Машина за хляб-32 част

  • 45 128
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 8 503
Аджиба понеже потретихе или постотнихме темата за електронните везни, аз пак да попитам за какво аджиба ви трябват те ?

# 571
  • Мнения: 573
Дядо, за начинаещи хлебари е много полезна придобивка  Peace

# 572
  • Мнения: 224
Да се застапя за по-горният пост Simple Smile

Преди да купя машина за хляб никога не бях правила такова нещо през живота си. Нито хляб нито тесто най-много 2 пати да съм замесвала тесто за меденки това е. При покупката на хляб ми досвидя да дам 30лв за електронна везна и не съжалявам. Оправям се и без нея и до сега не съм имала голям провал, че да стигна до там хляба да не става за ядене. Също така използвам като мерилка една чашка с разграфените милилитри а рецептата е в грамове пример ще дам с маслото или маргарина.  Важното е консистенцията на тестото и достатъчно време за втасване да има от това резултатът дали хлябът ще е ронлив или не е тук вече имам да уча. Но вече 1 месец и както казах нямам несполучлив опит Simple Smile Така че ще трябжа да поклечим до машините първите 10 мин и да наблюдаваме какво става от там, нанатък джаджата си знае сама

# 573
  • Мнения: 279
Полезна е не само за начинаещи хлебари, просто още едно уредче предназначено да ни улеснява в домакинството. Същото важи  за хлебопекарните и за много други уреди.

# 574
  • София
  • Мнения: 8 503
Аз не оспорвам полезността на кухненските везни. Питам какво точно мерите с тях за нуждите на хлебопекарните ?

# 575
  • Мнения: 572
Аз си меря брашното в нея, начинаеща съм - да, а и ми е по-спокойно като е измерено всичко..е, ако трябва пак допълвам брашънце или водичка.

# 576
  • Мнения: 786
Аз меря всичко с нея.Когато правя рецепта по таблицата на Ердинч съставките не са винаги точни лъжички.А и засякох че различната сол тежи различно.
Отделно пък не винаги колкото пише на опаковката това е и вътре.Пробвайте една малка заквасена сметана на Данон.Пише 200,но май я теглят с кофичката newsm78.Чисто си е към 170-180.

# 577
  • Мнения: 2 214
Вообще не ви трябва везна ама грам Laughing
Каква файда да мерите брашното като после почти винаги добавяме до като стане топка.
За мен по важното да имате мерителна чашка да си мерите течностите.
Аз например течностите ги меря за да определя какъв ще е хляба голям или малък.
Ако слагам 240-260мл течности това е малък хляб значи приблизително 2 ч.л мая.
Сипвам водата или млякото или кефира +1 яйце (когато има) половин супена лъжичка захар, половин чайна лъжичка сол+2-3 супени лъжици зехтин и да кажем 2 чаши брашно.
Пускам машината и чакам да започне да меси и започвам да добавям брашно до като не стане топка.
Имам везна, но за хляб не я ползвам.

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 13:39 от г-жа Стихийно бедствие

# 578
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
А как ползвате отложен старт жез везна? Аз зареждам всичко по  пропорции излизам. Веднъж правила дадена рецеота, вече знам колко точно е брашното е следващият път не контролирам ни грам процеса. Peace

# 579
  • Мнения: 2 214
А как ползвате отложен старт жез везна? Аз зареждам всичко по  пропорции излизам. Веднъж правила дадена рецеота, вече знам колко точно е брашното е следващият път не контролирам ни грам процеса. Peace
Етоооооооооооооо намерихме за какво ни е нужна везна. Hug
Аз понеже не ползвам отложен старт затова не се сътих за тази функция на везната.

# 580
  • София
  • Мнения: 10 221
На мен кухненската везна ми трябва,даже много,за тези четири години за всеки хляб си я ползвам.Меря си брашното.Не слагам на око,нито го слагам с мерителна чаша.Много рядко след това добавям брашно,освен ако не пробвам нова рецепта или не съм сменила марката брашно.Второто се случва рядко.Просто без везната не мога.И не виждам нищо странно в това.
Моята си е механична.

# 581
  • Мнения: 62
Много съм доволна, зегерките станаха на казанчето и вече съм отремонтирана Grinning. Мисля днес да пробвам хляба на мама цоцоланка (този дето прилича на ръчен хляб) ако успея да открия рецептата, че беше доста назад.
кажи колко ти струваше 1 зегерка. newsm78
и дали имаше смисъл да се притесняваш ?  Joy


Зегерката беше 50 ст. имаше и по 10-20 ама не ми отговаряха като размер. Е то какво да се притеснявам просто ме хвана яд на сервиза "Не можем да ви го оправим поръчайте си ново казанче" - дрън дрън.

# 582
  • Мнения: 0
 Имам едно въпросче. Мой познат 10-15 минути преди края на процеса печене изваждал бързо хляба и го обръщал да се изпече и от горната страна пак в хлебопекарната. И казва, че така хлябът ставал идеално изпечен. Хлебопекарната му е с две бъркалки.  newsm78

# 583
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Това ми звучи много странно. Не е ли по-лесно да остави хляба 10-15мин. в машината след приключване на печенето?

# 584
  • Мнения: 0
Не знам. И хлябът му не ставал равен отгоре, а винаги си личало че е месен от 2 бъркалки.

Общи условия

Активация на акаунт