Машина за хляб-32 част

• 45 135
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
А, аз дори имах идеята да го извадя от хлебоперната и да го пека във фурната, колко съм била заблудена Laughing

# 556
  • Балчик
Отдавна не съм минавала оттук, вместо запис едни чес
нови хлебчета:

http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.19038144

# 557
  • София
Провалих се тази вечер, от снощи си имаме машина за хляб, и вчера понеже бързах да я изпробвам първо сложих от готовите смеси, които продават, стана долу-горе хляба, днес вече внимателно изчела всичко, сложих сама съставките, ама да си бях отворила и очите добре, да видя, че мерната ми чашка е в мл, а рецептата в грамове. Сега имам едно недоразумение, потънало в средата и неставащо за нищо, т..е. по таблицата с картинките, малко брашно според мене. Уф, гадно ми е, обещах утре сутрин да нося хляб на едни приятелки, сега ме е срам да си призная колко съм отвеяна!  Embarassed

# 558
Изиграй сценката - хиииииии, забравих хляба на шкафчето, нищо, другата седмица, тъкмо ще съм се усъвършенствала. Wink
То и аз всичко изчетох, ама ей вече повече от месец мина и все няма как да съм сигурна в крайния резултат. Joy

# 559
  • София
Май така ще стане, и по този повод, всички рецепти които намирам са в грамове, а мерните ви чашки не са ли в мл? Какво сега, всеки път ли смятате с калкулатора, кое на кое отговаря? Или с времето научихте нещата като таблицата за умножение? Laughing

# 560
Ми не, с една електронна везна е по-лесно. Но това, както стана ясно при мен не е достатъчно условие hahaha
Ама да знаете хлебчето е вскусно и другите го одобриха, добре, че не го метнах.

# 561
  • София
Провалих се тази вечер, от снощи си имаме машина за хляб, и вчера понеже бързах да я изпробвам първо сложих от готовите смеси, които продават, стана долу-горе хляба, днес вече внимателно изчела всичко, сложих сама съставките, ама да си бях отворила и очите добре, да видя, че мерната ми чашка е в мл, а рецептата в грамове. Сега имам едно недоразумение, потънало в средата и неставащо за нищо, т..е. по таблицата с картинките, малко брашно според мене. Уф, гадно ми е, обещах утре сутрин да нося хляб на едни приятелки, сега ме е срам да си призная колко съм отвеяна!  Embarassed

Бе то хубаво амаааа дай там някаква пропорции какво си турила, че да оправим нещата.

# 562
Много съм доволна, зегерките станаха на казанчето и вече съм отремонтирана Grinning. Мисля днес да пробвам хляба на мама цоцоланка (този дето прилича на ръчен хляб) ако успея да открия рецептата, че беше доста назад.
кажи колко ти струваше 1 зегерка. newsm78
и дали имаше смисъл да се притесняваш ?  Joy

# 563
  • тъгата в мен
ooooh! Сега вече разбрах,че bongo и РОНГО били двама различни хлебопекари

# 564
Ииизключително голяма грешка, особено що се касае до хлебоправенето Banghead. Добре, че навреме си прозряла истината Mr. Green

# 565
  • Пловдив
Май така ще стане, и по този повод, всички рецепти които намирам са в грамове, а мерните ви чашки не са ли в мл? Какво сега, всеки път ли смятате с калкулатора, кое на кое отговаря? Или с времето научихте нещата като таблицата за умножение? Laughing
Прежали 20-30лв за домакинска везна, електронна или със скала. Аз откраднах от майка ми, тя и без това не я беше ползвала с години Simple Smile

# 566
  • София
Понеже от месец и аз ползвам само брашно Арчар,да кажа,че ръжено-пшеничното винаги става като павенце на вид.И няма как да е иначе.Обаче на вкус е чудесно.Също Арчар,но Грахам,се надига повече.А от същата мелница,но брашно Здраве ,то пък си става баш като тухличка.Но вкуса му също е много добър.Няма как брашна с ниско съдържание на глутен да направят хляба бухнал.Това не ми пречи на мен.Но бяло брашно не добавям никога към пълнозърнестото.
Иги,честита ти нова придобивка.и аз да ти кажа-вземи си везна.Това грамове-милилитри....не я обичам аз тая работа,сложна ми е.Една механична везна струва десетина лева .аз ползвам такава от 4години вече,откакто ползвам и машинката.

# 567
  • Пловдив
Момичета и момчета, моля ви дайте ми успешна рецепта за тутманик. Не съм правила до сега, а днес се наканих.
  bouquet

# 568
  • Варна
Тутманика  … 88;ел правих аз последно и  много се хареса у дома.
Тук има много хубаво обяснение как се приготвя Simple Smile: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489523.msg14878287#msg14878287

# 569
  • Пловдив
Тутманика на Кашарел правих аз последно и  много се хареса у дома.
Тук има много хубаво обяснение как се приготвя Simple Smile: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489523.msg14878287#msg14878287
Благодаря, бях го срещала тук но в последствие забравих кой беше автора.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт