Машина за хляб-32 част

  • 44 711
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 8 495
Пробвайте следващия път да го намажете отгоре с масло. Това трябва да стане веднага след като сте го извадили от печката.

# 76
  • Изомрудения остров
  • Мнения: 107
 Grinning Благодаря дядо хаджия въпросът е не да омекне коричката а с какво да намажа тестото преди печене /да не е жълтък/ за да  не пада сусама след като се опече  Wink
ето и снимките:


рецептата е за обикновен хляб но с примес на царевичен грис и царевично брашно,много масло, яйца и мляко с 3 вида семена абе малко измислена ,но много много вкусно  Peace

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 15:28 от mravkata

# 77
  • Мнения: 111
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но ви чета редовно. Имам въпрос - този хляб на Мама Цоцолана от бяло брашно ли е?
Някой правил ли е в машината хляба на социолога Андрей Райчев? Аз пробвах, но нища не стана. Трябва ли да е по рядко тестото?
Предварително благодаря!

# 78
  • София
  • Мнения: 8 495
Grinning Благодаря дядо хаджия въпросът е не да омекне коричката а с какво да намажа тестото преди печене /да не е жълтък/ за да  не пада сусама след като се опече  Wink
...

Ами самият сусам го разбъркайте с белтък и тогава намажете хляба отгоре.

# 79
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но ви чета редовно. Имам въпрос - този хляб на Мама Цоцолана от бяло брашно ли е?
Някой правил ли е в машината хляба на социолога Андрей Райчев? Аз пробвах, но нища не стана. Трябва ли да е по рядко тестото?
Предварително благодаря!
Погледни 18 тема, 26 страница  Peace

# 80
  • Мнения: 383
здравейте момичета и момчета,  Hug

продължавам да изпитвам/пробвам различни методи в машината, нямам много време но ще споделя с вас един друг вид технология за приготвянето на бял хляб в машина, но моля пробвайте със най малкия размер рецепта предназначена за машината ви

1  първо сложете в контейнера само водата и брашното,
2  пуснете машината да меси около две три минути(не повече от 4)
3  изключете програмата и изчакайте така 20 минути
4  след 20 мин пуснете програмата на която ще приготвяте хляба и добавете останалите продукти

внимание:
_така се подобрява  качеството на консистенцията на тестото
_така тестото повече бухва
_за да не залепне тестото в прозореца, непременно намалете рецептата или намалете общото количество мая с 1/4чл или 1/3чл или или  #Crazy сменете 1/4 çаст от бялото  брашно със пълнозърнесто

edit 1:
и мисля че ще ви е интересно тука
(най отдолу в дясно под списъка има малка стрелчица, докоснете я с мишката и ще се отворят подразделите, а в подразделите има още мнооого интересни неща  newsm78

Ердинч  newsm51

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 18:41 от Ердинч

# 81
  • София
  • Мнения: 102
Здравейте, отдавна не съм се включвала, но ви чета редовно. Имам въпрос - този хляб на Мама Цоцолана от бяло брашно ли е?
Някой правил ли е в машината хляба на социолога Андрей Райчев? Аз пробвах, но нища не стана. Трябва ли да е по рядко тестото?
Предварително благодаря!
Погледни 18 тема, 26 страница  Peace

странно, тема 18 не излиза. Пише, че не може да бъде намерена в архива newsm78

# 82
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
То и на мен ми излезе само кешираното копие в Гугъл и затова не дадох направо линк, но пък може да се пробва с търсене "хляб андрей райчев" и на втория резултат (няколко редчета от бг-мама), да се кликне върху "Още резултати от бг-мама" и от така отворилите се резултати да се цъкне за кешираният резултат на третата връзка - пише си, че е 18-та тема за хлебопекарни. Или за по-лесно ето какво пише там:


# 83
  • София
  • Мнения: 2 649
Ердинч, много интересно и аз ще го пробвам. Откакто правих хляба ти със старо тесто, само такъв правя.  Simple Smile Искам само да питам за клипчето, пак със старо тесто е, нали? В такъв случай, защо е толкова рядко и маята не се ли намалява в този случай?

# 84
  • Мнения: 383
Искам само да питам за клипчето, пак със старо тесто е, нали? В такъв случай, защо е толкова рядко и маята не се ли намалява в този случай?

не, не е със старо тесто,  а е със нормално, собственника на вебсайта е събрал всичките си видеоклипчета в една страница, като гледам напоследък тука има голям мерак за ръчно правените хлябове, та рекох да ги споделя със вас, особенно скатаването на тестото и биенето по плота е една от важните стъпки при ръчно правените хлябове,  да и консинстенцията също  Peace

 Praynig все някой ден(ако намеря време де ) и аз ще си направя хляба на ръка, без помоща на машината  Praynig

 Hug

# 85
  • София
  • Мнения: 2 649
Искам само да питам за клипчето, пак със старо тесто е, нали? В такъв случай, защо е толкова рядко и маята не се ли намалява в този случай?

не, не е със старо тесто,  а е със нормално, собственника на вебсайта е събрал всичките си видеоклипчета в една страница, като гледам напоследък тука има голям мерак за ръчно правените хлябове, та рекох да ги споделя със вас, особенно скатаването на тестото и биенето по плота е една от важните стъпки при ръчно правените хлябове,  да и консинстенцията също  Peace

 Praynig все някой ден(ако намеря време де ) и аз ще си направя хляба на ръка, без помоща на машината  Praynig

 Hug
много ти благодаря, че споделяш тънкости с нас! Определено има разлика във вкуса.   bouquet

# 86
  • Мнения: 573
Ердинч ще ми е интересно да прегледам клипчетата, които си дал. Този сайт въобще е пълен с много полезна информация и интересни рецепти.   chef  newsm10
Аз напоследък правя с натурална закваска и само замесвам в машината, като в рецептата пишеше, че първо се замесва водата и тестото и престоява 40 мин., след което се прибавят останалите продукти. На нас тези хлебчетата много ни допаднаха, много повече от тези с маята.

# 87
  • Мнения: 767
kaigi , съвсем без мая ли?
Ердинч,   bouquet

# 88
  • Мнения: 573
petu6ka63, направих една от закваските от темата за натуралните закваски и за мое учудване стана страхотен хляб, защото и преди бях пробвала, но неуспешно. Без никаква мая!

# 89
  • Мнения: 767
kaigi ,би  ли да  споделила рецептата за закваската на ушенце, че хич не ми се рови smile3525 Praynig

Общи условия

Активация на акаунт