Машина за хляб-32 част

• 45 128
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аджиба понеже потретихе или постотнихме темата за електронните везни, аз пак да попитам за какво аджиба ви трябват те ?

# 571
Дядо, за начинаещи хлебари е много полезна придобивка  Peace

# 572
Да се застапя за по-горният пост Simple Smile

Преди да купя машина за хляб никога не бях правила такова нещо през живота си. Нито хляб нито тесто най-много 2 пати да съм замесвала тесто за меденки това е. При покупката на хляб ми досвидя да дам 30лв за електронна везна и не съжалявам. Оправям се и без нея и до сега не съм имала голям провал, че да стигна до там хляба да не става за ядене. Също така използвам като мерилка една чашка с разграфените милилитри а рецептата е в грамове пример ще дам с маслото или маргарина.  Важното е консистенцията на тестото и достатъчно време за втасване да има от това резултатът дали хлябът ще е ронлив или не е тук вече имам да уча. Но вече 1 месец и както казах нямам несполучлив опит Simple Smile Така че ще трябжа да поклечим до машините първите 10 мин и да наблюдаваме какво става от там, нанатък джаджата си знае сама

# 573
Полезна е не само за начинаещи хлебари, просто още едно уредче предназначено да ни улеснява в домакинството. Същото важи  за хлебопекарните и за много други уреди.

# 574
  • София
Аз не оспорвам полезността на кухненските везни. Питам какво точно мерите с тях за нуждите на хлебопекарните ?

# 575
Аз си меря брашното в нея, начинаеща съм - да, а и ми е по-спокойно като е измерено всичко..е, ако трябва пак допълвам брашънце или водичка.

# 576
Аз меря всичко с нея.Когато правя рецепта по таблицата на Ердинч съставките не са винаги точни лъжички.А и засякох че различната сол тежи различно.
Отделно пък не винаги колкото пише на опаковката това е и вътре.Пробвайте една малка заквасена сметана на Данон.Пише 200,но май я теглят с кофичката newsm78.Чисто си е към 170-180.

# 577
Вообще не ви трябва везна ама грам Laughing
Каква файда да мерите брашното като после почти винаги добавяме до като стане топка.
За мен по важното да имате мерителна чашка да си мерите течностите.
Аз например течностите ги меря за да определя какъв ще е хляба голям или малък.
Ако слагам 240-260мл течности това е малък хляб значи приблизително 2 ч.л мая.
Сипвам водата или млякото или кефира +1 яйце (когато има) половин супена лъжичка захар, половин чайна лъжичка сол+2-3 супени лъжици зехтин и да кажем 2 чаши брашно.
Пускам машината и чакам да започне да меси и започвам да добавям брашно до като не стане топка.
Имам везна, но за хляб не я ползвам.

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 13:39 от г-жа Стихийно бедствие

# 578
  • Балчик
А как ползвате отложен старт жез везна? Аз зареждам всичко по  пропорции излизам. Веднъж правила дадена рецеота, вече знам колко точно е брашното е следващият път не контролирам ни грам процеса. Peace

# 579
А как ползвате отложен старт жез везна? Аз зареждам всичко по  пропорции излизам. Веднъж правила дадена рецеота, вече знам колко точно е брашното е следващият път не контролирам ни грам процеса. Peace
Етоооооооооооооо намерихме за какво ни е нужна везна. Hug
Аз понеже не ползвам отложен старт затова не се сътих за тази функция на везната.

# 580
  • София
На мен кухненската везна ми трябва,даже много,за тези четири години за всеки хляб си я ползвам.Меря си брашното.Не слагам на око,нито го слагам с мерителна чаша.Много рядко след това добавям брашно,освен ако не пробвам нова рецепта или не съм сменила марката брашно.Второто се случва рядко.Просто без везната не мога.И не виждам нищо странно в това.
Моята си е механична.

# 581
Много съм доволна, зегерките станаха на казанчето и вече съм отремонтирана Grinning. Мисля днес да пробвам хляба на мама цоцоланка (този дето прилича на ръчен хляб) ако успея да открия рецептата, че беше доста назад.
кажи колко ти струваше 1 зегерка. newsm78
и дали имаше смисъл да се притесняваш ?  Joy

Зегерката беше 50 ст. имаше и по 10-20 ама не ми отговаряха като размер. Е то какво да се притеснявам просто ме хвана яд на сервиза "Не можем да ви го оправим поръчайте си ново казанче" - дрън дрън.

# 582
 Имам едно въпросче. Мой познат 10-15 минути преди края на процеса печене изваждал бързо хляба и го обръщал да се изпече и от горната страна пак в хлебопекарната. И казва, че така хлябът ставал идеално изпечен. Хлебопекарната му е с две бъркалки.  newsm78

# 583
  • Варна
Това ми звучи много странно. Не е ли по-лесно да остави хляба 10-15мин. в машината след приключване на печенето?

# 584
Не знам. И хлябът му не ставал равен отгоре, а винаги си личало че е месен от 2 бъркалки.

Общи условия

Активация на акаунт