Майско слънце вече грее, парка зеленее, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука и се смее (7)

• 23 451
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, мацки!

Ние също си смучем юмручетата - ама напоследък се е научил да вкарва цялото юмруче в устата и разперва показалчето си - е, нали ви е ясно, че чак си бърка в гърлото и се дави и започва да му се гади. Дето има една приказка "човек каквото сам си прави, никой друг не може да му направи"  Mr. Green Постоянно му махам ръцете и пробутвам бибата. Първият месец много я смучеше, но напоследък все по-често я плюе(доста театрално при това).

Да ви питам по колко пъти в седмицата миете косичката на бебето с шампоан и мокрите ли я всеки път. Аз по 2 пъти, а в осталите дни само я мокря с водичка. Но напоследък забелязвам корички по главата му и не знам да мажа ли с нещо? А също така клечки за уши с ограничител ползвате ли за ушите и нослето? Една приятелка води бебето си на доктор УНГ и той категорично е забранил почистването на бебешките уши с клечки, казал само да се попиват с кърпа.

О, вчера бяхме малко по магазините и направо се отчаях от себе си и ужасих от огледалото в пробните. Миналата година по това време ми ставаше най-малкия номер, а сега не мога да вляза и в най-големия.  #Crazy  Ужас, ужас! Е, нищо не си купих и даже за да не заслабна ядох сладолед. Crossing Arms Но какво да правя, само ако малко огранича храненето, веднага намалява кърмата (която и без това е дефицит).

Ето ни и нас вече на 3 м. http://fevruari2010.snimka.bg/baby/nashite-deca-na-3-meseca.492652.18610724

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 21:13 от Amica

# 106
  • offshore & overseas
 Twisted Evil

# 107
Здравейте, момичета! Ние днес се прибрахме от вилата, не знам колко съм качила, не защото съм яла много, а защото 4 дена нищо не съм правила. Времето беше лошо и никъде не сме излизали. Митко първия ден не спа цял ден и после като яде към 20ч. заспа и се събуди чак в 9ч. сутринта да яде. Shocked После тоя ден пак го проспа- яде в 9, на обяд и вечерта, останалото време сън. Явно и на детето не му е комфортно на тая вила. На мен не са ми удобни възглавниците и леглата, да не говорим, че винаги се запичам там и се подувам..
Прочетох какво сте писали, но забравих какво ме грабна..нещо щях да коментирам, но не помня какво?! Когато се сетя ще пиша. Честита месечинка на Калоян и на другите бебоци. От снимките на Рали видях само първата, но и това е успех като се има предвид, че нямам регистрация във ФБ, но и отказвам да се регистрирам.
Ааа за "Мисия Лондон" говорихте. Аз го гледах. Оставих чавето на една приятелка вкъщи за два часа и го гледахме още като излезе. Но за Кекса и града съм първа писта, само да го пуснат и може да отидем по женски.

# 108
  • някъде тук
Туку що прочетох че ако поръчаш от ТАО за 60евро доставката е 2,50евро ,ако иска някой да се комбинираме съм насреща Peacehttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=327389.msg15066769#msg15066769

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 22:07 от bela *

# 109
# 110
janichka, бебка е 5350 и 61 см, а се роди 2620 и 49. Според педи е ок, като се има предвид рожденото й тегло, а и аз бях доста слаба, преди да забременея, така че може да прилича на мен. Поне с това се успокоявам, макар че като гледам другите бебчета колко тежат, ми се струва, че сме доста дребнички. И тя последните дни се опитва да мине на 5 хранения, което никак не ми се иска да става. Определено не трябва да ги насилваме да ядат, за да не станат злояди в по-късна възраст, но и аз вече не знам  ooooh!
За проблемното ядене и Явор е така от както се е родил Rolling Eyes
Имаите предвид че той е 5200гр /56см а е момче, но аз вече не се притеснявам,явно ще е дребничак.Педиатърката ни каза,че си качва прилично(700-800гр).Пробвала съм да го насилвам,но единственото, което постигнах е че започва да повръща.Надявам се със захранването да го споходи и апетит. Praynig
Успокоявам се с мисълта,че ака всеки ден и винаги има напишкан памперс Hug

# 111
# 112
Eeee, видях ги! Супер са снимките, Йонката е бил на кеф като гледам, нали съм го виждала в акция. И ясно се яижда че е одрал кожата на мъжата, но нищо, второто ще прилича на теб. Wink Тия в маргаритките са уникални снимки, много са хубави! Grinning

# 113
  • София
Ееее, и аз ги видях най-накрая! Рали, стра-хо-тен!

# 114
Аз да наспамя..
Днес кърмя Марто и Гадина връхлита в странна еуфория и крещи "Баба Меца, Баба Меца" (от zoo-то вчера).
-Къде бе мамо я видя? -На ън, на ън! Баба Меца плаче! И тук се започва един рев  Shocked -Защо бе мамо ще плаче баба ти Меца?
-Ика да папка!Ика да папка!- Тя вече е папкала бе маме!- Не,не ика да папка киело мляко кутити!(Кисело мляко с бисквити)  hahaha Баба Меца бича кутити, мамо бичам те, Тин (Мартин) много токова бичам го  Cry Е тук освен кърма ми текнаха и сълзи и сополи  Joy  
Ето я и нея http://www.facebook.com/album.php?aid=2038584&id=1397011525&l=c160f18dc9

# 115
  • offshore & overseas
Привет и от мен! Най-накрая се домогнах до заветното пеце на прибежки и припълзявания.

Нашето мило семейство също липсваше по празниците, всеки спотаил надеждицата, че ще си почине... ама днес се прибрахме с хриплива Люс. Crossing Arms

Попрочетох ви чат пат, дано не съм пропуснала нещо...

Но къде чела, къде не, да вметна, за мойто Лъв, ми той голям гьон се оказва, ваЩе благоверни се дразнят от бебешкия плач, а нашият пет пари не дава, бебета, вика, реват, това им е работата, ще пореват [може час, може два], пък ще спрат... fight

Все си мисля да го проверя дали не ме работи нещо, ама сърце не ми дава... Абе, работи си ме той, като ме знае ква съм -- мека мара... Но Люси поне съм решила да му я оставям понякога, дет вика Никито, да се опознават...

По-горе някой беше рекъл, дето се оказвало, че мъжете явно нямали същото отношение към децата като нас (простете тавтологията, използвам я като емфаза hahaha) Това е тъжната истина, еквивалентна на другата, че ние, жените, пък явно нямаме същото отношение към бирата, футбола и... тия три неща. Mr. Green

Ванче, като те прочетох, три пъти настръхнах и извадих древния стетоскоп на свекърва ми....

Никич, както винаги си извор на полезна информация! Ще се възползвам и аз! За столчетата да река, че и ние купихме такова на Халюша (оранджавко, мой избор, силно оспорван от пестеливата половинка), но тя успя да го унищожи за половин година, та го бях заплюла като бАклЮк, ама явно повредата не е в телевизора... Нашият тайфун в момента попельосва трети стол и смЕтам да е последния...

Що се отнася за смучането на пръстите, аз пък наоборот, призовавам ви да не се паникьосвате! По-скоро случаите, описани от Ника, са изключение и са плод на невроза (каквато е и всяко смучане на каквото и да било извън бебешка възраст - 0 до 3-4 години). Кака ви, тоест аз, си е смучала среден и безименен до пети клас, срам не срам, признавам си, пък нищо съществено ми няма, освен леко разминаване м/у горно и долно чене.

Съдейки по упоменатите случаи, напълно оправдавам безуспешните и безумни опити на близка и далечна рода да ме отучват от този ми „навик“. Най-дълго издържах без смучане, след като по невнимание и от суета бях позволила да ме лакират, а после ми бе обяснено, че лакът е отровен... Та така не си лапнах пръстите цели два дена! Смучането на пръст при мен също е било невроза -- смучех в моменти на съклет, притеснение, тъга, преди заспиване, а после пораснах и „навикът“ отпадна.

Калина смучаше палец към втори трети месец и не съм я спирала, но тя сама си се отказа. Все пак беше пристрастено кърмаче и може би това изигра роля...

За тая химера, киното, се замислям чат-пат и аз, ама явно съм изперкала напълно щом ми хрумва да вляза в залата с бебето, евентуално в слинг. Абе, ще почакам... Има време за всичко под слънцето (така си се успокоявам Laughing).

На дамите, които се тревожат за грамажа на бебетата си, да напомня, че гледаме не прасета, а деца (тук дори самата аз бих се репликирала, щото мойто вече е доста охраненко, пу-пу, да ми е живо и здраво грухчето, а аз не съм от най-дебелите също). А колкото до бебешкият апетит -- ами, варира, както и този на възрастните. А и не забравяйте, че нервността и напрежението неизменно се отразяват. Опитайте да не пристъпвате към храненето с мисълта, ами сега, колко ще поеме... Колкото, толкова...

П.П. Не искам да чувам за к.м. с бисЛитки. Това е единственото, което се яде у нас напоследък (и не става дума за мен или Лъвю). Чудя се дали да се радвам на количествата -- около 3 кофички кисело мляко дневно + невъобразимо количество бисквити.

П.П.1 Радинка е много сладка, Марго, а и наистина подобни моменти са... сърцераздирателни!

П.П.2 Всички снимки, които разгледах, са страхотни -- дечицата са пораснали и стават все по-хубави. Впечтатли ме разбира се фотосесията на Йойо, но аз друго не съм и очаквала. А и Рали е много красива Simple Smile

П.П.3 Благодаря на всички, които питаха за мен, най-вече Деската (Съни Скай), Неви и Ника!
remybussi

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 00:23 от Мяуче

# 116
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
ДВ!
Рали, страхотни снимки! В последния брой на списание ,,Бебе'' има конкурс за снимка на бебе с цветя. Прати някоя от снимките и ще гласуваме за вас.

Margarete, Радинка е страхотна! Аз съм ти абсолютен фен- как успяваш да се оправиш с две бебета (Ради си е голямо бебе) и да си съхраниш чувството за хумор.

И ние много си лапаме юмручетата. Дано да е временен навик, че хич не ми харесва и от хигиенна гледна точка.

Да ви питам вие използвате ли аспиратор за нос? Аз го ползвам по два пъти на деня, задължително сутрин и вечер. И вадя винаги доста големи суполчета. Чудя  newsm78 newsm78 се дали е нормално това? Притеснявам се да не залинеят власинките в носа и да не могат сами да извеждат секрета напред.

# 117
Здравейте Hug
Аз нямам много време да пиша, но ви чета всяка вечер!

При нас стана чудо!!!!! Shocked
Тъкмо мислех да отбивам Калоян, защото тези 4-тири месеца цедне ми се струваха като 40 години #Crazy и при последният опит при които сложих Калоян на гърда....той взе че засука hahaha и то така засука, че все едно цял живот това е правил #Crazy
Просто това си беше цяло чудо!
Та сега съм решила, че ще го кърмя поне до годинка, сттига всичко да продължава по този начин.
Иначе той е станал 69см. и тежи 7800, скоро ще стане 4-пъти повече от теглото, което го изписаха.
Пожелавам ви само хубави моменти и мигове с бебоците Heart Eyes

Бела  аз съм навита за поръчка от Тао, но нямам кредитна карта, ако я пуснеш ти съм ок., харесала съм неща за около 30/40 евро.

# 118
  • offshore & overseas
Нарцис, до 4-5 години все са си бебета (мани-мани, не е лесно), но с породени направо не ми се мисли как е. Обаче пък Маргото ни оставя с впечатление, че е купон... Twisted Evil

Аз засега не ползвам аспиратор, не за друго, а защото нямам. Вместо това промивам с литри физ. р-р. Но съм чела тук в темата, че онези, които използват, вадят голям улов винаги. Явно е в рамките на нормалното.

Кристинче, страхотно е това, че Калата е засукал!! Ей, как се зарадвах за вас!! Сега ще рахатясаш и ти. Hug

# 119
ДУ!

Бръм, Йойо беше на кеф определено и нещата се получиха. Ника, Мяу - благодаря!  Hug Hug Hug Люската да се оправя бързо!
Нарцис, ще си купя броя, благодаря за информацията   bouquet!
Днес имаме работа сутринта, а следобяд сме на ортопед при д-р Алексиев. Ще е ангажиран денят.

Приятни разходки на всички!

Ето и кафенце (аз не съм пила откакто родих  Crazy. Не е умишлено, без да искам просто спрях.):

Общи условия

Активация на акаунт