Машина за хляб-32 част

  • 44 717
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 0
А забелязахте ли, че човекът, който меси тестото, изобщо не преся брашното???

# 91
  • София
  • Мнения: 2 649
А забелязахте ли, че човекът, който меси тестото, изобщо не преся брашното???
аз също не пресявам

# 92
  • Мнения: 0
Петя, а получават ли се хлябовете? Защото четох, че когато сееш брашното, се получава по-добро тесто. В смисъл - бухва повече.

# 93
# 94
  • Мнения: 7 779
А забелязахте ли, че човекът, който меси тестото, изобщо не преся брашното???
... ама го разбърка с тел за разбиване на яйца

# 95
  • Мнения: 383
... ама го разбърка с тел за разбиване на яйца

 newsm10

# 96
  • Мнения: 7 779
... ама го разбърка с тел за разбиване на яйца

 newsm10
като прибавим и многократното "прегъване" на тестото се получава необходимото
му аериране.

# 97
  • Мнения: 7 779
къде ти се загуби фотото бре,човек ? newsm78

# 98
  • Мнения: 383
... ама го разбърка с тел за разбиване на яйца

 newsm10
като прибавим и многократното "прегъване" на тестото се получава необходимото
му аериране.


да, точно така


абе нещо има май проблем във сервера, смених му хоста, сега трябва да е ок

# 99
  • Мнения: 320
Хораааа,  аз защо немога да ги намеря нещо тия клипчета къде ги гледате  newsm78

# 100
  • Мнения: 383
здравейте,

в такива стъклени форми тука се прави един вид бял хляб, като този например, ако ще ви бъде интересно някой път мога да ви преведа рецептата и технологията за този хляб(малко дълга но резултата е като на снимката)  

бях обещал за една друга технология, всъщност и тя ви е малко позната

рецептата:

500gr брашно
300gr вода
1 teaspoon/чл сол
1 teaspoon/чл  суха мая

приготвяне на тестото:

1 слагаме продуктите в контейнера
2 пускаме машината за около 15минутно месене
3 слагаме омесеното тесто в хладилника  за около 15 часа(аз мисля да го държа около 12часа в хладилника и около 3часа извън него на стайна температура)
4 след 15часа изваждаме въздуха на втасалото тесто
5 набрашняваме кухненската маса с малко брашно
6  сгъваме тестото като пощенско пликче
7 преместваме сгънатото и оформено на топка тесто върху набрашнен съд като внимаваме сгънаната част да остане долу
8 оставяме да втаса във стайна температура за около час
9 взимаме борджам'а(*) и го стопляме в предварително загрятата фурна
10 преместваме втасалото тесто  в борджама и го мятаме във предварително загрята на 230градуса фурна
11 печеме на 230градуса със затворен капак 30 минути
12 печеме на 210градуса със отворен капак 15минути

(*)Борджам'а трябва най малко да е поне с 12cm дълбочина и с около 25cm диаметър

резултата



Хораааа,  аз защо немога да ги намеря нещо тия клипчета къде ги гледате  newsm78

Тука Моля

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 20:43 от Ердинч

# 101
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
 smile3501Ихааа, днес много интересни и полезни нещица прочетох smile3525 Записвам и ще пробвам, ама да питам това количество продукти за колко голям борджам са (диаметър и височина евентуално), че да не ми избяга хлебчето Mr. Green

# 102
  • Мнения: 0
Поръчах си контейнер за Мулинекса. До две седмици би трябвало да го получа.

# 103
  • Мнения: 0
И аз не мога да видя резултата от борджама...

# 104
  • Мнения: 278
Да се запиша. От скоро сме се сдобили с Мидеа с 2 бъркалки и 3 грамажа. В книжката няма рецепти, затова ползвам рецептите на мулинекс. Първия опит беше успешен, което ме ентусиазира, понеже не бях голяма фенка на закупуването на такъв уред. Впоследствие имаме май към 50% успеваемост. Скарана съм с тестата, никога не съм месила нищо с мая и затова следвам точно грамажите и вашите напътствия за изгледа на тестото докато се меси. Винаги консистенцията е добра, но крайния резултат не винаги ми допада. Идват ми или много солени, или много сладки, или глетави, а и като преседи много се рони. Предпочитам да не наблягам на бялото брашно, но май без него не може.  На заводските хлябове пише, че съдържат освен брашната само вода, сол и мая - няма захар, мляко, мазнина или пък яйце. Има ли начин да докарам добър хляб само от типово брашно, да речем, без захар, масло или мляко?

Общи условия

Активация на акаунт