Хоопонопоно: техника да душевен мир сега, завинаги и след това

• 144 130
  • 360
  •   1
Отговори
# 45
  • Universe
Схващането на мижка го прочетох и в руски форум, докато търсех книгата. То, че бизнесът  ню ейдж е в разцвет, си е ноторен факт  Money Outta Joint

Не мога да взема отношение, защото не съм дочела източника. Но винаги подхождам критично и даже, понякога, си мисля, че не съм сигурна аз ли изперквам  Shocked, или авторът е тотално изперкал   #Crazy hahaha

Е, със сигурност, мантрата ми действа добре   bouquet

Обичам Ви!
Благодаря!

П.П. Мислех, че книгата не е преве дена на български  newsm78

# 46
не ме вълнува колко печелят-добре правят,щом има кой да им дава парите  Peace
важното е,че днес цял ден не съм се ядосала за НИЩО! а си имах работа с мудна администрация  Whistling

# 47
  • Пловдив
При мен различните техники водят до различни резултати като решаване на проблемите.
Техниката на положителното мислене води до сто процентови краткосрочни резултати- с нея буквално се манипулира ежедневието в хубавия смисъл, проблемите изчезват от полезрението ми или ги обръщам в положителни емоции.
Рейки носи дългосрочно установяване на хармония и любов чрез нежна енергия.
А хоопонопоно ми донесе ново усещане и начин за преодоляване на проблемите- някак си ги прави безцветни, несъществени и изтрива всяко негативно чувство в мен относно проблема. Това е нещо, което не ми се беше случвало по този начин.

Така че вярвам , че светът е проекция на моите мисли и емоции и усещания. Вярвам, защото практически когато влияя върху тях, светът се променя за мен. Не е въпрос на вяра дори, аз знам - правя го непрекъснато и то се случва.

Относно превода на книгата- тук съм напълно солидарна и съгласна. Лош, неудобен превод, който и мен ме хвърляше в разнни недоумения понякога- та се наложи да чета на английски, което не е силната ми страна.

И още нещо: ние не поемаме отговорността, ние можем да съзнаваме отговорността си относно случките в живота си и имаме знанията, волята, а трябва да имаме и желанието да подобряваме нещата. Тук свободната ни воля е единственото , което ни води.

Имам една любима мисъл и тя е че на всеки Бог е предоставил свобода и власт да формира своята реалност, колкото му позволява осъзнателността... мдам, доколкото ни позволява...

Мир на всички и хубав ден, пълен с обич и хармония!

# 48
  • Пловдив
Нека не пропада тази темичка надолу, момичета.

Говорим за лесен и достъпен начин да променим живота си.
Просто като казваме: "Обичам, моля те прости ми, съжалявам и благодаря!" с цялото си сърце.
Нима трябва всичко, което е значимо да е сложно, обвързано с тежки терапии, дълги прочиствания и преходни периоди, много пари?
Дали сме отговорни или не за всичко около нас е въпрос на лично осъзнаване, то не може да се случи ако не се постигне и известна доза смирение. Животът учи на смирение, нищо друго, на смирение в  хубавия смисъл на думата, не на примирение.
Ако наистина нямаме повече какво да учим за хоонопоно ще я оставя да потъне.
Може би още не сме узрели за простичките неща и ще търсим на дълбоко. Така също става, и това е вариант, всъщност пътя на всеки е личен и уникално интересен. А и в дълбините освен това е тайствено.

Желая ви мир , надвишаващ представите ви!
Намасте и наистина ви обичам! Heart Eyes

# 49
За мен лично е полезно да споделяме какво и как около хоонопоно, все пак е нещо ново за нас. Simple Smile

# 50
  • Costa Rica
Побутвам. На мен идеята ми харесва по принцип, нека темата не потъва.

Желая ви красив ден!

# 51
Побут и от мен  Laughing

И аз очаквам някой да сподели реален резултат от техниката  Hug

# 52
  • Пловдив
Има реални резултати поне при мен. П опринцип съм такъв човек, че изпробвам нещата преди да се опитам да убедя другите  в каквото и да е.
Ето два примера:

моя близка приятелка от 3-4 години, отчаяно влюбена в човек, който изобщо хабер си няма. Не намира нито сили, нито случай да му покаже тя съществуването си, камо ли да стане въпрос за чувствата.  И се мъчи момичето, страда, но е в тупик от години. Разказах й за техниката на хоопонопоно и тя без кой знае какъв ентусиазъм реши да опита с надеждата въпросният мъж да забележи нейната особа поне на етап "добър ден".  След два три дни я попитах има ли промяна, отговарът беше - не , не знам всъщност не съм го виждала. Минаха още няколко дни- седмица като цяло - и тя ми се обади. Реших, че се е случило нещо, а тя ми разказва "Да, случи се наистина. Чувствата ми съвсем се стопиха, днес го видях, друг път коленете ми треперят и се изпотявам,  а днес просто само го погледнах и ...нищо. Разлюбих го. " Ха, ето ти резултат значи. Сега ще намери подходящия за нея човек, убедена съм. Продължада да изчиства с хоопонопоно. Искам да кажа, че при нея мисълта беше надежда за друго, но ..ето случи се това. Сякаш се освобободи от товар някакъв на несподелена любов.

сега един малък пример от моето ежедневие. Случи се да се наложи да погледам племениците си- съвсем малки деца- за около 2-3 часа в градинка с още 10 -ита хлапенца с майките си. Вярвайте, не бях в състояние да тичам и след двете едновременно- направо  изпаднах в ужас, че ще ги изпусна от поглед. Из цялата градина се разпиляха тия деца, по-голямкото се скри даже зад някакви храсти, а малкото влезе в една дупка и не иска да излезе. И тогава просто докато се опитвах да го примамя да се измуши започнах да повтарям молитвата от книгата- с нея нищо не бях пробвала изобщо. След минута малкия сладур излезе съвсем доброволно и си поиска шишето с вода , кака му заедно с цялата сурия деца дойдоха при мен на пейките и се заиграха тихо в пясъчника и без да тичат.  И така цели два часа, нещо невероятно за 3-4 годишни деца. Нито едно не падна и не се удари или не налапа нещо ...Знам, че като майки е малко смешно това което ви разказвам, но когато си позабравил как стоят нещата и изведнъж ти се наложи- бая си беше препотяване.

Това са малки, незначителни примери, така е - но все пак хоопонопоно работи за мен.
Имам и други постижения: обадиха ми се интересни хора, случиха се неща, които задвижват колелото , което се опитвам да въртя ...но за тях се иска дълга приказка.

# 53
И на мен техника ми се струва интерсна , но май не разбрах много как се прилага.
Аз я правя по няколко пъти на ден си визуализирам дадена ситуация и повтарям на ум " Съжалявам , Прости ми , Обичам те и Благодаря"
Това ли е всъшност правилното действие

# 54
  • Пловдив
И на мен техника ми се струва интерсна , но май не разбрах много как се прилага.
Аз я правя по няколко пъти на ден си визуализирам дадена ситуация и повтарям на ум " Съжалявам , Прости ми , Обичам те и Благодаря"
Това ли е всъшност правилното действие
Да, това е - повтаряш и процеса се нарича "изчистване" или "изтриване". На мястото на спомена идва вдъхновение.
 Hug

# 55
  • Пловдив
Направих едно малко филмче с мантрата на хо`опонопоно.
Дано да ви хареса и да ви помага да прилагате чудесната практика.

http://www.youtube.com/watch?v=-lBenJ2lNg0

Намасте!
 Heart Eyes

# 56
# 57
Благодаря, adi69 newsm51

# 58
adi69, страхотно е филмчето.  bouquet Гледахме го с удоволствие с моя малчо.Благодаря!Благодаря!Благодаря!Благодаря и за споделените резултати.  bouquet

Мисля,че енергията на тези думи е толкова чиста и силна, че наистина се постига изтриване и изчистване на ситуации, които са с различна вибрация от тази на думите Обичам те! Прости ми! Благодаря! Тук виждам цялата молитва Отче наш!, усещам смирението , което се мъчим да постигнем- Да бъде волята Ти Господи!. Спомням си за едно филмче Волния Уйли, което ме доведе до прозрението, че Любовта, Щастието и Свободата са едно и също нещо Любовта е щастието да бъдеш с хората, които обичаш. Щастието е  да обичаш и  да бъдеш обичан. А Свободата е щастието да можеш да бъдеш с хората, които обичаш. Нещо подобно чувствам и с тези думи-  Обичам те! Прости ми! Благодаря!- Обичам- значи прощавам и благодаря. Прощавам- значи обичам и благодаря. Благодаря- значи обичам и прощавам.
Не знам дали се изразих добре.
Исках да ви пожелая слънчев ден, но тук вали дъжд. Усмихнат дъжд!

# 59
  • Costa Rica
Сещам се за онзи японец, който откри, че водата образува най-красиви кристали, когато и казваме благодаря и обичам те. Дали пък успехът на този метод не се дължи точно на това, все пак ние сме предимно вода? И по този начин мантрата да въздейства на физическо ниво? М?

За себе си разбрах, че стомахчето ми се държи много прилично, когато му казвам обичам те. Това май покрива критериите за успех на метода Wink

Хубав ден ви желая  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт