Машина за хляб-32 част

  • 45 098
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 7 779
Не знам. И хлябът му не ставал равен отгоре, а винаги си личало че е месен от 2 бъркалки.
равен или гладък ?
би трябвало да се радва ,че не е равен - това си е жива тухла  Laughing

# 586
  • Мнения: 7 779
кажи колко ти струваше 1 зегерка. newsm78
и дали имаше смисъл да се притесняваш ?  Joy


Зегерката беше 50 ст. имаше и по 10-20 ама не ми отговаряха като размер. Е то какво да се притеснявам просто ме хвана яд на сервиза "Не можем да ви го оправим поръчайте си ново казанче" - дрън дрън.
[/quote]
без много усилия и нерви машината се оправи с  50 ст вместо 50-на лева.
това си е чиста далавера. hahaha  и да почерпиш   Laughing  bouquet

# 587
  • Мнения: 62
Е Wink постарах се веднага да почерпя с рецепта за кекс (даже направих 2) и хляба на мама цоцоланка Wink

# 588
  • Мнения: 224
Е Wink постарах се веднага да почерпя с рецепта за кекс (даже направих 2) и хляба на мама цоцоланка Wink
Какъв кекс прави?

# 589
  • София
  • Мнения: 1 379
Изхвърлих си едната бъркалка..... Mr. Green Сега две ли трябва да поръчам и колко ли се чака???
Някой пострадал като мен... има ли? Sick

# 590
  • Пловдив
  • Мнения: 27 122
Мулинекс пращат по куриер по една. Около 8лв струва.

# 591
  • Мнения: 62
Е Wink постарах се веднага да почерпя с рецепта за кекс (даже направих 2) и хляба на мама цоцоланка Wink
Какъв кекс прави?

Ето рецептата. Стана разкошен поръден с пудра захар като изстина.
Кекс със смокини /стафиди/

1/2 ч.ч. разтопено масло /да не е горещо/
1 1/2 ч.ч. пудра захар
3 яйца - предварително леко разбити
1 ч.ч. прясно мляко
2 1/4 ч.ч. бяло брашно /пресято при възможност/
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
4-5 счукани карамфилчето

По желание може да си добавите 3 с.л. какао

При сигнала за добавяне - нарязани смокини или стафиди, орехи, натурален шоколад на парченца

Пече се на програмата за Кекс /2 часа/

# 592
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Привет.Отдавна не съм показвала снимки,ето и малко от мен/тестото е правено в машината/
питка
хляб на балончета на Танита
Приятен уикенд.  bouquet

# 593
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
И аз си купих електронна везна покрай хлебопекарната и сега си я ползвам постоянно и си тегля всичко. Нашите теглят с една механична и на няколко пъте имаха провали с хляба и съм сигурна че е от нарушаване на пропорциите.
Аз вече съвсем се измързеливих и дори разни бисквити и курабийки си меся в машината.

# 594
  • Мнения: 481
Моя хляб всеки път става все по-хубав. Жалко че в момента няма с какво да го снимам, до утре няма да е останал вече.
Но не го пека в машината. Не ми харесва формата на тухла (моята е с вертикален контейнер с една бъркалка).
А колкото до везната - аз си я ползвам най-рационално. Преди година я купих за 15 лв. и съм много доволна. Може естествено и на око да се мери, но когато меря с везната не се налага да добавям брашно по време на месенето. Тестото става перфектно, когато са спазени грамажите.

# 595
  • Мнения: 148
От мен една солена корона,незнам вече за кой път.
-втасала
-опечена
-парче



# 596
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Такава като мен не сте я вършили друг път.Реших да направя козунак,че дъщеря ми ще си идва и иска това да и приготвя.Хубаво ,започвам всичките приготовления.Меси машинката, втасва първи път, втасва втори път и чак когато го сложих във фурната да пече се сетих,че не съм сложила ароматите.А козунакът стана мммммммммммммм така се наду и на конциииииииииииииии.Обаче......

# 597
  • Мнения: 11 607
Без снимка да се похваля.......

Правих ръчния хляб по технологиите на Ердинч......Смесих 2-те му идеи - с 20 мин. чакане и старото тесто.......По-хубав хляб не съм яла в живота си - вкусен, вкусен и пак вкусен...а как се надигна - просто не е истина...

Съжалявам,че сега имам проблеми с фотото, не мога да пусна снимков материал....Но който иска да опита....Значи първо правя това с 20-мин. чакане. Така както е по рецепта. После като сложа маята, солта и захарта, сложих и старото тесто и така.......Разкошен хляб!!!!!!

Ердинч, beer3 beer3 beer3

# 598
  • Мнения: 481
И аз така правя хляба с 15-20 мин. изчакване. Откакто опитах по тази технология нямам провален хляб.
А за старото тесто - аз понеже правя с айрян хляба. Мога ли да си оставя такова тесто или трябва дае замесено само с вода  newsm78 и ако оставя от тестоот с млякото колко време мога да го държа - за ден-два дали ще се развали?

# 599
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 042
По технологията с изчакването-само вода и брашно ли се смесва в началото или всичко що е течно и брашното(в това число мляко,айрян или мазнина)????

Общи условия

Активация на акаунт