява хоопонопоно по света и обяснява тази техника. Това е човекът излекувал тежко болни психично затворници, осъдени за изключително тежки престъпления само по метода на хоопонопоно.Който разбира английски, ще му бъде интересно. Аз разбирам повечето неща, но за съжаление не мога да ви дам добър превод. Той разказва нещата, които прочетох в книгата на Джо Витали за това, че всъщност ние нямаме контрол върху нещата, които ни се случват, но носим пълната отговорност за тях. Нашата отговорност за промяна на живота ни се свежда до това да променим тежките спомени във вдъхновение чрез изчистване на съзнанието, изтриване на съзнанието- а това става чрез повтарянето на мантрата: "Обичам те! Моля те, прости ми!Съжалявам! И ти благодаря!" към Божествената сила.

# 9
 • Мнения: 439
Ще следя темата с огромен интерес!
и аз се чувствам прекрасно пеейки: I'm sorry
                                                            please forgive me
                                                            I thank you
                                                            and I love you!

Ани,Лени bouquet

# 10
 • Мнения: 730
Харесва ми   bouquet

# 11
 • София
 • Мнения: 7 805
Благодаря за интересната тема  Hug
Чак сега разбирам истинския смисъл на подписа на съфорумката ни Амитола   Wink

А някой знае ли линк към книгата в електронен вариант?  newsm78 Може и на английски или на руски.

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 10:49 от mijjjka

# 12
 • Universe
 • Мнения: 1 515

А някой знае ли линк към книгата в електронен вариант?  newsm78 Може и на английски или на руски.

mijjjka, Hug

Джо Витале, Ихалиакала Хью Лин - Жизнь без ограничений - http://www.e-puzzle.ru/page.php?id=520

# 13
 • София
 • Мнения: 7 805
Лени, сбасибочки  Hug

# 14
 • Мнения: 364


А някой знае ли линк към книгата в електронен вариант?  newsm78 Може и на английски или на руски.

Mijjj, ето   оригинала


и едно хубаво видео  -  тук


за повече материали, в торент-сайтовете пуснете search за ZERO LIMITS

 Hugedit:   torrent-ите в demonoid

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 15:04 от Amitola

Общи условия

Активация на акаунт